Beste tuinset

Laatste update: 03.03.24

 

Tuinsets test van 2024

 

Wanneer je over een grote of middelgrote tuin beschikt dan kan een leuk en comfortabel tuinset wel een mooie aanvulling bieden. Bovendien is het ideaal als je in de zomer graag met vrienden van een barbecue geniet of wanneer je ’s avonds gewoon graag buiten zit met een goed boek. Uit onderzoek is gebleken dat je met de tuinset van vidaXL Rieten een bijzonder degelijke en duurzame set aankoopt. De set bestaat uit een bijzonder grote eettafel die voorzien is van maar liefst 6 mooi afgewerkte stoelen. Je kunt ook gewoon opteren voor de TecTake Valencia 402038 tuinset. De set is behoorlijk licht van gewicht waardoor je deze ook veel gemakkelijker zult kunnen verplaatsen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Tuinset reviews – top 5

 

 

In de zomer maakt iedereen graag gebruik van de tuin. Je kunt dan lekker zonnen, barbecueën, met de kinderen voetballen,… Maak dat je tuin klaar is door een mooie tuinset te kopen met een tafel en stoelen om al je gasten te kunnen ontvangen. Wij hebben vijf verschillende sets samengevat in een lijstje om je te helpen bij je aankoop. Lees dus maar verder en kies er de beste tuinset uit.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

1. vidaXL Rieten

 

Zoals je kunt lezen in de titel is deze set gemaakt van riet en hij bestaat uit 6 stoelen en een tafel. De kussens van de stoelen zijn afneembaar en het stalen frame beschikt over poedercoating en aluminium steuntjes voor een betere stevigheid zonder aan gewicht te winnen. Door zijn lichte gewicht zijn de onderdelen natuurlijk eenvoudig te verplaatsen.

Het PE riet is waterdicht en weerbestendig en daardoor is het makkelijker om deze tuinset schoon te maken. De armleuningen van de stoelen en de bovenkant van de tafel zijn gemaakt van acaciahout. De hoezen van de kussens zijn wasbaar.

Over dit product zijn momenteel twee beoordelingen te lezen van kopers maar deze geven een volledig positief advies over deze tuinset aanbieding.

Ze zijn tevreden over het design van de set en vinden het handig in gebruik. Verder zijn ze ook tevreden over de kwaliteit van de set en de prijs die ze ervoor betalen.

Als we de online reviews bij deze tuinset bekijken dan durven we vermoeden dat het hier misschien wel eens om een topproduct zou kunnen gaan. Of misschien is het wel veruit het populairste product uit onze lijst. Bekijk daarom zeker even de sterke en eventueel minder sterke punten van deze tuinset.

 

Voordelen:

Materiaal: de set is vervaardigd uit stevig en duurzaam riet in combinatie met een onderstel uit staal. Het stalen onderstel is bovendien helemaal afgewerkt met een poedercoating in combinatie met steuntjes uit aluminium die zorgen voor iets meer grip.

Gewicht: doordat de set behoorlijk weinig weegt, is het ook iets eenvoudiger om deze te verplaatsen indien je dit wenst.

Onderhoud: doordat het riet helemaal waterdicht is en bovendien ook nog eens weerbestendig, is het enorm gemakkelijk om deze tuinset te onderhouden. Verder kun je de afneembare hoezen ook gewoon wassen.

 

Nadelen:

We merken dat beide kopers helemaal tevreden zijn over de aankoop van deze tuinset. Dit maakt het natuurlijk ook voor ons iets lastiger om eventuele minpuntjes tijdig te  ontdekken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. TecTake Valencia 402038

 

Deze tuinset is dankzij het lichte gewicht gemakkelijk te verplaatsen maar blijft toch stevig en stabiel door het stalen frame. Het oppervlak van de tafel bestaat uit drie glazen platen en is dus eenvoudig schoon te maken.

De stoelen beschikken over beige zitkussens die gemaakt zijn van polyester en zeer comfortabel zitten. Je kunt de hoezen van de kussens er gemakkelijk afnemen om ze te wassen en de kussens hebben een dikte van ongeveer 5 cm.

Niet alle online reviews zijn positief over dit product maar toch zijn de meeste kopers tevreden. Ze vinden de prijs/kwaliteitverhouding aanvaardbaar en vinden het design van de set aantrekkelijk.

Anderen vinden de set onhandig in gebruik en zijn niet tevreden over de kwaliteit van deze tuinset.

Het is misschien niet meteen de tuinset met de laagste prijs maar toch kunnen we heel wat tevreden kopers waarnemen. De set bestaat uit een grote tafel met 8 stoelen en heeft een zwarte elegante kleur. Heel wat personen beschouwen het merk Tectake ook veruit als het beste merk. Daarom lijkt het ons de moeite om de voor- en nadelen van dit product eens grondig onder de loep te nemen.

 

Voordelen:

Gewicht: de tuinset weegt relatief weinig en is daardoor dus gemakkelijk te verplaatsen of op te bergen.

Onderhoud: je zult merken dat de bovenkant van de tafel uit glazen platen bestaat die bijzonder eenvoudig te reinigen zijn. Verder kun je de hoezen van de kussen halen en deze op 30 graden wassen.

Comfort: de kussens hebben een dikte van wel 5 cm en zijn helemaal gemaakt uit zacht en comfortabel polyester.

 

Nadelen:

Onhandig: een aantal kopers vinden dat de tuinset behoorlijk onhandig is in gebruik en dat de kwaliteit niet helemaal overeenkomt met hun verwachtingspatroon.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Eco Steigerhout Bromo

 

Steigerhout is momenteel heel populair door zijn duurzaamheid en omdat het milieuvriendelijk materiaal is.

Deze tuinset aanbieding is voorzien van een nano coating en is daardoor vet-, vuil- en waterafstotend.

Hij is ook eenvoudig schoon te maken. De tafel is 180 cm lang, 100 cm breed en 78 cm hoog. De zitdiepte van de stoelen en de bank is 40 cm. Dit product behoort door zijn hoge prijs niet tot de goedkope tuinsets.

Over dit product zijn tot nu toe nog geen online reviews geschreven door kopers. Misschien heeft dit wel te maken met de hoge prijs van deze tuinset. Door het gebrek aan gebruikerservaringen kunnen wij je geen advies geven over dit product.

Als je op zoek bent naar een milieuvriendelijke tuinset die bovendien ook nog eens stevig en duurzaam is dan kun je altijd dit model van ECO Steigerhout eens bekijken. De tuinset biedt 4 zitplekken aan en is bovendien helemaal weerbestendig. Dit maakt het meteen eenvoudig in onderhoud.

 

Voordelen:

Materiaal: deze tuinset is gemaakt uit heel duurzaam en vooral stevig steigerhout. Bovendien is steigerhout ook enorm milieuvriendelijk.

Comfort: doordat deze elegante tuinset afgewerkt is met een nano coating is het niet alleen vetafstotend maar ook nog eens vuil- en waterafstotend. Dit maakt het meteen ook behoorlijk eenvoudig qua onderhoud.

 

Nadelen:

Prijskaartje: de hoge prijs van deze tuinset zou voor sommige kopers misschien wel eens als een groot nadeel kunnen beschouwd worden.

Gebruikerservaring: momenteel kunnen wij jou geen verder advies geven omtrent de gebruikerservaring aangezien er nog geen online reviews geplaatst zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Xsteigerhout.nl Kloosterset

 

Ook deze tuinset is gemaakt van steigerhout maar heeft al een veel lagere prijs en behoort dus tot de goedkoper tuinsets.

Het wordt geleverd als een bouwpakket dus je moet de onderdelen wel nog zelf in elkaar zetten. De set bestaat uit één tafel, drie krukjes en een bank. Éénmaal de tuinset opgebouwd is gebruik je best een schuurmachine voor de afwerking.

Over dit product is momenteel nog maar één online review geschreven door een gebruiker maar deze persoon vindt deze tuinset echt top. De koper is heel tevreden over de kwaliteit en vindt dat deze set een mooie vormgeving geeft en dus echt in het oog springt.

Ook de goedkope prijs van dit pakket is een pluspunt. Het enige minpuntje is dat er nogal veel splinters op de houten stukken zitten, daarom heb je de schuurmachine nodig.

Net zoals het voorgaande product is ook deze tuinset gemaakt uit stevig en duurzaam steigerhout. De tafel ziet er bovendien behoorlijk elegant en tegelijk ook heel rustgevend en modern uit. Ideaal als jij op zoek bent naar een iets kleinere doch gezellige tuinset.

 

Voordelen:

Kostenplaatje: in vergelijking met de voorgaande tuinset, zul je helemaal versteld staan van het voordelige tarief van dit model.

Materiaal: ook hier is de tuinset helemaal uit steigerhout gemaakt. Dit is niet alleen duurzaam en stevig maar bovenal ook nog eens milieuvriendelijk.

 

Nadelen:

Installeren: de hele tuinset wordt eigenlijk als een soort bouwpakket geleverd wat dus wil zeggen dat je de set thuis nog zelf in elkaar hoeft te steken.

Splinters: het is aan te raden om de hele tuinset eens grondig af te schuren voor gebruik. Op die manier kun je de splinters die in het hout zitten verwijderen en vermijden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Trend 24 5 delig acaciahout

 

Deze 5 delige hardhouten tuinset is gemaakt van acaciahout en heeft een klassiek design. De set bestaat uit vier stoelen en een tafel.

Zowel de tafel als de stoelen kun opgeklapt worden, zo spaar je veel ruimte uit en kun je ze gemakkelijk opbergen. Geniet van extra comfort dankzij de gebogen armleuningen en de hoge rugleuning van de stoelen.

Deze tuinset aanbieding is ideaal voor gebruik op het terras, op een balkon of in de tuin. De tafel is 120 cm lang en 70 cm breed en heeft een hoogte van 75 cm. De set wordt geleverd met montagemateriaal en een montagehandleiding. Verder zijn de onderdelen ook nog eens weerbestendig en behoort hij tot de goedkope tuinsets dankzij de lage prijs.

Ook over deze tuinset zijn tot op heden nog geen online reviews geschreven door mogelijke kopers. Door het gebrek aan meningen kunnen wij je geen advies geven over dit product.

Vanaf nu kun jij van die heerlijke zomerdagen in de tuin genieten dankzij deze tuinset van het merk Miadomodo. De set bestaat uit een tafel in combinatie met 4 stoelen die je bovendien allemaal kunt in elkaar vouwen. Dit maakt het eenvoudig op te bergen en bovendien is de set weerbestendig.

 

Voordelen:

Materiaal: de set bestaat uit een handige grote tafel in combinatie met 4 stoelen. De volledige set is gemaakt uit heel stevig en duurzaam acaciahout.

Comfort: de hogere rugleuning van de tuinstoelen in combinatie met de armleuningen die lichtjes gebogen zijn, wordt het comfort net een tikkeltje beter.

Prijskaartje: je zult deze tuinset zeker en vast in de categorie van de goedkope modellen kunnen spotten.

 

Nadelen:

Niet duurzaam: een kleine minderheid van de gebruikers vindt de set vrij kwetsbaar en dus helemaal niet zo duurzaam.

Splintering: een aantal kopers merken op dat de tafel en de stoelen behoorlijk wat splinters bevatten. Daardoor is het aan te raden om de tuinset voor gebruik eens grondig af te schuren.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Tuinsets koopgids

 

Een tuinset kopen is niet altijd makkelijk. Je moet beslissen welk materiaal je liever hebt, hoeveel stoelen de set moet bevatten, hoe groot de tafel moet zijn, enzovoort. Een tuinset kan op zoveel manieren verschillen dat het soms moeilijk is om een keuze te maken. We willen je met deze koopgids proberen te helpen om deze keuze makkelijker te maken, zo zullen we even enkele belangrijke kenmerken bespreken van een tuinset zoals de prijs, het design, de kwaliteit en de accessoires.

Design

De ene tuin is de andere niet, als je het geluk hebt om een grote tuin bij je huis te hebben dan heb je veel meer keuze om een mooie tuinset te kopen. Als je een kleine tuin hebt zijn je mogelijkheden eerder beperkt maar dat wil niet zeggen dat je het niet gezellig kunt maken. Je kunt tuinsets kopen met een kleine tafel en slechts twee stoelen indien je over niet veel plaats beschikt.

Het design van deze tuinsets wordt altijd maar belangrijker. Mensen hechten veel belang aan de mening van andere personen en willen daarom een tuinset kopen die meteen in het oog springt en waarover hun vrienden nog een lange tijd zullen praten. Je wilt natuurlijk ook dat je meubilair comfortabel is dus meestal is een combinatie tussen design en comfort de beste aankoop.

Meestal worden de tuinmeubelen gekocht in dezelfde stijl als het meubilair dat binnen staat maar je kunt de tuinset natuurlijk ook afstemmen op de tuin zelf. Als je over een terras beschikt kun je alle kanten op, mensen zonder een terras zullen eerder een set kopen die goed bestemd is tegen vocht omdat het altijd in het gras zal staan.

 

Kwaliteit van het meubilair

De kwaliteit van je tuinset hangt in grote mate af van het materiaal waarvan de set gemaakt is. Je moet ook zelf weten hoe lang je de set wilt gebruiken, sommige mensen willen er enkel een paar jaar gebruik van maken en willen dan een nieuwe set kopen met een modern design. In dit geval kun je een voordelige tuinset kopen, deze gaan meestal niet langer dan drie jaar mee omdat ze vlug slijtage vertonen en beïnvloedt worden door het weer.

Je kunt tuinsets kopen die van verschillende soorten materiaal gemaakt zijn, denk maar aan kunststof, aluminium, natuursteen, teak, enzovoort. De laatste jaren zijn vooral aluminium en kunststof populair dankzij hun grote duurzaamheid en betaalbare prijs. Aluminium is ook populair vanwege het lichte gewicht. Een tuinset kan ook een combinatie van verschillende materialen bevatten om zo een mooi design te bekomen.

Kunststof wordt op verschillende manieren gebruikt, zo worden er draden van kunststof gemaakt en door elkaar gevlochten. Als je toch liever voor hout kiest dan heb je met teak een duurzaam type in huis. Dit type hout is bestand tegen weer en verrotting dankzij de grote hoeveelheid olie die in het hout zit.

 

Onderdelen en accessoires

Je moet natuurlijk nog beslissen welke onderdelen je tuinset moet bevatten. Je kunt best eerst de grootte van je tuin vergelijken met de delen van de set voordat je beslist welke aanbieding je wilt kopen. Een ligstoel om te zonnen is natuurlijk leuk maar niet iedereen heeft er plaats voor. De basisonderdelen zijn een tafel en 2 tot 4 stoelen maar er zijn natuurlijk ook uitgebreide tuinsets die beschikken over verschillende soorten stoelen die meer comfort bieden.

Daarna kun je nog beslissen of je eventuele extra accessoires bij de set wilt. Zo is een parasol geen overbodige luxe, tijdens hete zomerdagen is het niet altijd even veilig om je huid bloot te stellen aan teveel zon. Met een parasol is dit vlug opgelost en kun je in de schaduw genieten van een warme zomerdag.

Een barbecue staat ook niet mis bij een tuinset. Je wilt de set voor vele leuke momenten gebruiken en wat is er leuker dan een barbecue op een mooie zomerdag. Nodig je vrienden uit en toon ze welke mooie tuinset je hebt gekocht om de tuin op te fleuren.

Prijs van een tuinset

Er zijn verschillende manieren om geld te besparen op een tuinset en interessante aanbiedingen te vinden. Zo kun je online op zoek gaan naar verschillende tuinsets en meestal komen deze goedkoper uit dan in de winkel, zelfs met de verzendkosten meegerekend.

Maar een andere aanbeveling is om een showroommodel te kopen. Deze worden meestal verkocht met een grote korting omdat het al uitgestald geweest is en mensen al in de stoelen gezeten hebben. Meestal zijn dit wel niet de nieuwste modellen en er kunnen wel enkele imperfecties op de set zitten.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES