8 beste Verticuteermachines Test van 2024

Laatste update: 24.04.24

 

Beste verticuteermachines – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Om je gazon zo gezond mogelijk te krijgen en houden, is het gebruik van een verticuteermachine zo nu en dan best wel een goede aanbeveling. Zo bestaan er wel degelijk verschillende mogelijkheden afhankelijk van de doelstellingen die je wilt bereiken en de maximale oppervlakte van je gazon. Besluit je te kiezen voor de Einhell Expert Verticuteerder dan kies je voor een apparaat met een totaal vermogen van ruim 1400 Watt. Echter blijkt ook de Makita UV3600 verticuteerder alvast een schot in de roos te zijn. In tegenstelling tot sommige andere verticuteermachines, wordt dit exemplaar wel degelijk met opvangbak geleverd.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

8 beste verticuteermachines (Reviews) van 2024

 

Wolf Garten, Stiga en Einhell zijn maar enkele van de bekende merken die één of meerdere verticuteermachines aanbieden. Wat de beste verticuteermachine is, is vooralsnog een persoonlijke keuze die bovendien ook afhankelijk is van de doelstelling. Bedenk of je op zoek bent naar een elektrische verticuteermachine dan wel eentje die werkt op benzine of met een accu. Bekijk de 5 topproducten hieronder en misschien kan het advies van klanten, vermeld in de online reviews, jou wel verder helpen. Veel succes!

 

1. Einhell Verticuteerder/Beluchter 1400 W Met opvangzak Einhell Expert

 

Ben je op zoek naar een elektrische verticuteermachine om een middelgroot tot groot gazon aan te pakken? Dan lijkt dit exemplaar van Einhell Expert misschien wel een stap in de goede richting.

Zo wordt de elektrische verticuteermachine gekenmerkt door een maximaal vermogen van maar liefst 1400 Watt waardoor je de mogelijkheid hebt om een gazon met een totale oppervlakte van 400 m2, mos- en onkruid vrij te maken. Verder wordt de verticuteermachine gekenmerkt door een 28 l opvangbak en een duwboom die in hoogte verstelbaar blijkt. De totale maaibreedte bedraagt maar liefst 33 cm en de werkdiepte kan makkelijk in 3 standen worden geplaatst van 3, 7 of 9 mm.

Je kunt deze verticuteermachine makkelijk op het lichtnet aansluiten met een voltage van maximaal 230 V. Houd er wel rekening mee dat het niet meteen één van de stille apparaten is en dat je dus rekening moet houden met een maximaal geluidsniveau van 99 dB. Kopers reageren vooral positief alhoewel één iemand niet overtuigd blijkt van de kwaliteit.

 

Voordelen:

Vermogen: deze elektrische verticuteermachine biedt een totaal vermogen aan van ruim 1400 Watt. Geschikt voor gazons van maximaal 400 m2 groot.

Opvangbak: de opvangbak van deze machine is vervaardigd uit stevige materialen die best wel tegen een stootje kunnen en biedt een capaciteit van 28 liter aan.

Handig in gebruik: het is niet alleen mogelijk om de werkdiepte aan te passen maar ook de duwboom blijkt alvast in hoogte verstelbaar te zijn.

 

Nadelen:

Geluidsniveau: met een geluidsniveau van maar liefst 99 dB, is het jammer genoeg niet één van de stil functionerende verticuteermachines.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Makita verticuteerder UV3600 230 V Elektrisch Met opvangbak

 

Het is misschien niet meteen de verticuteermachine met de laagste prijs, maar toch kan dit exemplaar van Makita best op heel wat positieve reacties van klanten rekenen. Het betreft ook hier een elektrische verticuteermachine die je makkelijk op het lichtnet met een spanning van 230 V kunt aansluiten. Dankzij het ruime vermogen van 1800 Watt, blijkt dit apparaat geschikt voor middelgrote tot grote gazons.

De verticuteermachine is uitgerust met een praktische grote opvangbak die over een totale capaciteit van 40 liter beschikt. Verder kun je de maaibreedte aanpassen door te schakelen tussen de 4 verschillende standen waarbij de maximale breedte zo’n 36 cm betreft. Je geniet een verstelbare duwstang en met een maximaal geluidsniveau van 81 dB blijkt dit apparaat stiller te werken in verhouding tot het vorige.

Ondanks het feit dat het hier geen aanbieding betreft, zou het alvast één van de populairste verticuteermachines uit de lijst kunnen zijn. Klanten beoordelen het product met een maximale score van 4,8 sterren alhoewel één koper van mening is dat de kwaliteit beter had gekund.

 

Voordelen:

Handig in gebruik: niet alleen de duwstang blijkt verstelbaar te zijn, ook de maaibreedte kun je makkelijk aanpassen.

Vermogen: het maximale vermogen van deze unieke machine wordt geschat op ongeveer 1800 Watt. Dit maakt hem geschikt om middelgrote tot grote gazons zonder problemen te behandelen.

Opvangbak: de opvangbak van deze verticuteermachine biedt een behoorlijk ruime capaciteit van maar liefst 40 liter.

Voeding: het is een krachtige elektrische verticuteermachine die je zonder problemen kunt verbinden met het lichtnet.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: we stellen vast dat één gebruiker toch net iets meer kwaliteit had verwacht van deze machine.

Prijzig: ben je van plan om deze verticuteermachine aan te kopen, dan zul je echter wel rekening moeten houden met de hoge prijs.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Elektrische verticuteermachine voor gras – VOLTR Merk

 

Ben je het beu om steeds een verticuteermachine te huren en ben je bijgevolg op zoek naar een functionele – relatief goedkope – verticuteermachine waarmee je het gazon kunt onderhouden? Dan kunnen wij jou dit elektrisch aangestuurd exemplaar van het bekende en populaire merk Alice’s Garden alvast warm aanbevelen. Heel wat klanten lijken alvast overtuigd en belonen de machine met een mooie 5/5 sterren.

Niet verwonderlijk als je weet dat je met de Alice’s Garden verticuteermachine meteen voor een veelzijdig 2-in-1 apparaat kiest dat naast verticuteren tevens ook in staat is om het gazon te ontmossen. De machine steunt daarbij op een krachtige 1500 watt motor met een draaivermogen van maar liefst 3000 toeren per minuut. Uiteraard dien je daarvoor de verticuteermachine op het stroomnet aan te sluiten, rekening houdend met een invoerspanning van 230-240 Volt.

Maar er is natuurlijk nog heel wat meer om over naar huis te schrijven want verder telt deze verticuteermachine (aanbieding) maar liefst 8 dubbele messen, verschillende werkdieptes, een werkbreedte van 32cm en een gras opvangbak met een inhoud van 30 liter.

 

Voordelen:

Opvangbak: deze 2-in-1 ontmosser/ verticuteermachine wordt gekenmerkt door een bijbehorende opvangbak die een inhoud biedt van 30 liter.

Motor: de verticuteermachine is uitgerust met een krachtige 1500 watt motor die zonder problemen een toerental garandeert van 3000 toeren per minuut.

Werkbreedte: de maximale werkbreedte van 32cm wordt aangevuld met maar liefst 4 werkdiepte

 

Nadelen:

Geen benzine: ben je op zoek naar een benzine verticuteermachine dan zijn er vast en zeker beter alternatieven binnen dit segment te vinden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Gardena Verticuteermachine EVC 1000 Elektrisch Motorvermogen 1000 W

 

Met behulp van deze Gardena verticuteermachine is het mogelijk om je gazon weer op en top gezond te maken. Deze machine dringt makkelijk tot in de toplaag van het gazon door om vervolgens opnieuw voldoende lucht, water, licht en andere voedingsstoffen door te laten. Je kunt hierbij eigenhandig de werkdiepte instellen tot maximaal 3 x 3 mm en je geniet hierbij een maximale werkbreedte van 30 cm.

Deze krachtige elektrische verticuteermachine biedt een maximaal vermogen aan van zo’n 1000 Watt, wat hem geschikt maakt voor kleine tot middelgrote gazons. In tegenstelling tot de vorige apparaten die we hier besproken hebben, zul je vaststellen dat deze verticuteermachine niet over een opvangbak beschikt. Het is een handig en makkelijk te bedienen apparaat met een totaal geluidsniveau van 96 dB.

Tot op heden zijn er echter alleen maar positieve reacties bij dit apparaat geplaatst. Zo zijn kopers niet alleen tevreden over de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding maar geven ze ook een positief advies over de gebruiksvriendelijkheid ervan. Kortom, een topproduct voor velen!

 

Voordelen:

Prijs-kwaliteitverhouding: een blik op de online reviews leert ons dat de meeste klanten duidelijk tevreden zijn over de correcte verhouding tussen de prijs en de kwaliteit.

Vermogen: het vermogen van deze verticuteermachine wordt geschat op ongeveer 1000 Watt.

Handig in gebruik: het is mogelijk om niet alleen de maaibreedte maar ook de werkdiepte zonder problemen in te stellen.

 

Nadelen:

Geluidsniveau: met een geluidsniveau dat maximaal 96 dB kan bereiken, behoort hij niet meteen tot de stille apparaten.

Geen opvangbak: ben je van plan om deze verticuteermachine aan te kopen, houd er dan ook rekening mee dat je niet over een opvangbak beschikt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Bosch UniversalRake 900 Verticuteermachine 900 W Voor mos en viltlaag

 

Tot slot is er nog deze unieke elektrische verticuteermachine die jou wordt aangeboden door het bekende merk Bosch. Bosch staat bekend vanwege zijn jarenlange garantie, klantvriendelijkheid en uitstekende kwaliteit wat hem niet voor niets tot één van de betere merken maakt. Zo valt dit unieke exemplaar meteen op vanwege enkele leuke extra’s waaronder de dubbele veerstalen tanden, die elke mos- én viltlaag probleemloos wordt verwijderd, én het Jet Collect-systeem waarmee de ruime opvangbak van 50 liter inhoud volledig kan worden gevuld.

Hij blijkt bovendien uitgerust met een krachtige elektrische motor die zonder problemen een piekvermogen van 900 Watt kan leveren wat hem geschikt maakt voor middelgrote tot grote gazonoppervlakten. Echter kan hij niet alleen qua kracht tellen maar biedt hij daarnaast ook alle mogelijke comfort en gebruiksgemak aan. Denk hierbij maar aan de verstelbare hoogte, de dubbele klapbare handgrepen én de opklapbare opvangbak.

Een blik op de online reviews zou dan ook heel wat positieve reacties moeten aantonen. Echter moeten we vaststellen dat er tot op heden nog geen beoordelingen werden neergepend. Dat zou te maken kunnen hebben met het hoge prijskaartje of het feit dat het om een vrij recente machine gaat.

 

Voordelen:

Jet-Collect systeem: dankzij het bekende Jet-Collect systeem is deze verticuteerder in staat om elke mogelijke mos- én viltlaag probleemloos te verwijderen.

Gebruiksgemak: net zoals de meeste Einhell en Makita verticuteerders, staat ook dit exemplaar van Bosch garant voor heel wat comfort. Zo kunnen zowel de handgrepen als de opvangbak worden opgeklapt teneinde heel wat ruimte te besparen én blijkt het apparaat 4x in hoogte verstelbaar.

Vermogen: met behulp van een krachtige elektrische motor kan hij zonder al teveel problemen een vermogen leveren van 900 Watt.

Opvangbak: hij wordt jou overigens aangeboden inclusief een degelijke opvangbak die een ruime inhoud van 50 liter kent.

 

Nadelen: 

Geluidsniveau: houd er wel rekening mee dat hij, met een geluidsniveau van maximaal 91 dB, niet meteen tot de stille verticuteerders zal behoren.

Geen benzine: het betreft jammer genoeg geen benzine verticuteermachine waardoor steeds een verlengsnoer nodig zal zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. Einhell Verticuteerder Beluchter 1600W 48L

 

Door te kiezen voor dit apparaat van Einhell Expert kies je meteen voor een multifunctioneel tuingereedschap waarmee je de grond niet alleen kunt verticuteren maar ook kunt beluchten. Bovendien kun je zonder problemen schakelen tussen de verticuteermessen en de beschikbare beluchtingsrol. Het apparaat wordt overigens aangestuurd door middel van een krachtige Carbon motor die een ruim vermogen van 1600 Watt kan genereren inclusief een hoog toerental. Oppervlaktes van 800 m2 vormen dan ook geen enkel probleem.

Je kunt deze verticuteermachine/ beluchter eenvoudig op de netstroom van 230 V aansluiten door middel van het lange snoer en vervolgens schakelen tussen de 4 beschikbare standen. De elektrische verticuteerder is trouwens ook voorzien van maar liefst 20 messen en 30 klauwen inclusief een opvangbak van 48 liter en een werkbreedte van wel 40 cm.

Een blik op de online reacties toont aan dat alle kopers tevreden zijn met de aankoop. Ze beoordelen het product dan ook met een mooie eindscore van maar liefst 4,7 sterren op 5. Echter zul je wel rekening moeten houden met het iets hogere prijskaartje.

 

Voordelen:

Voeding: de verticuteermachine is voorzien van een krachtige en duurzame Carbon motor die in staat is om een ruim vermogen van 1600 Watt aan te bieden in combinatie met een hoog toerental. Dit maakt het mogelijk om een maximale oppervlakte van 800 m2 te verticuteren/ beluchten.

Veelzijdig: het betreft een 2-in-1 apparaat aangezien het niet alleen mogelijk is om de grond te verticuteren maar ook te verluchten.

Handig in gebruik: je kunt zonder problemen schakelen tussen de verschillende verticuteermessen en klauwen en de zogenaamde beluchtingsrol. Hij beschikt hierbij over 4 verschillende standen.

 

Nadelen: 

Niet budgetvriendelijk: ben je van plan om deze verticuteermachine in huis te halen dan zul je misschien net iets meer vermogen moeten voorzien.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

7. Wolf-Garten Elektrische verticuteermachine VA 346 E Met opvangbak

 

Net zoals de Einhell en Makita verticuteermachines blijken ook de Wolf-Garten apparaten alvast tot de beste verticuteermachines te behoren. Zo blijkt deze AMBITION V 346 E verticuteerder elektrisch aangedreven en in staat om een maximaal vermogen van maar liefst 1600 Watt te genereren waarmee hij makkelijk een gazon tot 200 ㎡ kan behandelen.

Deze elektrische verticuteerder blijkt dan ook een meer dan goede aanbeveling om je gazon van licht, lucht, water en de nodige voedingsstoffen te voorzien en mos- én onkruidvorming aan banden te leggen. Hij wordt tevens aangevuld met maar liefst 12 dubbelmessen die een werkbreedte van 34 cm kunnen garanderen, een 5-voudige centrale tandafstelling én een stevige opvangbak van 45 liter.

Daartegenover staat natuurlijk zijn hogere prijskaartje en een aanzienlijk geluidsniveau van 99 dB waardoor hij allesbehalve tot de geluidstille apparaten kan gerekend worden. Desondanks zien we alleen maar tevreden reacties van klanten waarbij kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid hoog worden aangeprezen.

 

Voordelen:

Voeding: de elektrische verticuteermachine blijkt voorzien van een bijzonder krachtige accu waarmee een aanzienlijk vermogen van 1600 Watt kan worden gegarandeerd.

Opvangbak: in tegenstelling tot sommige andere verticuteerders, blijkt hij uitgerust met een stevige 45 liter ruime opvangbak.

Draadloos: doordat deze verticuteermachine 100% draadloos functioneert, hoef je geen verlengkabel noch stopcontact te voorzien.

Handig in gebruik: het is een krachtig apparaat dat, dankzij het ruime vermogen, probleemloos een oppervlakte van 200 ㎡ kan behandelen. Verder blijkt hij makkelijk te bedienen én zelfs in hoogte verstelbaar.

 

Nadelen: 

Geluidsniveau: houd er wel rekening mee dat hij een ruim geluidsniveau van maar liefst 99 dB kent.

Prijzig: in vergelijking met sommige andere exemplaren zul je deze machine van Wolf-Garten jammer genoeg niet tussen de goedkope verticuteermachines hoeven te verwachten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

8. Powerplus POWXG7516 Verticuteermachine 1800 W 36 cm maaibreedte

 

Wil je liever iets minder geld spenderen maar toch nog zeker zijn van een uitstekende kwaliteit? Dan raden wij jou aan om de POWXG7516 verticuteermachine van Powerplus even wat grondiger te bekijken. Zo zul je zien dat deze elektrische verticuteerder een ruim vermogen van maar liefst 1800 Watt aanbiedt en bijgevolg de mogelijkheid om een oppervlakte van 500 m2 onder handen te nemen. Echter zul je wel een verlengsnoer nodig hebben aangezien het eigenlijk snoer behoorlijk kort blijkt.

Verder blijkt de machine uitgerust met maar liefst 11 messen en tot wel 40 afzonderlijke stalen naalden. De messen worden gebruikt voor het verticuteren van je gazon terwijl de naden zorgen voor de beluchting. Hij wordt overigens aangevuld met een 45 liter ruime opvangzak, een verstelbare werkhoogte verdeeld over 5 standen en voldoende veiligheid. Zo is er een betrouwbare veiligheidsvergrendeling aanwezig.

Indien je besluit om effectief met een verlengsnoer te werken dan wordt aangeraden om deze gelijk in de trekontlasting vast te klikken. Op die manier loop je niet het risico om de stroomkabel alsnog los te trekken. Ook hier zien we alleen maar positieve reacties verschijnen die resulteren in een topscore van 5 sterren.

 

Voordelen:

Vermogen: deze elektrische verticuteermachine kun je eenvoudig met het stopcontact verbinden. Vervolgens biedt hij een ruim vermogen aan van zo’n 1800 Watt en een onbelast toerental van 4500 omwenteling per minuut.

Werkdiepte: het apparaat garandeert een werkdiepte van -5 tot -12 mm als het gaat om het verticuteren en een werkdiepte van -5 tot 0 wanneer we het hebben over het verluchten.

Messen en naalden: de 11 messen zijn bedoeld om de grond te verticuteren en worden aangevuld met maar liefst 40 naalden vervaardigd uit staal. Deze zijn bedoeld om de grond open te trekken en te verluchten.

 

Nadelen: 

Kort snoer: indien je besluit om deze verticuteermachine aan te kopen dan wordt echter wel aangeraden om te werken met een verlengsnoer.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Verticuteermachines Koopgids

 

Wat kun je zoal doen met behulp van een degelijke verticuteermachine en aan welk vermogen en maaibreedte mag je je verwachten. Bestaan er verschillende soorten verticuteerders en welke invloed heeft dit op de prijs? Bedenk dat het alvast een goede aanbeveling zou kunnen zijn om de verschillende verticuteermachines even grondig met elkaar te vergelijken. En door rekening te houden met aanbiedingen en promoties kun je altijd nog met een koopje huiswaarts keren.

Wat is een verticuteermachine en de voordelen ervan

Je kunt de verticuteermachine misschien nog het beste van al vergelijken met bijvoorbeeld een traditionele grasmachine. Echter zal de verticuteerder je gras niet gaan maaien maar er eerder over heen walsen. Op die manier kun je heel efficiënt onkruid, mos en ongezonde delen uit je gazon verwijderen of filteren. Het principe van de verticuteermachine is dan ook bijzonder eenvoudig en gebaseerd op het kapot snijden van de wortels van respectievelijk het onkruid en natuurlijk ook het mos.

Het verwijderen van mos en onkruid zorgt er namelijk voor dat het gazon terug de mogelijkheid heeft om te herstellen en gezond te worden. Bovendien komt er, met het verwijderen van mos en onkruid, opnieuw verse lucht, zuurstof en licht in het gazon binnen. Kortom, alleen maar voordelen als je besluit te kiezen voor een verticuteerder. Of je nu een klein, middelgroot of groot gazon hebt; je wilt er uiteraard zoveel mogelijk van kunnen genieten.

 

Het type verticuteermachine

Op basis van de werking is het mogelijk om een onderscheid te maken tussen 3 verschillende soorten verticuteermachines. Zo kun je eerst en vooral opteren voor de handmatige verticuteerder die je, zoals de naam doet vermoeden, eigenhandig zult moeten voortduwen. Dergelijke techniek is gebaseerd op het zogenaamde rolsysteem en is beduidend goedkoop. Echter zul je wel iets meer kracht moeten leveren.

Wil je liever niet zoveel kracht en energie verspillen en is budget geen probleem voor jou, dan kun je altijd nog kiezen voor de elektrische verticuteermachine. Dergelijk exemplaar is uitgerust met een krachtige motor die in werking treedt wanneer je het apparaat inschakelt. Nadeel bij dergelijke apparaten is dat je te maken hebt met een snoer en dus continu een stopcontact in de buurt moet hebben.

Wil je het gebruik van een snoer vermijden en ben je echt op zoek naar de ultieme bewegingsvrijheid? Dan lijkt de verticuteerder die op benzine werkt een goede oplossing te zijn. Echter zul je er wel rekening mee moeten houden dat het prijskaartje hier beduidend hoger ligt.

 

Het vermogen van de machine in verhouding tot de grootte van het gazon

Bij de zoektocht naar de perfecte verticuteerder is het natuurlijk ook belangrijk om stil te staan bij het vermogen. Het vermogen bepaalt natuurlijk de kracht van de machine en wordt steevast uitgedrukt in Watt. Hoe groter het vermogen, hoe meer wattage en hoe krachtiger de verticuteerder bijgevolg zal zijn. Het vermogen kan afhankelijk zijn van het type verticuteermachine dat je aankoopt en natuurlijk ook van de doelstellingen.

Zo zul je voor een groot gazon beter opteren voor een verticuteermachine met meer vermogen dan wanneer je gazon eerder beperkt in grootte is. Voor middelgrote tot grote tuinen wordt aangeraden om te kiezen voor een elektrische apparaat met een spanningscapaciteit van 230 Volt. Ook een benzine verticuteerder zou in dergelijke gevallen een goede oplossing zijn maar is voor kleine tuinen dan weer iets teveel van het goede. De meeste verticuteermachines geven gelijk aan voor welke oppervlakte je de machine kunt gebruiken.

De messen, de maaibreedte en de verstelbaarheid van de machine

Het spreekt voor zich dat je ook even zult moeten stilstaan bij de maaibreedte, de verstelbaarheid en het type messen dat gebruikt wordt. In principe is het mogelijk om een onderscheid te maken tussen 2 soorten messen. Zo kun je enerzijds kiezen voor de massieve messen die worden aangeraden bij een harde ondergrond. Anderzijds zijn er de holle messen die dan weer ideaal zijn om de aarde ook effectief te gaan omscheppen.

Als je op de lange termijn moet kiezen, dan raden wij aan om te opteren voor de holle messen omdat ze toch net iets meer voordelen bieden naar het gazon toe. Wat de maaibreedte betreft, zul je zien dat deze afhankelijk is van de verticuteerder. Zo heb je verticuteermachines met een maximale maaibreedte van 30 cm en anderen van 38 cm. Het meest ideale is om te kiezen voor een maaibreedte die je naar eigen wensen kunt verstellen. Ook de werkdiepte kun je bij de meeste verticuteermachines eigenhandig instellen.

 

Extra kenmerken, functies en mogelijke prijskaartje

Tot slot zul je merken dat bepaalde verticuteermachines over net iets meer mogelijkheden en functies beschikken. Sommigen kunnen echter best wel een meerwaarde vormen. Zo is het handig indien de machine is uitgerust met een stel grote brede wielen. Dergelijke apparaten zijn handzamer en makkelijker t verplaatsen. Bedenk of de hoogte van de duwboom instelbaar is en of je hem nadien kunt inklappen.

Het spreekt voor zich dat dit ook een invloed zal hebben op het uiteindelijke prijskaartje. Net zoals ook het type verticuteermachine in een bepaalde mate de prijs zal bepalen. Zo zal een benzine verticuteerder veel duurder zijn dan een elektrisch apparaat. Net zoals een elektrische verticuteermachine minder goedkoop zal zijn dan een handmatig exemplaar. Bedenk hoeveel budget je er maximaal kunt en wilt aan spenderen en wat zoal je doelstellingen zijn.

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Wat is een verticuteermachine?

Een verticuteermachine behoort tot de familie van de grasmachines en is bedoeld om het gras gezond te maken en te houden. Afhankelijk van het type verticuteermachine dat je besluit aan te kopen, worden niet alleen mos en onkruid verwijderd maar wordt ook de bovenste laag van het gazon gefilterd.

Daarmee bedoelen we dat de machine in staat is om de grond lichtjes om te woelen zodanig dat er opnieuw licht, lucht en zuurstof de bodem binnendringt. Dit zorgt voor een nieuwe boost naar het gazon toe waardoor het terug gezond kan worden.

Q2: Wat kost het om een verticuteermachine te huren?

Het wordt aangeraden om je gazon minstens eenmaal per jaar te verticuteren. Je hoeft daar niet per sé een verticuteermachine voor aan te schaffen aangezien het tegenwoordig ook mogelijk is om er eentje te huren. De prijs zal uiteraard afhankelijk zijn van de kracht van de verticuteermachine alsook het type en de mogelijkheden die het apparaat aanbiedt.

Zo zul je in de meeste gevallen op een prijskaartje van 30 tot 45 euro moeten rekenen voor één dag. Als je van plan bent om de verticuteermachine gedurende 1 of 2 weken te gebruiken dan kan er mogelijks een leuke korting aan vasthangen. Houd er ook rekening mee dat de weekendtarieven wel iets hoger zullen liggen dan wanneer je de machine op een weekdag gaat huren.

 

Q3: Hoe diep moet een verticuteermachine gaan?

De diepte van de verticuteermachine is niet alleen afhankelijk van het type verticuteerder dat je in huis haalt, maar ook van wat je wilt bereiken en wat je doelstellingen zijn. Wil je bijvoorbeeld enkel mos en onkruid verwijderen? Dan hoeft de verticuteermachine alvast niet zo diep ingesteld te worden als wanneer je van plan bent om de bovenste laag ook lichtjes om te woelen.

Bij heel wat recente verticuteermachines is het tegenwoordig zelfs mogelijk om de werkdiepte te gaan instellen. Op die manier kun je zelf beslissen wat je met het gazon gaat doen. Dergelijke apparaten kosten misschien iets meer maar bieden wel een meerwaarde als je over een middelgroot tot groot gazon beschikt.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES