7 beste Tuinslangen Test van 2024

Laatste update: 24.04.24

 

Beste tuinslangen – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Wanneer je over een huis met tuin beschikt, zul je tijdens de warme zomermaanden toch wel regelmatig alle beplanting moeten besproeien. Om je daarbij te helpen kun je investeren in een degelijke tuinslang om de klus snel te klaren. Doordat er een heel ruim aanbod is, zal het niet evident zijn om een keuze te maken en daarom hebben we er alvast 3 voor jou geselecteerd om eens samen te bekijken. Je zou kunnen kiezen voor de Gardena Classic tuinslang van 20 m lang met een doorsnede van 1,3 cm. Daarnaast zou de Hozelock Superhoze ook een uitstekende keuze kunnen zijn omdat deze elastische tuinslang tot 15 m kan worden uitgetrokken.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

7 beste tuinslangen (Reviews) van 2024

 

Om je tuin op een fatsoenlijke manier te kunnen onderhouden, heb je enkele nuttige gereedschappen nodig. We willen je graag het advies geven om een degelijke tuinslang aan te schaffen om je gazon en bloemenperk regelmatig te kunnen besproeien. Ben je op zoek naar een tuinslang met 1 inch (2,54 cm) doorsnede die perfect op je kraanstuk past? Of geef je de voorkeur aan een tuinslang van 50 m lang om de moestuin te besproeien. Neem de tijd om alle mogelijkheden even rustig te bekijken alvorens je er de beste tuinslang uitkiest.

 

1. Gardena Classic tuinslang met aansluitarmaturen 130 mm (1/2) 20 m 

 

Om je gazon en je andere beplanting mooi gezond te houden, dien je regelmatig je tuin met water te besproeien. Hierbij komt deze Classic tuinslang van Gardena goed van pas. Hij heeft een lengte van 20 m en een diameter van ½ inch of 1,3 cm waardoor er een maximale waterdruk van 22 bar in de slang kan worden gebracht om hem optimaal te gebruiken. 

Doordat hij uit stevig pvc en hoogwaardige weefsels vervaardigd is, blijft hij zijn vaste vorm behouden en zal hij niet snel barsten. Bovendien is het materiaal ook uv-bestendig zodat de tuinslang gerust eens in de zon kan blijven liggen zonder dat de materie wordt aangetast.

Daarnaast bevat dit pakket eveneens een kraanstuk, adapter, waterstop en een tuinspuit om hem meteen in gebruik te kunnen nemen. In de reviews merken we op dat deze tuinslang een heel goede beoordeling kreeg voor zijn prijs-kwaliteitverhouding.

 

Voordelen:

Gebruiksgemak: deze tuinslang is ideaal om je tuin te besproeien of hem bijvoorbeeld in te zetten als je de wagen wilt poetsen.

Formaat: hij heeft een diameter van 1,3 cm of ½ inch en een lengte van 20 m zodat je een ruime werklengte hebt.

Materiaal: de slang is uit verschillende lagen weefsels gemaakt en afgewerkt met een pvc-omhulsel waardoor hij vormvast is.

Verpakking: de tuinslang wordt geleverd met een adapter, kraanstuk, waterstop en tuinspuit zodat hij meteen gebruiksklaar is.

 

Nadelen: 

Bewaring: doordat deze tuinslang een lengte van 20 m heeft, is hij iets minder handig om uit te rollen waardoor je beter een slangenwagen kunt aanschaffen om hem netjes op te bergen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Hozelock Superhoze 15 meter uitrekbare slang van hoogwaardige kwaliteit

 

We merken in de reviews dat deze tuinslang van Hozelock één van de populairste aankopen is in onze selectie met topproducten. Van de meeste klanten kreeg hij trouwens een heel goede score voor zijn functionaliteit, maar de meningen over de kwaliteit zijn erg verdeeld.

Deze compacte tuinslang heeft een slijtvaste polyester buitenlaag die uv-bestendig is zodat hij niet onder de hevige zonnestralen zal lijden. Doordat de polyestervezels kruislings werden geweven en hij daarnaast werd voorzien van een elastische binnenwand in natuurlijk rubber, kun je hem met gemak tot driemaal zijn lengte uitrekken. Hierdoor verkrijg je een totale werklengte van 15 m om overal goed bij te kunnen.

Dankzij het universele kraanstuk is hij eenvoudig op elke kraan aan te sluiten. Verder bevat het pakket een handige opbergdoos waarin je de tuinslang, meegeleverde koppelstukken en de verstelbare tuinspuit netjes kunt opbergen. 

 

Voordelen: 

Gebruiksvriendelijk: doordat deze tuinslang een compact formaat heeft kun je hem heel gemakkelijk bewaren zonder dat hij veel kastruimte in beslag neemt.

Formaat: hij heeft een diameter van 0,9 cm en kan tot een lengte van 15 m worden uitgetrokken.

Materiaal: de binnenkant van de slang bestaat uit elastisch natuurlijk rubber dat met kruislings geweven polyestervezels werd afgewerkt waardoor hij goed beschermd is.

Verpakking: deze tuinslang wordt geleverd in een opbergdoos inclusief een universeel kraanstuk en een handige tuinspuit die in verschillende sproeistanden kan worden gezet.

 

Nadelen: 

Kwaliteit: enkele klanten blijken minder tevreden te zijn over de kwaliteit van dit product omdat hij nogal snel stuk zou gaan.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. J.E Extreem Sterke Elastische Flexibele Tuinslang 30 meter 

 

Deze elastische tuinslang van J.E. Extreem kan tot wel 30 meter worden uitgerekt waardoor hij heel handig is als je over een grote tuin beschikt. Door zijn dubbele latexkern en de drievoudig versterkte polyester aan de buitenzijde, is deze tuinslang extreem sterk en bovendien ook heel elastisch.

Wanneer hij op de kraan wordt aangesloten zal hij door middel van de waterdruk automatisch verlengen tot hij zijn maximale lengte van 30 m bereikt heeft. Het is natuurlijk wel zo, dat de precieze lengte afhankelijk is van de druk die er op de kraan zit. Nadat je de tuinslang ontkoppeld hebt, zal hij trouwens terug tot een lengte van 10 m inkrimpen waardoor je hem gemakkelijk kunt opbergen.

Deze elastische tuinslang wordt geleverd in een handige opbergzak waarin je ook een koperen aansluiting met een diameter van ½ inch zult vinden. Daarnaast krijg je er nog een sproeikop bij die je in 8 verschillende standen kunt zetten. In de reviews zien we dat de klanten heel tevreden zijn over hun aankoop en de prijs-kwaliteitverhouding ervan.

 

Voordelen: 

Gebruiksgemak: wanneer de waterdruk wordt vehoogd, zal deze compacte tuinslang tot een maximale lengte van 30 m worden verlengd. Na gebruikt krimpt hij terug tot zijn normale formaat van 10 m waardoor hij weinig opbergruimte in beslag neemt.

Materiaal: hij heeft een dubbele latexkern die aan de buitenkant met drievoudig versterkte polyester werd afgewerkt waardoor hij heel duurzaam is.

Aansluiting: hij wordt geleverd met een ½ inch aansluitstuk in koper dat voor de meeste standaardkranen geschikt is.

Verpakking: deze verpakking bevat een handige opbergzak, koperen aansluitstuk, uitrekbare tuinslang en een sproeikop die in 8 standen kan worden ingesteld.

 

Nadelen: 

Het prijskaartje: hoewel deze tuinslang een tijdelijke aanbieding is, valt hij nog steeds in de hoogste prijsklasse van onze lijst.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Kärcher PrimoFlex Tuinslang 50 meter ½ inch gewapende tuinslang

 

Het merk Kärcher wordt door velen als het beste merk beschouwd voor alles wat te maken heeft met tuin en onderhoudsklussen. Deze PrimoFlex tuinslang is een robuust exemplaar dat in de reviews door de meeste klanten heel goed werd beoordeeld.

Doordat hij uit soepel en knikbestendig materiaal is gemaakt, kun je hem ondanks zijn lengte van 50 m toch heel gemakkelijk hanteren. De gewapende tuinslang bestaat uit 3 lagen geweven polyestervezels die met een weerbestendige buitenlaag werden afgewerkt waardoor je hem probleemloos buiten kunt bewaren. Er is bovendien een lichtwerende tussenlaag voorzien zodat je zeker geen algenvorming in de slang kunt krijgen.

Dankzij zijn diameter van ½ inch of 2,54 cm is deze dikke tuinslang tot wel 24 bar drukresistent waardoor je hem heel efficiënt kunt gebruiken om over een lange afstand de tuin te besproeien. Daarnaast is deze tuinslang cadmium-, barium- en loodvrij zodat je hem veilig kunt gebruiken zonder dat hij de gezondheid in gevaar brengt.

 

Voordelen:

Formaat: de tuinslang heeft een lengte van 50 m en een diameter van 2,54 cm waardoor hij tot 24 bar drukresistent is.

Kwaliteit: de PrimoFlex tuinslang bestaat uit 3 lagen geweven wapening en werd met een weerbestendige- en uv-beschermende buitenlaag afgewerkt.

Gebruiksgemak: het soepele en knikbestendige materiaal zorgt ervoor dat je hem heel gemakkelijk kunt op-/uitrollen.

Veilig: doordat deze tuinslang cadmium-, barium- en loodvrij is, kun je hem op een veilige manier gebruiken zonder dat je gezondheid er onder lijdt.

 

Nadelen:

Bewaring: door zijn lengte van 50 m vinden enkele klanten dat hij minder gemakkelijk kan worden opgeborgen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Gardena 4646 Spiraalslang 10 meter voor balkon, terras of kleine tuin

 

Deze spiraaltuinslang van Gardena is ideaal om te gebruiken op plaatsen waar hij niet heel ver moet reiken. Hij wordt dan ook vaak aangekocht om op een balkon, terras of kleine stadstuin de bloemen en planten te besproeien.

Doordat hij voorzien is van een speciaal bevestigingssysteem, kun je hem eenvoudig op een muur monteren en zal de tuinslang na gebruik automatisch terugveren tot hij zijn minimale afmeting heeft bereikt. Bovendien heeft deze 10 m lange slang een diameter van 9 mm waardoor hij voldoende waterdruk aankan om hem optimaal te kunnen gebruiken.

Daarnaast kan het voorgemonteerde sproeipistool traploos worden ingesteld om de waterdruk aan te passen, zodat je je planten kunt benevelen of met een andere sproeistand van water kunt voorzien. Hij wordt trouwens met verschillende kraanstukken geleverd waardoor je hem meteen kunt aansluiten en in gebruik nemen. In de reviews zien we dat de klanten tevreden zijn over hun aankoop.

 

Voordelen: 

Gebruiksvriendelijk: deze spiraaltuinslang is speciaal bedoeld om op een terras, balkon of in een kleine tuin te gebruiken.

Opbergmogelijkheid: hij beschikt over een bevestigingssysteem waarmee je hem gemakkelijk op de muur kunt monteren. Na gebruik zal de tuinslang automatisch terugveren waardoor hij heel weinig plaats in beslag neemt.

Formaat: deze spiraalslang kan tot een lengte van 10 m worden uitgetrokken zodat je overal goed bij kunt. Door zijn diameter van 9 mm heeft hij voldoende waterdruk om de planten te besproeien.

Verpakking: de meegeleverde sproeikop kan traploos worden versteld om de gewenste sproeistand te bekomen. Daarnaast worden er ook kraanstukken meegeleverd waardoor hij gebruiksklaar is.

 

Nadelen: 

Lengte: enkele klanten merken op dat de opgegeven werklengte van 10 m niet haalbaar is omdat deze spiraalvorm niet volledig kan worden uitgetrokken. 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. Talen Tools TW30 Groeislang 5-15 m met sproeikop

 

De groeislang of uitrekbare tuinslang van Talen Tools valt in de goedkope prijsklasse in onze lijst met toppers waardoor hij voor iedereen goed toegankelijk is. Bovendien merken we dat hij in de reviews met 4,7 van de 5 sterren werd beloond waardoor je toch enigszins zeker bent dat dit een goed aankoop is.

Het pakket bevat een tuinslang met een ¾ inch aansluitstuk dat op elke buitenkraan kan worden aangesloten. De handige sproeikop met 9 verschillende sproeistanden laat je toe om je planten met een fijne verneveling van water te voorzien of om bijvoorbeeld met een krachtige waterstraal je wagen af te spuiten. 

Doordat deze tuinslang door middel van de waterdruk zal uitzetten, kun je een werklengte van 15 m bereiken waarmee je al behoorlijk ver raakt. De slang heeft trouwens een diameter van 1,5 cm zodat hij makkelijk een waterdruk van 10 bar aankan.

 

Voordelen:

Gebruiksvriendelijk: de tuinslang van Talen Tools is ideaal om je plantenperken van water te voorzien of om hem te gebruiken wanneer je de wagen poetst.

Formaat: de slang zal naargelang de hoeveelheid waterdruk groeien, waardoor hij een volledige lengte van 15 m kan bereiken. Wanneer hij niet aangesloten is, zal hij terug krimpen zodat je hem gemakkelijk kunt opbergen.

Sproeistanden: hij wordt geleverd met een handige sproeikop die over 9 verschillende sproeistanden beschikt.

Het prijskaart: deze tuinslang heeft de laagste aankoopprijs in onze lijst waardoor hij voor elk budget geschikt is.

 

Nadelen: 

Bruikbare werklengte: enkele klanten maken de opmerking dat de slang in werkelijkheid geen 15 m haalt. Dit kan echter te wijten zijn aan het feit dat er onvoldoende druk op de waterkraan zit.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

7. Gardena Tuinslangbox Rollup 35 M Kunststof XL

 

De oprolbare tuinslang van Gardena is superhandig om te gebruiken. Doordat deze tuinslang in een speciale tuinslangbox zit die voorzien is van een oprolsysteem, raakt je tuinslang nooit meer in de war.

Het handige rolmechanisme zal de slang met een automatisch stopsysteem uit- of oprollen tot je de gewenste lengte hebt bereikt. Hij heeft trouwens een maximale lengte van 35 m waardoor hij voor de meeste tuinen ruim toereikend is. Bovendien kan de slangenbox 180° draaien zodat je alle hoekjes van de tuin kunt besproeien.

Daarnaast kan deze box op elke buiten- of binnenmuur worden gemonteerd waardoor je heel wat ruimte bespaart. Het volledige pakket bestaat uit een Gardena tuinslang met een diameter van 13 of 19 mm, een aansluitslang, systeemonderdelen, reinigingsspuit en alle bevestigingsmateriaal zodat hij meteen gebruiksklaar is. Er werden voor dit vrij recente product nog geen reviews geplaatst.

 

Voordelen:

Gebruiksgemak: door het handige oprolmechanisme in de slangenbox, zal de tuinslang niet meer in de knoop raken en kun je hem makkelijk uit- en oprollen.

Formaat: de tuinslang heeft een totale lengte van 35 m en een diameter van 13 mm waardoor er voldoende druk op de slang kan worden gezet.

Montage: de slangenbox kan op de binnen- of buitenmuur worden gemonteerd met het handige bevestigingssysteem.

Verpakking: het pakket wordt geleverd met een Gardena tuinslang en aansluitstuk, slangenbox, reinigingsspuit en alle benodigdheden om hem gemakkelijk aan de muur te kunnen bevestigen.

 

Nadelen: 

De prijs: we merken op dat dit product nogal duur is waardoor hij minder toegankelijk is voor mensen die minder te besteden hebben.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Tuinslangen Koopgids

 

Wanneer je beslist om een nieuwe tuinslang aan te schaffen, willen we je graag het advies geven om onze koopgids eens door te nemen. Zoals je zelf wel zult merken, zijn er diverse soorten tuinslangen op de markt. Maar waar moet je nu eigenlijk op letten wanneer je een tuinslang gaat aankopen en wat zijn de verschillende opbergmogelijkheden? Neem rustig de tijd om alle aanbiedingen eens goed te bekijken en vergelijken alvorens je een keuze maakt.

Eventuele aandachtspunten bij aankoop

Als je een tuinslang gaat aankopen zijn er enkele aspecten die cruciaal zijn om hem op de meest efficiënte manier te kunnen gebruiken. Doordat de lengte van een tuinslang heel belangrijk is, kun je beter eerst goed bedenken waarvoor je hem zoal wilt gebruiken. Een tuinslang heeft trouwens geen standaardlengte, maar kan in afmetingen van 7 tot wel 50 m worden aangekocht. Houd hierbij rekening met het feit dat een lange slang aan eventueel drukverlies onderhevig is waardoor je ook de diameter van de tuinslang goed moet bekijken. Deze wordt meestal in inch uitgedrukt waarbij 1 inch gelijk is aan 2,54 cm.

De meest voorkomende tuinslangen met een gemiddelde lengte hebben een diameter van ½ inch of 1,13 cm. Voor een lange tuinslang kies je beter een exemplaar dat een diameter van 5/8 inch (1,58 mm) heeft of eventueel een nog dikkere slang van ¾ inch (1,9 cm). Hierdoor komen we naadloos bij de waterdruk terecht. Een tuinslang moet tegen een bepaalde druk bestand zijn en deze is afhankelijk van het materiaal waaruit de slang is gemaakt en de diameter die hij heeft. De maximale waterdruk wordt in bar uitgedrukt en staat steeds op de verpakking vermeld.

 

De verschillende soorten tuinslangen 

Hoewel de meeste mensen geneigd zijn om te denken dat er maar één soort tuinslang bestaat, kunnen we toch diverse types onderscheiden. Er is de traditionele tuinslang zoals we hem allemaal wel kennen. Een flexibele universele slang die heel veelzijdig kan worden ingezet om de planten te besproeien of bijvoorbeeld de wagen te wassen. Hij is trouwens overwegend uit vinyl, rubber of polyurethaan gemaakt en kan in verschillende lengtes worden aangekocht.

Daarnaast is er de groei- of pocketslang die soms ook uitbreidbare tuinslang wordt genoemd. Deze tuinslang zal door de druk van het water tot ongeveer driemaal zijn lengte groeien. Wanneer de waterkraan wordt dichtgedraaid zal de slang terug tot zijn oorspronkelijke formaat krimpen waardoor dit exemplaar heel weinig opbergruimte vraagt. Het minpuntje aan deze slang is, dat hij meestal minder solide is waardoor hij niet zo lang als een traditionele- of spiraalslang kan worden gebruikt.

Om je beplanting op het terras, balkon of kleine stadstuin te besproeien, kun je voor een spiraalslang kiezen die je eigenhandig tot de gewenste lengte kunt uitrekken. Door zijn veerkracht wordt hij na gebruik automatisch terug tot een spiraal gevormd.

 

De opbergmogelijkheden

Op zich is een tuinslang een heel onhandig ding om op te bergen. Gelukkig bestaan er diverse handzame systemen waarmee je de slang kunt op-/uitrollen en bewaren. Je kunt hem gewoon oprollen en ergens wegleggen, maar op deze manier neemt hij nogal veel plaats in beslag. Door een slangenhouder op de muur te installeren kun je de tuinslang er netjes opdraaien zodat hij niet in een knoop raakt. Een gemakkelijker optie is een muurhaspel of wandbox waarin de tuinslang reeds verwerkt zit.

Deze tuinslang kan gemakkelijk tot de gewenste lengte worden uitgetrokken, en door er een korte ruk aan te geven zal hij zich automatisch terug oprollen. De meeste slangenboxen zijn bovendien 180° wendbaar waardoor je gemakkelijk alle hoekjes in de tuin kunt bereiken. Tenslotte is er ook de slanghaspel op wieltjes die je gemakkelijk kunt verplaatsen en vervoeren. De slanghaspel is een soort karretje waarop je de tuinslang door middel van een hendel op de haspel kunt draaien.

De extra accessoires

Om een tuinslang optimaal te kunnen gebruiken heb je enkele hulpstukken nodig. De diameter van de benodigde aansluitstukken, moeten op de doorsnede van de waterkraan en tuinslang worden afgestemd. Een slangaansluitstuk dient om een haspel met de waterkraan te verbinden  omdat de tuinslanghaspel meestal niet op dezelfde hoogte van de kraan staat. We kunnen de aanbeveling geven om steeds goed na te kijken welk koppelstuk je volgens de diameter van de waterkraan nodig hebt.

Een koppelstuk kan ook aan het andere uiteinde van de slang worden gebruikt om het sproeipistool of een sprinkler op aan te sluiten. Er zijn koppel- of slangstukken op de markt die voorzien zijn van een waterstop waardoor je niet steeds de waterkraan hoeft dicht te draaien. Verder zijn er ook koppelstukken om meerdere tuinslangen met elkaar te verbinden. Met een Y- of driewegkoppeling kun je trouwens de waterdruk over verschillende slangen verdelen. Deze zijn ook verkrijgbaar met een kraantje zodat je één uitgang kunt afsluiten terwijl de andere gewoon kan worden gebruikt.

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Welke diameter moet een tuinslang hebben?

De doorsnede van een tuinslang wordt bij de meeste merken in inch (1 inch= 2,54 cm) uitgedrukt. Afhankelijk van de lengte van je tuinslang kies je voor een smalle of een brede diameter om de waterdruk op een gewenst niveau te krijgen.

Bij een lange tuinslang zul je immers drukverlies hebben, waardoor je beter voor een dikke tuinslang met een diameter van 5/8 inch (1,58 cm) kiest om voldoende wateropbrengst te hebben. De meest gebruikte tuinslangen hebben een doorsnede van 1,2 inch (1,27 cm) waarmee je hem tot een lengte van 30 m voldoende waterdruk kunt geven.

 

Q2: Wat is een gewapende tuinslang?

Als men het over een gewapende tuinslang heeft, refereert dit naar de materie waaruit hij is gemaakt. Een gewapende tuinslang is uit verschillende lagen samengesteld waarbij de vezels kruislings werden gevlochten zodat de slang niet gaat uitzetten en/of barsten. Om het water over een lange afstand te verplaatsen heb je meer druk nodig en bijgevolg ook een slang die tegen deze hoge waterdruk bestand is. Een gewapende tuinslang is hiervoor het geschikte materiaal. 

Q3: Hoe kun je een tuinslang het best oprollen?

Om je tuinslang netjes te bewaren kun je hem op 3 manieren oprollen. De meest voorkomende manier om je tuinslang te bewaren, is door een tuinslanghouder te gebruiken. Deze wordt aan de muur met schroeven vastgemaakt zodat hij stevig vast hangt. De tuinslang kan vervolgens op deze tuinslanghouder worden opgerold. Wanneer je hem nodig hebt, is hij dan ook snel en eenvoudig terug af te winden.

Daarnaast is er de slangenwagen waarop je je tuinslang kunt bewaren. Het is een soort karretje waarop je de slang vastklikt om hem daarna met behulp van een hendel op te rollen. Een slangenwagen is heel handig omdat hij meestal voorzien is van wieltjes waarmee je hem gemakkelijk binnen kunt zetten om hem tijdens de winter te stockeren. Tenslotte is er de wandslangbox die net als de tuinslanghouder aan de muur dient te worden bevestigd. Het is een systeem waarmee de tuinslang automatisch wordt op- en afgerold zonder dat je zelf enige inspanning moet leveren. 

 

Q4: Hoe moet je een tuinslang aansluiten?

Wanneer je een tuinslang wilt gebruiken moet je hem eerst op de waterkraan aansluiten. Hiervoor heb je enkele aansluitstukken nodig die op elkaar zijn afgestemd zodat je geen water- en/of drukverlies hebt. Eerst moet er op de kraan een aansluitstuk worden geplaatst waarna je de tuinslang met het koppelstuk erop kunt vastklikken. Het kraanstuk moet goed passen op de waterkraan, zoniet zal deze druppelen waardoor je minder druk hebt in de tuinslang en hij bijgevolg ook minder efficiënt zal werken.

 

Q5: Hoe gevaarlijk is een tuinslang?

Een tuinslang die in de tuin blijft rondslingeren kan best wel gevaarlijk zijn. Het is al meermaals voorgekomen dat mensen op de eerste hulp belanden omdat ze over de tuinslang gestruikeld zijn. Daarom wordt er aangeraden om te allen tijde de tuinslang op te rollen wanneer je hem niet gebruikt. Daarnaast wordt het water in de tuinslang tijdens warme zomerdagen heel heet, wat gevaarlijk is wanneer de kinderen beslissen om met water te spelen. Het gebeurt dan ook regelmatig dat kinderen en volwassenen brandwonden hebben door zich met dit hete water te besproeien.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES