De beste zakmes merken van 2023

Laatste update: 28.05.23

 

Op zoek naar het beste zakmes om te kopen in 2023? Dan zul je al snel ontdekken dat er heel wat keuze is! Het vinden van het juiste mes is afhankelijke van enkele factoren zoals onder meer je persoonlijke voorkeur alsook het gebruiksgemak dat je eraan wilt toekennen. Om je op weg te helpen hebben wij de vijf beste zakmes merken voor jou op een rijtje gezet! Benieuwd? Neem dan zeker even een kijkje!

 

Benchmade

Benchmade is één van de beste zakmes merken die er zijn en dan vooral als je op zoek bent naar een mes dat voor EDC of intensief gebruik is ontworpen. Benchmade messen zijn gemaakt van robuuste materialen zoals CPM-S30V staal en G10 voor de handgrepen. Maar dat is natuurlijk nog lang niet alles want daarnaast staat Benchmade ook bekend omwille van hun Axis-lock vergrendeling. Een Axis-lock is super veilig en makkelijk te gebruiken. Of je nu op zoek bent naar een mes om te gaan kamperen of jagen dan wel bedoeld is om voor tactische doeleinden te gebruiken; Benchmade heeft een mes dat aan jouw wensen voldoet. Benchmade is echt een goede keuze als je op zoek bent naar een zakmes voor EDC gebruik: kijk bijvoorbeeld eens naar de Benchmade Bugout; gemaakt van lichtgewicht materialen en roestvast staal.

 

Spyderco

Spyderco is een ander voorbeeld van een topmerk voor zakmessen en staat bekend omwille van zijn unieke ontwerpen en hoogwaardige materialen. We denken hierbij vooral aan het gebruik van VG10-staal, S45VN, Böhler M390, en G-10 voor de handgrepen, wat zorgt voor een duurzaam en betrouwbaar mes. 

Daarnaast springen dergelijke zakmessen eveneens in het oog vanwege hun opvallende vormgeving zoals het typerende duimgat en de zogenaamde “Compression Lock”. Spyderco heeft een groot aanbod gaande van kleine EDC-messen tot grote messen voor zware taken. Zelfs slijpgereedschap en keukenmessen!

 

Kershaw

Kershaw is één van de meest populaire zakmes merken van dit moment. Het merk biedt een ruim assortiment aan verschillende types messen aan en kan daardoor in diverse situaties handig van pas komen. Hun messen hebben vaak een aantrekkelijke prijs en zijn gemaakt van budgetvriendelijke materialen zoals 8Cr13MoV staal en GRN handgrepen. Eén van de kenmerken van een Kershaw-mes is het SpeedSafe-openingsmechanisme; een mechanisme dat met behulp van een springveer het openen van het lemmet met één hand makkelijker maakt. Ben je dus op zoek naar een budgetvriendelijk mes dat gewoon doet wat het moet doen, dan is de keuze voor een Kershaw nooit niet ver weg! 

Gerber

Gerber is eveneens een topkeuze op het gebied van zakmessen en vooral voor outdoor gebruik. Hun messen zijn gemaakt van budgetvriendelijke materialen zoals 7Cr17MoV-staal in combinatie met handgrepen vervaardigd uit FRN (Glasvezelversterkt Kunststof). Gerber-messen staan tevens ook bekend om hun veelzijdigheid en worden vaak gebruikt om te jagen, kamperen, vissen en survival. Kortom, kies voor een Gerber zakmes indien je op zoek bent naar een onverwoestbaar product met een stoer design. 

 

Cold Steel

Cold Steel is een topmerk voor zowel zakmessen als vaststaande messen en maakt daarbij gebruik van materialen die best wel tegen een stootje kunnen. We denken hierbij in eerste instantie aan taai koolstofstaal en Kray-Ex voor de handgrepen. Deze Amerikaanse messen staan bekend om hun scherpte, sterkte en duurzaamheid. Cold Steel messen zijn o.a. geschikt voor tactische doeleinden maar kunnen daarnaast ook tijdens de jacht of kampeervakanties aardig van pas komen. Daarnaast biedt Cold Steel eveneens een ruime keuze aan inzake de zogenaamde EDC-messen. Zoek je een onverwoestbaar mes? Dan is Cold Steel de juiste keuze.

 

Conclusie

Kortom, het mag onderhand wel duidelijk zijn dat er heel wat geweldige zakmes merken worden aangeboden in 2023. De keuze van het beste merk hangt af van wat jij mooi vindt en waar je het mes voor wilt gaan gebruiken. Het is het echt waard om te investeren in een gerenommeerd merk. Zo kun je er namelijk zeker van zijn dat je een veilig, betrouwbaar en duurzaam mes in huis haalt. Met de bovenstaande lijst van topmerken weet je zeker dat je goed zit en dat je jaren plezier gaat hebben van je nieuwe mes! Je vindt deze topmerken en nog vele anderen gewoon op Knivesandtools.nl!

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES