5 Beste Gasbarbecue’s Test van 2024

Laatste update: 24.04.24

 

Gasbarbecue’s – Vergelijkingstest & Koopgids

Onderzoek en diverse enquêtes tonen aan dat de populariteit van gasbarbecues duidelijk aan het toenemen is. Het zal dan ook niet verwonderen dat er vandaag de dag een uitgebreid assortiment aan verschillende toestellen voorhanden is waardoor de keuze er niet makkelijker op wordt. Wij hebben voor jou alvast een selectie gemaakt van enkele toppertjes binnen dit segment. Zo zou je onder meer kunnen kiezen voor de Weber Gas bbq Spirit II E310 GBS die gekenmerkt wordt door een behoorlijk ruime grillplaat van 44 bij 60 cm inclusief deksel. Je kunt natuurlijk ook altijd nog kiezen voor de Campingaz 2 Series Classic LX Plus gasbarbecue die, naast de aanwezigheid van een grillrooster, eveneens over een bakplaat beschikt.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 Beste Gasbarbecue’s (Reviews) van 2024

 

Een gasbarbecue aanschaffen kan verschillende voordelen met zich meebrengen. Als het toestel niet te groot is kun je het makkelijk meenemen op reis of naar de camping. Je kunt er ook veel vlugger mee beginnen barbecueën want je moet niet wachten tot het houtskool heet genoeg is. Kies van tussen de volgende vijf topproducten de beste gasbarbecue uit.

 

1. Weber Gas bbq Spirit II E310 GBS – Formaat grillplaat: 44 x 60 cm

 

Of je met de Spirit II E310 gelijk voor een gasbarbecue aanbieding kiest, valt nog even af te wachten. Toch lijken de meeste klanten – ondanks zijn op het eerste gezicht hogere prijskaartje – overtuigd van de aangeboden kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid wat gelijk resulteert in een mooie gemiddelde eindscore van 5 sterren. Kortom, de moeite waard om de gasbarbecue van Weber eens even onder de loep te nemen.

Zo wordt de Spirit II E310 van Weber gekenmerkt door een maximale breedte van 132,1 cm en aangevuld met een hoogte van 144,8 cm en een bijbehorende lengte van 66,04 cm. Dit alles resulteert in een optimaal grillvlak met een bijbehorend formaat van 44 bij 60 cm wat het mogelijk maakt om verschillende hamburgers per keer klaar te maken. 

Maar dat is uiteraard nog lang niet alles want verder is deze gasbarbecue uitgerust met maar liefst 3 afzonderlijke krachtige branders, een bijbehorende vet collector, een deksel, praktische werkbladen inclusief gereedschapshaken en een geïntegreerde thermometer. Kortom, een echt paradepaardje dat zijn prijs meer dan waard is!

 

Voordelen:

Comfort: de 2 stevige werkbladen in combinatie met de bijbehorende gereedschapshaken dragen alvast bij aan het comfort en het gebruiksgemak.

Verrijdbaar: met behulp van de 2 stevige wieltjes kun je deze gasbarbecue makkelijk en snelgaan verplaatsen.

Gasbranders: het apparaat telt maar liefst 3 verschillende gasbranders die elk afzonderlijk instelbaar zijn.

Deksel: het apparaat is voorzien van een bijbehorend deksel waardoor je vlees, vis en/ of groentjes eventueel ook even kunt laten stomen/ garen.

 

Nadelen:

Prijzig: hoewel de prijs te rechtvaardigen valt, kan het voor sommige klanten dan weer een domper op de feestvreugde betekenen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Campingaz 2 Series Classic LX Plus Gasbarbecue

 

Deze mooie gasbarbecue van Campingaz beschikt over een rooster om te grillen maar ook over een bakplaat. Het product is gemaakt van roestvrij staal en er staan wielen onder om het makkelijk te verplaatsen. Het is voorzien van een handig kastje om de gasfles in te bewaren en je kunt handdoeken aan de haakjes hangen.

Aan de zijkanten zijn er zijtafels om producten of voedingswaren op te zetten. Na het schoonmaken kun je deze gasbarbecue sluiten met het deksel om het stofvrij te bewaren. Als je op zoek bent naar goedkope gasbarbecue’s maar toch nog een toestel van goede kwaliteit wilt dan heb je met dit product een goede aankoop gevonden.

Volgens de kopers duurt het even voordat je de barbecue gemonteerd hebt maar daarna werkt het perfect. Het toestel is eenvoudig in gebruik en heeft een voordelige prijs/kwaliteitverhouding. Het is nogal moeilijk om schoon te maken maar voor de rest is het een topproduct.

Je kunt natuurlijk ook altijd opteren voor een gasbarbecue van het merk Campingaz. Dit is niet alleen een bekend merk maar hoort volgens velen ook tot één van de populairste merken. Om te weten te komen of dit toestel al dan niet iets voor jou is, kun je alvast even de eigenschappen van het apparaat bekijken.

 

Voordelen:

Gebruiksgemak: het toestel is niet alleen voorzien van een bakplaat maar het biedt je ook de mogelijkheid om je ingrediënten te grillen.

Comfort: je zult meteen merken dat de barbecue voorzien is van handige transportwieltjes. Dit maakt het iets handiger om het apparaat te verplaatsen. Verder zijn er haakjes voorzien waar je een handdoek of keukengerei aan kunt bevestigen.

Materiaal: doordat deze gasbarbecue vervaardigd is uit bijzonder stevig en duurzaam roestvrij materiaal, is het ook gemakkelijk te onderhouden. Je hoeft het gewoon maar eens schoon te wrijven met een vochtige doek.

 

Nadelen:

Onderhoud: een kleine minderheid van de kopers is echter van mening dat het toch niet zo eenvoudig is om de barbecue schoon te maken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. nomadiQ BBQ De ultieme lichtgewicht draagbare gas BBQ / Grill

 

Deze unieke gasbarbecue, geleverd door het merk nomadiQ BBQ, is niet meteen één van de goedkope producten uit onze lijst. Echter merken we vooral heel wat positieve reacties van klanten op. Het is een vrij compacte gasbarbecue die behoorlijk weinig weegt en daardoor makkelijk te verplaatsen en op te bergen is.

De gasbarbecue is vervaardigd uit duurzaam aluminium materiaal en kun je bovendien makkelijk opvouwen na gebruik. Op die manier bespaar je heel wat ruimte achteraf. Verder heeft deze barbecue een breedte van 40 cm, een hoogte van 36 cm en een doorsnede van maximaal 16 cm. Er is verder ook een handige grillplaat voorzien, net als heel wat verschillende functie waaronder een temperatuurregelaar.

Door gebruik te maken van de aanwezige gasaansluiting kun je deze gasbarbecue makkelijk en probleemloos aansluiten op een wegwerpbare gasfles. De kopers geven positief advies over de kwaliteit en de gebruiksvriendelijkheid van de gasbarbecue. Voor de meesten is dit dan ook een topproduct.

Mag het voor jou allemaal wat meer zijn dan kan deze unieke gasbarbecue misschien wel helemaal aan jouw verwachtingen voldoen. Toch is het altijd best wel handig om te weten wat het toestel zo allemaal te bieden heeft. Hieronder alvast een klein overzichtje van de verschillende mogelijkheden.

 

Voordelen:

Comfort: het is een duurzaam toestel dat behoorlijk compact is en daardoor makkelijk verplaatsbaar. Verder kun je de gasbarbecue na gebruik ook gewoon weer dichtvouwen.

Onderhoud: je hoeft je geen zorgen te maken over het onderhoud aangezien je de losse delen van de gasbarbecue gewoon in de vaatwasmachine kunt stoppen.

Antiaanbaklaag: je zult merken dat de roosters van de gasbarbecue voorzien zijn van een handige antiaanbaklaag. Daardoor zullen vervelende vetresten niet aan de roosters blijven hangen wat het ook weer makkelijker maakt om het product te reinigen.

 

Nadelen:

Prijskaartje: het is mogelijk dat sommige klanten de prijs van dit apparaat veel te duur zullen vinden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Campingaz Party Grill Gasbarbecue

 

De Campingaz Party Grill is meteen de goedkoopste gasbarbecue in ons lijstje en dus geschikt voor mensen die niet te veel geld willen uitgeven maar toch nog een product van goede kwaliteit willen kopen. Dit is een kleine gasbarbecue die vooral geschikt is om mee te nemen op de camping, het werkt dan ook met de kleine camping gasflessen.

Het product heeft een gewicht van slechts 2,3 kg en is zodanig compact dat je het overal kunt meenemen. Misschien daarom zijn er enkel maar positieve beoordelingen geplaatst door de gebruikers.

Deze gasbarbecue aanbieding is heel handig in gebruik omdat je het makkelijk kunt meenemen en het eten is snel klaar. Je kunt ermee koken of barbecueën. Een van de kopers mist er wel een opbergtas bij.

Net zoals één van de voorgaande apparaten is ook deze gasbarbecue afkomstig van het bekende en sterk gewaardeerde merk Campingaz. Bovendien zul je versteld staan van het mooie prijskaartje. In vergelijking met de andere 4 apparaten uit deze lijst, beschikt deze gasbarbecue wel degelijk over de laagste prijs.

 

Voordelen:

Budget: omwille van de goedkope prijs is het werkelijk ideaal voor mensen die niet veel geld wensen uit te geven of een beperkt budget hebben.

Formaat: in vergelijking met sommige andere apparaten is dit een vrij compact toestel. Dit maakt het meteen een pak eenvoudiger om het overal mee naartoe te nemen.

 

Nadelen:

Geen opbergtas: één enkele gebruiker vindt het toch best wel jammer dat je er bij de aankoop van dit product geen leuke opbergtas bij krijgt. Dit had zeker en vast een pluspunt geweest.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Boretti Piccolino Gasbarbecue

 

Wil je liever niet zoveel geld spenderen aan een degelijke en duurzame gasbarbecue? Of beschik je misschien wel over een beperkt budget? Dan hoef je alvast even dit apparaat van het bekende merk Boretti te bekijken.

Deze zwarte gasbarbecue is een vrij compact apparaat dat je makkelijk overal kunt meenemen. Bovendien is het aan beide kanten voorzien van stevige werkbladen die je na gebruik zonder problemen weer kunt dichtklappen. Vervolgens sluit je ook het deksel van de gasbarbecue en kun je het geheel vergrendelen. Het is een handig apparaat dat werkt met behulp van een veilige elektronische ontsteking.

Je kunt verder gebruik maken van een stevig en duurzaam geëmailleerd grillrooster dat makkelijk schoon te maken is. Dankzij de ingebouwde thermometer kun je altijd nauwkeurig de temperatuur aflezen. Kortom, voor velen is dit een topproduct.

Het is niet altijd makkelijk om te weten wat nu precies een duurzame gasbarbecue is. Toch komt dit apparaat volgens heel wat kopers alvast aardig in de buurt. Het is dan ook een goed idee om even een overzichtje te raadplegen waarin een opsomming wordt gemaakt van de voor- en nadelen van dit toestel.

 

Voordelen:

Formaat: ondanks het vrij compacte formaat van deze gasbarbecue met een breedte van 48 cm, een hoogte van 40 cm en een lengte van 105 cm, is het toestel ideaal voor maximaal 8 personen.

Grillrooster: dit grillrooster is vervaardigd uit duurzaam geëmailleerd staal dat bovendien ook makkelijk is qua onderhoud.

Gasbrander: het apparaat is voorzien van een bijzonder krachtige 3,5 kw gasbrander waardoor je er zeker mag van zijn dat de gasbarbecue in een mum van tijd gebruiksklaar is.

Budget: je zult werkelijk aangenaam verrast zijn door het mooie en vooral betaalbare prijskaartje van dit toestel.

 

Nadelen:

Te groot: ondanks het beperkte formaat en de mogelijkheden om de gasbarbecue dicht te klappen, vindt een enkele koper het toestel toch nog te groot.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Gasbarbecues koopgids

 

Er zijn verschillende soorten barbecues die je kunt kopen om vlees op te grillen tijdens een mooie zomerdag. In dit artikel bespreken we echter één bepaalde soort: de gasbarbecue. Deze barbecue kun je snel gebruiken en je beschikt meestal nog over extra mogelijkheden om voedsel te bereiden. Als je zo’n barbecue wilt kopen dan moet je rekening houden met de soort gasbarbecue, de extra voordelen, de accessoires en de prijs.

Soorten gasbarbecues

We onderscheiden twee verschillende soorten namelijk een gewone gasbarbecue en een buitenkeuken. Het voordeel van een gasbarbecue is dat je de gasvlam kunt instellen, op die manier kun je vermijden dat het vlees of ander voedsel aanbrandt. Een nadeel aan een gasbarbecue is dat je het risico loopt om zonder gas te zitten en dus niet meer verder kunt grillen. Je kunt daarom beter voor elk gebruik de gasflessen opvullen.

Een simpele gasbarbecue heeft een kleiner oppervlak om op te koken en is dan ook uitermate geschikt voor gebruik in kleine tuinen. Deze barbecue is ook een stuk goedkoper dan een buitenkeuken omdat hij over minder opties beschikt.

Een buitenkeuken is een stuk groter en heeft een ruim kookoppervlak. Deze modellen zijn vaak voorzien van een zijbrander en beschikken over genoeg werkruimte dankzij de zijtafels. Een buitenkeuken is, zoals de naam het aangeeft, eigenlijk een volledige keuken die verplaatsbaar is. Het nadeel van dit model is dat het een stuk duurder is en dat het veel meer plaats in de tuin inneemt.

 

Extra voordelen van een gasbarbecue

Een buitenkeuken beschikt over werkbladen en zijtafels die je kunt gebruiken om groenten op te snijden of het vlees op te plaatsen voordat je het gaat grillen. Op die manier hoef je geen extra tafel naast de barbecue te zetten met al het voedsel erop.

Als je de temperatuur nauwkeurig wilt regelen dan moet je kiezen voor een gasbarbecue met een thermometer in het deksel. Zo kun je op elk moment de temperatuur van de barbecue aflezen en indien nodig de gasvlam aanpassen.

De meeste barbecues zijn voorzien van wielen aan de onderkant. Dit kunnen twee of vier wielen zijn, afhankelijk van het model. Een barbecue met wielen kun je makkelijk verplaatsen. Dit is vooral handig voor mensen met een grote tuin.

Een zijbrander vind je ook veel terug op een buitenkeuken. Dit is een extra kookplaat die je kunt gebruiken om voedsel op te warmen of bijvoorbeeld aardappelen te koken. Deze zijbrander is meestal ingebouwd in een zijtafel, het nadeel daarvan is dat je deze zijtafel niet kunt inklappen.

 

Accessoires en plaats

Sommige barbecues zijn groot en zwaar en je hebt dan geen zin om elke dag je barbecue in de garage te plaatsen. Koop een afdekhoes om je toestel te beschermen tegen regen en vuil, zo kun je het in de tuin laten staan en is het altijd klaar voor gebruik.

Tijdens het barbecueën is het een aanbeveling om handschoenen te dragen, op die manier zul je je minder gauw verbranden. Je kunt ook gereedschap kopen die speciaal voor een barbecue gemaakt zijn zoals een vleestang waarmee je het vlees makkelijk kunt draaien tijdens het grillen. Andere accessoires zijn bijvoorbeeld een spies zodat je een ganse kip kunt grillen.

Houd rekening met de grootte van je tuin. Een simpele gasbarbecue, inclusief bbq grill,  zal niet veel plaats innemen maar je beschikt ook over minder mogelijkheden. Een buitenkeuken is een stuk groter dus is eerder geschikt voor grote tuinen. Het voordeel van een buitenkeuken is dat je de temperatuur beter kunt regelen en voor een grotere groep mensen kunt grillen.

Hoeveel kost een gasbarbecue

Van de twee verschillende soorten is de buitenkeuken zonder twijfel de duurste soort gasbarbecue. Je kunt natuurlijk ook aanbiedingen vinden die iets goedkoper zijn maar je zult een grotere som geld betalen dan wanneer je een simpele gasbarbecue koopt.

Je kunt verschillende toestellen met elkaar vergelijken zodat je de voor- en nadelen van elk model kent. Op die manier kun je de beste gasbarbecue voor jou kopen. Vergeet niet om rekening te houden met de beschikbare ruimte in je tuin of op je terras.

Je kunt online ook nog extra informatie opzoeken over het kopen van een goede gasbarbecue. Het is zelfs mogelijk om meteen online een gasbarbecue te kopen. De meeste webwinkels bieden ze aan tegen een goedkopere prijs en je hoeft zelfs je woning niet te verlaten. Denk er wel aan dat de verzendkosten van een barbecue hoog kunnen oplopen dus tel alle kosten op zodat je de eindprijs van het product kunt berekenen.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES