5 beste werksokken Test Van 2024

Laatste update: 03.03.24

 

Beste werksokken – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Met de 3-Pack Stapp Coolmax Sokken kies je voor een kwalitatief en degelijk paar werksokken die overigens bestand zijn tegen zweetvoeten. Echter blijken ook de Emma Hydro-Dry Ultra 128 werksokken een meer dan goede aanbeveling te zijn. Deze halfhoge sokken worden jou aangeboden in een schoenmaat 39-42 maar zijn uiteraard ook nog in tal van andere maten te verkrijgen. In de tabel hieronder hebben we nog een derde toppertje aan het lijstje toegevoegd, eveneens voorzien van voor- en nadelen. Bekijk het even en wie weet zit er wel een paar tussen dat helemaal aan de verwachtingen kan voldoen!

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste werksokken (Reviews) van 2024

 

Degelijke werksokken zijn een echte must-have als je ’s avonds niet met pijnlijke voeten wilt eindigen. Of je hierbij kiest voor de bekende werksokken van Emma of toch eerder de voorkeur geeft aan Stapp werksokken of Caterpillar werksokken, blijft vooral een persoonlijke keuze. Om het wat makkelijker te maken, hebben wij alvast een selectie gemaakt van 5 topproducten. We hebben hierbij niet alleen rekening gehouden met de gebruikerservaringen uit de online reviews maar ook met het advies van experts. Bekijk de opties even alvorens je er de beste werksokken uit kiest en wie weet zit er wel een leuke aanbieding tussen.

 

1. 3-Pack Stapp Coolmax Sokken tegen Zweetvoeten Boston Cool 27400 Unisex Maat 43-46

 

Met de Stapp Boston sokken kies je voor 3 paar stevige én verkoelende werksokken die voornamelijk uit Cordura garens zijn gemaakt. De sokken worden jou aangeboden in een maat 43-46 wat van hen de ideale werksokken voor heren maakt, alhoewel ze uiteraard even goed door vrouwen kunnen worden gedragen. Zo kun je namelijk nog uit tal van andere maten en pasvormen kiezen. Je geniet hierbij een halfhoge sokhoogte en optimale pasvorm.

Deze unisex katoenen werksokken, die overigens steeds per 3 paar geleverd worden en daardoor vast en zeker tot de goedkope sokken kunnen worden gerekend, bieden eveneens een isolerende werking aan. Dit maakt ze niet alleen geschikt op de werkvloer maar eveneens om te gaan wandelen.

Een blik op de online reviews toont voorlopig dan ook alleen maar positieve reacties van klanten aan waardoor de sokken vast en zeker tot de populairste uit het rijtje zullen behoren. De optimale pasvorm en uitstekende kwaliteit worden moeiteloos beloond met een mooie gemiddelde eindscore van 5 sterren.

 

Voordelen:

Verpakkingsinhoud: je zult zien dat de verpakking telkens 3 paar werksokken bevat waardoor het prijskaartje bijzonder goed meevalt.

Sokhoogte: je geniet een halfhoge sokhoogte waardoor je deze werksokken eveneens kunt dragen in lage/ halfhoge werklaarzen.

Materialen: deze unieke werksokken zijn voornamelijk uit katoen vervaardigd en bieden een isolerende/ verkoelende werking aan dankzij de Coolmax garens.

 

Nadelen:

Geen trommeldroger: besef wel dat je dit type werksokken maar beter niet in de trommeldroger stopt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Emma Hydro-Dry Ultra 128 Werksokken Maat 39-42 Halfhoog

 

Deze halfhoge Emma werksokken worden jou aangeboden in een maat 39-42 wat ze misschien, ondanks hun unisex weergave, meer geschikt maakt voor vrouwen of mannen met kleinere voeten. Bovendien werden de werksokken voornamelijk afgewerkt in een zwarte met grijze kleur waardoor ze heel neutraal ogen en bijgevolg iets makkelijker te dragen/ combineren zijn.

Bovendien zijn de sokken vervaardigd uit een combinatie van degelijke materialen waaronder katoen, polyamide, polyester/Coolmax, polyamide/Cordura en elastomeer wat ze heel veelzijdig en aangenaam om dragen maakt. Doordat ze overigens tot de Hydro-Dry Ultra serie behoren, mag je er verder ook van uitgaan dat je voeten droog blijven en verkoelend zullen aanvoelen wat het werken alleen maar aangenamer maakt.

Aan de mooie score van 4,5 sterren te zien, blijken de meeste klanten duidelijk oprecht tevreden over deze werksokken. Slechts één koper blijkt jammer genoeg teleurgesteld en spreekt van een slechte prijs-kwaliteitverhouding.

 

Voordelen:

Materialen: de sokken bestaan voor 55% uit katoen, 12% polyamide, 2% elastomeer, 25% polyester/Coolmax én 6% polyamide/Cordura.

Comfort: de werksokken werken voldoende isolerend en zorgen er tevens voor dat je voeten steeds droog zullen blijven.

Maat: de halfhoge werksokken worden jou aangeboden in een maat 39 tot 42 en blijken geschikt voor zowel mannen als vrouwen.

 

Nadelen:

Prijskaartje: aangezien de verpakking hier slechts 1 paar sokken telt, kunnen we niet meteen spreken van het laagste prijskaartje.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Bata werksokken maat 43-46 Cool MS2 Industrial Europe Sokken (ESD)

 

In tegenstelling tot sommige andere werksokken uit dit rijtje, worden de Bata werksokken gekenmerkt door een aaneenschakeling van allernieuwste technologieën. Zo zijn ze enerzijds voorzien van de bekende “SeaCell active” technologie die de voet voeden door middel van toevoeging van proteïnen, koolhydraten en vitaminen. Anderzijds zorgen ze voor een optimale luchtcirculatie waardoor je voeten koel en droog blijven aanvoelen en eventuele blaren weinig tot geen kans maken.

De sokken werden overigens vervaardigd uit diverse materialen waaronder 44% katoen, 24% polyamide, 20% Pro-Cool polyester, 10% cellulosevezel, 1% elastaan en 1% metaalvezel. Ze worden jou aangeboden in een maat 44 en een prachtige antraciet kleur wat ze heel neutraal en makkelijk te combineren maakt.

We zien dat klanten duidelijk tevreden zijn over de aangeboden kwaliteit en de verhouding met het prijskaartje. Wat meteen resulteert in een mooie gemiddelde eindscore van 4,4 sterren. Slechts één koper had toch wel wat meer van de kwaliteit verwacht.

 

Voordelen:

Design: deze halfhoge Bata werksokken werden voorzien van een prachtige neutrale effen antraciet kleur wat ze eenvoudig maakt om te combineren.

Materiaal: dit paar sokken werd vervaardigd uit een combinatie van verschillende materialen waaronder katoen, elastaan, badstof, polyester en polyamide wat ze verkoelend en aangenaam om dragen maakt.

Maat: de werksokken zijn geschikt voor mannen en vrouwen en worden aangeboden in een maat 44.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: jammer genoeg heeft de kwaliteit 1 koper niet helemaal kunnen overtuigen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. CAT Werksokken Maat 41/45 Hoog Thermo Caterpillar werksokken

 

Je kunt uiteraard altijd nog kiezen voor de kwalitatieve en comfortabele werksokken van het bekende, en misschien voor sommigen ook wel het beste, merk Caterpillar. Zo zul je zien dat de Cat werksokken, net zoals de voorgangers uit het rijtje, vervaardigd zijn uit een combinatie van meerdere materialen waaronder 75% katoen, 22% polyester en 3% elastaan. Op die manier wordt niet alleen een hoge densiteit gegarandeerd maar eveneens een optimale bescherming van zowel de hiel alsook de tenen.

De sokken, die overigens steeds per bundel van 3 paar geleverd worden, werden afgewerkt in een prachtige effen zwarte kleur en worden jou aangeboden in een maat 42. Ze zijn voornamelijk bedoeld voor heren maar kunnen uiteraard ook door dames worden gedragen. Bovendien bieden deze thermo werksokken een uitstekende isolerende werking waardoor je voeten altijd droog en lekker warm zullen aanvoelen.

Ondanks het feit dat één koper niet helemaal overtuigd blijkt van de verhouding tussen de prijs en de kwaliteit, lijkt de meerderheid duidelijk wel tevreden. Dit resulteert gelijk in een mooie eindscore van 4,3 sterren.

 

Voordelen:

Onderhoud: in tegenstelling tot heel wat andere werksokken, kun je deze zonder problemen in de wasmachine stoppen.

Gebruiksgemak: de levering omvat 3 paar thermo sokken met een hoge sokhoogte die ook nog eens isolerend blijken te zijn.

Materialen: de Caterpillar werksokken blijken vervaardigd uit een goede mengeling van elastaan, polyester en katoen.

Budgetvriendelijk: je zult meteen aangenaam verrast zijn bij het zien verschijnen van het leuke prijskaartje.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: jammer genoeg is 1 koper ervan overtuigd dat de kwaliteit en duurzaamheid een pak beter had gekund.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Work werksokken 20 paar maat 47/50 Halfhoog Nieuwe collectie!

 

Tot slot zijn er nog deze fantastische werksokken van Work bestaande uit 75% katoen, 23% polyamide en 2% elastaan waarvoor je kunt kiezen. De stevige werksokken kennen een schoenmaat van 46-50 en kunnen, hoewel deze veeleer geschikt zullen zijn voor mannen, zowel door dames als heren worden gedragen.

De halfhoge werksokken werden voorzien van een relatief neutraal design waarbij zwarte en grijze tinten de bovenhand nemen. Dit maakt ze dan weer comfortabel en makkelijk om te combineren. Na gebruik kunnen de sokken probleemloos door de wasmachine gewassen worden, bij voorkeur op een 40°C wasprogramma.

We zien dat de meeste klanten duidelijk tevreden zijn met hun aankoop hoewel sommigen het prijskaartje toch behoorlijk duur vinden. Echter willen we er toch even op wijzen dat je voor deze prijs maar liefst 20 paar stevige katoenen werksokken van het merk Work aangeboden krijgt!

 

Voordelen:

Onderhoud: je kunt de werksokken zonder problemen op een standaard programma van 40°C wassen.

Verpakkingsinhoud: de sokken worden geleverd per bundel van 20 paar.

Materiaal: ze werden vervaardigd uit een combinatie van verschillende materialen waaronder 2% elastaan, 75% katoen en 23% polyamide.

 

Nadelen:

Niet isolerend: in tegenstelling tot sommige andere werksokken uit het rijtje, blijken deze jammer genoeg niet isolerend te zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Werksokken Koopgids

 

Niet alle werksokken zijn gelijk en kunnen dan ook dusdanig van elkaar verschillen op het gebied van pasvorm, sokhoogte, materialen en bescherming. Wat eveneens een verklaring biedt voor de verschillende mogelijke prijskaartjes. Bedenk waar jij naar op zoek bent rekening houdend met je wensen en eisen alvorens je de verschillende mogelijkheden gaat vergelijken. Verder lijkt het ons een goede aanbeveling om de aanschaf van een voordeelverpakking eventueel te overwegen of tenminste uit te kijken naar leuke aanbiedingen en/ of promoties.


Het nut van degelijke werksokken

Een degelijk paar werksokken zorgt er niet alleen voor dat warmte maar ook vocht probleemloos worden afgevoerd zodanig dat de kans op voetschimmels en eventuele blaren drastisch verminderd of zelfs voorkomen wordt. Daarnaast zijn werksokken vaak naadloos én voorzien van een verdikking juist onder de zool, wat ze bijzonder comfortabel maakt om te dragen.

Uiteraard willen we er toch even op wijzen dat het nu niet de bedoeling is om het eerste het beste paar werksokken in het winkelmandje te plaatsen. Zo verschillen werksokken nog op heel wat andere belangrijke punten van elkaar zoals de sokhoogte, de uiteindelijke pasvorm en eventuele kenmerkende functies en opties. Zo bestaan er bijvoorbeeld werksokken die specifiek bedoeld zijn om zweetvoeten tegen te gaan terwijl de thermo werksokken er dan weer moeten voor zorgen dat je voeten lekker warm blijven aanvoelen.

Kortom, het ruime assortiment aan kwalitatieve werksokken laat toe om diverse materiaalsoorten en eigenschappen van elkaar te onderscheiden. Bedenk dus waar je naar op zoek bent en of je bijvoorbeeld nood hebt aan werksokken uit polyamide, polyester dan wel katoen of wol.

 

Met welk prijskaartje hoef je rekening te houden?

Alvorens ons verder te verdiepen in bepaalde eigenschappen, willen we het toch even kort hebben over het prijskaartje. Zo hoeven degelijke werksokken helemaal niet duur te zijn alhoewel de prijs afhankelijk is van bepaalde factoren zoals materiaal, design, pasvorm en eigenschappen.

Gemiddeld zul je rekening moeten houden met een prijskaartje van 20 tot 25 euro. Koop je 1 of 2 paar sokken aan dan kan het prijskaartje in sommige gevallen echt wel zakken tot 5 à 10 euro. Echter bestaan er ook prijskaartjes van 65 euro of meer alhoewel we er dan meteen moeten bij vermelden dat het vaak om hoge thermo werksokken gaat die per 15 of 20 stuks worden aangeboden.

 

De juiste maat en pasvorm

Wanneer je werksokken aankoopt, is het in eerste instantie belangrijk dat ze comfortabel zitten en eenvoudig uit- en aan te trekken zijn. Net zoals schoenen, zullen ook te kleine sokken voor heel wat spanning en pijnlijke voeten zorgen terwijl te grote sokken evenmin hun nut zullen hebben. Houd daarom altijd rekening met de bijbehorende maat. Deze kan worden uitgedrukt in getallen of letters maar volgt meestal de maat van je persoonlijke schoenmaat.

Draag je bijvoorbeeld schoenen in maat 40 dan zul je hoogstwaarschijnlijk op zoek moeten naar werksokken in hetzelfde maatje 40. Sommige werksokken kunnen kleiner/ groter uitvallen maar dan wordt dit er vaak op voorhand bij vermeld. En anders raden wij aan om de sokken even snel te passen en dan weet je het zeker.

 

De gebruikte materiaalsoorten

Zoals hierboven al even kort aangegeven, kunnen werksokken uit diverse materialen worden vervaardigd. Zo bestaan heel wat hoge thermo werksokken uit fleece of wol terwijl katoenen werksokken voldoende isolatie garanderen en bijgevolg geschikt zijn om het hele jaar door te dragen.

Algemeen kunnen we stellen dat de meeste werksokken vervaardigd blijken uit duurzaam katoen of polykatoen. Katoen staat dus bekend vanwege zijn uitstekende isolatie en bijgevolg de geringe kans op transpiratie. Ideaal voor mensen die bijvoorbeeld snel last hebben van warme voeten en/ of zweetvoeten.

Daarnaast wordt ook vaak beroep gedaan op de positieve structuur van polyester en/ of elastaan. Er bestaan zelfs werksokken die vervaardigd zijn uit een combinatie van meerdere materialen en die bijgevolg in diverse omstandigheden kunnen worden gebruikt. Ook badstof en lycra behoren tot het lijstje van mogelijke materialen.


Opties persoonlijke bescherming, onderhoud en extra kenmerken

Werksokken zijn, zoals de naam doet vermoeden, in het leven geroepen om de werkomstandigheden in bepaalde situaties “draaglijker” en aangenamer te maken. Als landbouwer ben je onderhevig aan, toch wel vaak, hevige temperatuurverschillen. Zo kan het in de zomer behoorlijk warm zijn en in de winter dan weer ijzig koud. Ook op bouwplaatsen en dergelijke meer kan het gebruik van een paar degelijke werksokken een meerwaarde betekenen.

Dat betekent dan ook meteen dat werksokken eveneens van elkaar kunnen verschillend op het gebied van functie en persoonlijke bescherming. Zo zullen sommige sokken vooral gekenmerkt worden door hun isolerende werking terwijl andere sokken dan weer tot het thermo rijtje behoren of volledig reflecterend zijn afgewerkt. Brandvertragende werksokken zijn dan weer een ideale aanbeveling voor gebruik in brandweerkazernes en dergelijke meer.

Bedenk daarnaast dat sommige werksokken iets meer mogelijkheden zullen aanbieden dan anderen. Zo kan het toch wel handig zijn indien je de werksokken na gebruik op een standaard wasprogramma van 30 of 40 graden kunt wassen én als je ze daarna ook nog eens in de droogtrommel kunt gooien.

 

Design en sokhoogte

Tot slot willen we het toch nog even hebben over het ontwerp daar er een groot onderscheid kan gemaakt worden op basis van de sokhoogte. Zo kun je opteren voor lage, halfhoge of hoge werksokken of sokken die op kniehoogte werden gemaakt. In de meeste gevallen zullen de sokken in neutrale kleuren zoals zwart, grijs of bruin afgewerkt worden eventueel voorzien van bepaalde logo’s in het geel of oranje.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES