10 beste Tuinslanghaspels Test van 2024

Laatste update: 24.04.24

 

Beste tuinslanghaspels – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Om je tuin te besproeien maak je wellicht gebruik van een tuinslang. Om deze op een nette manier op te bergen zonder dat hij daarbij in de knoop geraakt, kun je opteren voor een tuinslanghaspel. Deze zorgt ervoor dat je je tuinslang gemakkelijk kunt oprollen en op eender welk moment veilig kunt bewaren. We hebben voor jou 3 haspels gekozen waarvan we de voor- én nadelen graag even op een rijtje plaatsen. Zo zou je onder meer kunnen kiezen voor de Gardena – Wandslangenbox Slanghouder die gekenmerkt wordt door een 25 meter lange tuinslang met een diameter van 13 mm.  Daarnaast merk je dat de Hozelock Auto Reel een zelfoprollende muurhaspel is.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

10 beste tuinslanghaspels (Reviews) van 2024

 

Wanneer het zomer is, dan is het belangrijk dat de tuin wat vaker besproeid wordt met de tuinslang. Om deze terug netjes op te kunnen bergen zijn er de tuinslanghaspels. Zoek je een haspel om aan de muur te bevestigen of heb je er liever eentje op wieltjes die je kunt verplaatsen. We hebben uit het enorme gamma tuinslanghaspels 5 exemplaren gekozen aan de hand van de reviews van klanten. Neem de tijd om ze eens grondig te bekijken en vraag eventueel advies aan een ervaren tuinman. Kies er vervolgens de beste tuinslanghaspel uit en misschien is het wel een leuke aanbieding.

 

1. Gardena Wandslangenbox Slanghouder – RollUp M/L – 25 Meter – Ø13 mm

 

Met deze Gardena tuinslanghaspel kies je misschien niet meteen voor een aanbieding. Toch lijken heel wat klanten overtuigd van de aangeboden kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid wat resulteert in een mooie gemiddelde eindscore van 4,7 sterren. Dit maakt deze wandslangenbox meer dan de moeite waard om even van naderbij te bekijken.

Zo valt meteen op dat de wandslangenbox RollUp M/L geleverd wordt inclusief een bijbehorende muurbeugel, een 25 meter lange tuinslang, een aansluitslang, de nodige originele Gardena-system onderdelen, een tuinspuit met 2 sproeistanden en een informatieve handleiding. Met een tuinslang van 25 meter lang en een bijbehorende diameter van 13 mm, is deze automatische tuinslanghaspel uitermate geschikt voor kleine tot middelgrote tuinen.

Verder werd eveneens aandacht besteed aan het comfort en gebruiksgemak. Zo dien je de tuinslang voor gebruik tot op de gewenste lengte te trekken waarna de geïntegreerde vergrendelingspunten de tuinslang op deze lengte vastklikken. Door na gebruik lichtjes aan het uiteinde van de slang te trekken, kun je de vergrendeling losmaken waarna de tuinslang zich geheel automatisch oprolt. Daarnaast blijkt de muurbeugel ook nog eens 180º draaibaar wat het makkelijker maakt om elke hoek in de tuin te besproeien. 

 

Voordelen:

Muurbeugel: op het moment van aankoop wordt een praktische muurbeugel meegeleverd die maar liefst 180º draaibaar is. Dit maakt het makkelijker om elk hoekje van de tuin te besproeien.

Vergrendelingspunten: je zult zien dat de tuinslang automatisch op de gewenste vergrendelt dankzij de geïntegreerde vergrendelingspunten.

Roll Control: de ingebouwde Roll Control technologie garandeert het langzaam én veilig oprollen van de tuinslang zonder dat daarbij kreuken en/ of knikjes ontstaan.

Slanggeleider: dankzij de geïntegreerde slanggeleider in combinatie met de bovengenoemde Roll Control technologie, rolt de slang mooi en gelijkmatig (zonder knikjes) op. 

 

Nadelen: 

Zwaar: volgens één koper zou deze slanghaspel toch wel behoorlijk zwaar wegen en bijgevolg minder comfortabel zijn in gebruik.

Prijskaartje: een enkele gebruiker is van mening dat de prijs toch wel wat goedkoper had mogen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Hozelock Auto Reel 25 meter zelfoprollende muurhaspel met startset en tuinspuit

 

De Hozelock tuinslanghaspel wordt geleverd met een tuinslang, een startset koppelingen en een spuitkop. De haspel weegt 9,790 kg waardoor hij gemakkelijk aan de muur kan bevestigd worden. Deze tuinslanghaspel met 25 meter tuinslang is ook te verkrijgen met  slangen van 10, 20, 30 en 40 meter slang.

Hij is gemaakt uit kunststof waardoor hij zowel binnen als buiten kan geplaatst worden. Deze haspel werkt met een automatisch oprolsysteem en hij kan bovendien 180° gedraaid worden op de Easyfit wandsteun zodat je nog meer bewegingsvrijheid krijgt tijdens het sproeien. Daarnaast is er een vergrendeling voorzien om te voorkomen dat de tuinslang zichzelf ongewenst gaat oprollen terwijl je nog bezig bent. 

Dankzij de speciale opbergruimtes kunnen alle accessoires na gebruik netjes in deze haspel worden opgeborgen. Deze wandbox met tuinslang kan heel eenvoudig op de muurhanger worden vastgemaakt en terug worden weggenomen om hem tijdens de wintermaanden veilig binnen te bewaren. In de reviews zien we dat de klanten heel tevreden zijn over hun aangekochte product.

 

Voordelen:

Gebruiksvriendelijk: dankzij het Easyfit systeem kan de haspel 180° worden gedraaid zodat er meer comfort is tijdens het sproeien.

Montage: de tuinslanghaspel is heel eenvoudig te installeren op een wandsteun met het bijgeleverde bevestigingsmateriaal.

Accessoires: dit product wordt geleverd met 2 m toevoerslang, koppelstukken en een verstelbare spuitkop.

Bewaring: de haspel kan gemakkelijk van de wandsteun afgenomen worden zodat je hem binnen kunt bewaren tijdens de winter. 

 

Nadelen: 

Het prijskaartje: deze tuinslanghaspel blijkt voor enkele klanten een beetje te prijzig te zijn.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Kärcher Automatische Slanghaspel CR 5.220 Automatische slang opwikkeling

 

Kärcher behoort tot de top als het over schoonmaakhulpjes gaat voor zowel binnen- als buitenshuis. Met de innovatieve producten van Kärcher is geen enkele klus te zwaar. Dit blijkt ook met deze automatische tuinslanghaspel met 20 meter tuinslang die bovendien de populairste is in onze lijst met topproducten.

Door de automatische opwikkeling gaat op- en afrollen van de slang heel vlot en bovendien beschikt deze haspel ook over een slangrem waardoor dit gelijkmatig verloopt. De Kärcher is gemaakt uit een stevige kwaliteit kunststof in de gekende kleuren grijs en geel. Bovendien weegt deze haspel slechts 8,700 kg waardoor je hem gemakkelijk aan elke muur kunt bevestigen.

De muurhaspel kan 180° gedraaid worden zodat je vlot je volledige tuin kunt bereiken met de bijgeleverde tuinslang. Na gebruik hoef je hem enkel terug in te klappen tegen de muur. Dit product wordt geleverd met een koppelstuk, een aansluitstuk en een spuitstuk die een 2 standen heeft, voor een puntstraal en een kegelstraal. In de reviews werd deze Kärcher met 4,8 van de 5 sterren beloond. Alle klanten raden de aankoop van dit product sterk aan.

 

Voordelen:

Kwaliteit: de haspel is gemaakt met de uitstekende kwaliteit die gekend is bij alle producten van Kärcher.

Oprolsysteem: het handige oprolsysteem zal de tuinslang op een gelijkmatige manier oprollen zodat geen knopen ontstaan.

Winter bewaring: de haspel is afneembaar van de muurbevestiging om hem tijdens de wintermaanden veilig op te bergen.

Accessoires: de tuinslanghaspel wordt geleverd met een tuinslang van 20 m, een verbindingsstuk van 1,5 m, een koppelstuk en een spuitstuk.

 

Nadelen:

Bevestigingsmateriaal: de bijgeleverde schroeven en pluggen blijken te groot te zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Claber Ecosei 8980 kunststof haspel met aluminium frame

 

De Claber Ecosei is een goedkope slangenwagen die gemaakt is uit kunststof van een hoogwaardige kwaliteit en een stevig aluminium frame. Hij kreeg in de reviews dan ook een uitstekende beoordeling over zijn prijs-kwaliteitverhouding. Deze handige slangenhouder weegt slechts 2,960 kg waardoor je hem heel gemakkelijk na gebruik gewoon kunt binnenrollen in je tuinhuisje of garage.

Op deze haspel kan een slang gerold worden van 60 m die een ½ maat heeft of een tuinslang met een lengte van 50 m met een ⅝ maat. Bij het ontwerpen is er speciaal aan gedacht dat er geen scherpe randen zijn waardoor de tuinslang zou kunnen beschadigen. Bovendien zorgt de versterkte structuur van het frame ervoor dat de slangenwagen heel stabiel staat.

De schokbestendige en gedeeltelijk ingewerkte wielen maken dat je vlot over elke ondergrond kunt rollen. Deze haspel wordt geleverd in losse onderdelen en dankzij de flensverbindingen en de trommel assemblage is hij heel eenvoudig in elkaar te zetten. Bovendien zijn bij deze haspel een tuinslang en een aansluitstuk inbegrepen.

 

Voordelen:

Verplaatsbaar: deze slangenwagen heeft schokbestendige wielen om vlot over elke ondergrond te passeren.

Gebruiksvriendelijk: de haspel heeft een soepele wikkeling en hij is bovendien geschikt is om te gebruiken voor 1/2″ en 5/8″slangen.

Montage: de tuinslangwagen kan eenvoudig in elkaar gezet worden zonder gebruik van extra gereedschap.

Het prijskaartje: dit product valt in de laagste prijsklasse van onze top 5.

 

Nadelen:

Handleiding: de handleiding voor de montage staat op de doos gedrukt. De klanten merken op dat het zou eenvoudiger zijn als die gewoon apart in de verpakking zit.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Slangenwagen tuinhaspel Eagle Garden incl. spuitkopstuk en connectoren

 

De slangenwagen van Eagle Garden wordt geleverd met een tuinslang van 50 meter waardoor hij zowel kan gebruikt worden in kleine tuinen als in grote tuinen. Een complete set van connectoren, een spuitkop en een aansluitslang van 1,5 m worden er meteen bijgeleverd zodat je onmiddellijk aan het sproeien kunt.

Bovendien heeft het spuitstuk 2 standen, de sterke waterstroom om eventueel de wagen af te spuiten en daarnaast ook de mist om water boven delicate planten te vernevelen. De wagen heeft een afmeting van 38 x 42 x 83 cm en hij heeft een blauwe kleur met een gele tuinslang. We merken op dat bij deze tuinslanghaspel de slang manueel moet worden opgerold.

Deze slangenwagen van Eagle garden is gemakkelijk verrijdbaar en bovendien is hij heel stevig waardoor hij stabiel staat op elke ondergrond. In de reviews zien we dat een klant de slangenwagen een uitstekende beoordeling gaf met het maximum aantal sterren.

 

Voordelen:

Functioneel: kan zowel in grote als in kleine tuinen worden gebruikt.

Accessoires: hij wordt geleverd als een complete set met 4 slangaansluitingen, een aansluitslang van 1,5 m, een spuitkop met 2 standen en een connector.

Verplaatsbaar: deze slangenwagen is gemakkelijk verplaatsbaar dankzij zijn stevige wielen.

 

Nadelen:

Wikkeling: deze haspel heeft een handmatig wikkelsysteem.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. Hyundai wandslangenbox 15m x 8mm “Deluxe Edition” – Muurhaspel

 

Net zoals de bekende slanghaspels van Gardena, behoort ook dit exemplaar van Hyundai tot de populairste tuinslanghaspels. En dat lijkt alvast te worden bevestigd door de vele positieve reviews en de mooie gemiddelde eindscore van maar liefst 5 sterren. Kortom, de moeite waard om deze muurslanghaspel (aanbieding) eens even onder de loep te nemen.

Zo wordt de slanghaspel van Hyundai Power Products gekenmerkt door een totale afmeting van 37 x 19,5 x 33 cm, wat resulteert in een 15 meter lange tuinslang met een diameter van ruim 8mm. Bij correct gebruik zul je zien dat het geheel 180 graden draaibaar is én een maximale druk van wel 24 bar weet te doorstaan.

Maar dat is natuurlijk nog lang niet alles want verder wordt deze unieke tuinslanghaspel – die bedoeld is om aan de wand te installeren – geleverd inclusief een bijbehorende muurbeugel én een 5-delige Hyundai deluxe sproeiset. Deze laatste omvat een kraanstuk met adapter, een slangstuk, een slangstuk met waterstop, een traploos verstelbare tuinspuit en een deluxe sproeibroes die je zonder problemen op de kraan en slang kunt bevestigen. Kortom, alles wat je nodig hebt tegen een correct en betaalbaar prijskaartje.

 

Voordelen:

Sproeistralen: de Deluxe sproeibroes levert diverse sproeistralen op gaande van een miststraal en een broesstraal tot een douchestraal, sproeistraal, reinigingsstraal, volle straal, vlakstraal en perlatorstraal.

Tuinslang: de oprolbare tuinslang kent een totale lengte van maar liefst 15 meter en garandeert een diameter van 8 mm.

Oprolsysteem: in tegenstelling tot sommige andere tuinhaspels, blijkt dit apparaat gekenmerkt door een automatisch oprolsysteem.

Verpakkingsinhoud: de Hyundai wandslangbox van 15m x 8mm wordt aangevuld met een bijbehorende 2 meter lange aansluitslang, een Hyundai muurbeugel, een Hyundai Deluxe sproeibroes, een verstelbare tuinspuit en een universele driedelige koppelset.

 

Nadelen:

Lage druk: hoewel alle kopers bijzonder tevreden zijn over deze tuinslanghaspel, is één koper wel van mening dat de druk behoorlijk laag blijft vanwege de beperkte diameter van de tuinslang.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

7. Hozelock Compact Cart slangenwagen, inclusief 30 meter (Ø 12,5 mm) slang

 

Tussen de goedkope slanghaspels zul je dit apparaat van Hozelock jammer genoeg niet meteen moeten verwachten. Desondanks blijken klanten bijzonder tevreden over de aangeboden kwaliteit en gebruiksvriendelijk dat ze hem, ondanks de hoge prijs, toch belonen met een mooie 5 van de 5 sterren.

Zo kent de Hozelock slanghaspel een maximale afmeting van 39,3 x 38 x 50,7 cm aangevuld met een gewicht van 8,6 kg wat hem behoorlijk compact en bijgevolg handzaam maakt. Verder zorgt de combinatie van de comfortabele soft grip handgreep inclusief slangenhouder én de wieltjes voor nog net dat tikkeltje extra comfort.

De slanghaspel wordt overigens geleverd inclusief een tuinslang van maximaal 30 meter lang en zo’n 12,5 mm doorsnede wat een behoorlijk ruim debiet oplevert. Houd er wel rekening mee dat er sprake is van een handmatige slanggeleider en dat je dus zelf nog wel wat kracht en energie zult moeten inbrengen.

 

Voordelen:

Tuinslang: de tuinslang kent een maximale lengte van 30 meter en wordt aangevuld met een diameter van maximaal 12,5 mm.

Formaat: het geheel kent een totale afmeting van 39,3 x 38 x 50,7 cm in combinatie met een relatief beperkt gewicht van 8,6 kg.

Comfort: de combinatie van de wieltjes en de comfortabele soft grip handgreep bieden alvast heel wat extra comfort.

 

Nadelen:

Geen automatisch oprolsysteem: mocht je van plan zijn om deze slanghaspel aan te kopen, besef dan wel dat er geen sprake is van een automatisch oprolsysteem.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

8. RVS Slanghaspel Food, met zwenk console en Ultra hygiënische slang 25m

 

Of je nu over een middelgrote tot grote tuin dan wel een gezellig stadstuintje beschikt; veel of weinig planten, bloemen en struiken hebt; het spreekt voor zich dat onderhoud bijdraagt aan een gezellig en gezond gazon. Investeren in een degelijke slanghaspel waarmee je het gazon inclusief beplanting zo nu en dan van water kunt voorzien, is dan ook al meer dan eens een goede aanbeveling gebleken. 

Indien budget geen enkel probleem vormt en je op zoek bent naar een unieke combinatie tussen kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid, dan loont het alvast de moeite om deze slanghaspel van Ramex even van naderbij te bekijken. De RVS slanghaspel – die geleverd wordt inclusief 25 meter lange hygiënische slang met een diameter van 1,2 cm – kent een totale afmeting van 52 x 51 x 25,5 cm en kan probleemloos aan de muur of wand worden geïnstalleerd. 

Eenmaal correct aangesloten, kan een maximale druk van wel 50 bar geleverd worden wat hem uitermate geschikt maakt voor het grotere werk. Verder wordt de slanghaspel gekenmerkt door een praktische zwenkconsole, een hittebestendige factor tot 70ºC, de nodige bevestigingsmaterialen en een informatieve handleiding. Jammer genoeg werden er nog geen reacties geplaatst en we vermoeden dat het prijskaartje hier wel voor iets tussen zit.

 

Voordelen:

Materiaal: het overgrote deel van deze slanghaspel werd vervaardigd uit duurzaam en stootvast RVS materiaal aangevuld

met een stalen veer.

Slang: de slanghaspel wordt geleverd inclusief een stevige 25 meter lange hygiënische ½” slang die zonder problemen een maximale temperatuur van 70ºC aankan inclusief een druk van wel 50 bar.

Handig in gebruik: de slanghaspel wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van een praktische zwenkconsole. Verder kent hij een ½” M inlaat en een ½” F uitlaat.

Installatie: ben je op zoek naar een slanghaspel om aan de muur of wand te bevestigen, dan haal je met dit exemplaar van Ramex alvast een kanshebber in huis. Op die manier kun je overigens ruimtebesparend te werk gaan.

 

Nadelen:

Niet budgetvriendelijk: vanwege het hogere prijskaartje zul je dit exemplaar niet meteen tussen de goedkope slanghaspels

hoeven te verwachten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

9. Gardena Classic Wandslanghouder 50 Complete Set Slanghouder – 20 Meter Slang 

 

In tegenstelling tot het vorige product, lijkt de Gardena slanghaspel wel meteen een aanbieding te zijn, wat duidelijk gewaardeerd wordt door de meeste klanten. Slechts enkele kopers blijken niet 100% overtuigd en vinden dat de kwaliteit toch wel wat beter had gekund. Zo maken sommigen ook melding van het gebrek aan een degelijke handleiding en bijbehorende aanvoerslang. Echter, vanwege de vele positieve reacties en mooie score van 4,6 sterren lijkt het ons de moeite waard om deze slanghaspel even van naderbij te bekijken.

Zo kent de Gardena slanghaspel een maximale slangcapaciteit van maar liefst 50 meter maar wordt hij geleverd inclusief een tuinslang van 20 meter en 13 mm doorsnede. Hij wordt hierbij uitgerust met een bijbehorende Gardena Classic tuinspuit alsook 2 kraanstukken, een slangstuk en een degelijke adapter. Houd er wel rekening mee dat de aansluitslang niet in het pakket zit inbegrepen.

Zoals je op de afbeelding duidelijk kunt zien wordt de Gardena slanghaspel voorzien van een stevig handvat zodanig dat je hem makkelijk overal mee naartoe kunt nemen. Echter zul je zelf nog wel een handje moeten toesteken aangezien er geen sprake is van een automatisch oprolsysteem.

 

Voordelen:
Formaat: de tuinhaspel wordt geleverd inclusief een tuinslang van 20 meter lang en 13 mm breed.

Slangcapaciteit: ondanks de meegeleverde tuinslang van 20 meter lang kan hij makkelijk een slangcapaciteit tot wel 50

meter lengte aan.

Gebruiksvriendelijk: dit unieke apparaat is makkelijk te verplaatsen dankzij de comfortabele soft grip handgreep en blijkt

geschikt voor middelgrote tot grote gazonoppervlakten.

Budgetvriendelijk: hij behoort alvast tot de budgetvriendelijke slanghaspels.

 

Nadelen:

Geen aanvoerslang: houd er wel rekening mee dat er geen aansluitstuk wordt meegeleverd.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

10. Kärcher Automatische Slanghaspel CR 7.220

 

De Kärcher Automatische Slanghaspel CR 7.220 heeft een tuinslang met een lengte van 20 meter. Dit product is handig in gebruik, want je kunt het aan de muur bevestigen om ruimte te besparen.

De box draait 180 graden mee, waardoor je alle gebieden van je tuin kunt besproeien. Na het gebruiken van de tuinslang rolt het automatisch zelf op en kun je de box tegen de muur dichtklappen.

Hierdoor voorkom je dat jij je handen vuil maakt door de tuinslang op te rollen en staat de box ook niet meer in de weg.

Als je naar de prijs van dit product kijkt, dan lijkt het op een slanghaspel aanbieding. Ondanks de lage prijs van dit product, zijn er nog geen reviews te lezen erover. Omdat een gebruiker van dit product nog geen ervaring heeft gedeeld, is het moeilijk om een advies uit te brengen hierover.

Als je niet veel geld wilt uitgeven of een beperkt budget hebt, dan kun je dit apparaat van Kärcher eens bekijken. In vergelijking met de andere 4 producten uit onze lijst, heeft deze slanghaspel wel degelijk de laagste prijs. Dit kan voor vele gebruikers ook een pluspunt zijn.

 

Voordelen:

Handig in gebruik: de box kun je veilig aan de wand bevestigen en is 180 graden te draaien. Na gebruik rolt de tuinslang helemaal automatisch op.

Prijskaartje: het voordelige tarief van deze slanghaspel kan voor vele kopers juist een aanmoediging zijn om het product te kopen.

 

Nadelen:

Beoordeling: op dit moment zijn er nog helemaal geen beoordelingen bij dit product geplaatst. Sommige kopers kunnen

dit als een nadeel zien en daardoor het product niet willen aankopen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Tuinslanghaspels Koopgids

 

Door gebruik te maken van een tuinslanghaspel kun je op een comfortabele manier je tuin bewateren en bovendien je tuinslang netjes opgeborgen houden. Er zijn verschillende types op de markt waaruit je kunt kiezen, elk met verschillende mogelijkheden en functies. Neem je tijd om alles eens te bekijken en te vergelijken. Bedenk welk systeem het dichtst bij jouw wensen aanleunt en welk budget je eraan wilt besteden. We raden je aan om ook rekening te houden met de aanbevelingen van tuinmannen om je op weg te helpen bij de juiste keuze. 

Wat is een tuinslanghaspel en het gebruiksgemak

Een tuinslanghaspel wordt voornamelijk gebruikt om een tuinslang netjes op te bergen. Door de slang op te rollen op een haspel neemt hij weinig ruimte in beslag en daarnaast raakt hij op die manier niet in een knoop. Wanneer je je tuin gaat bewateren hoef je slechts het gedeelte af te rollen dat je nodig hebt. Het is een bijzonder gemakkelijk hulpmiddel dat er bovendien ook voor zorgt dat de levensduur van je tuinslang wordt verlengd.

Doordat hij niet constant over de grond sleept en doordat de tuinslang minder blootgesteld is aan de weersomstandigheden zal hij minder snel beschadigd raken. Daarnaast beschikt een tuinslanghaspel vaak over een opbergruimte om de accessoires van de tuinslang in op te bergen zodat je alles direct bij de hand hebt.

 

De verschillende types

We zien dat er verschillende types van tuinslanghaspels worden aangeboden. Je hebt de draagbare tuinslanghaspel die je gemakkelijk overal mee naartoe kunt nemen. Deze haspel beschikt over een handvat en is vooral praktisch voor een korte tuinslang omdat je dan ook minder gewicht moet meedragen. Daarnaast heb je de muurhaspel die je zowel binnen als buiten op een vaste plaats op de muur kunt bevestigen.

Deze haspel is ideaal wanneer de tuinslang enkel wordt gebruikt om de tuin te besproeien omdat hij dan ook dichtbij een buitenkraan kan worden geïnstalleerd. Tenslotte is er de slangenwagen die heel gemakkelijk verplaatsbaar is doordat hij op wielen staat en eigenlijk een soort karretje is. Deze gebruiksvriendelijke haspel kun je verrijden naar de plaats waar je hem nodig hebt zoals bijvoorbeeld om de wagen te wassen. De slangenwagen is de ideale hulp als je over een langere tuinslang beschikt die dan ook een heel stuk zwaarder is.

 

De oprolsystemen

Er zijn 2 systemen waarmee de tuinslang op een tuinslanghaspel kan worden gerold. Het klassieke handmatige oprolsysteem waarbij je de tuinslang met behulp van een hendel manueel op de haspel rolt. Je draait de hendel rond waardoor ook de haspel gaat draaien zodat de tuinslang ermee oprolt. Dit kan een lastig en zwaar werkje zijn wanneer je een lange tuinslang hebt.

Daarnaast heb je het automatisch rolsysteem die steeds populairder wordt. Hierbij zit de haspel verwerkt in een afgesloten wandslangenbox waardoor de tuinslang ook schoon en droog kan bewaard worden zodat de levensduur van je tuinslang wordt verlengd. Je moet enkel de tuinslang afrollen op de gewenste lengte. Na gebruik zal de tuinslang zich automatisch terug oprollen. Bij de meeste automatische systemen zit een vergrendelingsmechanisme waardoor de slang zich niet ongewild terug gaat oprollen terwijl je nog bezig bent.

Het formaat

Afhankelijk van de lengte en de afstand die je wilt bereiken kun je een tuinslanghaspel in verschillende formaten aankopen. Wanneer je al een tuinslang hebt met een lengte van bijvoorbeeld 50 of 60 meter dan kun je een tuinslanghaspel aankopen die voor die lengte geschikt is. Voor lange tuinslangen die vaak ook veel wegen wordt aangeraden om voor een slangenwagen te kiezen.

Heb je nog geen tuinslang en besluit je er eentje aan te schaffen in een compleet pakket waarbij de haspel inbegrepen zit, dan kun je rekening houden met de grootte van je tuin. Bij een middelgrote tuin is een tuinslanghaspel die aan de muur wordt bevestigd en bovendien een slang heeft van 25 m, vaak al voldoende. Een tuinslanghaspel met een spiraalslang is dan weer ideaal voor mensen die in een flat wonen met een balkon of die een stadswoning hebben met een kleine binnentuin. Deze is heel compact en ideaal voor kleine ruimtes.

 

Het prijskaartje

Tot slot bekijken we ook nog even het mogelijke prijskaartje. Als we gaan kijken naar het aanbod van tuinslanghaspels, dan zien we dat de prijs afhankelijk is van het systeem dat wordt gebruikt om de tuinslang op te rollen. Daarnaast is er ook een verschil in prijs wanneer je alleen de tuinslanghaspel koopt of een volledig pakket met alles inbegrepen.

Een slangenwagen waarbij je de tuinslang handmatig moet oprollen zul je vinden tussen 30 en 90 euro.  Voor een tuinslanghaspel met een automatisch oprolsysteem om aan de muur te bevestigen met een tuinslang inbegrepen mag je rekenen op een gemiddelde prijs tussen 90 euro en 150 euro. Vergeet ook zeker niet om even de aanbiedingen te bekijken voor een exemplaar met een leuke prijs.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES