Vergeet niet je dakgoot te reinigen

Laatste update: 23.06.24

 

Iedereen die een eigen huis heeft, weet dat er vroeg of laat onderhoud aan de woning nodig zal zijn. Eén van de belangrijkste dingen daarbij is het schoonmaken van de dakgoten. Hoewel het een klusje is dat niet bij iedereen geliefd is, is het broodnodig zodoende grote (onoverkomelijke) schade aan de woning te vermijden. Het is dus aangewezen om je dakgoten zoveel mogelijk vrij te houden van troep. Wij begrijpen echter wel dat het niet altijd vanzelfsprekend is om dit karweitje zelf uit te voeren vanwege tijdgebrek, hoogtevrees of eender welke andere reden. Gelukkig kun je het schoonmaken van de dakgoten ook gewoon uitbesteden en het mooie daarbij is dat dit vandaag de dag geen fortuin meer hoeft te kosten. Zo kun je bij Univé een handige verzekering afsluiten waarbij je tegen een relatief lage maandpremie nooit meer naar je dakgoten hoeft om te kijken.

 

De functie van jouw dakgoot

Een dakgoot heeft een zeer belangrijke functie als het gaat over het afvoeren van het hemelwater. Tijdens een korte maar krachtige regenbui kunnen namelijk al honderden liters water op het dak terechtkomen. Als je geen dakgoot zou hebben, dan zou al dit water in de tuin terechtkomen en hem geleidelijk aan omvormen tot een groot moeras. Je dakgoot zorgt ervoor dat dit water op een goede manier wordt afgevoerd zodat je geen last krijgt van overtollig water. Vandaar dat het reinigen van je dakgoot ook zo belangrijk is, want zodra de dakgoot – om wat voor reden dan ook – verstopt raakt, stroomt deze over. In het beste geval stroomt het water langs de buitenrand van de dakgoot je tuin in. In het slechtste geval loopt het water je woning binnen, wat kan leiden tot grote schade. Zo kunnen de muren nat worden en kan het aanwezige hout beginnen rotten. Allemaal factoren die je maar beter kunt vermijden indien je ook de grote kostenposten niet wenst te hebben.  

Verzekerd van een schoonmaakbeurt

Bij Univé kun je een handige verzekering afsluiten waarmee je jezelf verzekerd van je dakgoot reinigen. Bovendien zal de specialist ter zake zelf contact met jou opnemen zodra het tijd is om de dakgoten te reinigen. Eenmaal de afspraak gemaakt, zorgt hij zelf voor de nodige materialen, gaande van een ladder tot schoonmaakspullen en dergelijke meer. Mocht het zo zijn dat er meer onderhoud aan je dakgoot nodig is en bijvoorbeeld het lood vervangen moet worden, dan zal de specialist je dit ook effectief laten weten. Houd er wel rekening mee dat deze kosten niet door de verzekering in kwestie worden gedekt. Anderzijds zul je wel altijd in een behoorlijk vroeg stadium op de hoogte gebracht worden van het bijkomende – doch noodzakelijke – onderhoud aan de dakgoot. Zo zorg je ervoor dat je dakgoten in goede staat zijn en blijven zonder dat je daar veel geld aan uit hoeft te geven. 

 

Smaakt dit naar meer? 

Mocht je meer onderhoud willen uitbesteden, dan zit je bij Univé helemaal goed. Deze verzekeraar biedt meerdere verzekeringen aan waarmee jij je van het onderhoudswerk kunt kwijten. Kies bijvoorbeeld voor een jaarlijkse schoorsteenveegbeurt of laat je cv-onderhoud over aan een specialist. Hoe meer verzekeringen je kiest, hoe meer pakketvoordeel je kunt genieten. Kijk daarom snel even op de site van Univé.

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES