Beste werkbroek

Laatste update: 24.04.24

 

Werkbroeken test van 2024

 

Je zult je misschien afvragen waarom je op zoek moet gaan naar een degelijke werkbroek. Toch kan het best wel handig zijn en is het bovendien in bepaalde situaties en sectoren ook een vereiste geworden. In onze koopgids proberen we dan ook een aantal handige tips en praktische richtlijnen mee te geven. Op die manier trachten we de zoektocht naar de ideale werkbroek een beetje makkelijker te maken. Je kunt natuurlijk ook gewoon verder scrollen naar onze top 3. Zo zul je merken dat je met de HaVeP Worker 8597 alvast een duurzame aankoop doet. Deze werkbroek kun je bovendien verkrijgen in 3 kleuren en meerdere maten. Met de Tricorp worker 502009 werkbroek mag je zeker zijn van een evenwaardig alternatief. Het is een degelijke werkbroek die je kunt bekomen in maar liefst 7 kleuren en tot wel 14 diverse pasvormen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Werkbroek Reviews – Top 5

 

 

Voor werkmannen of -vrouwen is het onhandig om een jeansbroek te dragen wanneer je bepaalde klussen moet uitvoeren. Je kunt beter een goede werkbroek kopen die stevig en comfortabel is. De volgende vijf broeken hebben positieve reviews ontvangen van de kopers. Neem een kijkje en kies uit deze top vijf de beste werkbroek uit.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

1. HaVeP Worker 8597

 

Deze broek is beschikbaar in 3 verschillende kleuren en 17 verschillende maten. Deze werkbroeken zijn geschikt voor mannen en bevatten verschillende zakken om spullen in te bewaren. De broek is voorzien van cordura versterkingen en is gemaakt van 65% katoen en 35% polyester.

Volgens de kopers is de broek geschikt voor zowel binnen als buiten en is de kwaliteit top. De broek zit comfortabel en beschikt over voldoende zakken om spullen in op te bergen.

Je kunt de kniebeschermers makkelijk vastmaken en de prijs-kwaliteitverhouding van het artikel is optimaal. De broek is bovendien zo goed als winddicht.

Op de werkvloer is een speciale werkbroek soms wel een belangrijke vereiste. Deze werkbroek kun je  bestellen in 3 kleuren en maar liefst 17 verschillende pasvormen. Het loont dan ook de moeite om dit product even van naderbij te bekijken. Om het voor jou allemaal wat makkelijker te maken, hebben we de voor- en nadelen alvast even opgesomd.

 

Voordelen:

Materiaal: deze werkbroek is gemaakt uit een combinatie van verschillende doch degelijke materiaalsoorten. Zo is er een 65% katoen aanwezig en zo’n 35% polyester. De versterkingen bestaan uit cordura.

Comfortabel: de broek zit makkelijk en comfortabel en is voorzien van diverse zakken. Zo kun je schroeven, vijsjes of andere belangrijke werkspullen altijd bij de hand hebben.

Kniebeschermers: je zult merken dat deze werkbroek verder ook over duurzame kniebeschermers beschikt die je makkelijk en probleemloos aan de broek kunt vastmaken.

 

Nadelen:

Alleen mannen: het is belangrijk om te weten dat deze werkbroek vooral voor mannen ontworpen is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Tricorp worker 502009

 

Deze werkbroeken zijn verkrijgbaar in 7 verschillende kleuren waaronder zwart en marineblauw. Je kunt kiezen uit 14 verschillende maten en de werkbroeken zijn zowel voor dames als heren geschikt. Dankzij de kniestukken van Cordura is de broek goed bestand tegen slijtage.

De broek beschikt over 2 dijbeenzakken aan de linker- en rechterkant. Je kunt apart bijpassende kniekussens kopen voor betere bescherming van je knieën. Verder is er ook een achterzak aanwezig die je kunt afsluiten met een klep.

De kopers geven goed advies over het comfort en de stevigheid van de broek. De broek is bestand tegen water en wind en is voorzien van genoeg zakken om spullen in op te bergen. De uitstekende prijs-kwaliteitverhouding van het product zorgt voor extra tevredenheid.

Met deze Tricorp worker 502009 werkbroek mag je zeker zijn van een comfortabele en goed aanvoelende werkbroek. Deze broek kun je bovendien in maar liefst 7 kleuren bekomen en er wordt een onderscheid gemaakt tussen 14 pasvormen. Hieronder een overzicht van de kenmerkende eigenschappen van deze werkbroek.

 

Voordelen:

Uniseks: het grote voordeel aan deze werkbroek is dat deze broek zowel door mannen alsook vrouwen kan worden gedragen.

Kniestukken: de kniestukken bij deze broek zijn vervaardigd uit duurzaam Cordura en bieden dan ook voldoende bescherming tegen slijtage.

Gebruiksgemak: je kunt gebruik maken van de 2 beschikbare dijbeenzakken. Daarnaast zul je merken dat er ook een handige achterzak voorzien is.

 

Nadelen:

Verkeerde kleur: een enkele koper maakt in de online review melding van een niet correcte kleur.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Tricorp Worker 502006

 

Dit is de korte versie van de gewone Tricorp Worker werkbroek. Deze broek is heel geschikt voor gebruik in de zomer en voor klussen met minder risico zoals schilderen. De broek beschikt over verschillende zakken om spullen in te bewaren en is beschikbaar in vijf kleuren en twaalf verschillende maten.

Deze werkbroek is geschikt voor personen met een lager budget want het product behoort tot de categorie van goedkope werkbroeken.

Ondanks de lagere prijs is het artikel voor één van de kopers te duur. Over de kwaliteit van het product geven alle kopers goed advies en het design valt ook in de smaak. De broek zit comfortabel en is voorzien van vele zakken waar je spullen kunt in bewaren.

Net zoals het vorige product zul je merken dat ook deze werkbroek geleverd wordt door het bekende, en misschien ook wel meteen het beste merk Tricorp. Het grote verschil met het voorgaande product is dat het hier om de korte versie gaat. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Kijk dan even met ons mee.

 

Voordelen:

Gebruiksgemak: doordat het hier om een korte Tricorp Worker werkbroek gaat, kun je dit product het best gebruiken wanneer het wat warmer begint te worden. Ook wanneer je minder gevaarlijke klusjes uitvoert, is dit een optie. Denk maar aan schilderen.

Comfort: de broek voelt heel comfortabel aan en zit goed. Verder heb je de mogelijkheid om een keuze te maken tussen 5 verschillende kleuren en maar liefst 12 pasvormen. Of het product daardoor ook tot de populairste werkbroeken kan behoren, valt nog verder af te wachten.

Prijskaartje: wil je liever niet zoveel geld spenderen aan een degelijke werkbroek? Dan is dit product met de laagste prijs echt wel waar jij naar op zoek bent.

 

Nadelen:

Te duur: ondanks het feit dat je deze werkbroek echt wel tussen de goedkope producten mag verwachten, is één enkele koper van mening dat de werkbroek nog steeds veel te duur is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Storvik David

 

De werkbroek van Storvik is het ideale product voor kopers die op zoek zijn naar goedkope werkbroeken. Je kunt ze in 4 verschillende kleuren en 5 verschillende maten bestellen. De broek is stevig dankzij de drievoudig gestikte naden en is comfortabel om te dragen.

De vele zakken in de broek bieden ruimte om spullen in te bewaren. Het materiaal van de broek stoot vuil af zodat je het minder snel moet wassen. De knievlakken zijn verstevigd om je knieën beter te beschermen. Het product is gemaakt van polyester en katoen en heeft een elastische tailleband.

Sommige kopers vinden de kwaliteit van het product matig maar de meesten zijn tevreden. De verhouding tussen prijs en kwaliteit is uitstekend en de broek is comfortabel om te dragen. De gebruikte stof is stevig en het design valt ook in de smaak bij de gebruikers. Er zitten veel zakken op maar volgens één koper scheuren die nogal snel.

Je zou natuurlijk ook kunnen kiezen voor de Storvik David werkbroek. Indien je over een beperkt budget beschikt of gewoon niet van plan bent om heel wat budget aan de werkbroek te spenderen, dan is dit product alvast een goede aanbeveling. Verder kun je kiezen uit meerdere kleuren en verschillende pasvormen.

 

Voordelen:

Stevigheid: je kunt er zeker van zijn dat deze werkbroek heel degelijk en bijzonder stevig is dankzij de naden die drievoudig gestikt zijn.

Comfort: deze werkbroek is voorzien van heel wat zakken waardoor het mogelijk is om spulletjes zoals vijsjes, schroeven en dergelijke te bewaren.

Gebruiksgemak: het grote voordeel van deze werkbroek is dat vuil zoveel mogelijk wordt afgestoten.

Materiaal: deze unieke werkbroek is vervaardigd uit een degelijke combinatie van verschillende materiaalsoorten. Zo is er gebruik gemaakt van polyester maar ook van katoen. Er is ook een elastische tailleband voorzien.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: een kleine minderheid van de klanten is niet helemaal tevreden over de geleverde kwaliteit van deze werkbroek.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Snickers DuraTwill 3312

 

Deze werkbroek voor mannen kun je bestellen in 5 kleuren en 16 maten. De broek beschikt over verstevigingen om veiliger te kunnen werken en zit comfortabel. Op de hoogte van je been zit er een cargozak om gereedschap in te bewaren.

De broek is gemaakt met een combinatie van katoen en nylon. Voor de verstevigingen aan de broek is Cordura gebruikt. Je beschikt verder nog over extra vakken om een mobiele telefoon in te plaatsen.

De twee reviews die bij deze werkbroek aanbieding zijn geplaatst zijn volledig positief. Het product is handig in gebruik en de kwaliteit is top. De broek past perfect en beschikt over vele opbergmogelijkheden voor gereedschap of andere spullen.

Tenslotte is er ook nog de optie om te gaan kiezen voor de Snickers DuraTWill 3312 werkbroek. Speciaal ontworpen voor mannen en te verkrijgen in heel wat verschillende kleuren en pasvormen. Kortom, het is vast en zeker mogelijk om er de voor jou ideale werkbroek uit te kiezen.

 

Voordelen:

Cargozak: de cargozak bevindt zich ongeveer ter hoogte van het been en is bedoeld om de belangrijkste gereedschap stukken steeds bij je te hebben.

Materiaal: de combinatie van enerzijds katoen en anderzijds duurzaam nylon zorgt voor een degelijke en duurzame werkbroek. De verstevigingen waarover de broek beschikt, bestaan dan weer uit Cordura.

 

Nadelen:

Tot op heden zijn er alleen nog maar positieve reacties geplaatst waardoor het voor ons behoorlijk moeilijk is om minpuntjes op te sporen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Werkbroeken koopgids

 

In heel wat situaties is het nut van een werkbroek reeds bewezen. Toch is het belangrijk dat je een degelijk model uitkiest. Als je dus de beste werkbroeken met elkaar wilt vergelijken dan kun je ook rekening houden met andere zaken. Denk maar aan het materiaal waaruit de broek bestaat en de eigenschappen. Op die manier zul jij beslist een werkbroek vinden die volledig aan jouw verwachtingen voldoet.

Het nut van een werkbroek en de situatie

Een werkbroek is tegenwoordig bijna niet meer weg te denken. Afhankelijk van het beroep of de situatie waarin je je bevindt, ben je al dan niet verplicht om een werkbroek aan te trekken. Zo zul je merken dat veel beroepen een bepaald uniform moeten aantrekken. Een werkbroek maakt vaak deel uit van het uniform. Zo zul je brandweermannen, politiemensen en dokters vaak een bepaald type werkbroek zien dragen.

Bij brandweermannen en politiemensen bevat de broek vaak één of meerdere reflecterende strepen. Dit komt omdat deze mensen vaak in het verkeer zitten en dan iets meer bescherming nodig hebben. Ook bij spoorwerkers of wegenwerkers is een werkbroek verplicht. Ook hier bieden de reflecterende witte strepen bescherming tegen de mogelijke gevaren van het verkeer.

Een werkbroek is verder ook verplicht in de bouwsector of de agrarische sector. Dit zijn vaak donkere broeken die van veel zakken voorzien zijn. Bovendien bieden deze broeken ook bescherming tegen alle weersomstandigheden. Kortom er zijn heel wat situaties waarin een werkbroek onvermijdelijk is. Het is belangrijk dat je een broek koopt waarin jij je goed voelt en die voldoende bescherming biedt. Het zal misschien niet één van de goedkope werkbroeken zijn maar degelijkheid en bescherming zijn het belangrijkste.

 

Materiaal

In je zoektocht naar de voor jou ideale werkbroek zul je merken dat er heel wat mogelijkheden zijn. Je zou ze niet alleen kunnen onderscheiden op basis van het beroep maar ook op vlak van materialen. Zo zou je een werkbroek kunnen kiezen die volledig uit katoen of alleen uit polyester gemaakt is. Toch zijn de meeste modellen vaak een combinatie van beide. Waarin de goede eigenschappen van katoen gecombineerd worden met deze van polyester.

Katoen heeft de eigenschap dat het vochtregulerend is waardoor je minder snel gaat zweten. Katoen heeft dus een ademende structuur. Het is slijtvast en toch comfortabel om te dragen. Polyester is een iets lichtere stof die wel comfortabel aanvoelt. Het droogt snel op en is vormvast. Houd er wel rekening mee dat polyester statisch is en je er sneller in gaat zweten.

Daarnaast zijn er ook heel wat aanbiedingen die gemaakt zijn uit cordura. Al dan niet in combinatie met katoen en polyester. Cordura is eigenlijk een complete verzamelnaam van textiel en is vervaardigd uit nylon. Dit soort stof is heel erg licht en dus aangenaam om te dragen. Toch is het echt wel geschikt voor beroepen waarbij er sprake is van zware belasting. Cordura is bestand tegen slijtage, scheuren en ruwe behandeling. Ze zijn vaak iets duurder dan deze uit katoen of polyester maar het is altijd mogelijk om een werkbroek aanbieding te spotten.

Eigenschappen van een werkbroek

De situatie of het beroep dat je uitoefent zal eigenlijk het type werkbroek mee helpen bepalen. Afhankelijk van de broek die je koopt, ben je beschermd tegen een aantal zaken. Mensen die in de bouwsector werken hebben vaak werkbroeken met extra knieversterking. Omdat deze personen vaker op hun knieën zitten om te werken, kunnen de knieën dus extra beschermd worden. Zo kunnen eventuele blessures vermeden of verhinderd worden.

Als je in de bouw werkt of in de agrarische sector zit dan ben je gebaat bij een broek die bestand is tegen verschillende weersomstandigheden. Zo heb je modellen die niet alleen waterdicht maar ook winddicht zijn. Zo kun jij het niet plots te koud krijgen en gewoon doorgaan met je werk. Naast de waterafstotende broeken zijn er ook die antistatisch zijn. Deze modellen zijn vaak uit katoen of cordura gemaakt. Aangezien polyester statisch is.

Brandweermannen of mensen die in een chemische fabriek werken hebben eerder nood aan een broek die brandvertragend is. In andere beroepen zoals politie, spoorwerkers of wegenwerkers is het dan weer een aanbeveling om een reflecterende broek te kiezen. Op die manier ben je beschermd tegen de mogelijke gevaren van het verkeer.

De meeste werkbroeken zijn voorzien van afritsbare pijpen zodat je van een lange broek een korte broek kunt maken. Daarnaast zijn er heel wat kniezakken en loshangende voorzakken voorzien. Vooral werkbroeken die gedragen worden in de bouwsector beschikken hierover. Op die manier kun je benodigdheden zoals een meter of stylo handig overal mee naartoe nemen.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES