12 beste Tuinstoelen Test van 2024

Laatste update: 24.04.24

 

Beste tuinstoelen – Vergelijkingstest & Koopgids

 

De juiste tuinstoel zorgt ervoor dat de tuin, het terras of het balkon meteen een leuke vakantiesfeer oproept. Toch is de keuze niet zo eenvoudig wanneer je het ruime assortiment onder ogen krijgt. Om het voor jou allemaal wat makkelijker te maken, zijn we alvast op zoek gegaan naar enkele hedendaagse topproducten, elk afzonderlijk voorzien van hun voor- en nadelen. Zo lijkt de Garden Impressions Box tuinstoel alvast een degelijk exemplaar voor zowel binnen- als buitenshuis gebruik. Wil je toch liever een lounge tuinstoel aanschaffen, geef dan de voorkeur aan de Garden Impressions Panama hangstoel die vervaardigd blijkt uit duurzame materialen en daardoor een draagvermogen van wel 165 kg kent.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

12 beste tuinstoelen (Reviews) van 2024

 

Zodra het eerste lentezonnetje verschijnt, wordt het tijd om de tuinstoelen weer boven te halen. Heb je geen leuk setje tuinstoelen of wil je graag een compleet nieuwe set aanschaffen, dan kunnen deze 8 toppertjes misschien wel een goede leidraad bieden. Of je hierbij kiest voor een Jardin tuinstoel of liever eentje van Hartman of Allibert blijft persoonlijk. Net zoals de keuze tussen rieten tuinstoelen, kunststof tuinstoelen, rotan tuinstoelen of houten tuinstoelen. Wil je bovendien een setje tuinstoelen inclusief kussens of vind je het belangrijker dat de tuinstoelen verstelbaar zijn? Bekijk de opties hieronder alvast even, rekening houdend met de online reviews en het advies van experts. Zo zul jij vast en zeker met de voor jou beste tuinstoel huiswaarts keren.

 

1. Garden Impressions Box tuinstoel Stapelbaar Kunststof

 

Garden Impressions is een vaste waarde op het gebied van tuinstoelen en andere tuinbenodigdheden en decoratie. Het staat garant voor kwaliteit, duurzaamheid en gebruiksvriendelijkheid en wordt, niet geheel onlogisch, door velen als veruit het populairste en beste merk beschouwd. Of deze witte tuinstoelen uit kunststof eveneens over het laagste prijskaartje beschikken, dat valt nog even af te wachten. Toch zijn klanten tot op heden overtuigd en belonen ze deze prachtige tuinstoelen met een eindscore van 5 sterren.

Zo wordt deze unieke tuinstoel, die overigens in diverse kleuren en designs te bekomen is, gekenmerkt door een hoogte van 80 cm, een breedte van 65 cm en een lengte van 58 cm. Dit komt ongeveer overeen met een zitdiepte van 39 cm en een zithoogte van 43 cm wat hem uitermate comfortabel maakt voor jong en oud.

Het polypropyleen, een soort recycleerbare kunststof, waaruit hij vervaardigd blijkt, biedt een uitstekende bescherming tegen chemische stoffen en is milieuvriendelijk. De stoel is overigens licht van gewicht en voorzien van stevige armleuning wat allemaal bijdraagt aan het uiteindelijke comfort.

 

Voordelen:

Handig in gebruik: je kunt dit type stoelen makkelijk per 2 of 3 stapelen en bovendien zijn ze weerbestendig.

Materiaal: ze zijn gemaakt uit een soort recycleerbare kunststof, polypropyleen, waardoor ze stevig aanvoelen en milieuvriendelijk zijn.

Onderhoud: de gebruikte materiaalsoorten zorgen er eigenlijk mede voor dat deze relax tuinstoelen vrij onderhoudsarm zijn. Een vochtig doekje met wat schoonmaakmiddel volstaat zo nu en dan om de stoelen een opknapbeurt te geven.

 

Nadelen:

Prijskaartje: in vergelijking met de andere tuinstoelen uit het rijtje, behoren ze niet meteen tot de goedkope exemplaren.

Niet verstelbaar: ben je op zoek naar verstelbare tuinstoelen, dan is dit model van Garden Impressions niet meteen de beste aanbeveling.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Garden Impressions Panama hangstoel natural rotan

 

Net zoals het vorige product, wordt ook deze unieke hangstoel geleverd door het bekende en sterk gewaardeerde merk Garden Impressions. Indien je op zoek bent naar een aanbieding dan lijkt deze tuinstoel misschien niet meteen de beste aanbeveling. Zijn hoge prijskaartje maakt hem nu eenmaal minder toegankelijk bij het grote publiek. Toch zijn er momenteel alleen maar positieve reacties geplaatst door klanten die 100% overtuigd zijn van hun aankoop. De moeite waard dus om hem toch maar even van naderbij te bekijken.

Zo zul je zien dat de Panama Swing Egg vervaardigd blijkt uit een combinatie van duurzame materialen zoals aluminium, wicker en metaal wat van hem een kwalitatieve en stevige schommelstoel maakt. Bovendien is een vochtig schoonmaakdoekje, al dan niet voorzien van een geringe hoeveelheid schoonmaakmiddel, ruim voldoende om de stoel te onderhouden.

Deze onderhoudsvriendelijke lounge tuinstoel levert een totale afmeting van 90 bij 195 cm waarvan de hangstoel een formaat van 88 bij 128 cm inneemt. De zithoogte, inclusief het meegeleverde kussen, wordt dan weer geschat op 65 cm. Kortom, een echt paradepaardje maar wel eentje met een prijskaartje.

 

Voordelen:

Formaat: de hangstoel wordt gekenmerkt door een totale afmeting van 88 x 128 cm waarbij je een zithoogte van 65 cm geniet en een zitdiepte van 37 cm.

Materiaal: het frame dat aan de hangstoel bevestigd is, is vervaardigd uit duurzaam staal terwijl het frame dat rondom het ei zit eerder uit aluminium werd gemaakt. Rondom het aluminium frame, heeft men gewerkt met gevlochten kunststof wicker.

Draagkracht: deze prachtige wicker tuinstoel levert moeiteloos een draagvermogen van maar liefst 165 kg op.

Onderhoud: wicker tuinstoelen worden bij voorkeur schoongemaakt met een zacht vochtig doekje met slechts een beperkte hoeveelheid schoonmaakmiddelen. Wat deze Panama hangstoel bijzonder onderhoudsvriendelijk maakt.

 

Nadelen:

Prijzig: jammer genoeg is het toch één van de duurdere tuinstoelen uit het rijtje.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Hartman Alice Standenstoel Alum Xerix Aluminium

 

Je kunt natuurlijk altijd nog voor één van de bekende Hartman tuinstoelen kiezen zoals dit exemplaar uit de Hartman Alice serie. Hij blijkt voorzien van een stevig doch lichtgewicht aluminium frame met bijgeleverd kussen en kan zowel binnen- als buitenshuis worden gebruikt. Het lichte gewicht en het feit dat je hem na gebruik gewoon kunt dichtklappen, maken van hem een hanteerbaar en makkelijk te verplaatsen tuinstoel.

De Alice Hartman tuinstoel kent overigens een maximale afmeting van 69 x 63 x 111 cm en is voorzien van een set stevige armleuningen die bijdragen aan het comfort. Bovendien kun je probleemloos de rugleuning verstellen in 1 van de 5 beschikbare standen.

Een blik op de online reviews toont gelijk aan dat deze prachtige weerbestendige tuinstoel heel wat kopers heeft weten te overhalen. Zo wordt niet alleen de kwaliteit maar ook het design en het prijskaartje door verschillende klanten geprezen wat resulteert in een mooie gemiddelde eindscore van 5 sterren.

 

Voordelen:

Comfort: niet alleen de armleuningen maar ook de verstelbare rugleuning draagt duidelijk bij aan het uiteindelijke comfort. Verder zorgt het kussen voor een aangename zit/ligpositie.

Materiaal: het grootste deel van deze unieke tuinstoel blijkt vervaardigd uit makkelijk te onderhouden en weerbestendig aluminium. Bovendien weegt aluminium ook behoorlijk licht wat de stoel dan weer makkelijk te verplaatsen maakt.

Inklapbaar: in tegenstelling tot sommige andere tuinstoelen uit dit rijtje, kan deze stoel wel degelijk worden ingeklapt waardoor je heel wat ruimte kunt besparen als je hem opbergt.

 

Nadelen:

Handleiding: indien er dan toch een klein puntje van kritiek mag worden geuit dan kan dit te maken hebben met de Engelstalige handleiding.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Beliani Tuinstoel Toscana Hout Verstelbare rugleuning

 

Deze prachtige Beliani tuinstoel uit de bekende Beliani Toscana serie, staat bekend omwille van zijn unieke kwaliteit en prachtige design. Zo is de stoel helemaal uit duurzaam natuurlijk acaciahout vervaardigd wat resulteert in een prachtig landelijk en rustgevend design. Verder is de stoel voorzien van een stevige verstelbare rugleuning en stevige bijbehorende armleuningen.

De stoel, die overigens een afmeting van 48 bij 105 cm kent, kan na gebruik probleemloos worden dichtgeklapt waardoor hij heel wat ruimte kan besparen. Ideaal wanneer je hem bijvoorbeeld in het tuinhok of in de garage wenst op te bergen. Houd er wel rekening mee dat dit type stoelen, vanwege de gebruikte materialen, maar beter ergens staan waar het droog blijft. Indien dat niet mogelijk is, is de aanschaf van een geschikte beschermhoes alvast een goede aanbeveling.

Ook hier kunnen we gelijk vaststellen dat klanten duidelijk positief reageren op deze unieke tuinstoel. Zo wordt niet alleen positief gereageerd op het design en de geleverde kwaliteit maar eveneens op het prijskaartje. Kortom, de moeite waard om het even te bekijken.

 

Voordelen:

Inklapbaar: deze unieke tuinstoel kun je zonder problemen in elkaar klappen en op die manier heel wat opbergruimte besparen.

Materiaal: bij de productie van dit type tuinstoel heeft men gekozen om te werken met een bepaalde soort hardhout; acacia. Deze oogt natuurlijk, rustgevend en luxueus.

Rugleuning: het is mogelijk om de rugleuning van deze stoel te verstellen, gebruik makend van de 3 beschikbare standen.

 

Nadelen:

Handleiding: ook hier moeten we er toch even op wijzen dat de handleiding alleen in het Engels beschikbaar blijkt te zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Allibert Brasilia Verstelbare Tuinstoel 2 stuks

 

Met de Allibert tuinstoel kies je gelijk voor een stevige en degelijk stoel vervaardigd uit kunststof en afgewerkt in een neutrale grafiet kleur. Bovendien wordt dit type stoel steeds per 2 stuks geleverd, wat zijn prijskaartje meer dan de moeite waard maakt. Houd er wel rekening mee dat je de stoelen zelf nog in elkaar moet knutselen aangezien ze geleverd worden als bouwpakket.

De stoelen kennen een totale afmeting van 63 x 67 x 111 cm en zijn voorzien van een stel stevige armleuning inclusief een verstelbare rugleuning. Kortom, dit model is niet alleen geschikt als zitstoel maar kan evengoed als ligstoel worden gebruikt. Na gebruik kun je de stoel eenvoudig dichtklappen waardoor de opbergruimte uiteindelijk beperkt blijft.

Wanneer we de reacties van klanten op het product bekijken dan zien we voornamelijk positieve adviezen verschijnen. Zo zijn de meesten overtuigd van de aangeboden kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid. Slechts één koper maakt melding van een eerder gedateerd design en dat is jammer.

 

Voordelen:

Formaat: de stoel is maar liefst 63 cm lang, 67 cm breed en wel 111 cm hoog.

Handig in gebruik: de verstelbare rugleuning en de aanwezigheid van de stevige armleuningen maken van dit product een comfortabele tuinstoel.

Materiaal: deze unieke tuinstoel is volledig vervaardigd uit duurzaam kunststof wat hem niet alleen stevig en comfortabel maakt maar ook weerbestendig.

Verpakkingsinhoud: hij wordt jou steeds aangeboden per 2 stuks inclusief een Nederlandstalige handleiding.

 

Nadelen:

Gedateerd: één koper spreekt van een gedateerd en ouderwets design.

Bouwpakket: ben je van plan om deze tuinstoelen aan te kopen, houd er dan wel rekening mee dat je deze nog zelf in elkaar moet monteren.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. Bluesky Mona Relax Hangstoel Wicker Metaal Wicker

 

Net zoals één van de vorige tuinstoelen uit dit rijtje, blijkt ook dit exemplaar een kwalitatieve lounge hangstoel te zijn. Deze Mona relax hangstoel wordt jou aangeboden door het bekende merk Bluesky en bestaat uit een stevig metalen frame afgewerkt met gevlochten kunststof wicker. Bij aankoop krijg je er overigens ook gelijk een kussen bij waardoor hij vrijwel meteen gebruiksklaar staat.

Wil je voor hem een geschikt plekje binnen- of buitenshuis kunnen creëren dan is het uiteraard belangrijk om te weten hoe het zit met de afmetingen. Zo moet je rekening houdend met een maximale afmeting van 90 x 90 x 90 cm wat betreft de hangstoel, en 205 x 103 cm inzake de standaard. Eenmaal correct geïnstalleerd biedt hij een stevige hangconstructie aan met een maximaal draagvermogen van 150 kg.

Ondanks het feit dat een kleine minderheid van de klanten niet overtuigd is van de aangeboden kwaliteit, lijken de meesten toch tevreden met hun aankoop. Zo wordt er meermaals positief gereageerd op de unieke en prachtige vormgeving in combinatie met het betaalbare prijskaartje en de degelijkheid.

 

Voordelen:

Draagvermogen: deze prachtige hangstoel garandeert een maximaal draagvermogen van maar liefst 150 kg.

Formaat: de hangstoel wordt gekenmerkt door een maximale afmeting van 90 x 90 x 90 cm terwijl de standaard een formaat kent van 205 cm in de hoogte en 103 cm in de doorsnede.

Verpakkingsinhoud: de hangstoel wordt geleverd inclusief een degelijke standaard en enkele kussens.

Materiaal: de standaard van de stoel is vervaardigd uit gepoedercoat metaal terwijl de hangstoel zelf uit gevlochten kunststof wicker bestaat.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: volgens één enkele koper zou de kwaliteit van deze stoel ondermaats zijn en allesbehalve duurzaam.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

7. Lazy Rezt hangstoel Indira XL incl. 2 kussens Stof

 

Ben je verzot op reizen en wil je graag datzelfde gevoel bekomen als je in je tuin van een goed boek geniet? Dan is de Lazy Rezt hangstoel, inclusief de 2 meegeleverde kussens, vast en zeker iets voor jou. Deze prachtige Indira XL hangstoel werd vervaardigd uit duurzame stof en afgewerkt in prachtige rode, donkerrode en oranje tinten. Bovendien kan dit type hangstoel evengoed in de serre, binnenshuis of in de veranda worden geïnstalleerd. Kortom, mogelijkheden zat!

De spreidstok kent een maximale breedte van zo’n 110 cm en blijkt voornamelijk uit duurzaam pinewood vervaardigd. De stof daarentegen bestaat dan weer uit 100% duurzaam en stevig katoen. Rekening houdend met een minimale ophanghoogte van maar liefst 2 meter, levert deze hangstoel probleemloos een draagvermogen van 130 kg. De kussens van 60 x 60 cm werden overigens gevuld met polyester en voorzien van afneembare wasbare hoezen.

Ondanks het feit dat de overgrote meerderheid duidelijk tevreden blijkt te zijn over de kwaliteit en duurzaamheid, blijkt één koper zich toch wel wat vragen te stellen over het gebruiksgemak. Zo zou de stoel helemaal niet comfortabel aanvoelen en is de kwaliteit toch wel minder dan verwacht.

 

Voordelen:

Design: deze prachtige Indira hangstoel staat bekend vanwege zijn unieke designpatronen waarin rode, oranje en donkerrode tinten centraal staan. Echter kun je uit nog heel wat andere designs en kleuren kiezen.

Materialen: terwijl de spreidstok uit FSC gekeurd pinewood is gemaakt, blijkt de hangstoel uit 100% katoen stof vervaardigd en de vulling van de kussens uit polyester.

Onderhoud: doordat je de hoezen makkelijk van de kussens kunt verwijderen en in de wasmachine kunt stoppen, heb je bijzonder weinig werk op het gebied van onderhoud.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: volgens één klant hadden de kwaliteit en het comfort toch wel wat beter mogen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

8. Kinder Tuinstoel opvouwbaar set van 2 stuks

 

We sluiten het rijtje van de tuinstoelen af met dit setje leuke kinder tuinstoelen die perfect dienst doen tijdens een dagje strand, een weekje kamperen of een lekker middagje thuis in de tuin. De stoeltjes, die voorzien zijn van een leuk lieveheersbeestjes design, worden overigens steeds per 2 stuks geleverd tegen een aantrekkelijk prijskaartje.

Hun frame is vervaardigd uit duurzaam staal dat nadien voorzien werd van een poedercoating terwijl de zitting dan weer uit 100% polyester bestaat. Elk afzonderlijk stoeltje kent bovendien een afmeting van 61 x 56 x 34 cm, werd voorzien van een stel stevige armleuningen én blijkt ook nog eens inklapbaar. Dit alles wordt aangevuld met een draagvermogen van ongeveer 50 kg.

We zien dan ook dat klanten duidelijk tevreden zijn over hun aankoop en niet alleen positief reageren op de aangeboden kwaliteit maar ook op het design. Telt je gezin dus nog hele jonge kindjes, dan zijn deze tuinstoeltjes misschien wel een leuk ideetje.

 

Voordelen:

Materiaal: de stoeltjes zijn voorzien van een duurzaam stalen frame dat ook nog eens voorzien werd van een degelijke poedercoating. De zitting en rugleuning bestaan uit kwalitatief polyester.

Comfort: de stoeltjes zijn voorzien van alle mogelijke comfort zoals een stel degelijke armleuningen.

Inklapbaar: doordat de stoeltjes inklapbaar zijn, bespaar je heel wat opbergruimte en kun je ze makkelijk overal mee naartoe nemen.

 

Nadelen:

Geen volwassenen: deze stoeltjes zijn speciaal ontworpen om door kinderen te worden gebruikt en zijn bijgevolg niet in staat om volwassen personen te dragen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

9. SenS Line hangstoel Mona Relax – Ø103 cm x 205 cm – Sand

 

Met deze tuinstoel van het merk SenS-Line haal je zeker en vast een leuke blikvanger in huis. Het is namelijk niet zomaar een tuinstoel maar eerder een model dat je hoeft op te hangen. Door er een leuk en zacht kussen in te leggen, kun jij vanaf nu lekker luieren.

De stoel is beschikbaar in 3 vrij neutrale kleuren en kun je dus eigenlijk ook binnen plaatsen als je dat zou willen. Het frame van de stoel is vervaardigd uit aluminium in combinatie met staal. Een geborstelde wicker zorgt voor de afwerking. Het is bovendien mogelijk om de stoel in hoogte aan te passen.

Als we de reviews bekijken dan merken we dat werkelijk iedereen volledig overtuigd is van dit product. Er wordt positief advies gegeven over de mooie vormgeving van deze tuinstoel. Daarnaast is het ook heel stevig en dus duurzaam.

Het is niet altijd makkelijk om een goede keuze te maken uit de reeks van beste tuinstoelen. Toch mag je er zeker van zijn dat het merk SenS-Line alvast sterk gewaardeerd wordt en door heel veel kopers veruit als het beste merk wordt beschouwd. Laten we de populairste eigenschappen van het product dan ook even op een rijtje plaatsen.

 

Voordelen:

Gebruiksgemak: de stoel is bijzonder comfortabel om te gebruiken en hoef je gewoon ergens omhoog te hangen. Je zou het kunnen vergelijken met een soort van schommelstoel.

Design: de stoel is afgewerkt in een prachtige stijlvolle grijze kleur maar kun je ook nog in tal van andere neutrale kleuren bekomen.

Materiaal: je zult merken dat de stoel gemaakt is uit bijzonder duurzame en degelijke materiaalsoorten zoals aluminium en staal. Vervolgens werd de stoel afgewerkt met geborsteld wicker.

Comfort: het grote voordeel van deze tuinstoel is dat het mogelijk is om deze in de hoogte te gaan verstellen.

 

Nadelen:

Prijskaartje: echter is de stoel niet meteen voorzien van de laagste prijs en daar zul je best wel rekening mee hoeven te houden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

10. Kniebank / zitbankje GROEN

 

Deze tuinstoel van het merk TA is zeker en vast een bijzonder object. Als je graag en veel in de tuin werkt dan kan dit product zeker een grote hulp zijn. Bovendien zou het zowaar een tuinstoel aanbieding kunnen zijn als je de lage prijs bekijkt.

Dit model is gemaakt uit een combinatie van metaal en kunststof waardoor het heel erg stevig en duurzaam is. Je kunt het gemakkelijk gebruiken als een soort van knielbankje terwijl jij onkruid wiedt bijvoorbeeld. Zodra je het omdraait, kun je het ook als zitbank gebruiken om in de tuin eventjes te genieten.

De meerderheid van de kopers zijn overtuigd van de goede kwaliteit en de stevigheid van deze tuinstoel. Het ziet er niet alleen mooi uit maar is ook gewoon heel erg handig. Voor één enkele koper had het inklappen van het bankje toch net iets eenvoudiger mogen gaan.

Ben je niet alleen op zoek naar een kwalitatieve tuinstoel maar ook naar een praktisch en functioneel exemplaar? Dan loont het alvast de moeite om dit product van het bekende en sterk gewaardeerde merk TA alvast even onder de loep te nemen.

 

Voordelen:

Prijskaartje: je zult meteen aangenaam verrast worden door het betaalbare prijskaartje van deze unieke tuinstoel.

Gebruiksgemak: de tuinstoel is niet alleen ideaal om eventjes op uit te rusten en te relaxen maar is ook bijzonder geschikt om te gebruiken wanneer je regelmatig in de tuin klusjes opknapt.

Materiaal: het is een bijzonder stevige en degelijke tuinstoel die vervaardigd is uit diverse materiaalsoorten zoals bijvoorbeeld metaal en kunststof.

 

Nadelen:

Moeilijk in te klappen: na gebruik kun je het bankje dichtklappen. Echter maakt één enkele gebruiker melding van het feit dat dit niet altijd even vlekkeloos verloopt. En dat is dan ook bijzonder jammer.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

11. Riva verstelbare tuinstoel Wicker Mixed Grey

 

Deze tuinstoel van het merk Reint Middel zul je niet meteen tussen de goedkope tuinstoelen hoeven te zoeken. Dit komt omdat de prijs toch redelijk hoog ligt. Dankzij de verstelbare rugleuning bieden deze tuinstoelen een enorm comfort aan.

Het frame van de stoelen is gemaakt uit stevig aluminium en het werd allemaal afgewerkt met wicker. Bij de aankoop wordt er meteen ook een zit- en rugkussen meegeleverd. Deze kun je gemakkelijk onderhouden aangezien je de hoes er kunt afritsen en in de wasmachine stoppen. Zo blijven de kussens altijd schoon en hygiënisch.

Beide kopers zijn tevreden over de goede kwaliteit die deze tuinstoel biedt. Ook het design ervan en de vormgeving zien er heel stijlvol en trendy uit. Deze gebruikers raden deze tuinstoelen dus zeker en vast aan.

Je zou uiteraard ook nog altijd kunnen kiezen voor deze prachtige tuinstoel. Om te weten of het product al dan niet aan je verwachtingspatroon beantwoordt, loont het de moeite van de voor- en nadelen even op een rijtje te plaatsen.

 

Voordelen:

Comfort: je zult merken dat het mogelijk is om de rugleuning van deze unieke tuinstoel in meer of mindere mate te verstellen.

Materiaal: het frame van het product is vooral vervaardigd uit bijzonder duurzaam en makkelijk te onderhouden aluminium. Vervolgens werd de stoel afgewerkt door gebruik te maken van wicker, een soort van kunststof.

Toebehoren: op het moment van aankoop zul je merken dat de stoel geleverd wordt met heel wat praktische toebehoren- Denk maar aan een comfortabel zit- en rugkussen.

 

Nadelen:

Kostenplaatje: echter zul je wel rekening hoeven te houden met een prijskaartje dat iets boven het gemiddelde ligt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

12. Natural lounge balkonset 2-delig naturel rotan wit

 

Als je op zoek bent naar een tuinstoel die echt van alle comfort voorzien is, dan kunnen wij jou aanraden dit product maar eens te bekijken. Deze tuinstoel met voetsteun zorgt ervoor dat jij van een ontspannend dagje in de tuin kunt genieten.

Bij de aankoop van dit product krijg je er ook een aantal witte kussens bij. Deze kun je gemakkelijk reinigen en onderhouden. De stoelen zijn vervaardigd uit robuust en sterk gevlochten rotan. Dit is niet alleen heel stevig maar ook erg duurzaam.

Op dit moment zijn er nog geen reviews bij dit product geplaatst. Dit maakt het voor ons iets moeilijker om jou verder advies hierover te verschaffen. Uiteraard is het altijd mogelijk dat het om een nieuw product gaat. Of misschien hebben de gebruikers gewoon nog geen tijd gehad om een beoordeling te plaatsen.

Tenslotte kunnen we het rijtje afsluiten met deze unieke tuinstoel. Indien je na een stresserende werkdag even rustig wilt bekomen, dan leent deze tuinstoel zich daar uitstekend voor. Echter is wel altijd handig om op voorhand even op zoek te gaan naar de kenmerkende eigenschappen ervan.

 

Voordelen:

Comfort: het is niet zomaar een tuinstoel maar wel eentje die voorzien is van een stevige voetsteun.

Toebehoren: de levering omvat niet alleen de tuinstoel maar ook enkele prachtige zachte kussens die bovendien ook eenvoudig schoon te maken zijn.

Materiaal: zoals je zult vermoeden, is dit type tuinstoel gemaakt uit bijzonder degelijk en kwalitatief gevlochten rotan. Niet alleen bijzonder stevig maar ook weerbestendig.

 

Nadelen:

Prijskaartje: het is mogelijk dat de prijs voor sommige klanten als een struikelblok wordt ervaren.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Tuinstoelen Koopgids

 

Wanneer je op zoek gaat naar een set degelijke tuinstoelen, is het belangrijk om rekening te houden met de verschillende mogelijkheden. Zo bestaan er diverse soorten tuinstoelen die jou worden aangeboden in verschillende formaten en materialen. In de koopgids hieronder proberen we een leidraad aan te bieden om de zoektocht naar de perfecte stoel zo makkelijk mogelijk te laten verlopen. Het is een aanbeveling om deze even rustig door te nemen alvorens je de verschillende tuinstoelen met elkaar gaat vergelijken. En wil je graag een koopje doen, wees dan aandachtig voor leuke aanbiedingen en promoties of ga even een kijkje nemen in verschillende outlet stores.

Het gebruiksgemak

Een mooie tuinstoel creëert bij velen een instant vakantiegevoel. Het laat je toe om op warme lente- of zomeravonden nog even achteruit te zakken en daarbij te genieten van een goed boek en een heerlijke drankje. Overdag kunnen de stoelen, afhankelijk van de mogelijkheden en het type, gebruikt worden om even achterover te liggen en van het zonnetje te genieten of om van een heerlijke barbecue met vrienden en/ of familie te genieten. Kortom, er zijn mogelijkheden en redenen in overvloed om de aanschaf van een set kwalitatieve tuinstoelen te overwegen.

Toch willen wij er even op wijzen dat het niet de bedoeling is om zomaar de eerste de beste tuinstoel aan te kopen. Zo zul je zien dat er heel wat opties zijn op het gebied van de gebruikte formaten en eventuele extra kenmerken. Sommige tuinstoelen worden bijvoorbeeld gekenmerkt door een verstelbare leuning terwijl andere stoelen inklapbaar zijn en misschien zelfs weerbestendig. Bedenk dus waar je naar op zoek bent, wat zoal je wensen en verwachtingen zijn en houd daar tijdens de zoektocht rekening mee.

 

Het type tuinstoel in verhouding tot zijn functie

Om te weten te komen welk type tuinstoel aan jouw verwachtingspatroon voldoet, kan het handig zijn om rekening te houden met het doel of zijn functie. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een degelijke tuinstoel die geschikt is om met vrienden en/ of familie van een lekker lang diner te genieten? Dan lijkt de typische dining tuinstoel, met of zonder armleuningen, vast en zeker iets voor jou. Een eventueel praktisch alternatief zou dan weer de zogenaamde bistrostoel kunnen zijn. Dergelijke tuinstoelen zijn vaak behoorlijk licht van gewicht en meestal inklapbaar.

Indien je toch liever de voorkeur geeft aan een multifunctionele tuinstoel dan kunnen wij jou de bekende tuinkrukken ten zeerste aanbevelen. Handig om even snel aan de eettafel bij te schuiven en bovendien even snel weer opgeruimd na gebruik. Bovendien kunnen de tuinkrukken ook gebruikt worden als decoratie object door er bijvoorbeeld een leuke bloempot of plant op te plaatsen. Verder kan ook de standenstoel aan het rijtje van multifunctionele tuinstoelen worden toegevoegd. Dergelijk type stoel staat bekend vanwege zijn verstelbare rugleuningen waardoor hij een dining én relax tuinstoel in 1 blijkt te zijn.

Tot slot vervoegen de lounger en de hangstoel het lange lijstje tuinstoelen. Beide stoelen zijn vooral gericht op het bieden van ontspanning. Ideaal bijvoorbeeld als je na een lange vermoeiende werkdag even tot rust wilt komen.

De gebruikte materiaalsoorten in functie van duurzaamheid en onderhoud

Tuinstoelen kunnen overigens niet alleen onderverdeeld worden op basis van het type maar ook op basis van de gebruikte materialen. Zo blijken heel wat degelijke tuinstoelen vervaardigd uit duurzaam kunststof. Kunststof is een stevig doch lichtgewicht materiaal dat perfect tegen een stootje kan en eveneens weerbestendig blijkt te zijn. Bovendien zijn kunststof tuinstoelen vaak ook betaalbaar wat ze alvast een pak toegankelijker maakt. Echter, zullen ze minder luxueus tonen dan stoelen die bijvoorbeeld vervaardigd zijn uit hout.

De natuurlijke houten look zorgt ervoor dat dergelijk tuinstoelen bijzonder luxueus en landelijk ogen. Echter moet je er wel op toezien dat het hout goed behandeld wordt anders wordt dit wel een heel ander verhaal. Daarnaast kun je altijd nog opteren voor stoelen die vervaardigd zijn uit aluminium, al dan niet in combinatie met metaal. Aluminium staat bekend vanwege zijn enorme stevigheid en kracht doch lichte gewicht. Bovendien is aluminium roestvrij en onderhoudsvriendelijk echter wordt het sneller heet in de zon. Opletten dus dat je jezelf niet gaan verbranden.

Mag het toch net dat tikkeltje meer zijn dan kun je altijd nog opteren voor een setje kwalitatieve tuinstoelen uit bamboe, rotan of rattan. Dergelijke materialen worden gekenmerkt omwille van hun natuurlijke en sfeervolle uitstraling. Bovendien zijn ze, ondanks het relatief lichte gewicht, ook heel stevig waardoor ze vrij lang meegaan. Echter, vragen dergelijke materialen toch wel wat onderhoud en blijken ze niet meteen weerbestendig. Koop daarom altijd een beschermhoes aan of plaats de set binnen na gebruik.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES