Beste camping grill

Laatste update: 24.04.24

 

Camping grills test van 2024

 

Een camping grill kan best wel handig zijn als je regelmatig met je vrienden op kampeervakantie gaat. Uiteraard kun je een camping grill ook gewoon gebruiken als je in de tuin een feestje wilt organiseren. In onze koopgids proberen we zo goed mogelijk uit te leggen met welke factoren je rekening zou kunnen houden. Dit kan de zoektocht naar een degelijke camping grill aanzienlijk makkelijker maken. Je kunt ook gewoon rechtstreeks doorklikken naar de top 3. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor de Campingaz camping grill die geheel functioneert op basis van gas. Ook de Enders Urban grill wordt door heel wat kopers sterk aangeraden waarbij je de mogelijkheid hebt om uit meerdere kookfuncties te kiezen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Camping grill reviews – top 5

 

 

Ben je jong of oud en houd jij van geroosterd vlees, vis of groente dan dien jij zeker een camping grill aan te schaffen. Laat je niet meer vertellen van dat leuke outdoor kookplezier of hoe het voelt om achter de grill te staan en kies zelf de beste camping grill uit.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

1. Campingaz

 

De Campingaz Grill werkt op gas en het is een multifunctionele kookbrander die kan worden gebruikt om te grillen, koken en bakken.

Met dit product kun je gezond koken en met het speciale vet opvangsysteem eenvoudig met water reinigen. Het is gemakkelijk op te slaan en te vervoeren met de afneembare poten en het vergrendelbare deksel. Ook kent dit product een piëzo-systeem dat zorgt voor een gemakkelijke ontsteking waarbij er geen lucifer voor nodig is. Dit product is zeer compact en kan geheel gedemonteerd worden. De grill is met een speciaal teflon gecoat.

Je zou kunnen zeggen dat dit product niet behoort tot de categorie van goedkope camping grills, maar alle gebruikers geven positieve beoordelingen voor dit product. Het wordt aangeraden, want deze grill is handig om te gebruiken en het heeft een fraai design. Het heeft een goede prijs en het is van goede kwaliteit.

Indien je binnenkort met het hele gezin op kampeertrip gaat dan kun je misschien overwegen om deze camping grill mee te nemen. Dit toestel is afkomstig van het bekende merk Campingaz dat door heel wat gebruikers ook als het beste merk beschouwd wordt.

 

Voordelen:

Multifunctioneel apparaat: deze multifunctionele kookbrander functioneert probleemloos op gas. Met deze camping grill kun je niet alleen grillen maar bovendien ook bakken en zelfs koken.

Formaat: het gaat hier om een vrij compacte camping grill die je bovendien ook gemakkelijk uit elkaar kunt halen. Daardoor is het toestel eenvoudig overal mee naartoe te nemen.

Piëzo-systeem: dankzij het piëzo-systeem hoef je helemaal geen lucifer meer te gebruiken tijdens de ontsteking.

Handig in gebruik: het toestel is eenvoudig te bedienen en is uitgerust met een handig vet opvangsysteem. Daarnaast kun je de poten van het toestel er gemakkelijk afhalen en is het deksel vergrendelbaar.

 

Nadelen:

Prijskaartje: het is zeker niet de camping grill met de laagste prijs en dat zou voor sommige gebruikers misschien wel als een struikelblok ervaren kunnen worden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Enders Urban grill

 

Met de Enders Urban grill kun je alle klusjes uitproberen binnen de culinaire wereld. Dit product telt 3 afzonderlijke kookfuncties te weten: grillen, bakken en koken. Deze grill heeft een hoogwaardig gietijzer die zorgt voor het perfect roosteren van diverse producten.

Ook kun je perfect ei bakken, lekkere pasta gerechten klaarmaken en zelfs pizza knapperig bereiden. Het is compact en gemakkelijk te vervoeren en ook heel handig om in het park te BBQ-en. Dit product is veelzijdig en geschikt voor zowel de beginner als de professionele gebruikers. Het is licht, want de behuizing is gemaakt van aluminium.

Helaas zijn er nog geen beoordelingen geplaatst voor de Enders Urban grill. Voor dit topproduct bestaat de kans wel dat het is aangeschaft, maar door één of andere reden is er geen review geplaatst door de gebruikers. Dit maakt het moeilijk om voor deze camping grill een advies uit te brengen.

Voor de echte hobbykoks onder ons is er nog altijd dit handige Enders Urban grill toestel. Met deze camping grill kun je zowel koken alsook grillen en bakken. Daardoor is het mogelijk om diverse lekkere gerechten klaar te maken en je vrienden en familie te verrassen. Hieronder kun je alvast even de voor- en nadelen op een rijtje zien staan.

 

Voordelen:

Behuizing: de behuizing van deze degelijke camping grill is helemaal gemaakt uit licht maar hoogwaardig aluminium.

Formaat: het is een vrij compacte camping grill die je zelfs eenvoudig uit elkaar kunt halen. Daardoor kun je deze camping grill gemakkelijk overal meenemen en verplaatsen.

 

Nadelen:

Te klein: volgens de gebruiker is het toestel slechts geschikt voor maximaal 6 personen. Voor deze koper is dit echter net iets te klein.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. BioLite Portable Grill

 

De BioLite Portable Grill heeft een houtbrander waarop je al jouw favoriete maaltijden kunt bereiden zonder houtskool of gas. Voor eenieder die een betere smaak wil in plaats van de typische smaak die fossiele brandstof biedt, zal dit product zeker een trend worden om te volgen.

Brandstof kun je bijvullen via een fuel intake klep om direct de grootte van het vuur te bepalen. Voor een gemakkelijk transport van deze grill kun je slechts de poten opvouwen en het meenemen. Het kan alleen gebruikt worden in combinatie met de CookStove of de BiLite CampStove die niet inbegrepen zijn. Verder krijg je met dit product een handleiding mee en een deksel. De grill is licht van gewicht en het heeft een grill oppervlakte van 355 cm2.

Er zijn helaas nog geen beoordelingen geplaatst voor dit product, waardoor er geen advies kan worden gegeven.

In vergelijking met de voorgaande camping grill toestellen, haal je met deze BioLite Portable Grill een degelijke houtbrander in huis. Je hoeft hierbij dus helemaal geen gas of houtskool te gaan gebruiken. Daardoor zou het misschien wel eens tot één van de populairste camping grill toestellen kunnen behoren.

 

Voordelen:

Fuel intake klep: het apparaat is voorzien van een handige fuel intake klep. Op die manier kun je probleemloos en efficiënt de brandstof gaan bijvullen.

Handig in gebruik: het toestel weegt behoorlijk weinig en is daardoor eenvoudig te verplaatsen. Daarnaast is het mogelijk om de poten in elkaar te vouwen waardoor je het apparaat eenvoudig en snel kunt opbergen.

Accessoires: bij de aankoop van deze duurzame camping grill krijg je niet alleen een informatieve handleiding mee maar ook een degelijk deksel.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: je kunt deze camping grill jammer genoeg alleen maar gebruiken met behulp van de CookStove of de BiLite CampStove. Jammer genoeg zijn deze toestellen niet bij de aankoop van de grill inbegrepen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Camerons Camping Grill

 

Niets geeft zo een heerlijk gevoel als een goede grill. De Camerons Camping Grill geeft goede aanvulling op de behoeften van hen die van BBQ-en houden of van geroosterd vlees, vis en groenten.

Dit product is heel snel en gemakkelijk in elkaar te zetten en het gebruikt elke 2 tot 3 uur tussen 12 en 15 briketten. Dit houdt in, dat je met weinig kolen toch veel gedaan kunt krijgen. Voor het snel afkoelen van deze grill dien je simpelweg een liter koud water te gebruiken. Het heeft een fire box die gemaakt is van carbonstaal en een rooster dat gemaakt is van roestvrijstaal.

Met een ruim grilloppervlak kun je bijna 4 kg aan etenswaren tegelijkertijd bereiden. En voor het gemakkelijk verplaatsen van dit product komt het meegeleverd met een handige draagzak.

Zo handig en fraai dat deze camping grill is, heeft het toch nog geen reviews.

Indien jij dol bent op een heerlijk stukje gegrilde vis of geroosterd vlees dan is deze Camerons Camping Grill wel degelijk iets voor jou. Het is een vrij compact apparaat dat je vrij gemakkelijk overal mee naartoe kunt nemen. Toch is het belangrijk om eerst even op zoek te gaan naar de verschillende eigenschappen van het toestel.

 

Voordelen:

Zuinig in gebruik: het is een behoorlijk zuinig toestel op het gebied van briketten. Je hoeft er slechts 12 tot 15 te gebruiken elke 3 uur.

Materiaal: deze camping grill is voorzien van een roestvrijstalen rooster en een fire box die vervaardigd is uit duurzaam en stevig carbonstaal.

Handig in gebruik: het toestel is voorzien van een vrij groot grilloppervlak. Daarnaast krijg je er bij de aankoop een leuke en stevige draagtas bij. Zo kun je deze camping grill gemakkelijk en snel verplaatsen.

 

Nadelen:

Geen online reviews: momenteel zijn er nog geen online beoordelingen geplaatst. Dit maakt het voor ons behoorlijk moeilijk om op zoek te gaan naar eventuele nadelen die verbonden zijn met deze camping grill.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Campingaz Party grill

 

Met de Campingaz Party grill bestaan er meer mogelijkheden dan alleen grillen, want met deze kookbrander kun je ook bakken en koken. Voor een gezond dieet is dit product zeker onmisbaar. Het is ook gemakkelijk te reinigen, doordat het voorzien is van een watercompartiment bekend als het vet opvangsysteem.

Dit toestel is ook gemakkelijk te vervoeren en op te slaan dankzij het vergrendelbare deksel. Het is geheel demontabel, zeer compact en het zorgt voor een gemakkelijke ontsteking met het piëzo-systeem zonder een lucifer. Het heeft een gewicht van amper 3 kg en het beschikt over 1 brander.

De prijs van deze Campingaz feest grill geeft al blijk van een camping grill aanbieding. Dit blijft echter een mening, want voor dit apparaat zijn er nog geen beoordelingen gedeeld. En om die reden kan er weinig gezegd worden over de werking van dit product.

Net zoals het eerste toestel is ook deze camping grill afkomstig van het bekende merk Campingaz. Bovendien kun je met dit toestel veel meer bereiken dan enkel grillen. Je kunt deze camping grill ook gebruiken om ermee te bakken of te koken.

 

Voordelen:

Onderhoud: het toestel is voorzien van een degelijk watercompartiment dat ook dienst doet als het vet opvangsysteem. Dit maakt deze camping grill gemakkelijk te onderhouden.

Piëzo-systeem: het apparaat is uitgerust met het zogenaamde piëzo-systeem waardoor je helemaal geen lucifer nodig hebt tijdens de ontsteking.

Handig in gebruik: je kunt het apparaat gemakkelijk en snel uit elkaar halen en zo verplaatsen. Verder is het ook voorzien van een handig deksel dat je kunt vergrendelen.

 

Nadelen:

We merken dat er helemaal nog geen negatieve reacties zijn geplaatst. Werkelijk alle kopers blijken oprecht blij te zijn met dit apparaat en raden het anderen ook meteen aan.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Camping grills koopgids

 

Als je gaat kamperen mag je niet vergeten om gasvuurtjes mee te nemen om te kunnen koken. Je kunt echter ook een camping grill meenemen om lekkere gegrilde groenten of vlees te bereiden. Bij het kopen van zo’n grill moet je een keuze maken tussen verschillende soorten en moet je ook nog letten op het formaat, de accessoires en de prijs. We bespreken deze punten uitgebreid in deze koopgids zodat het kan helpen om een goede camping grill te kopen.

Soorten grills

Je kunt verschillende soorten grills kopen en we zullen deze eerst even bespreken zonder rekening te houden met het feit dat een camping grill beperkter is in gebruik. Er zijn grillen beschikbaar die gebruik maken van houtskool, gas en elektriciteit. Er bestaan ook betonnen grills maar het is logisch dat je deze niet kunt meenemen naar een camping.

De houtskoolgrill is de meest voorkomende grill en is ook veel makkelijker om mee te nemen op je kampeertrip. Voor vele mensen blijft dit de absolute favoriet omdat het houtskool een heerlijke rokerige smaak geeft aan het vlees. Het zorgt ook voor sfeer dankzij het vuur en de warmte tijdens een koude avond. Je hebt wel wat meer geduld nodig met dit type want het duurt even voordat de kolen de correcte hitte bereikt hebben om te kunnen grillen. Het grote nadeel van een houtskoolgrill is dat het vlug vuil wordt, je moet deze grill dus regelmatig schoonmaken. Je hebt ook extra plaats nodig om een zak of meerdere zakken houtskool mee te nemen in de auto.

Een gasbarbecue is ook een goede optie om mee te nemen wanneer je gaat kamperen. Je kunt namelijk kleine gasflessen kopen die ook kunnen gebruikt worden om mee te koken. Deze werken sneller dan een houtskoolgrill want ze zijn meteen op de goede temperatuur. Je kunt de vlam hoger of lager zetten zodat het voedsel niet aan de grill brandt. Het nadeel is dat je genoeg gas moet hebben om je voedsel te kunnen grillen. Als het gas op is dan kun je niet meer verder koken.

Er zijn ook nog elektrische grills maar deze zijn minder geschikt want je beschikt niet altijd over elektriciteit als je gaat kamperen. Op een camping zijn er meestal wel enkele stopcontacten voorzien maar dit is niet altijd dicht in de buurt van waar je tent staat. Je kunt een elektrische grill meenemen maar dan kun je beter op voorhand controleren of je netstroom ter beschikking hebt op de camping waar je wilt verblijven.

 

Formaat van de camping grill

Het formaat van een camping grill hangt grotendeels af van twee factoren. de beschikbare plaats die je hebt om het product mee te nemen en de hoeveelheid voedsel die je wilt bereiden.

Als je van plan bent om een grote camping grill te kopen dan moet je er voor zorgen dat je genoeg ruimte hebt om het mee te nemen op verplaatsing. Denk er ook aan dat een groter product ook zwaarder is van gewicht. Als je met de auto naar de camping gaat dan is dit geen probleem maar als je het artikel meeneemt om te grillen midden in een bos dan kan het voor last zorgen vanwege het gewicht.

De hoeveelheid voedsel die je wilt bereiden is een andere belangrijke factor. Als je de grill enkel voor jezelf gekocht hebt dan heb je maar een klein model nodig. Als je echter met een groep vrienden gaat kamperen dan zul je een grotere grill nodig hebben waar je meer voedsel tegelijk op kunt klaarmaken.

Accessoires en prijs

Het is ook beter om meteen enkele accessoires te kopen die je kunnen helpen bij het grillen. Denk maar aan een vuurbestendig handschoen zodat je handen en je vingers beschermd zijn tijdens het grillen. Ook een grilltang om het vlees of de groenten makkelijk mee te draaien kan goed van pas kopen. Er zijn natuurlijk nog andere mogelijke gereedschappen voor de barbecue en je kunt ook speciale producten kopen zoals een spies om een kip te kunnen grillen.

Een camping grill is dankzij het compacte formaat natuurlijk een stuk goedkoper dan een gewone barbecue die je in de tuin kunt plaatsen. Toch kunnen er grote verschillen zijn in prijs. Je kunt online op zoek gaan naar een bepaalde grill op verschillende webwinkels om de prijzen te vergelijken. Dit is een handige manier om een interessante aanbieding te vinden want naast goedkopere prijzen wordt het product ook nog eens direct aan de deur geleverd.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES