Thuiskomen in een nieuwe woonkamer 

Laatste update: 03.03.24

 

We kunnen er maar moeilijk omheen; na een lange vermoeiende werkdag is het leuker thuiskomen in een verzorgd en stijlvol interieur. Maar vergis je niet want stijlvol hoeft niet per se duur te zijn; het mag natuurlijk wel als je budget het toelaat. Bovendien ben je niet verplicht om alles in het nieuw te steken maar volstaat het om bepaalde meubelen en/ of decoratiestukken te vervangen zodoende het interieur een waardige opfrisbeurt te geven. Ben je benieuwd? Kijk dan even met ons mee!

 

Op zoek naar rust en gezelligheid

Om de drukke hectiek van de maatschappij te ontlopen, is het belangrijk om rustmomenten in te lassen waarin je helemaal op jezelf kunt focussen. Creëer voor jezelf een plek waar je helemaal tot rust kunt komen; na een lange en vermoeiende werkdag wel degelijk broodnodig als je het ons vraagt! En daar speelt een verzorgd en stijlvol interieur een grotere rol in dan je misschien zelf op het eerste gezicht zult verwachten.

Neen; je hoeft je echt niet meteen in de renovatie of bouwwerken te storten. Mits kleine aanpassingen die bijdragen aan het totaalplaatje van het interieur, kun je de volledige stijl én sfeer veranderen. Vervang het oude tv-meubel en kies bijvoorbeeld voor een modern en stijlvol tv wandmeubel of ga op zoek naar een leuke hoekbank en werk af met een bijpassende relaxfauteuil. Benieuwd naar de vele mogelijkheden – en dus ook prijsklassen – dan nemen wij jou graag mee op de trip naar een stijlvol interieur.

 

Ga voor kleine aanpassingen

Dat het helemaal niet nodig is om het grote bouwverlof af te kondigen, is onderhand wel al duidelijk geworden. Door slechts hier en daar aanpassingen door te voeren, kun je de volledige sfeer en stijl van een ruimte naar een hoger niveau tillen. Neem nu bijvoorbeeld de salon – ook wel omschreven als woonkamer of entertainmentruimte en meteen één van de meeste belangrijkste ruimtes in een woning. Wil je de sfeer en de stijl van de woonkamer aanpassen, dan kun je dit al gauw bereiken door enkele sleutelfiguren binnen deze ruimte in een nieuw jasje te steken. We denken hierbij spontaan aan het tv meubel, de bank of een nieuwe eetkamerset.

Laat het budget het helemaal toe dan kun je natuurlijk ook alles veranderen waar je zin in hebt en de meubelstukken qua stijl en design op elkaar laten afstemmen; maar daartoe ben je uiteraard niet verplicht. Laat ons daarom misschien even van start gaan met het tv meubel en bij uitbreiding een leuke relax fauteuil of bank, wat denk je daar van?

 

Wat is het beste tv-meubel?

Dat er tegenwoordig heel wat keuze is op het gebied van tv-meubels hoeft alvast niet te verwonderen. Het brede assortiment waarborgt een ruime keuze aan verschillende types, stijlen, formaten, materialen en bijgevolg ook prijskaartjes waardoor er vast en zeker voor elk wat wils te vinden is. Dat betekent meteen ook dat er niet zoiets bestaat als het “beste tv-meubel”; aangezien dat voor elk van ons verschillend kan zijn en nauw samenhangt met onze eigen persoonlijke voorkeur. Wel willen wij jou aanraden om rekening te houden met bepaalde factoren en bieden wij jou een leidraad doorheen de verschillende mogelijkheden die vandaag de dag voorhanden zijn.

Zo is het uiteraard in eerste instantie aangewezen om de beschikbare ruimte – waar je het tv-meubel precies wilt installeren – tot in de puntjes op te meten. Op die manier krijg je een beter idee van de mogelijkheden die er zijn. Bedenk eveneens welke stijl je wilt hanteren, welke materiaalkeuze je voorkeur heeft en – niet geheel onbelangrijk – binnen welke prijsklasse je wilt gaan zoeken. Want, ook in dit segment kun je zo duur gaan als je zelf wilt!

Zo kun je onder meer opteren voor een vrijstaand/ open  dan wel ingebouwd of hangend tv-meubel waarbij elk designtype voor- én nadelen met zich meebrengt. Zo is het vrijstaande tv-meubel een betere optie om een losstaande smart tv te installeren en het volledige kabelnetwerk zo goed als onzichtbaar te maken. Het hangende tv-meubel is dan weer een echte aanrader indien je de ruimte optisch wenst te vergroten, wat dan weer een schot in de roos is met betrekking tot kleine en/ of middelgrote woonkamers.

Welk type ook je voorkeur uitdraagt, vervolgens zijn er nog heel wat subcategorieën waarin je knopen zult moeten doorhakken. Zo kun je onder meer kiezen uit verschillende materialen gaande van diverse houtsoorten tot glas, MDF of metaal. Houd hierbij niet alleen rekening met het design – zo zal een houten tv-meubel beter tot zijn recht komen in een landelijk interieur terwijl een metalen versie een perfect industrieel karakter weergeeft – maar verder ook met de duurzaamheid en het onderhoudsvriendelijke karakter ervan. Hout kan bijvoorbeeld wel fantastisch mooi ogen maar zal meer onderhoud vragen dan een glazen tv-meubel. Anderzijds zal een glazen meubelstuk onderhevig zijn aan vlekken en pluisjes. Ook iets om in het achterhoofd te houden natuurlijk.

Zorg er tevens voor dat het meubelstuk perfect in het interieur past en aansluit bij de rest van de woonkamer zodat het allemaal 1 prachtig geheel wordt. Kies voor een licht eikenhouten meubelstuk indien je een rustgevende landelijke toets wilt creëren dan wel voor een zwarte MDF versie indien je toch eerder neigt naar een modern design. 

 

Aansluiting met de rest van het interieur

Dat het belangrijk is om aansluiting te zoeken met de rest van het interieur, zou eigenlijk geen verwondering mogen oproepen. Door het volledige interieur op elkaar af te stemmen voorkom je een kakofonie aan verschillende kleuren en stijlen en creëer je bijgevolg eenheid én RUST; precies waar we naar op zoek waren dus! Uiteraard hoeft het niet bij dat nieuwe tv-meubel te blijven maar kun je nog bepaalde aanvullingen en/ of aanpassingen doen die helemaal op maat van je persoonlijke stijl en gevoel gericht zijn.

Zo kun je op zoek gaan naar een nieuwe hoekbank die perfect aansluit bij het eerder aangekochte tv-meubel en in dezelfde stijl en sfeer ligt. Combineer bijvoorbeeld een licht eikenhouten tv-meubel met een beige of lichtgrijze stoffen lounge in combinatie met enkele accent kussens die het geheel helemaal afwerken. Heb je niet meteen nood aan een nieuwe bank of vind je de jouw nog prima in het interieur passen, dan kun je eventueel opteren voor een aparte fauteuil relax die aansluit in het verlengde van je reeds bestaande bank en tevens een nieuwe toets in de woonkamer brengt. Vul de ruimte verder aan met enkele leuke accessoires en decoratiestukken gaande van kaarsjes tot planten en/ of fotokaders. Vanaf nu kun je na een lange vermoeiende werkdag heerlijk tot rust komen in je zelf ontworpen leefruimte!

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES