Het creëren van een ontspannende buitenruimte

Laatste update: 24.04.24

 

Wilt u relaxen in een comfortabele, verwelkomende buitenruimte, maar laat uw tuin geen veranderingen toe? Of zit u misschien met een beperkt budget? Geen probleem. In dit artikel ontdekt u vijf simpele, goedkope manieren om een ontspannende buitenruimte te creëren. Plus: de drie essentiële elementen voor ultieme comfort bij het relaxen.

 

De 3 onmisbare elementen voor een ontspannende buitenruimte

Elke tuin is uniek. Maar toch zijn er bepaalde elementen die u in elke ontspannende buitenruimte terugziet. Bovendien komt u heel makkelijk aan deze middelen. U moet alleen een specialist in huis- en tuinproducten zien te vinden.

We hebben de drie belangrijkste aspecten op een rijtje gezet. Dan heeft u een handige checklist wanneer u uiteindelijk met de planning begint. Hier zijn ze dan, keurig op een rijtje:

Natuurlijke materialen: geweldig bij een outdoor project. Ze geven de nodige warme ambiance en halen het natuurgevoel omhoog. Denk hierbij aan meubelen van hout of natuursteen.

Water: het geluid van stromend water werkt superverfrissend en rustgevend. Overweeg een fontein of vijver, maar een eenvoudig waterspuitend beeldje zal ook volstaan.

Voldoende groen: planten zijn een must. Onderzoek heeft zelfs aangetoond dat alleen een foto van bomen heel wat rust opwekt in de mens. Denk dan maar wat echt groen voor u kan betekenen.

 

Ontspanning in de tuin: 5 ideeën om een tuinoase te creëren

Hier zijn ze dan. De 5 eenvoudigste manieren om een comfortabele buitenruimte te creëren.

 

Creëer een comfortabele zitruimte

Begin met het allerbelangrijkste: een comfortabele zithoek. Daar draait het uiteindelijk om, nietwaar? Ga na welke plek het best geschikt is voor uw doelen. Denk hierbij aan privacy, de functie van de plek en bescherming tegen zon en regen.

Ga vervolgens aan de slag met het plaatsen van meubelen. Hierbij heeft u de mogelijkheid om gewoon los te gaan. Overweeg een hangmat of schommelstoel als u de plek in uw eentje wilt gebruiken. Of ga voor een tuin- of sofaset met zachte zitkussens als u vaker gasten ontvangt.

Geen idee waar u terecht moet voor een tuinstoel? Geen nood, we helpen u op weg. Klik op de link om onze top 5 aanbevelingen te bekijken: beste relaxstoel tuin.

Alternatively: Of misschien heeft u een favoriete stoel. Die wordt dan gelijk de beste relaxstoel voor de tuin. Haal het naar buiten en plof voortaan daarop neer, maar dan in uw frappante, inspirerende tuin.

 

Voeg kleurrijke bloemen en planten toe 

Vervolgens gaat u aan de slag met het toevoegen van kleurrijke bloemen en planten. Zorg dan wel voor een hartige balans. Tuinbloemen komen in verschillende kleuren, maar de kunst is om de juiste combinatie te kiezen. Een teveel aan kleuren geeft namelijk het omgekeerde effect — een drukke tuin, wat natuurlijk niet de bedoeling is.

Een handige tip is om zowel hoge tuinplanten als kleine, lage struiken toe te voegen. Dat geeft variatie in vorm en hoogte. Beter nog, plant uw eigen kruiden. Dan heeft u niet alleen specerijen voor uw volgende maaltijd, maar ook een lekkere, subtiele aroma in uw tuin.

Breng sfeervolle verlichting aan

Maar wat als u juist gasten in de avonduren ontvangt? Geen probleem. In dat geval maakt u het wat spannender en tegelijkertijd functioneel met verlichting. Er is grote keus. Zo kunt u gaan voor voetpad verlichting om een duidelijk looppad te bewerkstelligen. Daarnaast zijn er eenvoudige lantaarns en lichtslingers die iets meer flexibiliteit bieden — als terras verlichting bijvoorbeeld.

 

Plaats buitenbankjes

Heeft u al gezorgd voor verlichting van uw tuinpad en vindt u dat het een tikkeltje meer mag? Probeer dan andere meubelen in het geheel te verwerken. Tuinbankjes zijn handig. Ze zijn functioneel en geven u meer opties om te gaan zitten bij uw wandeling.

Denk maar. U loopt met een gast door de tuin en vertelt over de grote tuinplanten die u heeft verzameld. Ondertussen babbelt u gewoon door zonder te ver naar binnen te lopen, want u gaat gewoon op het dichtstbijzijnde bankje zitten. Handig, toch?

 

Maak gebruik van decoratie

Als laatste kunt u uw tuin opfleuren door enkele decoratieve elementen toe te voegen voor een speels effect. Hierbij zijn tuinbeeldjes, bamboeschermen en windgongen populaire keuzes. Maar het mag natuurlijk ook wat anders.

We raden aan om accessoires te halen die uw persoonlijkheid reflecteren. Zo kunt u gaan voor kunstbloemen, speciaal op maat geknipt voor uw tuin. Of kleurrijke kleedjes en kussens voor een Ibiza look. Wat u maar wilt.

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES