Beste benzine grasmaaier

Laatste update: 24.04.24

 

Benzine grasmaaiers test van 2024

 

Door te kiezen voor een degelijke en duurzame benzine grasmaaier zul je alvast geen last meer hebben van die vervelende snoeren en kabels. Toch is het niet de bedoeling om meteen de eerste de beste benzine grasmaaier aan te kopen. Bekijk even onze koopgids zodat je weet waarop je zoal kunt letten bij het vergelijken van de verschillende toestellen. Daarnaast zijn we ook op zoek gegaan naar de 3 best beoordeelde hedendaagse benzine grasmaaiers. Zo is uit het onderzoek gebleken dat je met de Powerplus POW63771 benzine grasmaaier alvast voor een topproduct kiest. Vanwege het krachtige vermogen is deze grasmaaier geschikt voor middelgrote tot grote tuinen. Ook met de Kibani 196 cc/ 4.7 pk benzine grasmaaier mag je alvast zeker zijn van een optimale kwaliteit en duurzaamheid. Een krachtig apparaat dat is uitgerust met een 196 cc/4.7 pk 4-takt motor en daardoor een vrij grote oppervlakte aankan.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Benzine grasmaaier Reviews – Top 5

 

Of je nu over een grote of kleine tuin beschikt, het is belangrijk om het gazon regelmatig eens te maaien. Dat kan makkelijk met behulp van een krachtige benzine grasmaaier. Het is dan ook een goed advies om de 5 topproducten hieronder even te bekijken. Zo zul je merken dat er ook heel wat goedkope benzine grasmaaiers degelijk en krachtig zijn. Neem je tijd om de 5 optiemogelijkheden even rustig te bekijken en kies er vervolgens de voor jou beste benzine grasmaaier uit.

 

 

1. Powerplus POW63771

 

Ben je op zoek naar een degelijke benzine grasmaaier die bovendien over een redelijk prijskaartje beschikt? Dan heb je misschien wel gelukt want we hebben hier te maken met een aantrekkelijke benzine grasmaaier aanbieding. De lage prijs maakt het toestel toegankelijk voor mensen met een beperkt budget of personen die liever niet zoveel geld wensen uit te geven.

Het apparaat wordt geleverd door het bekende en sterk gewaardeerde merk Powerplus en heeft een maximaal vermogen van maar liefst 1900 Watt. Daardoor behoort het tot de krachtige benzine grasmaaier toestellen die met een gemak een totale gazonoppervlakte van wel 400 m2 kunnen maaien. Het product heeft een maximale maaibreedte van ruim 41 cm en is bovendien voorzien van een handige opvangbak.

De stalen behuizing ziet er niet alleen robuust uit maar maakt de machine ook duurzaam en degelijk. Kortom, deze benzine grasmaaier kan vast en zeker wel tegen een stootje. De reviews vertellen ons dan ook meteen dat de kopers duidelijk unaniem tevreden zijn met de kwaliteit van dit apparaat. Dit wordt beoordeeld met een maximale score van maar liefst 5 sterren.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Kibani 196 cc / 4.7 pk

 

Met deze Kibani benzine grasmaaier haal je volgens klanten niet alleen een degelijk maar ook bijzonder krachtig en duurzaam apparaat in huis. Het apparaat is uitgerust mt een bijzonder krachtige 196 cc/4.7 pk 4-takt motor waardoor het mogelijk is om deze benzine grasmaaier op eender welk gazon te gebruiken.

Het apparaat werkt bovendien volledig draadloos en is zelfrijdend waardoor je helemaal niet zoveel kracht en energie hoeft te verspillen tijdens het maaien. De combinatie van de 53 cm maaibreedte en de 10 inch wielen, zorgen voor heel wat comfort tijdens het maaien. Verder is het mogelijk om de maaihoogte te gaan verstellen en je kunt hierbij kiezen uit maar liefst 8 verschillende standen.

Dankzij de opvangbak met een inhoud van wel 62 liter, wordt al het gemaaide gras meteen opgevangen. Zo komt het niet op het gazon terecht. Tot op heden kunnen we dan ook alleen maar positieve online beoordelingen van klanten waarnemen.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. ACG46-Basic 140 cc B&S motor

 

Jammer genoeg zul je dit apparaat niet meteen tussen de goedkope benzine grasmaaiers hoeven te verwachten. Het prijskaartje is namelijk iets hoger in vergelijking met de vorige 2 apparaten die we besproken hebben. Toch lijken de kopers zich daar helemaal niet aan te ergeren

Het apparaat wordt geleverd door het bekende merk ACG en is uitgerust met een bijzonder krachtige motor die over een totaal vermogen van ruim 1900 Watt beschikt. Daardoor is het toestel in staat om grote gazons en tuinen met een maximale oppervlakte van maar liefst 1000 m2 probleemloos te maaien. Doordat de grasmaaier zelfrijdend is, hoef je bovendien niet zoveel kracht en energie te verspillen tijdens het maaien.

Verder kun je genieten van een ruime en duurzame opvangbak met een totale inhoud van wel 50 liter. De kopers zijn duidelijk tevreden over de uitstekende kwaliteit, de gebruiksvriendelijkheid en de duurzaamheid van het product.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Einhell 80 L GC-PM 52 S HW

 

Je kunt natuurlijk ook nog altijd kiezen voor deze Einhell benzine grasmaaier. Het is een degelijk apparaat dat je vast en zeker tussen de krachtige benzine grasmaaiers zult kunnen spotten. Zo is het toestel uitgerust met een sterke motor die over een totaal vermogen van wel 2800 Watt beschikt. Dit maakt deze handmatige grasmaaier geschikt om gazons met een maximale oppervlakte van wel 1800 m2 te maaien.

Het is een handig apparaat waarbij je de hoogte kunt aanpassen. Je kunt hierbij kiezen uit maar liefst 3 verschillende standen. Verder is er ook een snipperfunctie voorzien en kun je ook de snijhoogte of maaihoogte van het toestel gaan instellen. Het apparaat is uitgerust met een bijzonder grote opvangbak met een totaal volume van 80 liter.

Ondanks het feit dat je toch iets meer budget zult moeten voorzien, is de koper tevreden over dit apparaat. Zo wordt er niet alleen een positief advies gegeven over de duurzaamheid maar ook over de veiligheid en de gebruiksvriendelijkheid van deze grasmaaier.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. McCulloch H40-125

 

Deze top 5 wordt uiteindelijk afgesloten met de benzine grasmaaier van het bekende merk McCulloch. Het is een handig en duurzaam toestel dat makkelijk te bedienen is. Je zult merken dat de benzine grasmaaier voorzien is van een bijzonder krachtige motor waardoor het geen enkel probleem is om gazons met een oppervlakte van 700 m2 te maaien.

Je hebt ook meer bewegingsvrijheid en veiligheid vanwege het draadloze aspect van deze benzine grasmaaier. Je kunt genieten van optimale maairesultaten dankzij het stalen maaidek. Het apparaat heeft een maaibreedte van maar liefst 40 cm en verder kun je de maaihoogte zonder problemen verstellen.

Op dit moment heeft er nog maar één enkele koper een online beoordeling bij dit product geplaatst. De klant is niet alleen tevreden over de duurzaamheid en de veiligheid van deze benzine grasmaaier maar geeft verder ook een positief advies over de gebruiksvriendelijkheid ervan.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Benzine grasmaaiers koopgids

 

Er zijn heel wat gebruikers die steevast kiezen voor één van de beste benzine grasmaaiers. Toch is het niet altijd eenvoudig om een goede keuze te maken en dat heeft vooral te maken met het ruime assortiment. Maar wat is een benzine grasmaaier nu eigenlijk en welke voordelen heeft dergelijk apparaat te bieden. Valt het prijskaartje goed mee of moet je echt wel rekening houden met promoties en aanbiedingen om met een aantrekkelijke benzine grasmaaier aanbieding huiswaarts te keren? Houd daarnaast ook rekening met de maaihoogte, het vermogen en eventueel de gebruikte materialen.


Wat is een benzine grasmaaier en de voordelen

Door te kiezen voor een benzine grasmaaier, kies je voor een exemplaar dat gebruik maakt van benzine. Dat wil dus zeggen dat je niet hoeft te piekeren over een vervelend en storend snoer. Daarnaast blijkt ook de maaibreedte van benzine grasmaaiers een pak groter. Wanneer je op zoek gaat naar de voor jou beste benzine grasmaaier dan zul je meteen versteld staan van het ruime aanbod. Kies je voor een zelftrekkende benzine grasmaaier waarbij je zelf niet zoveel energie hoeft te verspillen, of toch maar niet. En wat dan met het vermogen? Heb je een grote, middelgrote of kleine tuin en ben je van plan om de grasmachine regelmatig te gebruiken?

Het mag ondertussen dan wel al duidelijk zijn dat een degelijke benzine grasmaaier alvast heel wat pluspunten met zich meebrengt. Zo is de maaibreedte niet alleen een heel pak groter in vergelijking met bijvoorbeeld een elektrische grasmaaier, maar hoef je verder ook geen rekening te houden met een snoer. Bovendien zijn de zogenaamde benzine grasmaaiers een echte aanbeveling om te gebruiken in middelgrote en grote tuinen. En hierbij maakt het helemaal niet uit of er heel wat struikjes, planten en bomen in de tuin staan of niet. Dergelijke hindernissen vormen geen enkel probleem.

 

Gebruikte materialen voor het chassis

We raden ook aan om even stil te staan bij de materialen die gebruikt zijn voor de behuizing van de benzine grasmaaier; het zogenaamde “chassis”. Wat dat is uiteraard ook wel belangrijk. Kies je bijvoorbeeld voor een benzine grasmaaier waarvan het chassis uit staal vervaardigd is, dan is het mogelijk dat het chassis na verloop van tijd zal beginnen roesten. Aluminium is in dergelijke gevallen alvast een betere oplossing maar nog altijd niet dé oplossing tegen eventuele beschadigingen van corrosie.

Daarnaast zou je ook kunnen opteren voor een chassis vervaardigd uit gietijzer maar dat heeft dan weer als nadeel dat het bijzonder veel weegt. En kies je voor kunststof, dan zit je met een beperkter gewicht maar wel met een chassis dat gevoeliger is voor beschadigingen en schokken. Met andere woorden, het mag wel duidelijk zijn dat er niet zoiets bestaat als de perfecte materialen. Kies daarom vooral vanuit een persoonlijk standpunt en bekijk wat jij het beste vindt.

 

Wat met de maaihoogte

De maaibreedte van een benzine grasmaaier is een pak breder dan de maaibreedte van bijvoorbeeld een degelijk functionerende elektrische grasmaaier. Echter is het ook belangrijk om even stil te staan bij de maaihoogte. Het spreekt voor zich dat de maaihoogte veranderd wordt naargelang het seizoen en natuurlijk ook de afwezigheid. Indien je het gras al maanden niet meer hebt gemaaid, dan zul je de hoogte van het maaien moeten verstellen.

Bij de meeste benzine grasmaaiers is dat geen enkel probleem en kun je de 4 wielen in één enkele beweging en zonder problemen gaan verstellen en regelen. Echter zijn er ook modellen waarbij je de aanpassingen kunt doorvoeren per afzonderlijke as of per afzonderlijk wiel. Ook dat behoort tot de mogelijkheden. Bekijk dit daarom op voorhand en bedenk wat je zelf het makkelijkste en meest comfortabele vindt.

 

Over welk vermogen beschikt de benzine grasmaaier

Het is daarnaast een goede aanbeveling om even stil te staan bij het vermogen van het apparaat. Het vermogen wordt uitgedrukt in Watt en geeft de maximale kracht van de benzine grasmaaier weer. Dat wil dus zeggen dat benzine grasmaaiers met een hoger vermogen ook veel krachtiger zullen zijn dan een toestel met een lager vermogen. Zo zijn benzine grasmaaiers met een vermogen tussen 1900 en 2800 Watt alvast geen probleem. Beschik je over een grote oppervlakte om te maaien? Kies dan voor een ruimer vermogen.


Opvangbak of toch liever een opvangzak

Daarnaast zul je ook moeten kiezen tussen een opvangzak of een opvangbak. Elk product biedt voor- en nadelen. Zo zijn de meeste opvangzakken vervaardigd uit duurzaam en versterkt nylon. Het gewicht is een pak lager wat het makkelijker maakt om mee te werken. Echter is een opvangzak niet zo duurzaam en ook iets moeilijker om te ledigen en schoon te maken.

 Kies je voor een opvangbak, dan kies je vaak voor een product vervaardigd uit kunststof. Iets zwaarder in vergelijking met een nylon opvangzak maar meteen een pak handiger indien je de bak moet ledigen en daarna even wilt schoonmaken. De keuze is dan ook aan jou. Kies datgene uit waarbij je jezelf het meest comfortabel voelt.

 

Extra kenmerken en functies

Tenslotte zul je merken dat bepaalde benzine grasmaaiers over iets meer mogelijkheden beschikken en daardoor niet langer tot de goedkope benzine grasmaaiers zullen behoren. Echter kunnen bepaalde extra kenmerken vaak een meerwaarde bieden. Neem daarom rustig de tijd om de verschillende opties met elkaar te vergelijken. Zo kan het handig zijn om voor een zelfrijdende benzine grasmaaier te kiezen. Zo hoef je zelf weinig kracht en energie te verspillen tijdens het maaien.

Verder is het ook handig indien het mogelijk is om de hoogte van de duwboom, in meer of mindere mate te verstellen. Heb je een grote tuin? Dan heb je baat bij de aankoop van een benzine grasmaaier die voorzien is van een grote opvangbak met heel wat opvangcapaciteit. Exemplaren van ruim 80 liter inhoud zijn alvast geen uitzondering meer. Kortom heel wat mogelijkheden en dus ook heel wat knopen om door te hakken.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES