De mogelijkheid om met ledstrips je tuin te verlichten

Laatste update: 24.04.24

 

Vandaag de dag is ledverlichting niet meer weg te denken uit het moderne interieur. Het is een unieke en speciale verlichtingsbron die niet alleen energiezuinig te werk gaat maar bovendien ook een stuk langer meegaat dan de normale ouderwetse lampen. Tegenwoordig is er dan ook een ruim assortiment aan ledverlichting op de markt waarbij je zelfs kunt opteren voor een mooie variant onder de vorm van ledstrips. Dit is een soort van plastic slang bestaande uit een aaneenschakeling van allemaal kleine ledlampjes. De strips zijn momenteel in allerlei variaties, kleuren en formaten te bestellen wat ze bijzonder geliefd en goed toegankelijk maakt. Ideaal dus om bijvoorbeeld je tuin sierlijk te verlichten. Wil jij weten wat de mogelijkheden zijn om ledstrips in je tuin te monteren? Neem dan zeker even de tijd om de onderstaande blog rustig door te nemen.

 

Ledstrips als functionele verlichting

Ledstrips zijn niet alleen geschikt om extra sfeer te brengen in je tuin maar kunnen daarnaast ook makkelijk functioneel gebruikt worden. Door bijvoorbeeld voldoende ledstrips op je veranda of overkapping te installeren, hoef je geen andere verlichtingsbronnen meer te voorzien.

Is je tuin voorzien van diverse paadjes en mogen deze bij het vallen van de avond goed zichtbaar zijn? Kies dan ook hier voor het gebruik van ledstrips die ter hoogte van de randen aan het pad worden geïnstalleerd. Houd er wel rekening mee dat – indien je ledstrips als functionele verlichting wenst te gebruiken – het aangewezen is om een led profiel te gebruiken.

 

Ledstrips als sfeerverlichting

Zoals in het voorgaande stukje reeds meer of min aangegeven, zijn ledstrips een goede manier om je tuin extra gezellig te maken en dus meer sfeer te creëren. Zo kun je de ledstrips bijvoorbeeld onderaan een tuintafel installeren of kun je de binnenkant van je overkapping verlichting met behulp van een resem ledstrips. 

Maar dat is natuurlijk nog lang niet alles want daarnaast bieden ledstrips nog heel wat andere mogelijkheden en pluspunten met zich mee. Zo kun je een set ledstrips op eender welke manier in je tuin verwerken gaande van verticaal en horizontaal tot zelfs de installatie van asymmetrische figuren. Je kunt er dus werkelijk alle kanten mee op, waardoor het goed toegankelijk wordt voor een brede laag van de bevolking.

Ledstrips als taakverlichting

Zou je het leuk vinden om bepaalde onderdelen van je tuin nog net dat tikkeltje meer onder de aandacht te brengen? We denken hierbij in eerste instantie bijvoorbeeld aan een mooi hoekje met planten of een aantrekkelijke struik. Dan kunnen wij jou verzekeren dat het gebruik van ledstrips alvast een stap in de goede richting is. 

Ledstrips zijn bijzonder flexibel, wat betekent dat ze heel mooi om takken en bladeren heen kunnen geplaatst worden. Daarnaast kun je de strips ook gewoon om de randen van een canvas aan de muur installeren, wat het uiteindelijke gebruiksgemak alleen maar ten goede komt.

 

Meer kleur in je tuin brengen dankzij ledstrips

Niet alleen heeft een ledstrip het voordeel dat het in alle soorten en maten verkrijgbaar is, maar je kunt ze ook nog eens in allerlei kleuren bestellen

Naast de standaard, traditionele witte ledstrips, kun je vandaag de dag eveneens opteren voor een speciale set RGBW ledstrips. Deze laatste staat garant voor een prachtig kleurenspektakel waardoor je nog net dat tikkeltje meer sfeer in of rondom je woning kunt verzorgen.

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES