5 Beste Zakmessen Test van 2024

Laatste update: 24.04.24

 

Zakmessen – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Een zakmes kan wel eens handig van pas komen als je binnenkort met je vrienden op kampeertrip vertrekt. Ook wanneer je besluit een grote trektocht of wandeltocht te maken dan kan een zakmes wel eens soelaas bieden. Uiteraard bestaat er heel wat onderscheid tussen de verschillende zakmessen. Daarom kunnen wij jou aanraden om eerst de koopgids eens aandachtig door te nemen. Daar worden heel wat handige tips en richtlijnen in vermeld. Indien je echt gehaast bent dan kun je ook rechtstreeks doorgaan naar onze top 3. Daaruit is gebleken dat je met de Victorinox Huntsman met een zeer degelijk toestel naar huis gaat. Dit model is eigenlijk een Zwitsers zakmes dat is uitgerust met ruim 15 verschillende optiemogelijkheden. Het Homeij Laguiole zakmes is uiteraard een uitstekend alternatief op het voorgaande product. Het is een bijzonder krachtig maar vooral ook vlijmscherp mes. Kortom ideaal om mee te nemen wanneer je op avontuur vertrekt.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 Beste Zakmessen (Reviews) van 2024

 

Een zakmes is een ideale reispartner voor mensen die graag gaan kamperen of gewoon zelfs graag het bos of de bergen intrekken. Hij heeft zoveel nuttige toepassingen dat hij bijna niet te missen is tijdens buitenactiviteiten. Hij is handig om touwtjes door te knippen, met de loep kun je de zon concentreren om vuur te maken, met de messen kun je aardappelen schillen en je beschikt zelfs over een kurkentrekker… Wij hebben verschillende zakmessen opgezocht en vergeleken zodat je zelf kan uitmaken welke voor jou het beste zakmes is.

 

1. Victorinox Huntsman Zakmes 15 Functies

 

De Victorinox is een echt Zwitsers zakmes met maar liefst 15 functies. Hij beschikt over een groot mes, klein mes, kurkentrekker, sleutelring, pincet, tandenstoker, blikopener en flesopener met schroevendraaier, boorpriem met naaioog, schaar, houtzaag en een multifunctionele haak.

Hij is gemaakt van roestvrij staal en en wordt geleverd in een doosje. Hij heeft een lengte van 91 mm als hij gesloten is en is een Original Swiss Army knife typisch met z’n rode beschaling.

De online reviews geven een positief advies voor dit product. De kopers zijn er heel tevreden mee en vinden hem handig in gebruik. Hij is duurzaam en functioneel. De mesjes zijn scherp en de schaar is relatief groot maar toch blijft hij compact en licht. Slechts één gebruiker heeft een negatief punt gevonden en vindt dat hij moeilijk te gebruiken is voor nagelbijters. Toch blijft dit een mooie zakmes aanbieding.

Als je op zoek bent naar een echt Zwitsers zakmes dan kun je zeker eens dit product van Victorinox bekijken. Aan de reacties van kopers te zien, behoort het ook zeker tot de populairste zakmessen. De rode kleur zorgt er meteen voor dat dit zakmes een echte blikvanger wordt.

 

Voordelen:

Ontwerp: als je niet houdt van de rode kleur dan hoef je geen schrik te hebben. Dit mes is namelijk in 7 verschillende kleuren beschikbaar. Je kiest dus gewoon het kleur dat het beste bij jou past. bovendien wordt het product netjes in een beschermdoosje geleverd.

Functies: dit Zwitsers zakmes beschikt over 15 verschillende functies. Zo heb je bijvoorbeeld een groot en klein mes voorhanden. Maar er is ook een pincet en kurkentrekker voorzien.

 

Nadelen:

Onhandig in gebruik: de meeste kopers zijn alleen maar lovend over dit product. Toch vindt één enkele gebruiker het niet zo gemakkelijk te gebruiken als nagelbijter.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Homeij Laguiole Zakmes 

 

Dit is een Frans zakmes die kan gebruikt worden voor verschillende snijtaken zowel thuis als buitenshuis.

Hij beschikt over een sterke veer en daarom hoef je dus het lemmet niet te blokkeren. Hij is vlijmscherp en heeft een spitse punt voor precisiewerk. Alle metalen delen zijn van roestvrij staal.

Verder heeft hij nog een stalen rop en eindstuk dus je kan zeker zijn dat je een sterke constructie hebt. Met de nagelsleuf kun je hem eenvoudig uitklappen en hij is afgewerkt met Laguiole-ciseleringen en ebbenhouten schalen.

De meningen van kopers zijn overwegend positief, ze vinden dit zakmes echt top. Hij is handig in gebruik en je krijgt kwaliteit voor een aanvaardbare prijs. Hij snijdt gemakkelijk door vlees en groenten en sommigen nemen hem zelfs mee op restaurant om te gebruiken als steakmes.

Homeij is zeker één van de bekende merken als het over zakmessen gaat. Of het ook het beste merk betreft kunnen we enkel besluiten als we de voordelen van het product bekijken. We kunnen deze altijd afwegen tegen de eventuele nadelen ervan.

 

Voordelen:

Prijs: dit toestel behoort zeker niet tot de duurste zakmessen en dat kan zeker meespelen in het koopgedrag van bepaalde personen.

Veiligheid: het lemmet van dit zakmes is werkelijk vlijmscherp. Toch kan je het uitgeklapte lemmet gaan blokkeren als je dit wenst. Op die manier kun je de kans op eventuele blessures drastisch verminderen.

Constructie: dit mes is niet alleen vlijmscherp maar ook gewoon heel stevig en duurzaam. Het is gemaakt uit roestvrij staal. Ook de kop en zelfs het eindstuk zijn uit staal vervaardigd.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: niet iedereen is even tevreden over dit product. Zo klapt het mes volgens sommigen net iets te hard en snel toe. Bovendien is het opbergzakje heel erg klein.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Kreator Zakmes 15 Functies

 

De Kreator beschikt over 15 verschillende functies zoals een schaartje, flesopener, blikopener, kurkentrekker, schroevendraaier, nagelvijl, zaagbladen,… Hij is gemaakt van roestvrij staal en heeft een ergonomische vorm.

Wanneer hij gesloten is heeft hij een lengte van 9 cm en als hij open is dan is hij 15,3 cm lang. Ideaal voor de doe-het-zelver die op zoek is naar een goedkoop alternatief voor een origineel Zwitsers zakmes want met z’n lage prijs behoort hij tot de goedkope zakmessen.

De online reviews geven enkel maar een positief advies over dit top product! Hij is handig in gebruik en heeft genoeg functies voor een gewoon zakmes. Hij is onmisbaar voor backpackers en is goed geslepen dus werkt goed. Hij ligt ook comfortabel in kleine handen dus is ideaal voor oudere kinderen die graag hun eerste zakmes willen hebben en daarbovenop is hij nog eens goedkoop!

Het kan natuurlijk altijd dat je liever een goedkoper product aankoopt. Dat kan nu ook met dit zakmes van Kreator dat over de laagste prijs beschikt in vergelijking met de andere 4 producten. Doordat het over heel wat verschillende functies beschikt, kun je het mes ook in heel wat situaties gaan gebruiken.

 

Voordelen:

Functies: dit Kreator zakmes beschikt over maar liefst 15 verschillende functies. Zo is er bijvoorbeeld een schaartje en een blikopener voorzien. Hierdoor kan het mes ook heel erg goed gebruikt worden als je op kampeertrip vertrekt.

Prijskaartje: het is het goedkoopste zakmes uit onze lijst en dit kan zeker een pluspunt zijn voor heel wat kopers. Het doet een beetje denken aan een Zwitsers zakmes door die typische rode kleur ervan.

 

Nadelen:

Reviews: op dit moment zijn er bij dit product nog helemaal geen beoordelingen geplaatst. Dit hoeft uiteraard niets slecht te betekenen maar toch kan het een struikelblok vormen voor sommige personen. Ze kunnen zich inhouden dit product aan te schaffen doordat er nog geen commentaren geplaatst zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Homeij Skilled Zakmes 16 cm

 

Dit Homeij Skilled zakmes is wel 16 cm lang en het lemmet is gemaakt van roestvrij staal. Het heft is gemaakt van rozenhout met beugel en hij wordt geleverd in een doos. Hij heeft een vlijmscherp lemmet en je kan eventueel het uitgeklapte lemmet blokkeren zodat je veiliger te werk kunt gaan en minder risico loopt op blessures.

Alle stalen delen zijn optimaal gehard voor een betere kwaliteit en hij behoort ook nog eens tot de goedkope zakmessen. Een mooie zakmes aanbieding voor mensen die een goed snijdend mes willen.

Gebruikers van dit zakmes zijn er heel tevreden over. Hij is handig in gebruik en heeft een mooi design. Hij past goed in je broekzak en is scherp genoeg om zakken open te snijden of touwtjes door te snijden. Kopers zijn verder ook tevreden over de prijs/kwaliteit verhouding en dat er een zakje bijzit om je mes in op te bergen.

Net zoals het tweede product uit onze lijst is ook dit zakmes van het merk Homeij. Dit bevestigt nog maar eens ons vermoeden dat het misschien ook wel deel zal uitmaken van de populairste merken. Het mes is maar liefst 16 cm lang en ziet er heel klassevol en stijlvol uit.

 

Voordelen:

Materialen: het lemmet van dit zakmes is volledig gemaakt uit roestvrij staal. Het heft daarentegen is vervaardigd uit mooi donker rozenhout. Bovendien wordt dit mes in een aantrekkelijk doosje geleverd.

Veiligheid: als je dit wenst dan is het mogelijk om het lemmet te blokkeren wanneer het uitgeklapt is. Dit kun je doen om eventuele mogelijke blessures te verminderen of zelfs voorkomen.

Kwaliteit: dit mes staat garant voor degelijkheid en kwaliteit. De stalen delen van dit zakmes werden namelijk nog eens optimaal gehard om jou een goede kwaliteit te kunnen garanderen.

 

Nadelen:

Bot: volgens één koper is het mes toch net iets te bot en dus niet van een goede kwaliteit.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Wenger Classic 62 Zwitsers Zakmes

 

De Wenger Classic is een basis Zwitsers zakmes met de meest nodige functies zoals een mes, een pincet en een flesopener die je kunt gebruiken als schroevendraaier.

Hij is gemaakt van roestvrij staal en heeft een handgreep van kunststof.  Hij weegt slechts 31 gram en behoort ook tot de goedkope zakmessen.

Over dit product zijn nog geen online reviews geschreven dus op basis daarvan kunnen we geen advies geven over dit product.

Wenger behoort misschien niet meteen tot de bekende merken als we kijken naar het ontbreken van enige reviews. Toch heeft dit Zwitsers zakmes heel wat mogelijkheden te bieden die we graag voor jou even op een rijtje zetten. We laten ze dan ook meteen volgen door eventuele nadelen ervan.

 

Voordelen:

Materiaal: het lemmet van dit mes is volledig uit roestvrij staal vervaardigd. Hierdoor hoef je geen schrik te hebben dat het zou gaan roesten. De handgreep is dan weer uit kunststof gemaakt en ligt daardoor extra goed in de hand.

Gewicht: het zakmes weegt slechts 31 gram en dus relatief weinig. Hierdoor is het gemakkelijk overal mee naartoe te nemen.

 

Nadelen:

Merk: op dit moment zijn er nog geen reviews geplaatst. Dit kan een struikelblok zijn voor eventuele kopers. De minder bekende merknaam kan ook een nadeel vormen. Op die manier weten kopers niet of het te vertrouwen is of niet.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Zakmessen koopgids

 

Personen die graag op trektocht of avontuur gaan kunnen altijd de hulp gebruiken van een zakmes. Een zakmes beschikt over de meeste tools die je nodig hebt om te kunnen overleven en kan dus heel nuttig zijn. Maar om een goed zakmes te kopen voor jouw situatie kun je best rekening houden met enkele factoren zoals het type zakmes, gebruik, onderhoud, regelgeving rond zakmessen en prijs.

Type zakmes

De meeste mensen denken meteen aan een Zwitsers zakmes bij het horen van het woord zakmes. Maar er zijn ook andere soorten zakmessen zoals een vast mes, een vouwmes, een Zwitsers zakmes en zelfs een multitool.

Een vast mes kan een groter formaat hebben dus zal niet altijd geschikt zijn om makkelijk mee te nemen, ze passen zeker niet in je zak. Vaste messen worden vaak geleverd met een houder om jezelf en je mes te beschermen en om het vast te maken aan je riem. Deze messen zijn echter erg sterk en je kunt er genoeg kracht op gebruiken om te snijden. Daarom zijn deze messen ideaal om takken of touwen door te snijden.

Een vouwmes is ook geschikt om mee te snijden maar is beter om mee te nemen doordat je het kunt opvouwen. Deze messen kun je ook gebruiken om groenten of vlees mee te snijden. Je kunt deze messen meestal blokkeren zodat ze niet ongewenst in- of uitklappen. Deze mensen zijn redelijk onveilig om te gebruiken.

Een Zwitsers zakmes is handig om te gaan kamperen maar ook voor gebruik in het dagelijkse leven. Het beschikt altijd over een mes en vele andere gereedschappen zoals bijvoorbeeld een schroevendraaier of een vijl. Het mes heeft een klein formaat dus de gereedschappen ook, dit maakt het product makkelijk om overal mee naartoe te nemen.

Tenslotte heb je nog de multitool die perfect is voor monteurs of buitensporters. Het mes is hier niet zo belangrijk en in de plaats daarvan heb je een combinatietang om reparaties mee uit te voeren. De gereedschappen zijn groter dan op een zakmes en zijn dus geschikt voor grotere klussen.

 

Gebruik en onderhoud

Zoals we eerder al besproken hebben is het belangrijk om te weten waarvoor je het zakmes zult gebruiken. Als je takken of touwen wilt doorsnijden dan koop je beter een vast mes of een vouwmes want je kunt meer kracht zetten op deze messen.

Met een zakmes kun je kleinere klusjes oplossen en beschik je over meer soorten gereedschappen. Met een multitool heb je ook meer gereedschap maar daar kun je al grotere klussen mee opknappen dan met een zakmes.

Als je veel kracht moet gebruiken zorg er dan zeker voor dat je mes over een vergrendeling beschikt zodat het niet kan inklappen tijdens gebruik. Zo verhoog je je eigen veiligheid. Het lemmet van een mes kan glad of gekarteld zijn, dit zal de manier waarop je snijdt beïnvloeden. Een lemmet met gladde snede gebruikt het hele snijvlak en zorgt voor meer controle over het mes. Een lemmet met gekartelde snede kun je gebruiken om een zaagbeweging te maken om bijvoorbeeld een brood open te snijden.

Vergeet niet dat alle messen onderhoud nodig hebben. Messen worden nu eenmaal bot na langdurig gebruik dus je kunt ze dan best slijpen met een slijpsteen. Je kunt natuurlijk ook een slijpstaaf of slijpsysteem gebruiken, afhankelijk van het soort mes die je gebruikt. Het is ook belangrijk dat je een mes schoonmaakt na gebruik en goed afdroogt, op die manier voorkom je dat je mes roest.

Regelgeving en prijs

Er bestaan vele misverstanden rondom de aankoop en het bezit van een mes. Over het algemeen zijn vilmessen, werpmessen, stiletto’s en vlindermessen verboden. Opvouwbare messen mogen een maximale lengte hebben van 21 centimeter en mogen maar geslepen zijn aan één kant. Vaste messen hebben niet echt beperkingen maar je mag deze niet bij je hebben in het openbaar, enkel bij jou thuis. Zelfs een zakmes mag je niet op zak hebben tijdens evenementen of sportwedstrijden.

De prijs van een zakmes zal verschillen afhankelijk van het soort mes die je zult kopen. De meeste mensen zullen gaan voor een Zwitsers zakmes vanwege de vele mogelijkheden die het aanbiedt. Je kunt makkelijk aanbiedingen vergelijken op verschillende websites om een koopje te vinden. Let ook op de aanbevelingen van andere kopers, deze pennen in hun reviews de voor- en nadelen van een product neer zodat het makkelijk wordt voor jou om een keuze te maken. Kijk natuurlijk ook naar je eigen budget en hoeveel je eigenlijk wilt uitgeven aan een zakmes.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES