Een nieuwe tuinschutting? Dit zijn de opties anno 2024!

Laatste update: 24.04.24

 

Tegenwoordig wordt een groot deel van de tuinen afgeschermd met behulp van een schutting. Het is dan ook een eenvoudige manier om de veiligheid te vergroten én de inkijk in de tuin te reduceren zodoende een gevoel van privacy te kunnen creëren. Indien je graag een schutting wilt plaatsen, dan kun je vandaag de dag kiezen uit een breed gamma aan verschillende uitvoeringen, types en formaten. Om het voor jou allemaal wat makkelijker te maken, zetten we enkele van de populairste tuinschuttingen graag even op een rijtje.

 

 

Houten schuttingen

Houten tuinschuttingen zijn bijzonder populair en worden veruit het meest geplaatst. Hoewel een houten tuinschutting behoorlijk wat onderhoud vraagt met betrekking tot de bescherming van het materiaal allerhande weersinvloeden, biedt het ook heel wat voordelen. Zo is hout in eerste instantie een degelijke materiaalsoort die van nature een zekere knusheid uitstraalt en in allerlei kleurtinten verkrijgbaar is. Verder kun je hout makkelijk schilderen indien je dat wenst en is het te combineren met iedere tuinstijl en/ of inrichting.   

 

Composiet schuttingen

Anno 2024 zijn ook composiet schuttingen niet meer uit de tuinwereld weg te denken. Een schutting van composiet wordt gemaakt van samengeperste houtvezels en (gerecycleerd) kunststof waardoor het de uitstraling bekomt van een houten tuinschutting met de voordelen en pluspunten van een kunststof exemplaar. Dit betekent dat dergelijke schuttingen zeer stevig zijn, gekenmerkt worden door een gunstige prijs, weinig onderhoud vergen, bestand zijn tegen vochtinvloeden én daarnaast in verschillende uitvoeringen voorhanden zijn. 

 

Kunststof schuttingen

Daarnaast kun je eveneens kiezen uit een breed gamma aan tuinschuttingen die helemaal uit kunststof vervaardigd zijn. Hoewel dergelijke schuttingen een authentieke uitstraling missen, bieden ze wel heel wat voordelen aan. Zo genieten de meeste kunststof schuttingen een toegankelijk prijskaartje, zijn ze bijzonder onderhoudsvriendelijk én zijn ze in diverse uitvoeringen, texturen en formaten te verkrijgen. Kortom, je kunt er letterlijk alle kanten mee uit. 

Natuurschermen

Als je een tuinschutting wilt met een natuurlijke uitstraling, dan kun je tegenwoordig ook kiezen voor een natuurscherm. Een dergelijke schutting is vaak opgebouwd uit een combinatie van houten palen en een mat uit natuurlijk materiaal. Denk bijvoorbeeld aan bamboematten, heidematten, wilgenmatten of schorsmatten. Naast het feit dat natuurschermen een natuurlijke uitstraling aanbieden, zijn ze ook nog eens relatief voordelig en bijzonder onderhoudsvriendelijk. 

 

Natuurlijke omheiningen

Tot slot zou je ook nog kunnen kiezen voor een 100% natuurlijke omheining onder de vorm van haagplanten zoals onder meer de taxushaag, ligusterhaag of beukenhaag. Zo’n natuurlijke omheining creëert een speelse, natuurlijk uitstraling en wordt jou aangeboden tegen een relatief scherpe prijs. Houd er wel rekening mee dat een natuurlijke omheining best wel veel onderhoud vraagt.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES