5 Beste Veiligheidsschoenen Test van 2024

Laatste update: 23.06.24

 

Veiligheidsschoenen – Vergelijkingstest & Koopgids

 

In bepaalde sectoren zoals bijvoorbeeld in de bouwsector, zijn veiligheidsschoenen echt wel verplicht. Het kan daarom een goede aanbeveling zijn om eens even onze koopgids omtrent veiligheidsschoenen te bekijken. Daarin proberen we een aantal nuttige tips en adviezen mee te geven. Je kunt natuurlijk ook gewoon onze top 3 raadplegen. Zo hebben we gemerkt dat de RedBrick Onyx veiligheidsschoen een echte aanrader is. Deze schoenen zijn beschikbaar in verschillende maten van 36 tot en met maat 48 en kunnen daardoor zowel door mannen alsook door vrouwen worden gedragen. Met de Grisport 803 S3 MT veiligheidsschoenen haal je vast en zeker een meer dan waardig alternatief in huis. De schoenen zijn extra verstevigd en behoren daardoor tot de veiligheidsklasse S3.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 Beste Veiligheidsschoenen (Reviews) van 2024

 

Voor mensen die in de bouwsector werken of in transportbedrijven en veel moeten laden en lossen is een ongelukje gauw gebeurd en valt er een zwaar voorwerp op je voeten. Zo kun je gemakkelijk enkele tenen of zelfs je voet breken en even buiten werking zijn. Om dit te vermijden gebruiken deze mensen veiligheidsschoenen zodat hun voeten beter beschermd zijn. Koop de beste veiligheidsschoenen door je te baseren op de informatie in ons artikel.

 

1. RedBrick Onyx Werkschoenen Hoog model

 

Deze veiligheidsschoenen zijn zowel voor heren als voor dames geschikt. Ze hebben een zwarte kleur en beschikken over veiligheidsklasse S3. Het bovendeel is vervaardigd uit leer, een carbonite neus en een kruipneus. Het product is uitgerust met een kevlar tussenzool en een uitneembare inlegzool.

Het is vooral geschikt voor de volgende sectoren: transport, constructie, bouw en magazijn. Dit paar heeft schoenmaat 43 maar is verkrijgbaar in maten variërend van 36 tot 48. Ze wegen iets meer dan anderhalve kilo en zien eruit als sneakers.

De kopers van deze schoenen zijn positief over het moderne design en de gunstige prijs/kwaliteitverhouding. De schoen zit comfortabel en is licht van gewicht maar toch duurzaam. De kwaliteit van het product is top maar de schoenen zijn wel lastig om aan te trekken.

In bepaalde situaties en omstandigheden kun je maar beter veiligheidsschoenen dragen. Dit model is afkomstig van het merk RedBrick en is zowel beschikbaar in een model voor vrouwen alsook voor mannen. Daardoor zouden het wel eens de populairste veiligheidsschoenen uit onze lijst kunnen worden.

 

Voordelen:

Design: je zult merken dat het bovenste gedeelte van de schoenen hoofdzakelijk uit leer bestaat. Verder zijn de veiligheidsschoenen voorzien van een carbonite neus en een degelijke kruipneus. Er is ook een kevlar tussenzool voorzien en het is mogelijk om de inlegzool eruit te halen.

Sector: deze veiligheidsschoenen zijn vooral een sterke aanrader wanneer je werkt in de transport- of bouwsector. Ook voor mensen die tewerkgesteld zijn in het magazijn of in de constructie zijn deze schoenen een aanbeveling.

 

Nadelen: 

Niet gebruiksvriendelijk: volgens een kleine minderheid van de gebruikers zouden de schoenen niet zo eenvoudig zijn om aan te trekken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Grisport 803 S3 MT Werkschoenen Hoog model 

 

In bepaalde sectoren zijn veiligheidsschoenen een absolute verplichting. Toch is het niet altijd makkelijk om op zoek te gaan naar het ideale paar. De schoenen behoren tot de veiligheidsklasse S3 en zijn in 10 verschillende schoenmaten te verkrijgen. Je zult merken dat de schoenen voorzien zijn van een extra versteviging ter hoogte van de hiel en de neus.

De schoenzool is vervaardigd uit duurzaam PU/Nitril en is daarbij bestand tegen maar liefst 300 graden contactwarmte. Men heeft ook gedacht aan een beschermende tussenzool en een inlegzool die je er makkelijk kunt uitnemen. De voering van de schoenen bestaat uit leer. Verder zijn de schoenen waterdicht en voorzien van een vrij hoge schoenhoogte die zorgt voor meer stabiliteit en bescherming.

We merken tot hiertoe dan ook alleen maar positieve reacties van de kopers op. Zo geven sommigen een duidelijk positief advies over de uitstekende kwaliteit en belonen anderen ook de gebruiksvriendelijkheid van de schoenen.

Veiligheidsschoenen moeten vaak aan heel wat eigenschappen en kenmerken voldoen. Wanneer je op zoek gaat naar veiligheidsschoenen dan zul je vaak de merknaam Grisport zien opduiken. Alvorens je besluit om dit paar aan te kopen, kun je alvast even de voor- en nadelen ervan rustig bekijken.

 

Voordelen:

Schoenhoogte: je zult merken dat de veiligheidsschoenen vrij hoog zitten waardoor je iets meer grip en stabiliteit zult waarnemen. Op die manier ben je dan ook iets beter beschermd.

Veiligheid:de schoenen zijn niet alleen waterdicht maar zijn bovendien ook bestand tegen contactwarmte met een maximale temperatuur van zo’n 300 graden.

Materiaal: de schoenen zijn uit degelijke en duurzame materialen vervaardigd zoals polyester en voeringen uit leer. Verder is de schoenzool gemaakt uit een combinatie van PU en Nitril. Zowel de neus van de schoen alsook de hiel zijn voorzien van een stalen coating ter bescherming.

 

Nadelen: 

Design: momenteel merken we geen negatieve beoordelingen op. Toch is het altijd mogelijk dat de schoenen niet bij iedereen in de smaak zullen vallen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Atlas Anatomic 500 werkschoenen

 

Net zoals het vorige paar veiligheidsschoenen behoort ook dit paar van Atlas tot de veiligheidsklasse S3. De schoenen hebben een maat 45 maar zijn ook in 6 andere schoenmaten te verkrijgen. Het hoge model zorgt ervoor dat de schoenen beter aanpassen, meer stabiliteit en bescherming zullen bieden.

De veiligheidsschoenen zijn vervaardigd uit een bijzonder duurzaam en uniek gelooid leder dat bovendien waterbestendig is. Verder zijn ze voorzien van een handige Ergo-Tex voering en een PPS-dempingssysteem dat meteen ook gewrichtsontlastend werkt. De buitenzool is gemaakt van MPU-3 en verder beschikt de schoen zelfs nog over een stalen kruipneus.

We merken vooral heel wat positieve online beoordelingen op. Zo zijn er heel wat eigenschappen en kenmerken die door de meeste kopers enorm gewaardeerd worden. Denk maar aan de gebruiksvriendelijkheid, de duurzaamheid en de correcte prijs-kwaliteitverhouding.

Het merk Atlas zal misschien niet meteen een belletje doen rinkelen maar toch behoort het tot de bekende merken op het gebied van veiligheidsschoenen. We begrijpen dat het soms lastig is om een keuze te maken, maar anderzijds is het wel belangrijk om je veiligheid zoveel mogelijk te garanderen. Laten we even kijken naar de eigenschappen van deze veiligheidsschoenen.

 

Voordelen:

Veiligheidsklasse: de schoenen kunnen we worden vermeld onder de veiligheidsklasse S3 en zijn daardoor ideaal om te gebruiken in de bouwsector of in de transportsector.

Schoenhoogte: je zult vrijwel meteen kunnen vaststellen dat ook dit paar veiligheidsschoenen over een hoge schoenhoogte beschikt. Dat zorgt niet alleen voor meer grip en stabiliteit maar dus ook voor meer bescherming op de werkvloer.

Veiligheid: de schoenen zijn niet alleen waterdicht maar zijn ter hoogte van de neus ook afgewerkt met een stevige stalen coating.

 

Nadelen: 

Tot op heden zijn er helemaal nog geen negatieve online beoordelingen bij dit paar veiligheidsschoenen genoteerd. De kopers vinden dat het hier wel degelijk om een topproduct gaat.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Puma 63021 Werkschoenen Hoog model

 

Deze veiligheidsschoenen van Puma liggen al in een hogere prijsklasse. Ze beschikken over veiligheidsklasse S3 en zijn uitgerust met een kruipneus. De schoenen zijn geschikt voor vochtige arbeidsomstandigheden en dankzij de metaalvrije tussenzool hoef je je geen zorgen te maken over scherpe voorwerpen in je schoenen.

Deze schoenen hebben een hoog model en een zwarte kleur. Ze zijn beschikbaar vanaf schoenmaat 39 tot en met 47.

De reviews over deze veiligheidsschoenen aanbieding zijn bijna enkel maar positief. De schoenen zitten comfortabel en zijn geschikt voor gebruik tijdens langere periodes. Volgens één koper is de kwaliteit van het leer ondermaats en scheurt het veel te makkelijk. Het design valt ook in de smaak bij de gebruikers en ze zijn volgens de meesten veilig.

Net zoals Safety Jogger is ook Puma een bijzonder bekend merk op het gebied van schoenen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat je de mogelijkheid hebt om veiligheidsschoenen aan te kopen van Puma. Hieronder kun je alvast een degelijk exemplaar even van dichterbij gaan bekijken.

 

Voordelen:

Veiligheid: deze veiligheidsschoenen behoren tot de veiligheidsklasse S3. Bovendien zijn ze ook voorzien van een metaalvrij tussenzool. Zo hoef je je geen zorgen te maken wanneer er even een scherp voorwerp in de schoenzool blijft steken.

Schoenmaat: je kunt deze schoenen in meerdere schoenmaten bekomen waarbij de maximale schoenmaat 47 is.

Gebruiksvriendelijk: je zult merken dat de schoenen over een hoge rand beschikken. Deze zorgt voor meer veiligheid en comfort.

 

Nadelen: 

Budget: jammer genoeg zul je deze handige en degelijke veiligheidsschoenen niet meteen tussen de goedkope modellen hoeven te verwachten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Timberland PRO series 6201061 Snyders S3 werkschoenen

 

Deze veiligheidsschoenen van Timberland hebben schoenmaat 43 en veiligheidsklasse S3. Ze beschikken over een antisliplaag waardoor je veilig kunt werken op alle ondergronden en zijn uitgerust met een composiet neus. De zool is beschermd tegen perforatie door scherpe voorwerpen en de binnenkant is gevoerd voor meer comfort.

De schoenen zijn water- en schokbestendig. Deze schoenen hebben een bruine kleur en de prijs van dit product ligt ook al iets hoger. Het zijn lichte schoenen die antimagnetisch zijn maar ze zijn toch nog stevig genoeg om je voeten bescherming te bieden.

Dit product werd nog niet beoordeeld door online gebruikers dus je kunt de eerste zijn om een review te schrijven. Wegens gebrek aan meningen kunnen wij onmogelijk een advies geven over deze veiligheidsschoenen.

Tot slot is er dan ook nog de mogelijkheid om te opteren voor deze veiligheidsschoenen van het bekende merk Timberland. Dit model heeft een schoenmaat van maar liefst 43 en behoort tot de veiligheidsklasse S3. Het loont dan ook de moeite om even op zoek te gaan naar de eigenschappen van dit product.

 

Voordelen:

Veiligheid: dankzij de antisliplaag hoef je je geen zorgen te maken om onverwachts uit te glijden. Daarnaast is de zool ook nog eens verstevigd en beschermd tegen perforatie.

Gebruiksvriendelijk: de schoenen zijn niet alleen bestand tegen water maar zullen ook eventuele schokken zoveel mogelijk gaan opvangen.

Handig in gebruik: de schoenen wegen behoorlijk licht en zijn comfortabel en aangenaam om te dragen. Bovendien zijn ze ook nog eens antimagnetisch.

 

Nadelen: 

Prijskaartje: je zult hier echter moeten rekening houden met een iets hoger prijskaartje.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Veiligheidsschoenen koopgids

 

Veiligheids- of werkschoenen zijn belangrijk voor vele personen. Vooral mensen die een job hebben waar zware fysieke activiteit nodig is zijn werkschoenen heel geschikt. In de bouwsector bijvoorbeeld, je wilt natuurlijk dat je voeten en tenen beschermd zijn wanneer je een baksteen laat vallen. We geven je enkele aanbevelingen die je kunnen helpen bij het zoeken naar de beste veiligheidsschoenen. Denk maar aan de flexibiliteit, de bescherming, de omgeving, de pasvorm en de prijs.

Flexibiliteit

Niet alle werkschoenen zijn even flexibel, je moet dus in de eerst plaats denken over de bewegingen die je dagelijks maakt tijdens het werk. Als je veel moet knielen dan is het beter om een lage schoen te kopen zodat deze makkelijk meebuigt tijdens het knielen. Een lage werkschoen geeft je meer bewegingsvrijheid maar iets minder steun.

Een hoge werkschoen is beter voor mensen die veel moeten klimmen. Je kunt je voeten minder bewegen in deze schoenen maar ze geven wel veel meer steun aan je voeten en je enkels. Als je veel over oneffen terreinen moet lopen dan kun je kiezen voor een werkschoenen met een verstevigde hiel.

Kies geen schoenen die te zwaar zijn zodat ze je benen niet teveel belasten. Na een lange werkdag zul je anders last hebben van vermoeide benen en voeten.

 

Bescherming

Bepaalde delen van je voeten moeten soms extra beschermd worden. Dit hangt af van het type werk die uitvoert. Een lage werkschoen is bijvoorbeeld niet geschikt om je enkels te beschermen, in dit geval koop je beter een hoog model. Laarzen zijn ook ideaal om je enkels te beschermen tegen scherpe of hete objecten.

De meeste veiligheidsschoenen beschermen je tenen omdat de neus verstevigd is met rubber of staal. Zo zul je je tenen niet breken wanneer er een zwaar voorwerp op je voet valt. Bij de goedkope veiligheidsschoenen is deze bescherming meestal minder goed, let er dus goed op tijdens de aankoop of de neus wel stevig genoeg is.

Doordat deze schoenen van sterke materialen gemaakt zijn is het heel belangrijk dat ze genoeg lucht doorlaten. Op die manier voorkom je wondjes op je voeten en zullen je voeten ook minder stinken na een lange werkdag.

In de winter kun je schoenen kopen die ingezet zijn met wol zodat je geen last hebt van koude voeten wanneer je buiten aan het werken bent.

 

Invloed van de omgeving

Het is belangrijk dat de zolen van de werkschoenen bestand zijn tegen hitte, olie en zuur. De meeste mensen die veiligheidsschoenen gebruiken werken in een omgeving waar je voorzichtig moet zijn om geen ongeval te hebben. Als de zolen goed bestand zijn dan voorkom je dat de schoenen beschadigd raken en minimaliseer je het risico op verwondingen. Natuurlijk is de bovenkant van de schoenen ook belangrijk.

Om enkele voorbeelden te geven: als je in een natte omgeving werkt is het beter om te kiezen voor laarzen die gemaakt zijn van leer of kunststof. Voor personen die veel moeten lassen zijn leren laarzen ook aangeraden. Leer is geen goede keuze voor mensen die veel met chemicaliën werken want deze zouden door het leer kunnen dringen.

 

Pasvorm van de schoenen

Je mag de maat van de schoenen niet onderschatten, het is belangrijk om een goede pasvorm te hebben en voor schoenen te kiezen die comfortabel zitten. De schoenen mogen zeker niet knellen want dan zul je na een korte tijd al last hebben van pijn aan je voeten en je tenen. Een schoen die te los zit is ook niet aan te raden want de schoen zou kunnen blijven haperen en loskomen van je voet.

Werkschoenen moet je net als andere schoenen af en toe onderhouden. Als je dit niet vergeet dan zullen deze schoenen voor een lange tijd meegaan.

Prijs van de veiligheidsschoenen

Je kunt op zoek gaan naar interessante aanbiedingen door verschillende soorten schoenen te vergelijken. Er zullen prijsverschillen optreden bij lage en hoge schoenen en tussen schoenen en laarzen. Kies zelf welke schoenen het best passen bij jouw situatie.

Je kunt de schoenen eenvoudig online kopen en aan huis laten leveren, als de pasvorm niet goed is kun je ze altijd terugsturen en een andere maat bestellen.

Stel een budget op en zoek naar de beste veiligheidsschoenen aanbieding zodat je niet je ganse budget moet gebruiken. Zorg er wel voor dat de schoen comfortabel zit en stevig genoeg is om je voeten en tenen te beschermen.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES