5 Beste Contactgrills Test van 2024

Laatste update: 27.05.24

 

Contactgrills – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Ben je al geruime tijd op zoek naar een nieuwe contactgrill maar zie je door de bomen het bos niet meer? Dan raden wij jou aan om alvast onze koopgids hierover even grondig te bekijken. Daarin bespreken we een aantal belangrijke factoren die je kunnen helpen in de zoektocht naar de beste contactgrill. Uiteraard kun je ook gelijk verder scrollen naar onze top 3 waarin we de 3 best beoordeelde hedendaagse contactgrill apparaten even grondig bespreken. Zo blijkt de Tefal OptiGrill+ XL GC722D Contactgrill alvast een meer dan goede keuze te zijn. Bovendien krijg je er bij de levering gewoon nog een leuk receptenboekje bij. Verder blijkt ook de Tristar GR-2852 Contactgrill een goede aanbeveling te zijn en bovendien voorzien van een regelbare thermostaat.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 Beste Contactgrills (Reviews) van 2024

 

Misschien ken je het gemak van het gebruik van een contactgrill nog niet. Of je bent toe aan vervanging van je huidige contactgrill. Er zijn vele aanbieders van dit artikel en we willen het je graag makkelijk maken om de voor jou beste contactgrill te selecteren. Wij zochten 5 top contactgrills voor je uit en hebben ons daarbij mede gebaseerd op het advies van onze klanten.

 

1. Tefal OptiGrill+ XL GC722D Contactgrill

 

Deze extra grote grill biedt je de mogelijkheid om snel en eenvoudig voor het hele gezin de maaltijd te bereiden. Hij levert perfecte resultaten voor de bereiding van vlees, vis, groente of fruit. Met het meegeleverde receptenboek kun je bovendien ook nog eens je eigen fantasie laten werken.

Deze Tefal contactgrill beschikt naast de innovatieve kooksensor over maar liefst 9 kookprogramma´s. Daarnaast heeft hij nog 4 handmatige programma´s voor de bereiding van je eigen recepten. Door de royale afmetingen kun je voor meer personen in één keer de maaltijd bereiden.

In de review van klanten wordt gesproken van een goede prijs-kwaliteitverhouding. 

Deze royale contactgrill is eenvoudig in het gebruik en makkelijk schoon te houden.Kortom een positief advies voor de aankoop van deze Tefal contactgrill.

 

Voordelen:

Gaarheidsindicator: deze contactgrill is uitgerust met een handige gaarheidsindicator waardoor exact wordt aangegeven wanneer de maaltijd klaar is.

Vermogen: de contactgrill wordt gekenmerkt door een ruim vermogen dat makkelijk een piek van 2000 Watt kan behalen.

Comfort: dankzij de antislip bodem mag je er zeker van zijn dat het toestel mooi stabiel op het aanrecht blijft staan. Verder zijn de losse onderdelen vaatwasserbestendig.

Gebruiksvriendelijk: je zult zien dat de contactgrill voorzien is van tal van handige functies, Denk bijvoorbeeld maar aan een indicatielampje, een antikleeflaag, diverse ingebouwde kookprogramma’s en een cool touch handgreep.

 

Nadelen:

Geen automatische uitschakelingsfunctie: houd er wel rekening mee dat de grill niet voorzien is van een automatische uitschakelingsfunctie.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Tristar GR-2852 Contactgrill Thermostaat regelbaar

 

Met deze Tristar contactgrill kies je voor een degelijk en multifunctioneel apparaat. Zo kun je hem enerzijds als contactgrill gebruiken bij de bereiding van diverse ingrediënten en is hij anderzijds ook als bakplaat te gebruiken zodra je hem 180 graden open klapt. Hij biedt hierbij een maximale bakoppervlakte van wel 27,8 bij 17 cm aan. Dankzij de aanwezige antiaanbaklaag hoef je bovendien geen boter, olie of andere vetstoffen te gebruiken. Dit maakt niet alleen het reinigen makkelijker maar zorgt ook voor een gezonde maaltijd.

Verder biedt de grill een ruim vermogen van maar liefst 1500 Watt aan waardoor hij snel de gewenste temperatuur bereikt. Uiteraard heb je hierbij de mogelijkheid om de temperatuur naar eigen behoren te regelen. Verder kun je gebruik maken van 2 afzonderlijke platen die voorzien zijn van een antikleeflaag, wat het reinigen gemakkelijker maakt. Er is evenzeer een indicatielampje voorzien alsook een zogenaamde cool touch handgreep en barbecuestand. Kortom, je bent voorzien van alle mogelijke comfort en veiligheid.

Een blik op de online reviews toont dan ook meteen aan dat de meeste klanten duidelijk tevreden zijn. Zo vinden sommigen het apparaat met z’n kunststof behuizing er heel aantrekkelijk uitzien terwijl anderen dan weer een positief advies geven over de kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid. Enkel het snoer van 0,75 cm had misschien net iets langer mogen zijn.

 

Voordelen:

Onderhoud: de platen zijn voorzien van een handige antiaanbaklaag waardoor de restjes niet zomaar blijven kleven. Dit maakt het onderhoud nadien een pak eenvoudiger.

Zwevend deksel: dankzij het zogenaamde zwevende deksel is het mogelijk om diverse producten en ingrediënten op een gelijkmatige manier te grillen. Hierbij maakt de grootte van de ingrediënten weinig of niets uit.

Vermogen: met de Tristar contactgrill kies je alvast voor een krachtig apparaat met een ruim vermogen van 1500 Watt, dat in een mum van tijd helemaal is opgewarmd en klaar is voor gebruik.

Toebehoren: zodra je van plan bent om deze contactgrill aan te kopen dan krijg je er gelijk en vetopvangbakje bij alsook een informatieve handleiding.

 

Nadelen:

Te klein: volgens sommige klanten zou de contactgrill toch kleiner uitvallen dan men eerst verwacht had.

Niet vaatwasserbestendig: echter is het wel belangrijk om te beseffen dat je de losse onderdelen maar beter niet in de vaatwasmachine stopt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Aigostar Hitte 30HFA Contactgrill

 

Heb je niet zo’n groot gezin of een kleinere keuken? Dan zou deze Aigostar contactgrill voor jou de uitkomst kunnen zijn. Vanwege de prijs krijg je het gevoel dat het hier om een contactgrill aanbieding gaat. Hij wordt geleverd in een fraaie RVS uitvoering en past in iedere keuken.

De grillplaat van deze contactgrill is uitklapbaar en je beschikt in een handomdraai over een royale bakplaat. Wil je barbecueën? Ook dat behoort tot de mogelijkheden van deze contactgrill. Door zijn antiaanbaklaag is hij eenvoudig te reinigen. Deze compacte contactgrill wordt geleverd inclusief vetopvangbakje.

Kopers van deze contactgrill bevelen dit product zeker aan. Deze contactgrill valt in de categorie goedkope contactgrills, maar biedt veel mogelijkheden. Hij is zeer gebruiksvriendelijk en makkelijk te reinigen. Kortom, een aanrader.

 

Voordelen:

Budgetvriendelijk: je zult meteen aangenaam verrast zijn bij het zien van het mooie prijskaartje. Misschien is het ook wel de contactgrill met de laagste prijs?

Behuizing: bij de productie van deze contactgrill heeft men gekozen om te werken met een stevige en kwalitatieve RVS behuizing.

Antiaanbaklaag: hij is voorzien van een duurzame antiaanbaklaag waardoor er weinig tot geen restjes aan de bakplaten blijven kleven. Dit maakt het onderhoud achteraf een pak makkelijker.

Vetopvangbakje: bij de aankoop van het product wordt er meteen een handig vetopvangbakje meegeleverd.

 

Nadelen:

Geen timerfunctie: het gebrek aan een timerfunctie zou door sommige klanten als een minpuntje kunnen worden opgevat.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Inventum CG618 Contactgrill

 

Wil je niet te veel geld uitgeven aan een contactgrill? Dan zou je keuze wel eens op deze contactgrill van Inventum kunnen vallen. Qua prijs valt hij in de categorie goedkope contactgrills. Deze fraai in RVS uitgevoerde contactgrill wordt geleverd inclusief vetopvangbakje.

Deze royale contactgrill heeft een bakplaat met de afmetingen 28 x 23 cm en is voorzien van een antiaanbaklaag. Bovendien heeft hij handige scharnieren, waarmee hij ook heel goed te gebruiken is als tafelgrill. Deze contactgrill beschikt over een indicator die aangeeft dat de bakplaat de juiste temperatuur heeft bereikt.

Klanten beoordelen deze contactgrill zeer goed. Een mooi uitgevoerd product tegen een redelijke prijs dat goede prestaties levert. Hier is zeker sprake van een goede prijs-kwaliteitverhouding. Als enig minpuntje wordt opgemerkt, dat de bakplaten niet afneembaar zijn.

 

Voordelen:

Budgetvriendelijke: deze unieke contactgrill inclusief handig vetopvangbakje behoor, vanwege z’n vriendelijke prijskaartje, vast en zeker tot de goedkope grill apparaten.

Formaat: hij wordt gekenmerkt door een ruime bakplaat van 28 bij 23 cm wat hem geschikt maakt om meerdere tosti’s of panini’s klaar te maken.

Antiaanbaklaag: ook hier zorgt de antiaanbaklaag ervoor dat zoveel mogelijk vermeden wordt dat restjes aan de bakplaten blijven kleven. Dit draagt bij aan het onderhoud achteraf.

Temperatuurindicator: op het moment dat de gewenste temperatuur wordt bereikt, wordt een signaal uitgestuurd.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: een enkele koper vindt het echter wel behoorlijk jammer dat het niet mogelijk is om de bakplaten te verwijderen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Princess 112536 Contactgrill Geschikt om te bakken, braden en grillen

 

Tot slot is er ook nog altijd de mogelijkheid om te kiezen voor deze unieke contactgrill van Princess. Je kunt er niet alleen mee grillen maar ook ingrediënten mee bakken en braden. Na gebruik berg je hem verticaal weer op waardoor hij heel wat ruimte kan besparen. Verder wordt deze contactgrill gekenmerkt door een ruim vermogen van 1500 Watt waardoor hij in een mum van tijd is opgewarmd en klaar is voor gebruik.

Hij biedt je overigens de mogelijkheid om gebruik te maken van diverse functies en kenmerken. Zo is hij niet alleen voorzien van een barbecuestand en een indicatielampje maar werd er ook gedacht aan een antislip bodem, een antiaanbaklaag, een cool touch handgreep en maar liefst 4 afzonderlijke platen. De platen kun je trouwens, net zoals het vetopvangbakje, makkelijk verwijderen wat het onderhoud een pak makkelijker maakt.

Deze contactgrill is dan ook eenvoudig te bedienen met behulp van de voorziene knoppen. Klanten zijn dan ook over het algemeen bijzonder tevreden en overtuigd van deze contactgrill. Slechts een kleine minderheid is van mening dat de prijs nogal duur is en dat is jammer.

 

Voordelen:

Materiaal: de behuizing van deze unieke contactgrill is vervaardigd uit duurzaam en BPA vrij metaal dat makkelijk te onderhouden is.

Onderhoud: de 4 platen zijn voorzien van een antikleeflaag wat ervoor zorgt dat er geen vervelende restjes blijven aankleven. Dit maakt het onderhoud nadien een pak eenvoudiger.

Handig in gebruik: je zult zien dat de contactgrill eenvoudig via de knoppen te bedienen is en voorzien is van allerlei functies. Denk maar aan een indicatielampje, een barbecuestand en een regelbare thermostaat.

 

Nadelen:

Prijzig: ben je van plan om deze contactgrill aan te kopen dan zul je jammer genoeg rekening moeten houden met het hogere prijskaartje.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Contactgrills koopgids

 

Het is niet altijd makkelijk om een keuze te moeten maken tussen de beste contactgrills. Daarom raden wij jou in eerste instantie aan om steeds zoveel mogelijk apparaten te bekijken en deze met elkaar te vergelijken. Ben je van plan om de contactgrill regelmatig te gebruiken? Dan kunnen enkele extra opties misschien wel een goede aanbeveling zijn? Ben je op zoek naar goedkope contactgrills of maakt het prijskaartje helemaal niets uit? En wat dan met het formaat en het onderhoud ervan? Neem deze koopgids even rustig door en misschien kun je zo wel een contactgrill aanbieding spotten.

Wat is een contactgrill

Een contactgrill zul je misschien nog het beste kunnen vergelijken met een compacte elektrische bbq en zul je logischerwijze tussen de keukenapparaten kunnen spotten. Hij is uitgerust met 2 afzonderlijke grillplaten en biedt de mogelijkheid om de ruimte ertussen in meer of mindere mate te verstellen. Daardoor ontstaat meteen de mogelijkheid om verschillende soorten ingrediënten en etenswaren te grillen.

Zo kun je met een contactgrill niet alleen groentjes grillen maar ook stukjes vlees en vis vormen alvast geen enkel probleem. Zelfs een lekkere tosti of heerlijke panini behoren tot de vele mogelijkheden die dergelijke keukenapparaten te bieden hebben. Het loont dan ook de moeite om de verschillende apparaten even rustig te bekijken en dan pas tot een aankoop over te gaan. Eventueel kunnen de online reviews verdere informatie bieden inzake de gebruikerservaringen en dergelijke.

 

Enkele pluspunten van de contactgrill

De aanschaf van een degelijke contactgrill brengt natuurlijk ook enkele belangrijke pluspunten met zich mee die we niet onder stoelen of banken moeten schuiven. Zo is het al min of meer duidelijk geworden dat je, met behulp van een contactgrill, heel wat lekkere gerechtjes kunt bereiden. Bovendien hoef je ook nooit zo lang te wachten. Doordat een contactgrill uit 2 afzonderlijke grillplaten bestaat, worden de ingrediënten tegelijkertijd en meteen aan 2 kanten gegrild. Ideaal dus voor mensen met lange werkdagen of grote gezinnen.

Bovendien zorgt de contactgrill ook voor die typische heerlijke grillsmaak. Een ander groot pluspunt van het gebruik van dergelijke apparaten is dat je bijzonder weinig tot geen vet, boter of olie zult nodig hebben. Dat resulteert niet alleen in een makkelijk onderhoud van de contactgrill maar maakt de gerechten meteen ook een pak gezonder. Wil je dus graag wat meer op je eten letten, maar toch nog steeds kunnen genieten van heerlijke gerechtjes? Twijfel dan niet en kies voor een contactgrill.

 

Het type contactgrill

Je zult het misschien niet meteen verwachten maar toch is er heel wat keuze op het gebied van contactgrill apparaten. Zo zul je merken dat sommige apparaten de mogelijkheid aanbieden om helemaal open te klappen. In dergelijke gevallen spreken we niet alleen van een contactgrill maar ook van een tafelgrill. Iets duurder in de aankoop misschien maar er is natuurlijk altijd ruimte om eventuele aanbiedingen te spotten.

Dan zijn er ook heel wat contactgrills die verschillen op basis van het formaat en dergelijke. Sommigen zullen bovendien voorzien zijn van vaste grillplaten terwijl andere apparaten over verwisselbare grillplaten beschikken. Kortom, heel wat mogelijkheden en dus bijgevolg ook heel wat knopen die je zult moeten doorhakken. Ga eventuele kortingen en promoties alvast niet uit de weg.

Onderhoud, extra kenmerken en functiemogelijkheden

Zoals je ondertussen wel al zult kunnen vermoeden, beschikken sommige contactgrills over net iets meer mogelijkheden. Zo kan het handig zijn om voor een apparaat te kiezen dat voorzien is van verwisselbare grillplaten. Het is misschien net een tikkeltje duurder, maar het maakt het makkelijker om het apparaat schoon te maken na gebruik en bovendien heb je ook meer keuze in het bereiden van gerechten.

Grillplaten die voorzien zijn van een duurzame antiaanbaklaag zijn ook altijd een pluspunt. Er blijven geen vervelende restjes aan de platen kleven; en dit maakt het onderhoud meteen een pak makkelijker. Verder zijn een aan- en uitknop, een timerfunctie en eventuele vergrendeling extra bijkomende pluspunten. De moeite waard dus om het allemaal even grondig te bekijken.

 

Het vermogen van de grill en het formaat

De meeste contactgrills bereiken makkelijk een vermogen van ongeveer 1000 Watt. Het vermogen is de kracht waarmee het toestel functioneert. Hoe groter het vermogen, hoe krachtiger het apparaat. Dat zal zich uiten in een een snellere opwarmtijd en snellere bereiding van de gerechten. Vandaag de dag zijn er echter ook heel wat contactgrills met een hoger vermogen van zelfs minimaal 2500 Watt. Misschien iets duurder maar best wel handig indien je het apparaat vaak zult gebruiken.

Ook het formaat is belangrijk om rekening mee te houden. Met het formaat bedoelen we eigenlijk het oppervlak van het bakoppervlak van de desbetreffende contactgrill. Om het formaat te bepalen, kan het handig zijn om rekening te houden met het aantal leden. Grote gezinnen en restaurantketen hebben alvast baat bij een groter bakoppervlak. Ook het gebruik is een belangrijke factor bij het bepalen van het formaat.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES