Maak de tuin summerproof

Laatste update: 23.06.24

 

Zodra de eerste zonnestralen door de – donkere – wolken heen verschijnen, weten we dat de lente – en dus ook de zomer – niet langer veraf is. De hoogste tijd dus om je tuin voor te bereiden op gezellige avonden met vrienden, een barbecue met familie of een middagje spelen in het zwembad met vriendjes en vriendinnetjes. Weet je echter niet meteen hoe je hieraan moet beginnen? Dan komt dit onderstaande artikel – waarin we jou enkele handige tips & tricks aanreiken – vast en zeker goed van pas!

 

De zomer komt eraan!

Pasen is meestal een kantelmoment waarbij we de koude en natte winterperiode definitief achter ons laten om volop te kunnen genieten van de eerste zonnestralen en de prachtige geuren en kleuren die de lenteperiode ons schenkt. En wie “lente” zegt, doet dit ongetwijfeld ook reeds met de nakende zomerperiode in het achterhoofd. Kortom, het ideale moment om de eerste voorbereidingen te treffen en je tuin en mindset 100% summerproof te maken. 

Maar hoe begin je daaraan? En wat heb je daar zoal voor nodig? In dit artikel zullen we proberen jou enkele handige tips & tricks aan te reiken waarvan wij geloven dat ze een grote hulp kunnen betekenen in het zomerproof maken van je tuin. En wees gerust; je hoeft er echt geen grote budgetten aan te spenderen waardoor het goed toegankelijk blijft voor een brede laag van de bevolking. Een gezellig klein tuinsetje of een kwalitatieve tuintafel met een set bijbehorende tuinstoelen is vaak al een grote stap in de goede richting! 

 

Vervang chaos door (mentale) rust

De eerste stap in het creëren van een summerproof tuin is rekening houden met het gebruiksgemak en comfort door (mentale) rust te creëren. Zorg ervoor dat je tuin toegankelijk én uitnodigend wordt door de chaos te vervangen door ruimte en rust. De koude en natte winterperiode zorgt er in de meeste gevallen voor dat heel wat tuinen en gazons er na afloop verwilderd en verloederd uitzien; wat allesbehalve aantrekkelijk is om bijvoorbeeld even tot rust te komen met een goed boek en een glaasje wijn. 

Neem daarom uitvoerig de tijd om je tuin onder handen te nemen gaande van het verwijderen van onkruid tot het bijsnoeien van enkele bomen/ struiken etc. Gaandeweg zul je zien dat je hierdoor een volledig ander aspect creëert waardoor je tuin meteen een pak aantrekkelijker en uitnodigender lijkt én wordt!

Zet de stap naar gezelligheid

Maar daar hoeft het uiteraard niet bij te blijven. Je kunt je tuin vervolgens net dat tikkeltje gezelliger maken door een leuke tuinset aan het geheel toe te voegen. Uiteraard mag je daarvoor dezelfde set van het vorige jaar gebruiken; wat je meteen ook een extra zakcentje bespaart. Is je tuinset echter aan vervanging toe dan zijn er vandaag de dag gelukkig heel wat goedkope tuintafels en stoelen te spotten die het overwegen meer dan waard zijn.

In het geval je op zoek moet naar een nieuwe tuinset, is het wel aangewezen om rekening te houden met bepaalde kenmerkende factoren apart van het prijskaartje. Bedenk bijvoorbeeld dat niet alle materialen weerbestendig zijn en dat bepaalde houtsoorten heel wat onderhoud vragen. Hoewel dat voor sommige mensen geen enkel probleem is, kan het voor anderen dan weer een heus struikelblok zijn. 

Naast de materiaalsoorten raden wij jou eveneens aan om aandachtig te zijn voor het formaat en het design. Zo is een rechthoekige tafel makkelijker om meerdere stoelen naast elkaar te schuiven, terwijl een ronde of ovale tuintafel dan weer ideaal is als je met een beperkt aantal mensen bent. 

 

Een leuk extraatje

De bovenstaande tips en tricks zorgen er vast en zeker voor dat je tuin in een mum van tijd summerproof is. Afhankelijk van je persoonlijke wensen en verlangens kun je het geheel eventueel nog verder afwerken met enkele leuke planten, bloemen, beelden of kussens. Naast het summerproof aspect voegen deze extraatjes meteen een leuke persoonlijke toets aan het geheel toe waardoor alles nog net dat tikkeltje gezelliger en aantrekkelijker wordt gemaakt.

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES