Beste werklaarzen

Laatste update: 24.04.24

 

Werklaarzen test van 2024

 

Of je nu in de landbouwsector, de transportsector of de medische sector werkt, in bepaalde sectoren is het nu eenmaal verplicht om een bepaalde werkuitrusting te dragen. En daar horen heel vaak ook een bepaald type werklaarzen bij. Welk type werklaarzen je moet aankopen, is afhankelijk van de sector waarin je tewerkgesteld bent. In onze koopgids kun je alvast iets meer informatie vinden over de gebruikte materiaalsoorten, het type werklaarzen en de veiligheidsneus. Indien je dringend op zoek bent naar een paar stevige en duurzame werklaarzen dan loont het de moeite meteen door te scrollen naar onze top 3. Zo blijken de Solido S3 werklaarzen alvast bijzonder geschikt te zijn om te gebruiken in de landbouwsector. Met de Emma Mendoza S3 werklaarzen mag je zeker zijn van een evenwaardig product. Ideaal wanneer je over een veeleisende job beschikt zoals de chemische sector of zelfs de landbouwsector.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Werklaars Reviews – Top 5

 

 

Sommige jobs houden meer risico in dan andere. Als bouwvakker kan het bijvoorbeeld gebeuren dat er zware brokstukken naar beneden vallen. Daarom moeten bouwvakkers altijd een helm dragen en gebruiken ze ook werklaarzen om hun voeten te beschermen. De volgende werklaarzen hebben positieve beoordelingen ontvangen van andere kopers. Je kunt deze informatie gebruiken om zelf de beste werklaarzen te kiezen.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

1. Solido S3

 

Deze stevige werklaarzen hebben maat 43. De bovenkant van de laarzen is gemaakt van leder en aan de binnenkant is er imitatiebont geplaatst voor extra warmte. Aan de onderkant van de laarzen beschik je over een anti-slip zool zodat je niet vlug gaat vallen.

Dankzij de stalen neus zijn je tenen goed beschermd en er zit ook nog een stalen tussenzool in de laarzen. De laars is tenslotte nog waterafstotend dus je voeten zullen ook niet nat worden.

De kopers hebben geen minpunten voor deze werklaarzen aanbieding. De laarzen zijn stevig en de prijs is niet duur. Je moet ze even inlopen maar daarna zitten ze comfortabel. Het zijn veilige werklaarzen die ook nog eens warm zijn dus je voeten zullen geen koud hebben tijdens de winter.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Emma Mendoza S3

 

Deze werklaarzen zijn geschikt voor veeleisende jobs zoals in de agricultuur of de chemische industrie. Je voeten zijn beschermd dankzij de Hydro-Tec Sanitized Silver constructie. De laarzen worden zeven uur lang onder water gehouden om de waterdichtheid te testen.

Ze zowel van binnen als van buiten waterdicht maar je voeten kunnen toch ademen zodat ze niet alleen droog maar ook fris blijven. Deze laarzen hebben maat 42.

Volgens de kopers zijn de laarzen heel comfortabel en zijn ze makkelijk om mee te lopen. Ze zijn ook lovend over de waterdichtheid van de werklaarzen en geven goed advies over de prijs/kwaliteitverhouding. Je kunt ze ook makkelijk aan- of aftrekken.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Fort Laars Ben S5

 

Deze stevige werklaarzen zijn uitgerust met een stalen neus om je tenen extra te beschermen. Verder beschikken de laarzen nog over een profielzool met stalen plaat.

Deze laarzen zijn ideaal voor kopers die op zoek zijn naar goedkope werklaarzen. De prijs van deze laarzen staat heel laag. De laarzen hebben maat 43 en hebben een glanzend zwarte kleur.

De gebruikers van deze laarzen zijn natuurlijk heel tevreden over de goede kwaliteit die ze krijgen voor de lage prijs. De laarzen zijn comfortabel om te dragen maar ook stevig genoeg om je voeten te beschermen. Het is een duurzaam product die niet vlug stuk zal gaan.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Atlas 825XP

 

Deze werklaarzen van Atlas hebben een beschermneus om je tenen te beschermen, zo kun je veiliger bewegen op de werkvloer. De schoenen zijn vervaardigd van waterdicht leder en aan de zijkanten zitten er lussen om de laarzen beter aan te trekken.

Aan de binnenkant bevatten de laarzen imitatiebont om je voeten warm te houden. Verder beschikken de laarzen ook over een PPS dempingssysteem,, een XP tussenzool en een profiel met grote groeven. Deze werklaarzen zijn in zeven verschillende maten beschikbaar en hebben een lichtbruine kleur.

Hoewel deze laarzen nog maar één review ontvangen hebben van een koper is het advies volledig positief. De prijs ligt iets hoger maar is het meer dan waar voor de topkwaliteit die je ervoor terugkrijgt. De laarzen zijn stevig en duurzaam en zitten comfortabel.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Magnum Originals Classic

 

Deze werklaarzen zijn geschikt voor zowel heren als dames en hebben maat 47. Je kunt nog uit 11 kleinere maten kiezen waarvan 35 de kleinste maat is. De schoenen zijn gemaakt van leer en beschermen zowel je voeten als je enkels. Ze zijn echter nog altijd licht genoeg zodat je ermee kunt lopen.

De schoenen hebben een goede pasvorm en zitten comfortabel. Het profiel van de buitenzool is stevig zodat je makkelijk ladders kunt beklimmen. Deze schoenen hebben een zwarte kleur.

De enige koper die momenteel een beoordeling heeft gegeven voor deze werklaarzen aanbieding is heel tevreden. De schoenen zitten stevig en comfortabel en kun je zelfs gebruiken als wandelschoenen.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Werklaarzen koopgids

 

In bepaalde sectoren wordt expliciet gevraagd om beschermende kledij aan te trekken. Werklaarzen horen daar nu eenmaal bij. Uiteraard is het belangrijk dat je na het vergelijken altijd kiest voor de beste werklaarzen. Probeer dus zoveel mogelijk aandacht te besteden aan het materiaal, de veiligheidsneus en de soorten werklaarzen als je aanbiedingen gaat bekijken.

Het nut van werklaarzen

In heel veel verschillende beroepen en situaties wordt het dragen van beschermende kledij niet alleen aangemoedigd maar is het ook verplicht. Naast het dragen van een helm, horen werklaarzen ook zeker bij de verplichte attributen. Het biedt niet alleen bescherming maar het biedt ook een betere grip en dus meer stabiliteit.

Je zult merken dat er heel veel verschillende soorten werklaarzen bestaan. Elk met hun eigen voordelen en mogelijkheden afhankelijk van de sector waarin ze moeten gebruikt worden. De modellen die worden gebruikt in de agrarische sector zullen niet meteen dezelfde soort werklaarzen zijn als bijvoorbeeld in de zorgsector of in de bouwsector.

Zo zullen de meeste werklaarzen voorzien zijn van een veiligheidsneus waardoor je tenen beschermd zijn wanneer er bijvoorbeeld stenen naar beneden vallen tijdens het werk. Uiteraard kunnen werklaarzen nog heel wat andere mogelijkheden bieden. Hoe meer mogelijkheden en bescherming er geboden wordt, hoe hoger het prijskaartje uiteraard zal zijn. Er zijn zeker ook goedkope werklaarzen maar het is toch een aanbeveling om in de eerste plaats rekening te houden met de kwaliteit ervan.

 

De veiligheidsneus en het materiaal van de werklaarzen

Alle werklaarzen zijn voorzien van een stevige veiligheidsneus. Zoals de naam ervan aangeeft, moet een veiligheidsneus de bescherming van de voet optimaliseren. In de meeste werklaarzen zou je de veiligheidsneus kunnen omschrijven als een soort van een kap of omhulsel. Dit omhulsel zal de tenen zoveel mogelijk bescherming bieden. Er wordt bescherming geboden tot en met een impact van maar liefst 200 Joules. 200 Joules komt ongeveer overeen met een gewicht van 20 kg. Dit kunnen bijvoorbeeld stenen zijn die op je voeten vallen of een hamer die op je voet terechtkomt.

De veiligheidsneus kan eigenlijk uit verschillende materiaalsoorten gemaakt worden. Het zal dus niet verwonderen dat men hierbij rekening gaat houden met de sector waarin je werkt. Zo kunnen er veiligheidsschoenen zijn waarvan de neus uit staal gemaakt is of uit titanium. Dit zul je eerder zien in bijvoorbeeld de bouwsector. Ook een veiligheidsneus uit kunststof of aluminium hoort zeker en vast bij de mogelijkheden.

Ook het materiaal van de werklaarzen is zeker niet onbelangrijk en ook afhankelijk van de sector waarin je tewerkgesteld bent. De meeste werklaarzen zijn vervaardigd uit een zeer hoogwaardig leer. In sommige modellen is er aan de binnenkant ook imitatiebont bevestigd. Op die manier blijven je voeten ook voldoende warmte en raken ze helemaal niet onderkoeld. Dit zou een goed idee zijn voor mensen die in de landbouwsector werken.

Soort werklaarzen

Als je op zoek gaat naar een paar degelijke werklaarzen dan zul je versteld staan van de keuzemogelijkheden. Uiteraard kunnen de werklaarzen verschillen naargelang de sector waarin gewerkt wordt. Werklaarzen worden daarom vaak onderverdeeld op basis van de veiligheidsnormen S1 tot en met S5.

Werklaarzen uit de S1 en S1P categorie lijken min of meer op elkaar want ze zijn beide uitgerust met een veiligheidsneus om extra bescherming te bieden. Het enige verschil is dat de werklaarzen uit de S1P groep ook voorzien zijn van een extra veiligheidszool. Schoenen uit deze categorieën zijn antistatisch en dus ideaal om in een droge werkomgeving te gebruiken. Als je toch vaak hoeft te werken in vochtige of zelfs natte omstandigheden dan kun je een werklaars kopen uit de S2 categorie. Het enige verschil met de vorige groepen is dat schoenen uit S2 ook waterafstotend zijn. Zo krijg jij geen natte en bijgevolg koude voeten.

Werklaarzen die tot de S3 groep behoren zijn eigenlijk een soort van combinatie van de S1P en de S2 groepen. Ze zijn dus uitgerust met een veiligheidszool, een veiligheidsneus en zijn daarenboven ook nog eens waterdicht. Deze werklaarzen worden het vaakste aangekocht omdat ze in meerdere situaties kunnen gebruikt worden.

De schoenen uit de categorieën S4 en S5 zijn ook voorzien van een veiligheidsneus maar zijn gemaakt uit PU, kunststof of gewoon stevig rubber. Hierdoor zijn ze volledig waterdicht. Het verschil tussen deze 2 groepen is dat de schoenen uit de S5 categorie ook nog van een tussenzool en van een antislipprofiel voorzien zijn. Daardoor zijn werklaarzen uit de S5 groep het veiligste en bieden deze ook het meeste bescherming. Het zijn niet de goedkoopste maar het is altijd mogelijk een werklaars aanbieding tegen te komen.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES