5 Beste elektrische barbecues test van 2024

Laatste update: 24.04.24

 

Elektrische barbecues – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Een elektrische barbecue is altijd wel een leuk en origineel cadeau dat bovendien makkelijk te verplaatsen is. Handig indien je een dagje naar het park gaat of wanneer er een leuke kampeertrip op de planning staat. Omdat wij willen dat je met de beste elektrische bbq huiswaarts keert, zijn we alvast op zoek gegaan naar 3 huidige toppertjes. Zo zijn we onder andere uitgekomen bij de Fritel Elektrische Barbecue en Tafelgrill die precies voldoende groot is voor gemiddelde gezinnen van 2 tot maximaal 6 personen. Daartegenover staat de Weber Q 1400 Stand die in het oog springt vanwege de ingebouwde vet collector. 

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 Beste Elektrische Barbecues (Reviews) van 2024

 

Voor die echte outdoor grill ervaring is een elektrische barbecue onmisbaar. Ben je een beginner of een ervaren kok dan is dit product zeker een aanrader als je vlees, maïs of knoflookbrood een andere aroma en smaak wilt geven. Bekijk de opties hieronder en kies voor de beste elektrische barbecue die bij jou past.

 

1. Fritel Elektrische Barbecue en Tafelgrill – Grilloppervlak (LxB) 40×36 cm – Met Onderstel

 

Ben je op zoek naar een kwalitatieve en duurzame elektrische barbecue dan lijkt dit exemplaar van Fritel misschien wel aan de verwachtingen te voldoen. Zo valt deze elektrische tafel bbq meteen op vanwege zijn compacte formaat van 56 cm breed, 67 cm lang en 91,5 cm hoog. Dit komt overeen met een grilloppervlak van 40 bij 36 cm wat hem geschikt maakt voor 2 tot 6 personen.

Ondanks zijn compacte formaat is deze kleine elektrische barbecue van Fritel wel degelijk in staat om een ruim vermogen van maar liefst 2000 Watt te genereren. Daardoor warmt hij vrij snel op en is hij in een mum van tijd gebruiksklaar. Extra handig indien je kindjes niet langer kunnen wachten op een heerlijk gebakken hamburger. Hij wordt verder aangevuld met een antikleeflaag, transportwieltjes, een regelbare temperatuur, een stevig deksel en een stel degelijke handgrepen.

Een blik op de online reviews laat dan ook meteen een mooie gemiddelde eindscore van 4,8 sterren zien waarbij klanten deze elektrische barbecue niet alleen prijzen vanwege zijn vermogen maar ook gebruiksvriendelijkheid en kwaliteit.

 

Voordelen:

Vermogen:de elektrische barbecue is in staat om een ruim vermogen tot wel 2000 Watt te genereren waardoor hij in amper 5 minuutjes helemaal voorverwarmd en gebruiksklaar staat.

Verpakkingsinhoud: deze, voor velen bovendien ook beste, elektrische barbecue wordt geleverd inclusief een onderstel, een set wielen, een deksel met scharnieren en een informatieve handleiding.

Formaat: hij blijkt maar liefst 56 cm breed, 91,5 cm hoog en 67 cm lang wat overeenkomt met een grillplaat van 36 bij 40 cm.

 

Nadelen: 

Prijzig: ondanks het feit dat klanten duidelijk ok zijn met de prijs, durven we vermoeden dat het voor anderen wel eens het figuurlijke addertje onder het gras zou kunnen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Weber Q 1400 Stand – elektrische barbecues – Handgreep + Vet collector

 

Of je met de Weber Q 1400 Stand ook meteen voor één van de goedkope elektrische barbecues kiest, valt misschien nog even af te wachten. Toch behoort hij – net zoals de Tristar elektrische barbecue – tot de populaire apparaten, en dat lijkt alleen maar te worden bevestigd door de positieve klantreacties en mooie gemiddelde eindscore van 5/5 sterren. De moeite waard dus om deze elektrische barbecue van Weber eens even onder de loep te nemen.

Zo kenmerkt de – uit duurzaam en onderhoudsvriendelijk staal vervaardigde – Weber Q 1400 barbecue zich door middel van een in hoogte verstelbare standaard in combinatie met 2 praktische werkbladen waarop tal van lekkernijen kunnen worden klaargemaakt. Dankzij de geïntegreerde handgrepen kun je deze – misschien wel beste – elektrische barbecue overigens ook makkelijk van punt A naar punt B verplaatsen, wat zijn gebruiksgemak alleen maar ten goede komt.

Verder geniet je de aanwezigheid van een degelijke vet collector, een handig geïntegreerd indicatielampje en een vrij groot vermogen verdeeld over meerdere standen. Let wel; een timerfunctie ontbreekt hier en dat zou wel eens een minpuntje kunnen zijn.

 

Voordelen:

Zijtafels: de Weber Q 1400 wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van 2 aparte zijtafeltjes waarop tal van lekkernijen kunnen worden geprepareerd.

Standaard: de standaard van de barbecue kan makkelijk in hoogte worden versteld en is daardoor altijd comfortabel om aan te werken.

Handig in gebruik: de elektrische barbecue garandeert een aanzienlijk vermogen verdeeld over meerdere standen en is verder uitgerust met een bijbehorend deksel, een vet collector en een indicatielampje.

 

Nadelen: 

Prijskaartje: het hogere prijskaartje doet vermoeden dat we hier niet meteen met een elektrische barbecue aanbieding te maken hebben.

Geen timer: jammer genoeg ontbreekt een geïntegreerde timerfunctie.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Steba VG350 Elektrische Barbecue Statief- en Tafelmodel

 

Ben je op zoek naar een elektrische barbecue en vormt budget daarbij geen enkel probleem? Dan lijkt deze barbecue van Steba misschien wel iets voor jou te zijn. Hij wordt geleverd inclusief een stevig onderstel waardoor je hem zowel als tafelbarbecue alsook als statief exemplaar kunt gebruiken.

Doordat hij voornamelijk uit duurzaam metaal is opgebouwd, kun je deze elektrische barbecue zonder problemen in de tuin gebruiken. Hij wordt gekenmerkt door een breedte van 57 cm, een lengte van 67 cm en een hoogte van maar liefst 107 cm. Hierdoor is hij in staat om een maximaal grilloppervlak aan te bieden van 55 x 41 cm. Verder zul je zien dat hij is uitgerust met tal van opties zoals een drukregelaar, een zijtafeltje en stevige handgrepen die bijdragen aan het comfort.

Wanneer we de online reacties bekijken dan stellen we vast dat de overgrote meerderheid duidelijk tevreden blijkt te zijn. Slechts één enkele koper maakt melding van matige kwaliteit en bijgevolg onaangenaam prijskaartje. Laat je hier niet gelijk door afschrikken maar bekijk het alvast even.

 

Voordelen:

Formaat: hij blijkt maar liefst 67 cm lang te zijn, 107 cm hoog en 57 cm breed waardoor hij een totale grilloppervlakte kan aanbieden van 55 x 41 cm.

Handig in gebruik: het is een comfortabele elektrische barbecue met een eenvoudige bediening en tal van mogelijkheden. Denk maar aan de stevige handgrepen, de drukregelaar en het meegeleverde zijtafeltje.

Materiaal: bij de productie van deze elektrische barbecue heeft men voornamelijk gekozen om te werken met metaal waardoor hij ook perfect op het terras of in de tuin kan worden geplaatst.

 

Nadelen: 

Prijskaartje: jammer genoeg zul je dan weer wel rekening moeten houden met een prijskaartje dat iets boven het gemiddelde uitsteekt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Tefal BG9168 Grill Electrisch – 2300W – Draaiknop bediening – Rond kookoppervlak

 

De Tefal BG9168 elektrische grill kent een vrij standaard formaat waarbij het grilloppervlak een diameter betrekt van ongeveer 38 cm wat hem geschikt maakt om tot wel 9 hamburgers per keer klaar te maken. Net zoals de meeste andere apparaten, blijkt ook deze Tefal elektrische barbecue voornamelijk uit staal vervaardigd waardoor hij best wel tegen een stootje kan.

Maar het apparaat heeft natuurlijk nog heel wat meer in petto. Zo levert hij bij correct gebruik een ruim maximaal vermogen tot 2300 watt waarbij je moeiteloos kunt schakelen tussen verschillende standen. Zijn gebruiksgemak wordt daarbij verder aangedikt met een geïntegreerde vet collector, een ingebouwde thermometer en een stevig deksel bijbehorend handvat.

Een blik op de online reviews toont aan dat heel wat klanten overtuigd zijn van de aangeboden prijs-kwaliteitverhouding van deze elektrische barbecue, wat de mooie gemiddelde eindscore van 5/5 sterren meteen lijkt te verklaren.

 

Voordelen:

Vermogen: bij correct gebruik weet deze elektrische barbecue een ruim vermogen tot wel 2300 watt te genereren.

Gebruiksgemak: het apparaat is verder uitgerust met een geïntegreerde thermometer en bijbehorende vet collector.

Deksel: het deksel kent een stevig en hittebestendige handvat.

Grilloppervlak: de elektrische grill kent een bijbehorende grilloppervlak met een doorsnede van 38 cm waardoor je makkelijk tot wel 9 hamburgers per keer kunt bereiden.

 

Nadelen: 

Prijskaartje: ook hier lijkt het prijskaartje wel wat boven het gemiddelde uit te steken waardoor de barbecue misschien net iets minder toegankelijk wordt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. KitchenBrothers Elektrische Barbecue – Tafelbarbecue met Grillplaat – Anti-aanbaklaag

 

We sluiten het rijtje af met de Kitchen Brothers elektrische barbecue die meteen in het oog springt vanwege de vijfpotige – overigens makkelijk verwijderbare – standaard die bijdraagt aan stabiliteit en stevigheid. Door de standaard te verwijderen, kun je de barbecue eenvoudigweg als tafelgrill gebruiken wat zijn gebruiksgemak alleen maar ten goede komt. Hij garandeert daarbij overigens een totale grilloppervlakte van 49 bij 37 cm.

Bij correct gebruik weet deze elektrische grill een ruim vermogen te garanderen tot 2400 watt in combinatie met maar liefst 5 hittestanden gaande van 190 tot 250ºC. Zijn krachtige vermogen draagt eveneens bij aan een relatief korte opwarmtijd van 5 tot 10 minuten. Zijn gebruiksgemak wordt verder aangesterkt met een stevig deksel inclusief handgreep, een geïntegreerde lekbak én plateau en een oververhittingsbeveiliging.

Heel wat klanten zijn duidelijk tevreden over de aangeboden kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid wat meteen de mooie gemiddelde eindscore van 4,8 sterren lijkt te verklaren.

 

Voordelen:

Formaat: de elektrische barbecue kent een totale afmeting van 98 x 64,5 x 60 cm wat resulteert in een maximaal grilloppervlak van 49 bij 37 cm.

Voeding: met behulp van de kabel kun je hem eenvoudig op het lichtnet aansluiten waarbij je rekening dient te houden met een invoerspanning van 220 tot 240 Volt.

Vermogen: eenmaal correct aangesloten kan een ruim vermogen van 2000 tot 2400 watt worden gegenereerd in combinatie met 5 hittestanden gaande van 190 tot 250ºC.

Materiaal: het stalen frame wordt gecombineerd met een gegoten aluminium kookplaat met bijbehorende antiaanbaklaag.

 

Nadelen: 

Geen hoes: een stevige opberghoes had misschien wel een leuke extra geweest zodoende de barbecue goed te kunnen beschermen tegen de verschillende weersomstandigheden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Elektrische barbecues koopgids

 

Als je graag een barbecue organiseert in je tuin maar je wilt geen tijd verliezen met het aanmaken van de barbecue dan kun je beter kiezen voor een elektrisch model. We gaan even bespreken wat er belangrijk is bij de aankoop van zo’n toestel. Waar moet je op letten en welke kenmerken zijn belangrijk? Denk maar aan de voor- en nadelen van een elektrisch model, de accessoires, de beschikbare ruimte en de prijs.

Voor- en nadelen van een elektrische barbecue

Sommige van de voordelen van deze soort barbecue zijn logisch. Zo heb je veel minder voorbereiding nodig, je hoeft het apparaat enkel in het stopcontact te steken en je kunt beginnen met koken. Meestal duurt het maximaal 20 minuten voordat je kunt beginnen met barbecueën.

Er is minder brandgevaar omdat je niet met houtskool werkt. Er zal dus geen materiaal in de barbecue blijven smeulen en er zullen geen vonken kunnen spetteren die brand kunnen veroorzaken.

Je moet het toestel minder onderhouden want het wordt niet zo vuil als een houtskool barbecue. Je hebt ook veel minder last van rook, sommige modellen vormen zelfs geen rook. Daardoor zal je kleding niet ruiken naar de rook en kunnen je ogen ook geen last hebben van irritatie.

Het nadeel is dat je altijd een stopcontact nodig hebt in de buurt om het te kunnen gebruiken. De smaak zal ook niet hetzelfde zijn als van een houtskool barbecue, de smaak is minder authentiek. Deze barbecues zijn meestal kleiner en dus minder geschikt voor een grote groep mensen.

 

 

Accessoires

Je kunt bij een barbecue verschillende accessoires kopen. Er zijn echter ook aanbiedingen die de elektrische barbecue leveren met enkele accessoires al inbegrepen. Handschoenen kunnen bijvoorbeeld heel handig zijn, zo loop je minder kans om je handen te verbranden en kun je met een gerust hart hete potten of pannen vastnemen.

Verschillende hulpmiddelen om het vlees van kant de draaien of om stukken vlees te kunnen vastpinnen zijn ook handig. Zo kun je het voedsel op de barbecue verplaatsen naar minder warme stukken wanneer het als een mooie kleur begint te krijgen, zonder dat je het risico loopt om je handen of vingers te verbranden. Voorbeelden van zo’n hulpmiddelen zijn spiezen, een hamburgerklem en een barbecuetang.

Sommige producten kunnen zelfs geleverd worden met een vleesthermometer, zo kun je de kerntemperatuur van het vlees meten om te weten of het al van de barbecue af mag of niet. De meeste mensen houden niet van een te lang gebakken stuk vlees.

Als je een elektrische barbecue koopt die over extra kookplaten beschikt dan kun je eventueel nog enkele speciale pannen kopen zoals een wokpan. Dan kun je ook speciaal voedsel klaarmaken om te serveren met het vlees.

Om je barbecue makkelijker schoon te maken kun je nog een schoonmaakborstel kopen. Deze maken het makkelijker om je toestel te reinigen. Bij een elektrische barbecue is dit meestal niet echt nodig want je ze worden niet zo vuil als een houtskool barbecue, dus je kunt dit toestel met een gewone spons al schoonmaken.

Tenslotte kun je nog een pizzasteen kopen als je graag pizza’s maakt met de smaak van een steenoven. Je legt de steen op de bakplaat en de steen bakt op z’n beurt de pizza.

Ruimte en prijs

Een van de belangrijkste punten wanneer je een barbecue koopt is de ruimte waarover je beschikt om het toestel te plaatsen. Als je van plan bent om een groot product te kopen en die in je tuin te laten staan, dan kun je beter eerst de afmetingen nemen van je tuin om zeker te zijn dat je over genoeg plaats beschikt.

Dat betekent niet dat je geen barbecue kunt kopen als je slechts een kleine tuin hebt of een balkon omdat je in een appartement woont. Er bestaan tafelbarbecues die je gemakkelijk op een tafel kunt plaatsen en gebruiken om je vlees te grillen. Omdat deze apparaten ook weinig tot geen rook vormen kun je het zonder problemen gebruiken zonder last te bezorgen aan de buren.

Eenmaal je gekozen hebt tussen een tafelmodel en een grote barbecue, dan kun je aanbiedingen vergelijken om zo de beste elektrische barbecue voor jezelf te vinden. Online kun je producten vinden voor een goedkopere prijs omdat webwinkels minder kosten hebben dan fysieke winkel. Je moet dan wel nog rekening houden met de verzendkosten.

Als je niet zeker bent over het product dan kun je nog de reviews van andere kopers lezen, deze personen hebben het toestel al gebruikt en kunnen je meer informatie geven over de sterke en zwakke punten van elk model. Je kunt deze personen meestal ook om een aanbeveling vragen.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES