8 beste Vuilwaterpompen Test van 2024

Laatste update: 24.04.24

 

Beste vuilwaterpompen – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Met behulp van een krachtige waterpomp wordt het mogelijk om je zwembad, vijver of kelder moeiteloos leeg te pompen. Daar er tegenwoordig best een ruim assortiment voorhanden is en de keuze daardoor niet altijd evident blijkt, zijn we zo vrij geweest om enkele toppertjes op een rijtje te zetten. Zo zou je kunnen kiezen voor de Powerplus POWEW67906 Dompelpomp die gekenmerkt wordt door een vrij hoog vermogen tot maximaal 750 watt. Daartegenover staat de Gardena Classic waterpomp; een krachtig apparaat dat ondanks zijn ruime vermogen zo goed als geluidloos blijkt te werken. In de onderstaande tabel hebben we nog een derde toppertje aan de selectie toegevoegd, eveneens voorzien van voor- én nadelen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

8 beste vuilwaterpompen (Reviews) van 2024

 

Een waterpomp kun je gebruiken voor vele verschillende situaties. Je kunt er je zwembad mee leegpompen maar je kunt dit apparaat ook gebruiken om het water van je overstroomde kelder weg te pompen. We hebben het internet afgeschuimd naar vijf waterpompen van topkwaliteit. Je kunt ze zelf beoordelen in dit artikel en er de beste waterpomp uit kiezen.

 

1. Powerplus POWEW67906 Dompelpomp/Waterpomp 750W 

 

Ben je op zoek naar een kwalitatieve en uiterst functionele waterpomp inclusief bijbehorende vlotter? Dan lijkt de Powerplus POWEW67906 het overwegen alvast meer dan waard. Verschillende klantervaringen en de mooie gemiddelde eindscore van 4,5 sterren, lijkt dit vermoeden alleen maar te bevestigen. Kortom, een reden te meer om misschien wel één van de 3 beste waterpompen eens even in de kijker te zetten.

Zo kent de Powerplus waterpomp een vrij compacte afmeting van 22 x 16 x 36,5 cm wat hem bijzonder handzaam maakt in gebruik. Maar vergis je niet, want hij mag dan wel compact ogen; hij weet duidelijk heel wat kracht te genereren. Door de waterpomp aan het stroomnet te koppelen, rekening houdend met een invoerspanning van 230 Volt, kan een ruim maximaal vermogen tot 900 watt worden gegarandeerd. Dit gaat gepaard met een aanzienlijke pompcapaciteit van maar liefst 13.000 liter water per uur.

Maar dat is nog lang niet alles want zijn gebruiksgemak wordt verder aangevuld met een aanzuigdiepte tot wel 7 meter in combinatie met een opvoerhoogte van maximaal 9 meter. Dankzij de externe vlotter wordt de waterpomp automatisch aan/ uitgeschakeld zodra het gewenste niveau bereikt is. De pomp is overigens makkelijk aan te sluiten op afvoerslangen van 1 inch of 1 1/4 inch en is in staat om zowel vuil als zuiver water weg te pompen.

 

Voordelen:

Aanzuigdiepte: deze unieke dompel/waterpomp kan makkelijk tot op 7 meter diepte in vuil of zuiver water staan.

Vermogen: bij correct gebruik garandeert hij een ruim maximaal vermogen tot 900 watt dat gepaard gaat met een debiet van wel 13.000 liter water per uur.

Voeding: deze accu waterpomp is eenvoudig op het stroomnet aan te sluiten, weliswaar rekening houdend met een invoerspanning van 230V.

Prijskaartje: in vergelijking met tal van andere producten binnen deze lijst, lijk je met de Powerplus wel degelijk een waterpomp aanbieding in huis te halen.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: een kleine minderheid van de klanten is van mening dat de kwaliteit van de externe vlotter beter had gekund.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. GARDENA Classic Besproeiingspomp 3000/4 Compleet Waterpomp 

 

Deze besproeiingspomp kun je gebruiken voor verschillende toepassingen zoals het besproeien van de tuin, het verpompen van water of het verhogen van de waterdruk in je huis. De pomp kan 3100 liter water per uur verpompen en heeft een lange levensduur dankzij het gebruik van kwaliteitsvolle materialen.

De pomp maakt weinig geluid en je moet het apparaat ook niet veel onderhouden. Dankzij de ergonomische handgreep is de pomp eenvoudig in gebruik en de rubberen pootjes aan de onderkant zorgen voor goede stabiliteit.

De kopers geven goed advies over het gebruik van de pomp en je kunt het apparaat ook makkelijk verplaatsen. Het toestel is daardoor heel geschikt om te tuin mee te besproeien. Je kunt het ook perfect gebruiken om water weg te pompen want het apparaat laat bijna niets van water achter.

 

Voordelen:

Vermogen: bij correct gebruik, weet deze pomp een ruim vermogen tot maar liefst 600 watt te garanderen.

Verpakkingsinhoud: de Classic besproeiingspomp 3000/4 wordt jou aangeboden inclusief een 3,5 meter lange aanzuigslang, een aanzuigfilter met terugslagklep, een 20 meter lange tuinslang en de nodige aansluitstukken van het bekende Gardena systeem.

Doorvoercapaciteit: hij garandeert een aanzienlijke doorvoercapaciteit van maar liefst 3100 liter water per uur.

 

Nadelen:

Prijzig: in vergelijking met het vorige toppertje, wordt duidelijk dat dit product niet meteen tot de goedkope waterpompen behoort.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Einhell Dompelpomp GC-DP 3730 Vuilwaterpomp 9.000 l/u 370W

 

Deze vuilwaterpomp van het merk Einhell is geschikt voor kopers die op zoek zijn naar goedkope waterpompen. Het apparaat kan 9000 liter water per uur transporteren met de motor die een vermogen heeft van 370 watt. Je kunt de machine tot een diepte van 5 meter gebruiken in water met een maximale temperatuur van 35º Celsius.

Het toestel is geschikt voor vuil op te zuigen met een diameter van maximaal 30 millimeter en het beschikt over een opvoerhoogte van 5 meter. De motor is beschermd tegen slijtage dus je moet het apparaat weinig onderhouden en dankzij de stevige kunststof behuizing is de pomp bestand tegen stoten.

De kopers schrijven in hun reviews dat het product een gunstige verhouding heeft tussen prijs en kwaliteit. Het apparaat werkt perfect en is krachtig. Je kunt deze waterpomp aanbieding eenvoudig gebruiken en het product werd ook heel snel geleverd.

 

Voordelen:

Aanzuigdiepte: de Einhel waterpomp kan zonder problemen tot op een diepte van maar liefst 5 meter worden geïnstalleerd.

Vermogen: bij correct gebruik levert hij zonder problemen een totaal vermogen van 370 watt in combinatie met een debiet van wel 9000 liter water per uur.

Onderhoudsvriendelijk: dankzij de geïntegreerde hoogwaardige glijringdichting hoef je de pomp weinig tot niet te onderhouden.

 

Nadelen:

Watertemperatuur: houd er rekening mee dat de watertemperatuur niet hoger dan 35ºC mag zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Gardena Classic Hydrofoorpomp 3000/4 Waterpomp

 

Deze waterpomp van Gardena is een hydrofoorpomp waarmee je water kunt winnen uit een bron of een put. Met dit water kun je de tuin sproeien of je toilet doorspoelen. De watertank beschikt over een keramische bescherming en heeft een capaciteit van 24 liter. Dankzij de ingebouwde voorzetfilter beschermt het apparaat zichzelf tegen vuil in het water.

Het toestel is eenvoudig om te installeren en te gebruiken en beschikt over een motor met een vermogen van 650 Watt. De pomp kan maximaal 2800 liter water per uur transporteren en beschikt over een eco-stand waarmee je tot 15% energie kunt besparen.

De pomp werkt perfect en de koper die een beoordeling heeft geschreven is heel tevreden. Het apparaat zorgt voor schoon water uit een waterput en wordt compleet geleverd met filter. Dankzij de extra tank kan de pomp voor een lange tijd werken.

 

Voordelen:

Watertank: de Gardena Classic is uitgerust met een stevige watertank die een ruime capaciteit tot 24 liter kent.

Vermogen: met een maximaal vermogen van wel 650 watt, geniet je een ruim debiet tot maar liefst 2800 liter per uur.

Voorzetfilter: dankzij de ingebouwde voorzetfilter is de pomp automatisch beschermd tegen vuildeeltjes in het water.

Handig in gebruik: de Gardena Classic blijkt – in tegenstelling tot heel wat andere pompen – voorzien van een ingebouwde drukschakelaar én manometer.

 

Nadelen:

Prijskaartje: het hogere prijskaartje zou wel eens het figuurlijke addertje onder het gras kunnen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Benson Benzine Waterpomp 1500W -13.000 l/u

 

Deze waterpomp van Hofftech werkt op benzine en heeft een lange levensduur. Het toestel is bestand tegen slijtage en hitte en beschikt over een stevige aluminium behuizing. Het apparaat is licht van gewicht en je kunt het makkelijk verplaatsen zodat het ideaal is om in de tuin te gebruiken.

Je kunt de pomp bijvoorbeeld gebruiken om je tuin te sproeien of een zwembad te legen of te vullen. De waterpomp beschikt over een luchtgekoelde motor en de brandstoftank heeft een inhoud van 0,95 liter.

Deze waterpomp aanbieding heeft nog geen meningen ontvangen van andere kopers. Schrijf als eerste een review over dit apparaat.

 

Voordelen:

Behuizing: de Hofftech waterpomp is vervaardigd uit duurzame materialen en werd afgewerkt met een slijtvaste én hittebestendige aluminium behuizing.

Voeding: de waterpomp steunt op het gebruik van een krachtige luchtgekoelde 2-takt benzinemotor met 1 cilinder en een vermogen van 1,45 kW bij ruim 7000 tpm.

Aanzuighoogte: je geniet een ruime aanzuighoogte van maar liefst 8 meter.

 

Nadelen:

Pompcapaciteit: bij correct gebruik weet deze waterpomp een vrij ruime doorvoercapaciteit te garanderen tot wel 8000 liter per uur.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. Einhell GC-DP 1340 G Vuilwaterpomp Expert Waterhuishouding

 

Ben je echter op zoek naar een vuilwaterpomp die je kunt inzetten in een breder toepassingsveld, dan lijkt dit exemplaar van Einhell misschien wel wat voor jou. Zo kun je er niet alleen kamers of kelders mee leegpompen maar eventueel ook (bouw)putten, vijvers en slipputten. Einhell is bovendien één van de bekende merken binnen dit vakgebied en wordt dan ook vaak omschreven als veruit het beste merk. Wat meteen ook duidelijk wordt bij het zien verschijnen van de mooie eindscore van 5 sterren.

Zo blijkt de Einhell GC-DP 1340 G vuilwaterpomp een bijzonder stevig en stabiel apparaat dat gekenmerkt wordt door een krachtige motor die probleemloos een piekvermogen van 1300 Watt kan behalen. Dit resulteert in een totale transportcapaciteit van wel 23.000 liter per uur inclusief een opvoerhoogte van 10 meter én een dompeldiepte van wel 5 meter diep. Een dergelijk krachtige vuilwaterpomp kan makkelijk vuildeeltjes van 40 mm doorsnede binnen een temperatuur van maximaal 35 graden Celsius oppompen.

Verder blijkt de vuilwaterpomp uitgerust met een dubbele glijringafdichting die bijdraagt aan de duurzaamheid, een stevig handvat en een unieke kwaliteitsvolle behuizing. Kortom de moeite waard om toch maar even te bekijken.

 

Voordelen:

Voeding: ook deze vuilwaterpomp kan eenvoudig worden aangesloten op het lichtnet waarbij een aansluitspanning wordt aanbevolen van maximaal 230 Volt.

Vermogen: de pomp kan makkelijk een piekvermogen van wel 1300 Watt garanderen waarbij tot wel 23.000 liter water per uur kan worden weggepompt.

Handig in gebruik: vuildeeltjes met een maximale diameter van 40 mm vormen geen enkel probleem voor dit type vuilwaterpomp. Bovendien kan een dergelijk apparaat een maximale watertemperatuur verdragen van 35 graden Celsius.

Materiaal: zowel het handvat alsook de motorbehuizing en de aanzuigkorf werden uit duurzaam RVS vervaardigd. De rest van de behuizing en het pompwiel bestaat uit gietijzer.

 

Nadelen:

Zwaar: 1 klant vindt de pomp best wel zwaar alhoewel dit ook de stabiliteit en stevigheid zal bepalen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

7. Hozelock Flowmax Vuilwaterpomp 7500 L 3in1 dompelpomp

 

Net zoals de Gardena of KSB vuilwaterpompen behoort ook dit exemplaar van Hozelock tot de betere merken. Zo zul je zien dat de Flowmax vuilwaterpomp makkelijk op het stroomnet aan te sluiten is inclusief een aansluitspanning van 230 Volt. Op die manier kan hij een piekvermogen van 350 Watt garanderen wat hem in staat stelt om maximaal 7500 liter water per uur weg te pompen. Dit gaat gepaard met een druk van maximaal 0,75 bar en een aanzuigdiepte van maximaal 5 meter.

Verder blijkt dit type vuilwaterpomp eveneens voorzien een vlotterschakelaar en van een ingebouwde terugslagklep. Deze zorgt ervoor dat de pomp niet steeds opnieuw hoeft te worden afgevuld maar vrijwel automatisch en direct zal inschakelen. Kortom, een krachtige pomp om kelders, zwembaden, vijvers en andere waterbassins snel leeg te pompen.

Jammer genoeg kunnen wij jou geen verder advies geven van andere klanten aangezien er tot op heden nog geen online reviews werden geplaatst. Laat je hierdoor niet gelijk afschrikken maar bekijk zeker de mogelijkheden van dit apparaat.

 

Voordelen:

Voeding: de vuilwaterpomp kan zonder problemen op het lichtnet worden aangesloten waarbij een maximale aansluitspanning van 230 Watt wordt gehanteerd.

Vermogen: een piekvermogen van 350 Watt is voor deze pomp geen enkel probleem en stelt hem in staat om maximaal 7500 liter water per uur weg te pompen.

Toepassingsveld: de pomp is niet alleen voldoende krachtig om zwembaden en andere waterbassins leeg te pompen maar kan ook ingezet worden om ondergelopen kelders en garages van water vrij te maken.

 

Nadelen:

Geen app: er is geen bijbehorende applicatie om de vuilwaterpomp vanop een afstand te bedienen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

8. Hyundai vuilwaterpomp zeewaterpomp 208cc 7pk benzine motor

 

Mag het allemaal net dat tikkeltje meer zijn dan is er altijd nog de Hyundai vuilwaterpomp waarop je een beroep kunt doen. Echter zul je dan wel rekening moeten houden met zijn hogere prijskaartje, wat eveneens een mogelijke verklaring zou kunnen zijn voor het uitblijven van online reacties.

Echter geniet je met deze zelf-aanzuigende centrifugale Hyundai vuilwaterpomp een betrouwbaar en krachtig apparaat dat is uitgerust met een 208 cc OHV benzinemotor. Dergelijk type motor verzekert een indrukwekkende pompkracht waarbij makkelijk 750 liter water per minuut kan worden weggepompt. Hij wordt verder aangevuld met een aanzuighoogte van wel 7 meter in combinatie met een opvoerhoogte van ongeveer 25 meter.

Deze compacte lichtgewicht vuilwaterpomp kan met gemak vuildeeltjes van 22 mm oppompen wat hem geschikt maakt om kelders, zwembaden en vijvers leeg te pompen. Kortom, een top apparaat maar wel eentje met een prijskaartje.

 

Voordelen:

Voeding: de pomp wordt aangedreven door een 208 cc OHV benzinemotor en kan makkelijk tot maar liefst 750 liter vuil water per minuut wegpompen.

Vermogen: de motor is in staat om zonder problemen een onbelast toerental van 3600 toeren per minuut te behalen.

Handig in gebruik: je bent verzekert van een maximale opvoerhoogte van wel 25 meter in combinatie met een aanzuigdiepte van ruim 7 meter.

 

Nadelen:

Niet budgetvriendelijk: je zult meteen kunnen vaststellen dat het prijskaartje iets hoger ligt in vergelijking met de andere vuilwaterpompen uit deze lijst.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Vuilwaterpompen Koopgids

 

Bepaalde gebieden en streken kunnen door de hevige regenval vaak overstromen. Een waterpomp kan in zo een geval zeker soelaas brengen want je kunt er bijvoorbeeld je kelder mee leegpompen. Het is verder een aanbeveling om aandacht te besteden aan het formaat en de kracht als je de modellen gaat vergelijken. Wil je echt een keuze maken uit de beste waterpompen dan kun je ook rekening houden met het gebruiksgemak, het type en het water.

Gebruiksgemak

De meeste mensen zullen al wel eens gehoord hebben van een waterpomp. Andere personen kennen dit apparaat eerder onder de naam van een dompelpomp. Deze apparaten kunnen in verschillende situaties zeker en vast een meerwaarde bieden. Stel je voor dat je in een gebied leeft waar er vaak kans op overstroming is. Het moet maar eens tegenvallen dat gans je kelder onder water gelopen is. Dan hoef je enkel maar een waterpomp in huis te hebben om je kelder leeg te pompen.

Het hoeft uiteraard niet allemaal zo dramatisch te zijn. Je kunt een waterpomp of dompelpomp ook perfect gebruiken om je zwembad of vijver leeg te pompen. Op die manier kun je je zwembad of vijver in een mum van tijd geleegd krijgen. In je zoektocht naar de voor jou beste waterpomp zul je heel wat mogelijkheden tegenkomen. Er zijn namelijk verschillende soorten. Sommige modellen hebben meer mogelijkheden of kun je dieper in het water laten zakken dan andere modellen. Uiteraard zullen deze exemplaren niet meer tot de goedkope waterpompen behoren.

 

Het type waterpomp en de structuur van het water

Zoals in het vorige stukje reeds min of meer aangegeven is, zijn er werkelijk verschillende soorten waterpompen. Het is dan ook belangrijk dat je op de hoogte bent van de mogelijkheden. Zo kun jij natuurlijk veel gerichter op zoek gaan naar het apparaat dat aan jouw verwachtingen voldoet.

In eerste instantie is het belangrijk dat je rekening houdt met het soort water dat je wilt oppompen. Vuil of troebel water met zanddeeltjes is niet hetzelfde als schoon water. Praktisch alle waterpompen zijn geschikt om schoon water zoals dat uit je zwembad op te pompen. Niet alle waterpompen zijn ook in staat om troebel water te verwerken. Het is dus belangrijk dat je let op de extra specificaties die op het apparaat staan aangegeven.

Daarnaast is het goed dat je beseft dat er maar liefst 3 verschillende soorten waterpompen bestaan. Zo heb je de vlakzuigende waterpomp, de vlotter en zelfs de hogedruk waterpomp. Als je een vlakzuigende waterpomp aankoopt dan is dit apparaat in staat om water op te pompen via de onderkant van het toestel. Dit model zou dus perfect zijn als het water dat je wilt wegpompen relatief laag staat.

Vaak zul je toch beter zijn met een waterpomp die iets meer kracht en vermogen beschikt en dan is een hogedruk waterpomp ideaal. Deze kun je gemakkelijk en snel op een hogedrukreiniger aansluiten. Op die manier kun je bijvoorbeeld in een mum van tijd al het regenwater uit je kelder pompen. Verder is er dan ook nog een vlotter die trouwens bij de meeste waterpompen standaard aanwezig is. De vlotter zal ervoor zorgen dat de pomp automatisch in werking schiet zodra het apparaat in het water komt te staan.

De kracht van een waterpomp en het formaat

Het lijkt misschien heel banaal maar dit is het uiteraard helemaal niet. Alvorens je besluit een waterpomp aan te kopen is het ook wel goed dat je rekening houdt met de kracht ervan. Die wordt altijd uitgedrukt in aantal watt. Zo is het mogelijk om waterpompen tegen te komen die een vermogen hebben van maar liefst 400 watt en dus op zijn minst 8500 liter water per uur kunnen wegpompen. Hoe hoger het vermogen hoe krachtiger het toestel is en hoe meer water je kunt wegpompen. Uiteraard houd je ook best rekening met het type water. Als er veel grote stukken of stenen in zitten dan zal dit ook effect hebben op de capaciteit ervan.

Naast het vermogen is het ook aan te raden om even stil te staan bij de afmetingen van het toestel. Ook hier heb je namelijk heel wat mogelijkheden. Er zijn aanbiedingen die iets groter zijn qua formaat in vergelijking met sommige andere toestellen. Om een correcte afmeting te bepalen is het misschien een goed idee om rekening te houden met de ruimte waar je de waterpomp wilt gebruiken. Om je een ideetje te geven zal een grote waterpomp bijvoorbeeld niet ideaal zijn om een kleine ruimte zoals een gracht leeg te pompen.

Denk dus zeker op voorhand eens na over de plaats waar je de pomp wilt kunnen bevestigen. Wanneer je dit nog niet zo heel goed weet dan kun je bijvoorbeeld nadenken over welke ruimtes meer overstromingsgevaar hebben en welke minder. Uiteraard zullen deze elementen ook allemaal bijdragen tot de prijs ervan. Het is niet onlogisch dat je een waterpomp aanbieding tegenkomt.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES