5 Beste Rookvrije Barbecues Test van 2024

Laatste update: 03.03.24

 

Rookvrije barbecues – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Woon je op een appartementje met een klein terras, maar heb je toch zin in een heerlijke barbecue? Dan is een kwalitatieve en gebruiksvriendelijke rookvrije barbecue misschien wel wat voor jou. Om het voor jou allemaal wat makkelijker te maken, zijn we alvast op zoek gegaan naar enkele toppertjes binnen het segment en zo zijn we onder andere uitgekomen bij de LotusGrill Classic; een compact apparaatje dat je makkelijk eender waar mee naartoe kunt nemen. Daartegenover staat de Rookvrije houtskoolbarbecue – met draagtas. Dit unieke exemplaar biedt de mogelijkheid om 2 à 5 personen van een heerlijke maaltijd te voorzien. 

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

 

5 Beste Rookvrije Barbecues (Reviews) van 2024

 

Barbecueën in de zomer is heel gezellig en je kunt het als excuus gebruiken om je vrienden uit te nodigen. Maar soms heb je wel te veel last van de rook van een barbecue, vooral als er wind is dan kan de rook alle kanten opgaan. Om dit te vermijden kun je een rookvrije barbecue kopen om toch nog te genieten van een stukje gegrild vlees maar zonder rook. De volgende vijf artikelen zijn van topkwaliteit en je vindt er zeker de beste rookvrije barbecue tussen.

 

 

1. LotusGrill Classic Hybrid Tafelbarbecue

 

Deze rookvrije tafelbarbecue kun je gemakkelijk meenemen om overal te barbecueën. In slechts drie minuten is het apparaat klaar voor gebruik en omdat het vet niet op het houtskool kan vallen heb je geen last van rookvorming. De temperatuur kun je regelen dankzij het luchtcirculatiesysteem.

De ingebouwde batterij zorgt ervoor dat de ventilator werkt en je kunt het grillrooster en de binnenschaal in de vaatwasmachine schoonmaken. De buitenste schaal wordt niet heet omdat er koude lucht tussen de binnen- en de buitenschaal geventileerd wordt.

De commentaren van de kopers zijn vooral positief. Het product is snel gebruiksklaar en je zult ook geen last hebben van vlammen. De barbecue is makkelijk om te reinigen en hoewel sommige kopers de prijs te hoog vinden krijg je er wel topkwaliteit voor terug.

Wil jij ook wel graag eens barbecuen maar dat gaat niet vanwege rookoverlast voor je buren? Een rookvrije barbecue is dan de oplossing voor je probleem. Deze rookvrije barbecue kan jouw keuze zijn als je de voor- en nadelen bekijkt.

 

Voordelen:

Bediening: via het luchtcirculatiesysteem laat de temperatuur zich heel eenvoudig regelen.

Veiligheid: de buitenschaal wordt niet heet. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je kind de handjes brandt.

Gemak: deze rookvrije barbecue is heel snel gebruiksklaar

Reiniging: schoonmaken is heel eenvoudig en het grillrooster en de binnenschaal kunnen zo de vaatwasser in.

 

Nadelen: 

Etenswaar: een koper merkt op dat de grill niet echt geschikt is voor dikke stukken vlees.

Prijskaartje: deze rookvrije barbecue heeft niet echt de laagste prijs. Daar staat wel weer een goede kwaliteit tegenover.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Rookvrije houtskoolbarbecue – met draagtas – geschikt voor 2-5 personen

 

Woon je op een appartement en ben je op zoek naar een functionele rookvrije bbq? Dan loont het de moeite om deze houtskoolbarbecue zonder rook en met bijbehorende draagtas alvast even onder de loep te nemen. Zo werd het geheel vervaardigd uit een combinatie van duurzame materialen waaronder RVS en kunststof en afgewerkt in een prachtige zwarte kleur.

De rookvrije barbecue – en bijgevolg ook de grillplaat – kent daarbij een totale afmeting van 34 bij 22 cm en wordt aangevuld met een bijbehorende kan van 12 bij 10 cm. De grillplaat kent overigens een dikte van 3 cm en is geschikt om voedsel te bereiden voor maximaal 2 à 5 personen. Maar dat is nog lang niet alles want verder is deze elektrische houtskoolbarbecue bijzonder eenvoudig in gebruik waarbij de ventilator via USB of 4 AA batterijen kan worden geactiveerd.

Hoewel deze rookvrije barbecue heel wat voordelen te bieden heeft, werden er tot op heden nog geen reacties geplaatst. Het hogere prijskaartje zou hier evenwel een verklaring voor kunnen bieden.

 

Voordelen:

Grillplaat: de grillplaat van deze elektrische houtskoolbarbecue kent een totale afmeting van 34 bij 22 cm en wordt aangevuld met een dikte van 3 cm.

Materiaal: het geheel blijkt vervaardigd uit een duurzame combinatie van kunststof en RVS materiaal.

Voeding: de ventilator van deze rookvrije barbecue kan zonder problemen in combinatie met USB of 4 AA batterijen worden gebruikt.

Temperatuurregelaar: het apparaat is voorzien van een ingebouwde temperatuurregelaar waarmee de ventilator en bijgevolg ook de temperatuur kan worden bediend.

 

Nadelen: 

Geen batterijen: houd er rekening mee dat de 4 AA batterijen niet worden meegeleverd op het moment van aankoop.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Homebest Houtskool BBQ – Rookvrije BBQ- Elektrisch ventilatie systeem

 

Min of meer binnen hetzelfde prijssegment mag je de rookvrije houtskoolbarbecue met ventilator van het bekende merk Homebest verwachten. Het multifunctionele apparaat kent daarbij een totale afmeting van 35 x 25 cm wat resulteert in een bijpassende grillplaat van 32 x 32 cm en een luchtuitlaat van 2 cm. Dit maakt de houtskool bbq uitermate geschikt om tot wel 8 hamburgers per keer klaar te maken en bijgevolg voor 2 à 5 personen tegelijk eten te voorzien.

Maar er is uiteraard nog heel wat meer want verder wordt deze lichtgewicht barbecue geleverd met een stevige bijbehorende draagtas waardoor je hem makkelijk van punt A naar punt B kunt transporteren indien gewenst. Best wel handig indien je binnenkort enkele outdoor trips met vrienden en/ of familie op de planning hebt staan. Net zoals het vorige systeem kan ook hier het elektrische ventilatiesysteem door middel van USB of AA batterijen worden aangestuurd. Zijn gebruiksgemak wordt verder aangesterkt door een korte opwarmtijd. een bijbehorend luchtrooster én een verwijderbare aslade.

Jammer genoeg werden ook hier nog geen reacties geplaatst waardoor het voor ons best wel moeilijk is om jou verder advies te verschaffen over eventuele klantervaringen. Laat je hier niet gelijk door afschrikken want misschien is dit wel de rookvrije barbecue waar jij naar op zoek bent.

 

Voordelen:

Aslade: het geheel wordt aangevuld met een ingebouwd luchtrooster en een bijbehorende verwijderbare aslade.

Grillplaat: de grillplaat kent een totale afmeting van 32 bij 32 cm en is geschikt voor 2 à 5 personen.

Opwarmtijd: de elektrische rookvrije barbecue kent een bijzonder korte opwarmtijd van amper 3 minuten.

Draagtas: bij aankoop van deze Homebest bbq met handgrepen, wordt gelijk een stevige draagtas meegeleverd.

 

Nadelen: 

Prijskaartje: we vermoeden dat de prijs misschien voor sommigen wel eens een struikelblok zou kunnen vormen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Solono Houtskool BBQ – Rookvrije BBQ – Elektrisch Ventilatie Systeem – Inclusief Draagtas

 

Hoewel zijn prijskaartje zich min of meer binnen hetzelfde segment als de vorige toestellen situeert, is hij toch net iets goedkoper waardoor we misschien wel met een rookvrije barbecue aanbieding te maken kunnen hebben. Zo wordt de Solono houtskool barbecue gekenmerkt door een vrij groot formaat van 35 bij 25 cm wat resulteert in een degelijke grillplaat van 32 bij 32 cm. Dit maakt hem dan ook uitermate geschikt om tot wel 8 hamburgers per keer te bereiden. Ideaal indien er regelmatig vrienden bij jou langskomen.

De barbecue blijkt daarbij voornamelijk vervaardigd uit een combinatie van metaal en roestvrij staal en wordt geleverd inclusief een bijbehorende hoes. Zijn elektrische ventilatiesysteem kan op verschillende manieren worden geactiveerd gaande van USB tot het gebruik van AA batterijen, wat zijn gebruiksgemak alleen maar ten goede komt. Het plaatje wordt verder aangesterkt met de nodige handgrepen, de bijbehorende vetcollector, het bijpassende luchtrooster en de verwijderbare aslade.

Ook hier moeten we jammer genoeg vaststellen dat er nog geen reacties werden geplaatst. Daardoor durven we stellen dat het product misschien pas recent in de selectie werd opgenomen.

 

Voordelen:

Handig in gebruik: de Solono houtskool barbecue is voorzien van de nodige handgrepen, een ingebouwde vetcollector, een degelijk luchtrooster en een verwijderbare aslade.

Grillplaat: de grillplaat kent een totale afmeting van 32 bij 32 cm en is geschikt om voor meerdere personen tegelijk eten te voorzien.

Ventilatiesysteem: het elektrische ventilatiesysteem kan door middel van een USB of AA batterijen worden aangesproken.

 

Nadelen: 

Geen deksel: de Solono rookvrije barbecue wordt standaard zonder bijbehorend deksel geleverd.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. LotusGrill Tafelbarbecue

 

Deze tafelbarbecue van LotusGrill kun je makkelijk overal mee naartoe nemen in de meegeleverde draagtas. Het product is al klaar voor gebruik in 3 minuten en omdat het vet niet op het houtskool kan druppelen ontstaat er ook geen rookvorming. Net als alle andere barbecues in dit artikel beschikt dit product over een slim luchtcirculatiesysteem.

Je kunt de temperatuur eenvoudig regelen en de ventilator wordt door een ingebouwde batterij van stroom voorzien. Je kunt verschillende onderdelen in de vaatwasmachine plaatsen en de buitenste schaal wordt niet heet dus je kunt de barbecue makkelijk oppakken om het te verplaatsen.

Ook hier zijn er nog geen beoordelingen geplaatst door andere gebruikers. Schrijf als eerste een review om toekomstige kopers te helpen bij het nemen van een beslissing.

Dit is de tweede barbecue van Lotus in onze top 5. Dit zou kunnen betekenen dat dit mogelijk wel het beste merk zou kunnen zijn. Kijk even naar de voor- en nadelen van dit product. Misschien ben je dan toch bereid voor deze duurdere rookvrije barbecue te kiezen.

 

Voordelen:

Batterij: het gepatenteerde luchtcirculatiesysteem wordt aangedreven door een geïntegreerde batterij. Hiermee kan nog eenvoudiger de temperatuur worden geregeld.

Gebruik: het apparaat is snel gebruiksklaar. Je kunt al na 3 minuten met grillen beginnen.

Draagtas: met de bijgeleverde draagtas is deze rookvrije barbecue ook heel makkelijk mee te nemen naar vrienden of de camping.

 

Nadelen: 

Prijskaartje: deze rookvrije barbecue is niet echt goedkoop. Daar staat dan wel weer een hele goede kwaliteit tegenover.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Rookvrije barbecues koopgids

 

In de zomer is er niets dat gezelliger is dan een heerlijke barbecue onder vrienden en familie. Zelfs als je op een appartementje woont en een heel klein terras hebt dan nog kun je hiervan genieten dankzij de rookvrije barbecues. Uiteraard moet je wel aandacht besteden aan een aantal zaken zoals het gebruiksgemak, de soort rookvrije barbecue, kolen, briketten of gas als je de beste rookvrije barbecues wilt vergelijken.

 

Gebruiksgemak

Zodra het een beetje mooi weer wordt, haalt werkelijk iedereen de barbecue weer uit. En zeg nu zelf, wat is er nu gezelliger dan een barbecue op een mooie zomerdag in het gezelschap van je vrienden en familie. Toch kan een barbecue ook voor heel wat rookoverlast zorgen. Als je op een boerderij woont dan zul je hier niet meteen klachten over krijgen. Maar stel dat je op een klein appartementje woont met een terras dan zul je wel iets meer rekening moeten houden met de buren die ook in het appartementsblok wonen.

Uiteraard willen wij jou helemaal niet verbieden om ook van een barbecue te genieten. Integendeel, wij helpen jou graag je probleem op te lossen. Tegenwoordig bestaan er namelijk ook rookvrije toestellen waarmee je net zoals een gewone barbecue op houtskool kan werken. Maar doordat het vet niet langer op het houtskool kan druppelen, zal er ook geen rook meer ontstaan. Op die manier kun jij dus ook zorgeloos genieten van een heerlijk stukje gegrild vlees.

De meeste rookvrije barbecues zijn bovendien ook heel compact waardoor ze gemakkelijk te verplaatsen zijn. Je kunt dus de barbecue gemakkelijk meenemen als je gaat kamperen of als je bijvoorbeeld met vrienden een paar dagen naar een festival gaat. Kortom dit lijkt wel een echte rookvrije barbecue aanbieding die je voor heel wat gelegenheden kunt gebruiken.

 

Soort rookvrije barbecue

Als je op zoek gaat naar een geschikt barbecue toestel dan zul je versteld staan van de mogelijkheden die er momenteel zijn. Zo heb je nu ook de rookvrije barbecues om rookhinder zoveel mogelijk te vermijden. Dit zijn misschien niet de goedkope rookvrije barbecues maar is toch een echte aanbeveling voor mensen die in de stad wonen of op een appartement met balkon.

Zo heb je de barbecue toestellen die werken op gas en die geschikt zijn om in een recordtempo een goed stukje vlees, vis of groenten te grillen. Doordat je gebruik maakt van gas zul je geen last hebben van rookontwikkeling op het moment dat je het toestel aansteekt. De gasbarbecue is heel eenvoudig aan te sluiten op een gasfles. Je hoeft echt helemaal geen schrik te hebben aangezien je de temperatuur van de gasbarbecue altijd zelf kunt regelen. Zo kun je op een veilige manier grillen.

Daarnaast heb je ook een aantal toestellen die werken op basis van houtskool, net zoals de meeste standaard barbecue toestellen. Maar doordat in deze toestellen het vet niet op het houtskool druppelt, kan rookhinder vermeden worden. Je kunt de temperatuur handig regelen door middel van het luchtcirculatiesysteem waarover deze toestellen beschikken. Houd er wel rekening mee dat qua onderhoud dit toestel iets moeilijker schoon te maken is dan de gasbarbecue.

 

Kolen, briketten of gas

Een rookvrije barbecue aanbieding kan werken op gas of kolen. Als je gaat voor een model dat niet op gas werkt en dus op houtskool dan kun je de houtskool ook veranderen door briketten. Daarom is het belangrijk dat je het verschil tussen beide kent. Houtskool is eigenlijk niet meer of niet minder dan verkoolde stukken hout. Dit wil dus zeggen dat ze ook heel erg snel zullen verbranden. Dit zou je ook als een nadeel kunnen zien want dan gaan ze gewoon ook veel minder lang mee. Je kunt houtskool wel gewoon bijvullen tijdens het barbecueën. Dit kan met briketten bijvoorbeeld niet.

Briketten zijn gemaakt van gemalen houtskool in combinatie met maïsmeel. Bovendien bevatten ze ook een soort van bindmiddel waardoor je briketten niet zomaar kunt aanvullen tijdens het barbecueën. Houd er wel rekening mee dat briketten veel langer op temperatuur blijven en dus veel langer meegaan.

Er bestaan ook grill-houtskoolbriketten die voorzien zijn van een speciale substantie die rookontwikkeling tracht tegen te gaan. Deze zijn enkel te verkrijgen in een speciaalzaak en dus iets duurder. Wat je dus ook kiest is afhankelijk van je eigen verwachtingen en wensen. Sowieso zul je geen rookhinder hebben doordat het vet niet op het houtskool of op de briketten valt. Bekijk ook zeker de reviews van kopers alvorens je de aanbiedingen verder bekijkt.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES