Beste windmeter

Laatste update: 27.05.24

 

Windmeters test van 2024

 

Met een degelijke windmeter kun je op een makkelijke en eenvoudige manier niet alleen de windsnelheid maar bovendien ook de windrichting gaan meten. Vele gebruikers kennen dit apparaat ook onder de naam “anemometer”. Eigenlijk zijn het 2 verschillende woorden maar ze verwijzen wel naar één en hetzelfde toestel. Uit grondig onderzoek is gebleken dat je met de Phonaddon Uni-T windmeter vast en zeker een degelijk toestel in huis haalt. Bovendien is het ook een vrij compact apparaat waardoor je het makkelijk overal mee naartoe kunt nemen. Er is ook de mogelijkheid om te kiezen voor de Trotec BA 16 windmeter. Het toestel is misschien iets duurder in vergelijking met het voorgaande apparaat maar het biedt dan ook heel wat opties en mogelijkheden.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Windmeter reviews – top 5

 

 

Een windmeter of anemometer kun je gebruiken om de windsnelheid en -richting te meten. Dit apparaat komt goed van pas voor windsurfers of kitesurfers. Zo weten ze wanneer het een goede dag is om te gaan surfen. Dit toestel is natuurlijk handig voor veel andere dingen. Wij hebben vijf artikelen vergeleken op basis van online beoordelingen, kies er zelf de beste windmeter uit.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

1. Phonaddon Uni-T

 

De UNI-T is een digitale en compacte windmeter die je ook kunt gebruiken om de temperatuur te meten. Het apparaat toont windsnelheden in km per uur, meter per seconde, mijlen per uur of knopen. Het apparaat weegt slechts 118 g dus je kunt het makkelijk meenemen en het werkt op 3 AAA batterijen.

De temperatuur kun je meten in Fahrenheit of Celsius en het LCD scherm beschikt over een backlight die je handmatig kunt aan- of uitzetten zodat je het ook kunt aflezen bij weinig licht. Het schakelt automatisch uit als je het niet gebruikt en kan ook data opslaan. Wanneer de batterij bijna leeg is ontvang je een waarschuwing.

Over dit product kunnen we je nog geen advies geven op basis van reviews omdat er nog geen enkele beoordeling online staat.

Met deze degelijke windmeter van het merk Phonaddon haal je een degelijk apparaat in huis. Deze windmeter of anemometer is werkelijk ideaal voor de surfers onder ons. Op die manier kun je te weten komen of er voldoende wind zal zijn om te gaan surfen. Hieronder kun je alvast even een overzichtje raadplegen van de voor- en nadelen van het apparaat.

 

Voordelen:

Formaat: in vergelijking met sommige andere windmeters is dit toestel vrij compact. Daardoor is het ook gemakkelijker overal mee naartoe te nemen.

Meetresultaten: de meetresultaten kunnen worden weergegeven in km per uur maar ook in mijlen per uur of zelfs in knopen. Het is ook mogelijk om de meetresultaten weer te geven in aantal meter per seconde.

Handig in gebruik: naast de windsnelheid kun je met dit handige toestel ook de temperatuur meten. Verder werkt het apparaat op basis van 3 krachtige AAA batterijen.

 

Nadelen:

Geen gebruikerservaring: doordat er momenteel nog geen online beoordelingen zijn geplaatst, is het niet zo eenvoudig om verder advies te geven over de gebruikerservaring.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Trotec BA 16

 

Met de Trotec BA 16 kun je metingen maken van luchtstroming, -temperatuur, -snelheid en -volumestroom. Het is een mobiel apparaat die je makkelijk kunt meenemen en direct kunt gebruiken. Het toestel beschikt over een verlichte display die de meetwaarde aangeeft. Het geeft ook minimale en maximale waardes weer.

Dankzij de flexibele, 40 cm lange zwanenhals van het apparaat kun je het ook plaatsen op moeilijk meetbare plekken. Het is verder ook nog geschikt voor sporters om de windsterkte te meten of de capaciteit van huishoudapparaten te controleren. Het product wordt verder ook nog aangeboden tegen een scherpe prijs. Het apparaat is uitgerust met een functie om automatisch uit te schakelen.

Dit product is nog door geen enkele gebruiker beoordeeld dus het is moeilijk voor ons om een oordeel te vellen over deze windmeter aanbieding.

Trotec behoort zeker tot de populairste merken wanneer het gaat om mogelijke windmeter toestellen. Voor sommige gebruikers zou het misschien ook wel als het beste merk kunnen beschouwd worden. Bovendien lijkt de prijs van dit toestel ook wel zeer goed mee te vallen.

 

Voordelen:

Gebruiksvriendelijk: dit toestel biedt je de mogelijkheid om niet alleen de windsnelheid te meten maar ook de temperatuur, de windsnelheid, de volumestroom en zelfs de luchtstroming.

Prijskaartje: het is misschien niet meteen de windmeter met de laagste prijs. Toch zul je versteld staan van het gunstige prijskaartje van dit apparaat.

Zwanenhals: het apparaat is voorzien van een soepele zwanenhals van 40 cm lang. Daardoor is het mogelijk om het toestel ook op moeilijk te bereiken plaatsen te installeren.

Handig in gebruik: de windmeter is voorzien van een handig display dat bovendien ook verlicht wordt. Verder kun je er ook de minimum en maximum waardes op aflezen.

 

Nadelen:

Geen reviews: ook hier moeten we vaststellen dat er nog geen online reviews zijn geplaatst. Dit zou voor sommige klanten eventueel als een nadeel kunnen ervaren worden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. HaverCo anemometer

 

Deze anemometer van HaverCo is ideaal om de windsnelheid mee te meten. Het is een digitaal toestel die uitgerust is met een LCD scherm. Het apparaat werkt op een 9V batterij die niet meegeleverd wordt. Deze hoef je dus zelf nog te kopen.

De meter beschikt over een hold functie om data op te slaan en geeft de minimum- en maximumwaarden weer. Het scherm is verlicht zodat je het ook kunt aflezen bij weinig licht en het apparaat heeft een nauwkeurigheid van 2%.

Als je op zoek bent naar goedkope windmeter dan zit je met dit product zeker goed want het wordt aangeboden tegen een lage prijs. Toch zijn er momenteel nog geen reviews geplaatst over dit product.

Indien je binnenkort graag wilt gaan surfen of kitesurfen dan kan het wel handig zijn indien je de windsnelheid weet. Met deze anemometer van het bekende merk HaverCo kun je dan ook probleemloos de windsnelheid berekenen. Je kunt hieronder de eigenschappen van deze windmeter dan ook raadplegen.

 

Voordelen:

Hold functie: het toestel is voorzien van een handige hold functie. Daardoor is het mogelijk om verschillende data in het geheugen te bewaren.

Handig in gebruik: deze windmeter is uitgerust met een handig en duidelijk LCD scherm. Verder worden ook de minimale en maximale waarden zonder problemen weergegeven.

 

Nadelen:

Geen beoordeling: op dit moment zijn er nog geen reacties door klanten geplaatst. Dit zou zeker een struikelblok kunnen zijn voor sommige kopers.

Geen batterij: het toestel functioneert met behulp van een krachtige 9V batterij. Deze krijg je er bij de aankoop echter niet bij en hoef je dus nog zelf aan te kopen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Netatmo Wind Gauge for the Weather Station

 

Deze windmeter van Netatmo is een accessoire om aan te sluiten op het weerstation van Netatmo. Het is gemaakt van plastic en is bestand tegen UV straling, hagel en sterke winden. Het kan windsnelheden meten tot 160 km per uur en heeft een nauwkeurigheid van 5 meter per seconde.

Het werkt op 4 AA batterijen en heeft een maximaal bereik van 100 meter om het te verbinden met het weerstation. Deze windmeter kun je enkel apart kopen en je kunt slechts één windmeter per weerstation aansluiten. Je kunt de app gebruiken om de gegevens op je smartphone te ontvangen en het toestel is compatibel met iOs, Android en Windows phone.

Over deze windmeter aanbieding is er nog maar één review geschreven maar volgens de koper is het een topproduct. Het is makkelijk te installeren en heeft een mooi design. Het werkt ook nog eens nauwkeurig samen met alle andere onderdelen van het Netatmo weerstation.

Met dit handige apparaatje van het merk Netatmo is het niet alleen mogelijk om de windsnelheid te meten maar bovendien ook de windrichting. Het is verder ook een soort van extra module die je kunt toevoegen aan het weerstation. Het is zeker niet één van de goedkoopste apparaten maar alvast ook niet het duurste.

 

Voordelen:

Weerstation Netatmo: je kunt deze Netatmo windmeter probleemloos koppelen aan het Netatmo weerstation.

Handig in gebruik: ondanks het feit dat het apparaat uit plastic vervaardigd is, is het toch bestand tegen verschillende weersomstandigheden. Denk maar aan hagel, hoge windsnelheden en zelfs UV straling.

Maximale windsnelheid: met deze windmeter kun je probleemloos windsnelheden tot maximaal 160 km per uur gaan meten.

Gebruiksgemak: het toestel functioneert in combinatie met 4 krachtige AA batterijen. Verder is er een maximaal bereik van maar liefst 100 meter.

 

Nadelen:

Op dit moment merken we geen negatieve online beoordelingen op. De koper is dan ook helemaal tevreden over dit toestel en raadt het werkelijk iedereen aan.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Trotec TA 400

 

De Trotec TA400 is ideaal voor het meten van luchtsnelheden maar ook de omgevingstemperatuur of de luchtvolumestroom. Je kunt de dwarsdoorsnede van de ventilatiekanalen in het apparaat invoeren voor een nauwkeurige meting en het is geschikt om snelheden tot 80 meter per seconde mee te meten.

Het is uitgerust met een display met verlichting zodat je het kunt aflezen bij weinig licht. Het display geeft ook duometingen weer. Met het intern geheugen kun je tot 99 meetwaarden opslaan. Het wordt geleverd met een kalibratiecertificaat.

Over dit product zijn er online nog geen reviews te vinden van kopers. Misschien is dit nieuw op de markt en nog door niemand gekocht. Wegens gebrek aan een beoordeling kunnen wij geen advies geven over dit apparaat.

Net zoals één van de voorgaande apparaten is ook deze windmeter afkomstig van het bekende merk Trotec. Met dit toestel kun je niet alleen de windsnelheid meten maar bovendien ook de luchtvolumestroom en zelfs de omgevingstemperatuur. Ideaal wanneer je wilt weten of je morgen kunt gaan surfen.

 

Voordelen:

Display: deze windmeter is uitgerust met een handig display dat over verlichting beschikt. Verder kun je op het display ook duometingen aflezen.

Handig in gebruik: het apparaat is voorzien van een krachtig intern geheugen. Het biedt je de mogelijkheid om tot wel 99 meetwaarden te bewaren. Verder krijg je er ook een kalibratiecertificaat bij.

 

Nadelen:

Geen gebruikerservaring: momenteel zijn er nog helemaal geen online reacties geplaatst. Daardoor is er ook nog niets bekend omtrent de gebruikerservaring bij dit product.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Windmeters koopgids

 

Een anemometer of een windmeter kun je gebruiken om de wind te meten. Dit toestel kan handig zijn op zichzelf maar heeft nog meer nut op een weerstation want zo kun je weersvoorspellingen maken voor de volgende dagen. Er bestaan verschillende soorten anemometers en als je van plan bent om een windmeter te kopen dan kun je nog letten op het formaat en design, de correctheid, de constructie en de prijs.

Soorten windmeters

Het molentje met halve bollen dateert al van de 19de eeuw en kun je soms nog altijd op bepaalde huizen zien staan. Dit is een molentje met drie of vier halve bollen die rond een verticale as draaien. De bollen zijn hol van binnen dus het molentje komt in beweging door de wind en zendt via een dynamo een elektrisch signaal waarmee je de windsnelheid kunt aflezen.

Een schoepenrad is een ander soort molentje met wieken in de vorm van een vleugel. De as van dit type ligt evenwijdig met de richting van de wind omdat dit molentje vooral gebruikt wordt om de luchtsnelheid in mijngangen, kanalen of airconditioning te meten. Ook het schoepenrad is gekoppeld aan een dynamo die de verplaatsing omzet in elektrische spanning.

De ultrasone windmeter gebruikt geluid om de windsnelheid, de windrichting en pieken te meten.

Een thermische windmeter bestaat uit twee verwarde meetsensoren die in temperatuur verschillen. Door de wind koelen de sensoren af en aan de hand van de stroom die nodig is om het temperatuurverschil te onderhouden kan de windsnelheid worden gemeten. Dit type kun je vergelijken met een hot wire windmeter.

Tenslotte heb je nog de laser-Doppler windmeters die terugkerend licht gebruiken om de snelheid van de wind te berekenen. Dit licht ondergaat tweemaal een Dopplereffect.

 

Formaat en design

De verschillende soorten windmeters hebben allemaal een ander formaat en design. Sommige windmeters zullen voorzien zijn van een grote windvaan terwijl andere meters, zoals het molentje, over een verschillend aantal bolletjes kan beschikken.

Een windmeter met een grote windvaan is beter dan een kleiner model want het zal meer in detail meten. Bij een molentje is het anders, een molentje met drie bollen geeft een betere meting dan een model met vier bollen.

Het is ook een aanbeveling om je windmeter zo hoog mogelijk te plaatsen want zo kun je een preciezere meting uitvoeren, koop dus best een windmeter met zo lang mogelijke kabels.

Dit zijn allemaal kleine details die kunnen helpen bij het kiezen van de perfecte windmeter. Het design van de meter hangt ook voor een deel af van de koper, niet iedereen vindt dezelfde ontwerpen mooi dus volgens je eigen voorkeur kun je zelf kiezen welke windmeter het mooiste design heeft.

 

Constructie en precisie

Het materiaal waarvan de windmeter gemaakt is speelt een grote rol want het heeft een directe invloed op de duurzaamheid van het apparaat. De windmeter wordt constant blootgesteld aan verschillende weersomstandigheden. Kies daarom voor een stevig apparaat die bestand is tegen regen, sneeuw, storm, enzovoort.

Molentjes en windvanen zijn meestal niet bestand tegen ijs en door het vrieseffect werken ze ook niet, maar tegenwoordig zijn er ook al modellen op de markt die zelfs kunnen werken tijdens de koudste dagen. Dankzij de technologische vooruitgang kun je windmeters kopen die veel langer en beter werken dan de meeste gewone windmeters.

Wat je zeker niet mag vergeten bij de aankoop van een windmeter is om de precisie van het product te controleren. Je kunt deze informatie terugvinden als je een windmeter koopt en het is aanbevolen om een model te kopen met een precisie van 5% of beter.

Prijs van een windmeter

De prijs van dit product hangt af van het type windmeter die je verkiest om te installeren. Digitale windmeters die preciezer kunnen werken zullen meer geld kosten dan een windvaan die je gewoon op je dak plaatst.

Als je van plan bent om een windmeter te kopen kun je misschien overwegen om meteen een weerstation te kopen. Met dit apparaat kun je niet alleen de wind meten maar ook de temperatuur, de luchtdruk, de luchtvochtigheid, enzovoort. Je kunt er zelfs weersvoorspellingen mee maken.

Ga op zoek naar interessante aanbiedingen en neem geen overhaaste beslissing. Je kunt online goedkope producten vinden die na enkele dagen aan huis worden geleverd. Houd in dit geval wel nog rekening met eventuele verzendkosten. Een windmeter kan voor vele doelen handig zijn, vooral als je aan de kust woont en een fervente wind- of kitesurfer bent dan is dit apparaat iets die je echt in huis moet hebben.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES