7 beste Grasmaaiers Test van 2024

Laatste update: 24.04.24

 

Beste grasmaaiers – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Groot of klein; elk gazon dient onderhouden te worden. De aanschaf van een degelijke grasmaaier is dan ook geen overbodige luxe. Toch is het niet makkelijk om een keuze te maken daar je met heel wat zaken rekening moet houden. Denk maar aan de maaibreedte, het vermogen en de eventuele extra kenmerken. Om het voor jou allemaal wat overzichtelijker te maken, zijn we daarom op zoek gegaan naar 3 hedendaagse topproducten. Zo blijkt de keuze voor de Wolf-Garten A 340 grasmaaier alvast schot in de roos. Dit apparaat, dat overigens tot de krachtige grasmaaiers behoort, kan makkelijk een spanning van 230 Volt behalen. Echter blijkt ook de Gardena 330 grasmaaier een goede optie te zijn. Bovendien maakt dergelijk toestel, met een geluidsniveau van 73 dB, veel minder lawaai dan het vorige exemplaar.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

7 beste grasmaaiers (Reviews) van 2024

 

De beste grasmaaier hoeft niet noodzakelijk één van de dure exemplaren te zijn. Er bestaan namelijk ook heel wat goedkope grasmaaiers en/ of aanbiedingen die meer dan de moeite waard zijn. Merken zoals Stiga, Gardena, Honda, Bosch en Makita hebben alvast heel wat topproducten uitgebracht. Maar ook Wolf, Flymo en Viking hebben hun steentje bijgedragen. Bekijk de 7 producten hieronder en bedenk wat voor jou een haalbare kaart kan zijn. Het advies van klanten, vermeld in de online reviews, kan een mogelijke leidraad zijn.

 

 

1. Wolf-Garten A 340 E Elektrische Grasmaaier 1400 W 34 cm maaibreedte

 

Met deze elektrische grasmaaier, jou aangeboden door WOLF-Garten, kies je voor een krachtig apparaat met een totaal vermogen van wel 1400 Watt. Je hebt hierbij de mogelijkheid om te schakelen tussen de 6 beschikbare snelheidsstanden. Deze elektrische grasmaaier met accu biedt een totale spanning aan die makkelijk 230 Volt kan bereiken.

Het is een degelijk en duurzaam apparaat dat gekenmerkt wordt door een maaibreedte van 34 cm en een maximaal rendement van 300 m2 aanbiedt. De opvangbak heeft een totale capaciteit van ruim 30 liter terwijl de tank een inhoud biedt van wel 35 liter. Indien gewenst, kun je gebruik maken van de Mulchfunctie. Houd er wel rekening mee dat het geluidsniveau makkelijk 86 dB kan bereiken en het apparaat bijgevolg duidelijk hoorbaar zal zijn.

Een blik op de vele online reviews toont overwegend tevreden klanten aan. De grasmaaier wordt omschreven als een degelijk apparaat tegen een vriendelijk prijskaartje. Volgens één koper zou er echter geen mogelijkheid tot reparatie worden aangeboden en dat is jammer.

 

Voordelen:

Vermogen: het is één van de meeste krachtige grasmaaiers uit het lijstje met een totaal vermogen dat makkelijk 1400 Watt kan bereiken.

Rendement: de combinatie van het hoge vermogen, de unieke maaibreedte en de ruime spanningscapaciteit maakt het mogelijk om gazons met een maximale oppervlakte van 300 m2 te behandelen.

Handig in gebruik: de grasmaaier is voorzien van een 30 liter opvangbak en een tank die over een inhoud van 35 liter beschikt.

 

Nadelen:

Geen reparatie: uit de online reviews leren we dat het niet mogelijk zou zijn om de grasmaaier te laten herstellen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Gardena Kooimesmaaier 330 Maaibreedte 33 cm Gazons tot ca. 150 m2

 

In tegenstelling tot sommige andere maaiers uit dit lijstje, zul je dit apparaat vast en zeker tussen de goedkope maaiers kunnen spotten. De kooimesmaaier wordt jou aangeboden door het bekende, zoniet het beste merk, Gardena en maakt deel uit van de Gardena City Gardening serie.

Het is de ideale oplossing voor iedereen die op zoek is naar een milieuvriendelijke manier om het gras te maaien. Dit apparaat, dat overigens volledig handmatig werkt en over 4 standen beschikt, kan makkelijk een totale oppervlakte van 150 m2 behandelen. Duw de maaier vooruit zodanig dat de messenkooi en het ondermes in beweging komen en het gras maaien. Je geniet hierbij een totale maaibreedte van 33 cm.

De grasmaaier wordt verder gekenmerkt door een compact formaat en beperkt gewicht. Ook het geluidsniveau is beduidend lager en bedraagt maximaal 73 dB. We merken dat de overgrote meerderheid van de klanten duidelijk tevreden is met hun aankoop, maar dat de kwaliteit voor één iemand toch wel wat beter had mogen zijn.

 

Voordelen:

Kostenplaatje: je zult vrijwel meteen aangenaam verrast zijn bij het zien van het unieke prijskaartje.

Werking: de handmatige werking van deze grasmaaier zorgt ervoor dat je de maaier enkel vooruit moet duwen zodanig dat het ondermes en de messenkooi in beweging kunnen komen.

Maaibreedte: het apparaat is voorzien van een maximale maaibreedte die maar liefst 33 cm bedraagt.

Comfort: de combinatie van het compacte formaat en het beperkte gewicht zorgt ervoor dat je een handzaam apparaat in huis haalt dat comfortabel is om mee te werken.

 

Nadelen:

Geluidsniveau: met een geluidsniveau van wel 73 dB, is het niet meteen één van de meest stille apparaten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Flymo Turbo Lite 330 1150 W Maaibreedte 33 cm Geschikt voor 200m2

 

Mensen met een groot gazon dat een maximale oppervlakte van 200 m2 heeft, zijn dan weer gebaat met de elektrische grasmaaier van Flymo. De Flymo Turbo Lite 330 wordt gekenmerkt door een vrij hoog vermogen van maar liefst 1150 Watt en de mogelijkheid om te schakelen tussen 4 beschikbare standen. De motor van het apparaat biedt een totale spanning van 220 Volt aan.

De grasmaaier is voorzien van een maximale maaibreedte van wel 35 cm en biedt de mogelijkheid om de hoogte in te stellen. De behuizing van het maaidek is vervaardigd uit duurzaam kunststof en kan dan ook best wel tegen een stootje. Met het lange snoer geniet je voldoende bewegingsvrijheid zodanig dat je zonder problemen je gazon kunt maaien. Houd er wel rekening mee dat het geluidsniveau ruim 95 dB bedraagt en het apparaat bijgevolg hoorbaar zal zijn.

Wanneer we de online reacties bekijken dan stellen we vooral vast dat klanten tevreden zijn met hun aankoop. Slechts een kleine minderheid stelt zich vragen bij de kwaliteit en het gebruik van een verlengkabel.

 

Voordelen:

Vermogen: het vermogen van deze elektrische grasmaaier wordt geschat op ongeveer 1150 Watt. Hierbij kun je gebruik maken van de 4 verschillende maaistanden.

Maaibreedte: de maximale maaibreedte waarover deze unieke grasmaaier beschikt, bedraagt maar liefst 35 cm.

Handig in gebruik: het betreft hier een degelijke en stevige grasmaaier die best wel wat kan verdragen en geschikt is voor een gazon met een totale oppervlakte van maximaal 200 m2.

 

Nadelen:

Niet geluidloos: met een totaal geluidsniveau van maar liefst 95 dB, blijkt dit apparaat bijzonder luid te werk te gaan.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Powerplus One Fits ALL POWEBG7566 Grasmaaier 18V ( 3Ah) incl. 2 accu’s en 2 opladers

 

Met de Powerplus One Fits All grasmaaier kies je voor een compact en lichtgewicht toestel. Doordat je het handvat kunt dichtklappen, kun je heel wat opbergruimte besparen. Het beperkte gewicht maakt de maaier dan weer bijzonder handzaam tijdens het maaien van het gazon.

De grasmaaier wordt geleverd met 2 krachtige oplaadbare Li-Ion accu’s die een maximale capaciteit van wel 3000 mAh aanbieden en een totale spanning van ruim 18 Volt. Dit maakt de grasmaaier bijzonder krachtig en geschikt om een gazon met een totale oppervlakte van 200 m2 aan te pakken. De maaibreedte bedraagt makkelijk 40 cm en de grasmaaier wordt gekenmerkt door een 40 liter ruime opvangbak evenals een tankinhoud van 40 liter. Je kunt bovendien ook gebruik maken van de aanwezige mulchfunctie.

De meeste klanten geven een positief advies over de kwaliteit en de gebruiksvriendelijkheid. Slechts enkelen zijn van mening dat de accu een korte gebruiksduur heeft. Indien je op zoek bent naar een grasmaaier op benzine, dan is het niet meteen een goede aanbeveling.

 

Voordelen:

Comfort: het apparaat wordt gekenmerkt door een beperkt gewicht en een compact formaat. Bovendien kun je, na gebruik, het handvat gewoon dicht klappen waardoor je nog extra opbergruimte kunt besparen.

Verpakking: bij de aankoop van het apparaat worden meteen ook 2 oplaadbare Li-Ion accu’s geleverd waarbij de totale capaciteit op maar liefst 3000 mAh kan worden geschat.

Rendement: gazons met een maximale oppervlakte van maar liefst 200 m2 zijn voor deze krachtige grasmaaier dan ook geen enkel probleem.

Handig in gebruik: de tankinhoud wordt geschat op ongeveer 40 liter evenals de inhoud van de aanwezige opvangbak. Verder geniet je ook de mogelijkheid van een mulchfunctie.

 

Nadelen:

Geen benzine: het betreft hier geen benzine grasmaaier maar wel eentje die werkt met behulp van oplaadbare accu’s.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Black + Decker CLM544PC2 grasmaaier Dualvolt 54V Mulching 48cm maaibreedte

 

Mag het allemaal een tikkeltje meer zijn, dan lijkt de grasmaaier van Black + Decker wel een goede optie te zijn. De grasmaaier is afkomstig uit de bekende Black + Decker 54V Dualvolt serie en is voor het grootste gedeelte afgewerkt in duurzaam kunststof. De grasmaaier is uitgerust met een grote opvangbak van wel 50 liter, een ruime maaibreedte van wel 48 cm én een mulchfunctie.

Je grasmaaier wordt elektrisch aangedreven en is voorzien van een krachtige oplaadbare Li-Ion accu met een batterij capaciteit van maar liefst 2500 mAh. Bij de aankoop wordt een tweede accu meegeleverd. In combinatie met een 54 Volt spanning, is deze grasmaaier in staat om grote oppervlaktes tot ruim 800 m2 te behandelen. De oplaadtijd van de accu bedraagt ongeveer 225 min.

Het is een degelijke en krachtige grasmaaier waarbij je de optie hebt om te schakelen tussen de 7 beschikbare standen. Al deze voordelen en mogelijkheden zorgen ervoor dat de meeste klanten aangenaam verrast zijn met hun aankoop. Echter zul je wel rekening moeten houden met het toch wel hoge prijskaartje.

 

Voordelen:

Opvangbak: met deze unieke grasmaaier geniet je een bijzonder ruime opvangbak met een totale capaciteit van maar liefst 50 liter.

Maaibreedte: de maaibreedte van deze grasmaaier wordt geschat op maximaal 48 cm.

Voeding: deze unieke grasmaaier maakt gebruik van een bijzonder krachtige en tevens oplaadbare Li-Ion batterij. De capaciteit van deze accu wordt geschat op maar liefst 2500 mAh. Bovendien is de accu in slechts 225 min volledig opgeladen.

 

Nadelen:

Prijzig: jammer genoeg zul je kunnen vaststellen dat het prijskaartje toch wel iets hoger dan het gemiddelde ligt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. Bosch ARM 32 Grasmaaier 1200 Watt 32 cm maaibreedte

 

In vergelijking met het vorige toestel, lijkt het hier wel meteen om een grasmaaier aanbieding te gaan. Misschien is het wel meteen het apparaat met de laagste prijs? De lage prijs doet alvast niets af aan de uitstekende kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid. Zo biedt deze elektrische grasmaaier de mogelijkheid aan van een totaal vermogen van ruim 1200 Watt en de optie om gebruik te maken van de 3 beschikbare standen.

De grasmaaier wordt gekenmerkt door een stevige opvangbak met een totale inhoud van ruim 31 liter. Verder geniet je een maaibreedte van 32 cm die, in vergelijking met de andere besproken toestellen, net iets compacter blijkt. Het is het ideale apparaat om een gazon van maximaal 50 m2 te maaien. Besef wel dat de grasmaaier, met een geluidsniveau van 93 dB, behoorlijk veel lawaai zal maken. Voorts is er geen mulchfunctie voorzien.

De meeste klanten blijken overtuigd te zijn van de aangeboden kwaliteit in verhouding tot de prijs. Het toestel blijkt ook handig in gebruik en wordt gekenmerkt door een fraai design. Slechts een kleine minderheid had toch wel wat meer kwaliteit verwacht.

 

Voordelen:

Prijskaartje: wil je niet gelijk heel wat budget spenderen maar toch zeker zijn van een degelijke grasmaaier, dan is dit misschien wel jouw kans.

Vermogen: het apparaat kan makkelijk een piekvermogen avn maar liefst 1200 Watt bereiken. Bovendien heb je de mogelijkheid om te schakelen tussen 3 standen.

Handig in gebruik: het is een krachtige duurzame grasmaaier die zonder problemen een gazon met een totale oppervlakte van 50 m2 kan behandelen. Je geniet hierbij een maximale maaibreedte van maar liefst 32 cm en een opvangbak van ongeveer 31 liter.

 

Nadelen:

Geluidsniveau: met een behoorlijk hoog geluidsniveau van maar liefst 93 dB, is dit uiteraard niet meteen één van de meest stille apparaten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

7. Benzine grasmaaier ACG53-Comfort+ Zelfrijdend 53 cm 163 cc B&S E-Start motor

 

Tot slot kunnen we het rijtje van de 7 topproducten afsluiten met deze unieke zelfrijdende ACG grasmaaier. In tegenstelling tot de vorige apparaten uit het lijstje, betreft het hier een grasmaaier die werkt op benzine en waarbij de accu wordt meegeleverd op het moment van aankoop. Tijdens gebruik is het mogelijk om te schakelen tussen de 8 verschillende standen.

Het betreft hier een Lithium accu met een capaciteit van ruim 1.45 mAh. De viertakt benzinemotor behaalt een spanning van wel 12 Volt. Al deze elementen zorgen ervoor dat de grasmaaier bijzonder krachtig blijkt en met een vermogen van ruim 2600 Watt, makkelijk een oppervlakte van 1500 m2 kan maaien. De maaier is voorzien van een ruime opvangbak met een inhoud van 60 liter, een tankinhoud van 1 liter en een mulchfunctie.

Verder geniet je een vrij grote maaibreedte van 53 cm en is het mogelijk om de accu in amper 10 minuten volledig op te laden. Jammer genoeg zijn er nog geen reacties bij het product geplaatst. De hoge prijs kan mogelijks verhinderen dat de grasmaaier tot de populairste toestellen uit de reeks behoort.

 

Voordelen:

Voeding: deze viertakt benzine grasmaaier wordt geleverd inclusief een duurzame Lithium accu.

Vermogen: met deze unieke grasmaaier kun je makkelijk een piekvermogen van wel 2600 Watt bereiken en daardoor een oppervlakte tot wel 1500 m2 behandelen.

Handig in gebruik: de opvangbak biedt een capaciteit van 60 liter aan. Verder geniet je een ruime tank van 1 liter en de mogelijkheid om gebruik te maken van de mulchfunctie.

 

Nadelen:

Prijzig: jammer genoeg zul je ook hier rekening moeten houden met het toch wel hogere prijskaartje, en dat is behoorlijk jammer.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Grasmaaiers Koopgids

 

De aanschaf van een degelijke grasmaaier is niet altijd makkelijk daar het assortiment steeds uitbreidt. Toch kun je de zoektocht aanzienlijk makkelijker maken door jezelf bepaalde vragen te stellen. Wat is de oppervlakte van het gazon en welke maximale maaibreedte wil je kunnen bereiken? Hecht je belang aan extra functies en optiemogelijkheden of is het eerder de bedoeling om op zoek te gaan naar een goedkope grasmaaier? Het is een aanbeveling om de koopgids hieronder grondig te bekijken alvorens je de verschillende grasmaaiers gaat vergelijken. Ga eventuele aanbiedingen alvast niet uit de weg.

De verschillende types grasmaaiers

Het is in eerste instantie belangrijk om te weten dat er wel degelijk verschillende types grasmaaiers bestaan. Om te bepalen met welk type grasmaaier je naar huis wilt, kan het handig zijn om rekening te houden met de grootte van het gazon. Maar natuurlijk ook met de tijd en de energie die je er maximaal wilt aan spenderen.

Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor de zogenaamde elektrische grasmaaier die gekenmerkt wordt door een vlotte start en zo goed als onderhoudsvrij blijken te zijn. Dergelijke apparaten maken bovendien niet zoveel lawaai en zijn ook nog eens een pak goedkoper in tegenstelling tot de benzine grasmaaiers. Anderzijds zit je wel met een vervelende rondslingerende kabel waarmee je continu rekening moet houden. Wil je die kabel vermijden dan lijkt een grasmaaier op benzine, al dan niet een zelftrekkend model, een goede aanbeveling.

Je kunt natuurlijk altijd nog kiezen voor een grasmaaier die werkt door middel van een, al dan niet oplaadbare, accu. De voordelen van dergelijke grasmaaiers zijn vrij gelijklopend met die van de elektrische grasmaaier met dat verschil dat je geen rekening hoeft te houden met een kabel. Het verschil met een benzine grasmaaier en een elektrische grasmaaier is evenwel het prijskaartje.

Wil je liever niet teveel geld spenderen en ben je op zoek naar een grasmaaier die milieuvriendelijk is? Dan blijkt de handmaaier een goede aanbeveling te zijn. Dergelijke toestellen zijn vaak ook licht, makkelijk wendbaar en zo goed als geruisloos. Echter moet je zelf dan wel weer voor de aandrijving zorgen waardoor ze minder geschikt zijn voor grote grasperken. Een robotmaaier is dan weer geld ideaal voor grote tuinen. Ze werken vaak automatisch en je kunt ze makkelijk instellen. Houd wel rekening met een hoger prijskaartje.

 

Vermogen in verhouding tot de gazonoppervlakte

Uiteraard is het ook belangrijk om even stil te staan bij het vermogen van de grasmaaier dat, hoe kan het ook anders, recht evenredig in verhouding staat tot de oppervlakte van het gazon. Het vermogen van de grasmaaier bepaalt de kracht van het apparaat en wordt steevast uitgedrukt in watt. Een grasmaaier met een hoger wattage zal bijgevolg veel krachtiger zijn dan een grasmaaier waarbij het wattage lager ligt.

Dat wil dus logischerwijze ook zeggen dat een grasmaaier met een hoger wattage in staat is om een gazon met een grotere oppervlakte te maaien. Aan jou de keuze dus om te kiezen tussen een grasmaaier met een maximaal vermogen van 50 Watt of eentje met een vermogen van maar liefst 800 tot 1000 Watt. En beschik je echt over een grote tuin van wel 200 m2 of meer dan is een grasmaaier met een ruim vermogen van 2500 Watt of meer alvast geen overbodige luxe meer.

 

Materiaal van de behuizing en de maaibreedte

In de meeste gevallen is de behuizing van de grasmaaier vervaardigd uit bijzonder duurzaam en stevig titanium. Dergelijke grasmaaiers kunnen dan ook best wel tegen een stootje. Echter blijken ook grasmaaiers met een stalen behuizing regelmatig voor te komen. Tegenwoordig kun je ook kiezen voor een grasmaaier met een behuizing uit kunststof of plastic. Dergelijke grasmaaiers zijn bijgevolg ook iets lichter van gewicht wat hen bijzonder handzaam maakt. Maar ze zijn dan weer niet zo stevig als de modellen uit staal en titanium. Kies je voor een stalen behuizing, zorg er dan voor dat deze roestbestendig is.

Ook de maaibreedte is niet geheel onbelangrijk bij de aanschaf van een grasmaaier en blijkt afhankelijk te zijn van het type maaier je aankoopt. Zo zal een handmaaier vaak een compactere maaibreedte aanbieden ten opzichte van een elektrische grasmaaier of eentje die op benzine of accu werkt. Om de maaibreedte te bepalen, kun je alvast rekening houden met de grootte en de structuur van je gazon en natuurlijk ook met je eigen wensen.

Opties en extra kenmerken

Sommige grasmaaiers zullen bovendien over net iets meer mogelijkheden en opties beschikken ten opzichte van andere. Aan jou de keuze om te bepalen wat je zelf belangrijk vindt en wat niet. Zo kan het een meerwaarde zijn indien je de duwstang in hoogte kunt verstellen. Is het mogelijk om de maaibreedte aan te passen of niet? En is er een mulchfunctie voorzien zodanig dat het gemaaide gras nog net iets fijner wordt gesneden en zoals mest kan worden gebruikt.

Betreft het een zelfrijdende grasmaaier of niet? Is er een opvangbak voorzien en wat is de maximale inhoud ervan. En wat dan met de tankinhoud indien je kiest voor een grasmaaier op benzine? Is de grasmaaier voorzien van een regensensor of diefstalbeveiliging? Dat kan bijvoorbeeld best wel handig zijn in het geval van een robotgrasmaaier.

 

Met welk budget hoef je rekening te houden

Gemiddeld zul je dus rekening moeten houden met een prijskaartje van om en bij de 120 euro. Uiteraard zullen er heel wat grasmaaiers zijn die je voor een pak minder geld kunt aankopen. Terwijl je voor de meeste apparaten misschien toch wel iets meer zult moeten betalen.

De prijs kan beïnvloed worden door de aanwezigheid van extra functies en optiemogelijkheden. Ook het type kan een invloed hebben op de uiteindelijke prijsbepaling net zoals het design, de maaibreedte en het vermogen. Bedenk daarom waar je naar op zoek bent en hoeveel je bereid bent om maximaal te spenderen.

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Welke benzine in grasmaaier?

Ben je van plan om een grasmaaier op benzine aan te kopen of heb je er misschien net eentje aangekocht? Dan zul je wellicht benieuwd zijn welk type benzine erin kan.

Aangezien vrijwel alle grasmaaiers zijn uitgerust met een krachtige 4-takt motor, is het aan te raden om steeds de voorkeur te geven aan loodvrije benzine. Denk bijvoorbeeld maar aan de Aspen 4 loodvrije benzine die je vrijwel in alle viertaktmotoren kunt gebruiken. 

Let er wel op dat je geen E10 benzine gebruikt of benzine die reeds ouder is dan 2 maanden. Dat zou een nefast effect kunnen hebben op de werking van je grasmaaier.

Q2: Grasmaaier welke olie?

Het is ook belangrijk om even stil te staan bij het type en de hoeveelheid olie die je nodig zult hebben. Afhankelijk van het type benzine grasmaaier je besluit aan te kopen en het type motor waarover het apparaat beschikt, wordt ongeveer tussen de 0,4 en 0,6 liter motorolie gebruikt.

De motorolie die het meest wordt aangeraden in combinatie met benzine grasmaaiers is de zogenaamde SAE 30 olie. Echter blijken ook de SAE 10W-30 multigrade motorolie, de SAE 5W-30 en de SAE 15W-30, uitstekende alternatieven te zijn. Kortom, er zijn heel wat mogelijkheden op het gebied van bruikbare soorten motorolie.

 

Q3: Waar kan ik mijn grasmaaier laten slijpen?

Je wilt natuurlijk dat je grasmaaier zo lang mogelijk meegaat en daarvoor is het belangrijk om hem goed te onderhouden. Een belangrijk onderdeel binnen het onderhoud van je grasmaaier betreft het slijpen van de messen. Bij voorkeur laat je het slijpen van de messen over aan een professioneel iemand die hiermee vertrouwd is.

In de meeste gevallen kun je de grasmaaier binnenbrengen in dezelfde winkel als waar je hem gekocht hebt. Het volstaat om enkel en alleen het losse mes van de maaier binnen te brengen. Het slijpen van de messen gebeurt uiteindelijk door middel van gebruik te maken van een slijptol. Vervolgens kun je het mes terug ophalen en opnieuw onderdaan de grasmaaier bevestigen. Wees altijd voorzichtig!

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES