Beste versnipperaar

Laatste update: 23.06.24

 

Versnipperaars test van 2024

 

Als je vaak en veel in de tuin werkt of het gewoon je job is dan kan een degelijke versnipperaar zeker en vast het ideale toestel zijn voor jou. Toch is het niet altijd eenvoudig om er de beste versnipperaar uit te kiezen. Dit heeft vooral te maken met de enorme keuzemogelijkheden die er vandaag de dag zijn. Wij zijn dan ook voor jou even op zoek gegaan naar de 3 beste versnipperaars van het moment. Zo is de Bosch AXT 25 TC zeker en vast een echte aanrader. Dit heeft vooral te maken met de enorme kracht en het vermogen van het apparaat. Met de Wolf-Garten SDL 2800 EVO versnipperaar haal je zeker en vast een evenwaardig apparaat in huis. Je kunt er zelfs takken van 45 mm dik probleemloos mee verwerken.

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Versnipperaar reviews – top 5

 

 

Een versnipperaar of een hakselaar is een ideaal apparaat voor mensen met een tuin. Heb je veel bomen en struiken in je tuin dan heb je natuurlijk ook veel tuinafval zoals takken en bladeren, vooral in de herfst. Gebruik een versnipperaar om de tuinresten fijn te hakken zodat je deze makkelijk in een vuilniszak kunt steken. Kies uit de volgende opties de beste versnipperaar uit.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

1. Bosch AXT 25 TC

 

De Bosch AXT 25 TC is een krachtige fluisterhakselaar die bijna geruisloos is. Het apparaat is uitgerust met het Turbine-cut systeem die ervoor zorgt dat zowel zacht materiaal als hard hout snel verwerkt wordt. Dit toestel is geschikt voor alle soorten tuinmateriaal en kan takken aan van maximaal 45 mm diameter.

Hij trekt het tuinmateriaal automatisch in en beschikt over een praktische opvangbak van 53 liter voor het gehakselde materiaal. Het snijwerk is afgeschermd voor je veiligheid en de motor heeft een vermogen van 2500 Watt. Het apparaat werkt enkel maar als de opvangbak geplaatst is voor nog meer veiligheid.

De meeste gebruikers geven een positief advies voor dit product in hun online reviews. Het apparaat is handig in gebruik en duurzaam. Je kunt er veilig mee werken en het produceert heel weinig geluid.

De enige minpunten zijn de hoge prijs en dat het toestel onstabiel is bij het verplaatsen in de tuin. Ook zijn droge takken moeilijker te hakselen.

Deze Bosch versnipperaar zul je niet meteen tussen de goedkope toestellen terugvinden aangezien het niet over de laagste prijs beschikt. Toch is het een vrij krachtige versnipperaar die een vrij grote opvangbak heeft. Ideaal voor mensen die heel wat hout en takken willen versnipperen zodat het gemakkelijker in een vuilniszak past.

 

Voordelen: 

Opvangbak: de Bosch versnipperaar beschikt over een handige opvangbak met een inhoud van wel 53 liter.

Turbine-Cut systeem: dankzij het Turbine-Cut systeem zul je merken dat zowel het zachte alsook het harde materiaal in een mum van tijd door de machine gehaald en versnipperd wordt.

Veiligheid: zolang de opvangbak niet onder het toestel geplaatst is, zal de versnipperaar niet werken.

Vermogen: het toestel heeft een vermogen van maar liefst 2500 watt en behoort daarmee tot de krachtige versnipperaars.

 

Nadelen: 

Prijskaartje: het hogere prijskaartje zou eventueel wel eens als een minpuntje kunnen beschouwd worden door sommige gebruikers.

Matige kwaliteit: een kleine minderheid van de kopers vindt de kwaliteit net iets minder goed. Zo zouden droge takken toch behoorlijk moeilijk zijn om te versnipperen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Wolf-Garten SDL 2800 EVO

 

De WOLF-Garten fluisterhakselaar SDL 2800 EVO heeft een motorvermogen van 2800 Watt en het messensysteem bestaat uit een freeswals. Dit betekent dat het tuinafval naar binnen getrokken wordt waardoor er een krachtige maar toch stille versnippering optreedt.

Het toestel is uitgerust met een veiligheidsschakelaar, overbelastingsschakelaar, motorrem, transportgreep en ergonomische vultrechter. Verder heeft het ook een terugloopmogelijkheid om een tak die vastgelopen is terug naar boven te voeren. De maximale dikte van het in te voeren hout is 45 mm en het toestel beschikt over een opvangbak van 45 liter.

Geschikt voor het verwerken van takken tot 45mm dikte.

De meeste mensen zijn tevreden over hun aankoop en geven positief advies over deze versnipperaar aanbieding. Het toestel is handig in gebruik en duurzaam. Je krijgt goede kwaliteit voor een aanvaardbare prijs. Het snoeiafval wordt prima gehakseld en hij is veilig om te gebruiken.

Aan de vele overwegend positieve online reviews te zien, zou deze versnipperaar misschien wel eens als een topproduct kunnen beschouwd worden. Het is afkomstig van een bijzonder bekend merk dat door velen ook als het beste merk beschreven wordt namelijk WOLF-Garten. Bekijk dus zeker even de voor- en nadelen van deze versnipperaar.

 

Voordelen: 

Opvangbak: deze elektrische versnipperaar is voorzien van een handige opvangbak die een volume heeft van 45 liter.

Handig in gebruik: het toestel weegt amper 26 kg en bovendien is het mogelijk om de hoogte van de versnipperaar aan te passen naar jouw wensen.

 

Nadelen: 

Geen verlengsnoer: één enkele koper vindt het snoer van deze versnipperaar toch wel net iets te kort. Het is dan ook jammer dat er geen verlengsnoer meegeleverd wordt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Powerplus POWXG6460

 

De Powerplus POWXG6460 is een stille hakselaar met een vermogen van 2600 W. Dit toestel versnippert takken met een maximale dikte van 40 mm en hij doet het stil. Dankzij de langzaam draaiende snijwals wordt het geluidsniveau gereduceerd tot een minimum. Je kunt de draairichting van de snijwals veranderen om een geblokkeerde tak er eenvoudig uit te halen.

Met de duwstok kun je het snoeisel veilig in de snijwals duwen en het hakseloverschot wordt opgevangen in een opvangbak van 60 liter. Deze opvangbak kun je vergrendelen. Het apparaat is verder nog uitgerust met een beveiliging tegen overbelasting.

Over dit product is nog maar één online review geschreven maar de koper vindt het toestel echt top. De versnipperaar is stabiel en kan zonder moeite takken van 4 cm dik verhakselen, met de vertakkingen en de bladeren er nog aan!

Met de Powerplus versnipperaar zul je vast en zeker een meer dan degelijk toestel in huis halen als we de vele positieve reviews van de klanten bekijken. Het is dus zeker en vast de moeite waard om de voor- en nadelen van dit apparaat eens grondig onder de loep te nemen. Op die manier krijg je een beter beeld van de karaktereigenschappen van het apparaat.

 

Voordelen: 

Kracht: het is een bijzonder krachtige versnipperaar die over een vermogen beschikt van maar liefst 2600 watt. Ondanks de enorm kracht, werkt het toestel toch relatief stil.

Opvangcapaciteit: in vergelijking tot sommige andere versnipperaars uit onze lijst, beschikt dit toestel over een bijzonder grote opvangbak. De bak heeft een volume van wel 60 liter.

Handig in gebruik: het is een vrij eenvoudig toestel dat takken tot een dikte van wel 40 mm probleemloos kan versnipperen. Indien een tak komt vast te zitten dan hoef je enkel maar de draairichting van het snijwals gedeelte te gaan veranderen.

 

Nadelen: 

We merken dat de kopers laaiend enthousiast zijn over deze aankoop. Dit maakt het voor ons bijzonder moeilijk om eventuele nadelen op tijd te ontdekken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Bosch AXT Rapid 2200

 

De Bosch AXT Rapid 2200 is een hakselaar met uitstekend hakselvermogen en duurzame precisiemessen die het gemakkelijk maken om zacht tuinmateriaal te versnipperen.

Het toestel is uitgerust met een snelle vultrechter voor eenvoudig vullen en het materiaal snel door te voeren. Het is eenvoudig te verplaatsen door het lichte gewicht.

Het apparaat beschikt over een Highspeed Bosch Powerdrive-motor en een praktische stopper. De snijmessen zijn gemaakt van extra gehard staal en hij kan takken tot 40 mm versnipperen.

De meeste gebruikers zijn tevreden over deze versnipperaar aanbieding. Ze vinden het apparaat handig in gebruik en zijn tevreden over de prijs-kwaliteitverhouding. Het is een duurzaam toestel maar het kan enkel maar kleine takjes aan en is ook nogal lastig in gebruik.

Net zoals de eerste versnipperaar is ook dit apparaat afkomstig van het bekende merk Bosch. Dankzij deze hakselaar kun jij vanaf nu zachte en iets hardere takken probleemloos versnipperen. Hierdoor zul je merken dat je de takken ook veel gemakkelijker kunt opruimen of in een vuilniszak steken.

 

Voordelen: 

Snijmes: de hakselaar is voorzien van kwalitatieve precisiemessen die bovendien ook nog eens lasergesneden zijn.

Stopper: je krijgt er een handige stopper bij waarmee je dus nog eens kunt naduwen. Op die manier stimuleer je de snelle en gemakkelijke doorvoer van de materialen.

Vermogen: het toestel beschikt over een vermogen van 2200 watt en is dus bijzonder krachtig.

 

Nadelen: 

Lastig in gebruik: een enkele gebruiker laat weten dat het niet zo eenvoudig is om het toestel te gebruiken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Kinzo 2500W

 

De Kinzo hakselaar behoort met zijn lage prijs tot de categorie van goedkope versnipperaars. Dit sterke apparaat heeft geen moeite met takken van 40 mm dik en heeft een opvangbak van 50 liter.

Het toestel is uitgerust met automatische bescherming tegen overbelading en beschikt over handige wielen om het eenvoudig te verplaatsen. Deze machine heeft een vermogen van 2500 Watt.

Over dit apparaat is nog maar één gebruikersmening geschreven maar deze geeft positief advies. Het toestel is handig in gebruik en kan eenvoudig verplaatst worden.

Het afval komt mooi in de opvangbak terecht maar de afvoer is klein en moet regelmatig schoongemaakt worden.

Het toestel werkt goed, is veilig en is ook nog eens goedkoop!

Met deze Kinzo versnipperaar haal je zeker en vast een bijzonder krachtig toestel in huis. Daardoor zou het eventueel wel eens tot de populairste apparaten kunnen behoren. Het lijkt ons daarom ook zeker en vast de moeite om de positieve en negatieve eigenschappen van het apparaat eens grondig onder de loep te nemen.

 

Voordelen: 

Kracht: deze versnipperaar heeft een bijzonder krachtig vermogen van maar liefst 2500 watt en behoort daardoor dus zeker tot de krachtige versnipperaars.

Draaisnelheid: het toestel is voorzien van een draaisnelheid van wel 4050 rpm. Als we de draaisnelheid van het mes bekijken dan ligt dat rond de 6500 rpm.

Opvangtank: deze versnipperaar beschikt over een vrij grote opvangtank van maar liefst 50 liter.

 

Nadelen: 

Ook hier merken we op dat de koper helemaal tevreden is met de aankoop van dit toestel. Daardoor is het voor ons moeilijk om jou verder advies te geven over eventuele minpuntjes ervan.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Versnipperaars koopgids

 

Een versnipperaar is een ruim begrip, je kunt een papierversnipperaar kopen om documenten op kantoor te versnipperen of een hakselaar die je gebruikt om tuinafval te versnipperen. Wij gaan ons in deze koopgids toespitsen op de tweede optie en extra informatie aanbieden die belangrijk is wanneer je een hakselaar gaat kopen. Belangrijke punten om op te letten bij de aankoop zoals het type hakselaar, de snijcapaciteit en -snelheid, de veiligheid en de opvangcapaciteit, het geproduceerde geluidsniveau en de prijs.

Type hakselaar

We onderscheiden hakselaars op twee verschillende manieren. Ten eerste zijn er hakselaars die op elektriciteit werken en andere die op benzine werken. De tweede manier is de wijze waarop ze het tuinafval hakselen: met messen of een wals.

Een elektrische hakselaar wordt door de meeste mensen gebruikt. Dit toestel beschikt over genoeg kracht om kleine takken en onkruid te versnipperen. Ze zijn meestal voorzien van een snoer die lang genoeg is om de meeste stopcontacten te bereiken. Indien dit niet zo is, dan kun je altijd een verlengkabel kopen.

Een hakselaar die op benzine werkt is geschikt voor het zwaardere werk. Het voordeel hieraan is ook dat je geen stopcontact nodig hebt om het apparaat te kunnen gebruiken dus je kunt zelfs op verplaatsing tuinafval versnipperen. Dit type is ook geschikt voor dikkere takken.

Een hakselaar die werkt met messen trekt het hout en afval naar binnen en versnippert het. Deze manier is heel efficiënt maar je moet de messen wel af en toe vervangen. De hakselaar die het tuinafval plet tussen een wals met messen en een plaat is meestal stiller dan een model met messen. De vezels van het hout worden ook beter afgebroken zodat je de snippers kunt gebruiken als compost.

 

Snijcapaciteit en -snelheid

De snijcapaciteit van een hakselaar bepaalt de dikte van de takken die je kunt versnipperen met het apparaat. Dit wordt meestal weergegeven in centimeters of millimeters. Je kunt op voorhand even in je eigen tuin kijken wat de gemiddelde dikte van gevallen takken is zodat je op zoek kunt gaan naar een toestel met een goede snijcapaciteit.

Het versnipperen van gewoon tuinafval zoals bladeren, onkruid en kleine dunne takjes is met elke hakselaar mogelijk. Het is enkel wanneer de takken dikker zijn dat je moet beginnen letten op de snijcapaciteit.

Als je over weinig tijd beschikt en vlug wilt klaar zijn met het versnipperen van je tuinafval, dan kun je best letten op de snijsnelheid van het apparaat. Hoe hoger de snelheid, hoe vlugger je de takken en het afval kunt versnipperen en hoe eerder je klaar bent met het schoonmaken van jouw tuin.

 

Veiligheid en geluid

Het is belangrijk dat je denkt aan je eigen veiligheid en de veiligheid van anderen tijdens het gebruik van een versnipperaar. Omdat dit apparaat messen gebruikt loop je natuurlijk een risico. De meeste modellen beschikken over een veiligheidsfunctie die ervoor zorgt dat het toestel niet inschakelt als de opvangbak niet geplaatst is. Zo is er minder gevaar dat je handen tussen de messen terecht komen.

Een goede aanbeveling is het gebruik van werkhandschoenen om je handen te beschermen maar ook een veiligheidsbril en oorbeschermers. Tijdens het versnipperen is het mogelijk dat er een stukje tak wegschiet en een hakselaar kan nogal veel geluid maken.

Het geluidsniveau wordt weergegeven in dB en tot een niveau van 84 dB valt het geluid nogal mee. Alle niveaus daarboven kun je als luid ervaren en dit kan voor overlast zorgen, zeker in een drukke buurt.

Opvangcapaciteit en prijs

Er zijn vele hakselaars die beschikken over een opvangbak waar het versnipperde hout en tuinafval in terecht komt. De capaciteit van deze opvangbak wordt weergegeven in liters en hoe meer liter, hoe meer afval het kan opvangen. Natuurlijk zullen de bak en de hakselaar dan ook groter zijn en meer plaats innemen.

Je kunt ook kiezen voor een model zonder opvangbak, dit is vooral handig als je het versnipperde afval meteen wilt gebruiken als compost. Het toestel spuit dan het versnipperde hout er langs de achterkant terug uit zodat het meteen op je gazon terecht komt.

Houtversnipperaars kun je tegenwoordig niet meer wegdenken. Vroeger werd dit apparaat vooral gebruikt door boeren en boswachters maar door de vooruitgang van de technologie en de compactere vorm van de toestellen kan iedereen er nu gebruik van maken.

De elektrische hakselaars maken een grote sprong vooruit en zijn bijna even krachtig als de toestellen die op benzine werken. Je kunt vele verschillende apparaten vergelijken voordat je beslist welk toestel het beste is voor jouw situatie. Als je geen haast hebt dan kun je ook je ogen open houden voor aanbiedingen.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES