Op zoek naar dé geschikte tuinset!

Laatste update: 03.03.24

 

Lekker gezellig met het hele gezin buiten tafelen of ben je gewoon op zoek naar extra zitplaatsen om vrienden en/ of familie uit te nodigen voor een gezellige lunch? Bij Tuinmeubelwereld kun je heel wat leuke – vaak ook extra grote – tuinsets op de kop tikken die je tuin en/ of terras meteen naar een hoger niveau tillen. Zo hoef je de tuin niet te ontsieren met klapstoeltjes en kan iedereen zijn of haar volwaardig zitplekje opeisen. Benieuwd? Lees dan zeker even verder!

 

Welke tuintafel?

Sinds de recente corona pandemie hebben heel wat mensen hun waarden en wensen helemaal omgegooid en beseffen ze het belang van een leuke tuin en/ of terras waar je eventjes helemaal in tot rust kunt komen. Toch is het aangewezen om je tuin zo goed mogelijk te onderhouden zodat je er zo lang en zoveel mogelijk geniet van kunt hebben. Want zeg nu zelf, er is werkelijk niets zo gezellig als met vrienden of familie genieten van een heerlijke barbecue op een warme zomeravond of een gezellig aperitiefje in de vroege lentezon. Wil jij je tuin net dat tikkeltje gezelliger maken en klaarstomen alvorens de eerste zonnestralen opduiken? Dan helpen wij jou graag op weg.

Zo raden wij aan om op zoek te gaan naar een degelijke tuintafel. Tegenwoordig is er heel wat keuze op het gebied van tuinsets waarbij je kunt opteren uit verschillende formaten, materialen, kleuren en stijlen wat de keuze er niet altijd makkelijker op maakt. Wij willen jou daarom alvast aanraden om in eerste instantie rekening te houden met het gebruiksgemak dat je eraan wilt toekennen. Is de tuinset bedoeld om met het gezin lekker buiten te tafelen of wil je eveneens voorbereid zijn om familiebezoekjes en etentjes met vrienden? Zo zou je bijvoorbeeld als snel voor een 6 personen tuinset of tuinset voor 8 personen kunnen kiezen. Op die manier hoeft niemand – zodra er bezoek komt – op een klapstoeltje te zitten of recht te staan en kan iedereen zijn/ haar volwaardig zitplekje opeisen.

Maar hoe begin je daaraan want zoals eerder vermeld, bestaat er vandaag de dag een behoorlijk ruim assortiment aan formaten, materialen, designs en stijlen. Ga daarom – nadat je het gebruiksgemak ervan bepaald hebt – op zoek naar een stevige tuintafel en kies, zoals aangegeven, voor een voldoende grote tuintafel. 

De meeste tuintafels voor 6 of 8 personen zijn rechthoekig dan wel ovaal van vorm waardoor je niet meteen de indruk krijgt dat hij de volledige tuin of terras in beslag neemt. Bovendien kan een tuintafel voor 6 personen ook perfect door 8 personen worden gebruikt door aan de uiteinden gewoon 2 extra stoelen toe te voegen. Hetzelfde principe is natuurlijk ook van toepassing op een tuinset voor 8 personen die wordt uitgebreid naar 10 personen door 2 stoelen op de kop van de tafel toe te voegen.

Daarbij heb je eveneens de optie om uit verschillende materiaalsoorten te kiezen. Zo kun je onder meer opteren voor een tafel uit één enkele materiaalsoort zoals bijvoorbeeld teakhout of kunststof maar bestaan er tegenwoordig ook tal van opties waarbij verschillende materialen met elkaar worden gecombineerd. Denk in het laatste geval onder meer aan een tuintafel waarvan het onderstel uit staal of aluminium werd opgetrokken en het tafelblad uit keramiek, hardhout of zelfs beton bestaat. Kortom, mogelijkheden zat en wel degelijk voor elk wat wils te vinden. Probeer bij de materiaalkeuze zoveel mogelijk rekening te houden met het onderhoud en de kenmerkende eigenschappen. Zo zal metaal de neiging hebben om te roesten en zullen bepaalde houtsoorten regelmatig aan een grondig onderhoud moeten onderworpen worden.

Welke stoelen?

Eenmaal je de geschikte tafel gespot hebt, kun je het geheel verder aanvullen met een set degelijke, comfortabele stoelen. Zoals in het voorgaande stukje aangekaart, kun je de meeste tuintafels van 6 of 8 personen verder uitbreiden tot 8 of 10 personen. Het is dus in eerste instantie belangrijk om een beter zicht te krijgen op hoeveel stoelen je wenst aan te kopen en of je de betreffende tuinset voor 6/8 personen verder wenst uit te breiden per set van 2 stuks.

De meeste tuintafels worden als set aangeboden en gepresenteerd met een bijbehorende reeks stoelen. Net zoals het ruime assortiment tuintafels, bestaan er dus ook heel wat mogelijkheden op het gebied van stoelen gaande van verschillende materiaalsoorten tot designs, stijlen en optiekenmerken. Sommige tuinstoelen kun je bijvoorbeeld op elkaar stapelen wat bijzonder praktisch is indien er regen voorspeld wordt en alles snel moet worden opgeruimd. Andere stoelen zijn dan weer inklapbaar en kunnen compact worden opgeborgen en/ of verplaatst. 

Sommige tuinstoelen worden standaard geleverd inclusief kussens – wat bijdraagt aan het comfort en gebruiksgemak – terwijl dat bij andere tuinstoelen dan weer niet het geval is. Houd er wel rekening mee dat stoelen met kussens vaak een heel gedoe kunnen zijn omdat je de kussens altijd weer moet opbergen en uithalen als er onweer of regen op komst is. Wil je echter toch kiezen voor een dergelijke comfortabele optie, bekijk dan even de zogenaamde stoelen met Quick Dry Foam. Deze tuinstoelen worden gekenmerkt door een zitting uit weerbestendige stof in combinatie met een kussenvulling die perfect ventileert. Geen paniek of zorgen indien het plotseling begint te regenen.

 

Voor elk wat wils te vinden

Het hoeft onderhand niet langer voer voor discussie te zijn dat er heel wat mogelijkheden zijn op het gebied van tuinsets waarbij je kunt opteren uit verschillende materialen, designs, formaten en stijlen. Rekening houdend met het onderhoud, comfort, gebruiksgemak en het eventuele prijskaartje; raden wij toch vooral aan om op je eigen persoonlijke gevoel af te gaan. Zo is een tuinset waarvan zowel de tafel alsook stoelen uit teakhout of wicker zijn gemaakt vaak bijzonder prachtig maar misschien niet zozeer onderhoudsvriendelijk dan een set uit aluminium of kunststof al dan niet in combinatie met stevig beton.

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES