Zo creëer je een kleurrijke moestuin

Laatste update: 24.04.24

 

Het hebben van een moestuin wordt steeds populairder. Naast dat het verbouwen van je eigen voedsel handig is, is het ook erg lonend werk. Het verbindt mensen met de natuur en is een leuke hobby voor velen. Bovendien kan een moestuin een leuke uitstraling geven aan je dakterras of tuin. Naast het verbouwen van groenten en kruiden, kun je nog meer dingen toevoegen aan je moestuin waardoor deze er nog leuker en kleurrijker uitziet. Dit is hoe je dat kunt doen.

 

Kleurrijke groenten

Groenten die vaak gekweekt worden in een moestuin zijn bijvoorbeeld sla en tomaten. Dan denk je misschien dat de enige aanwezige kleuren groen en rood zijn. Maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn! Een populaire slasoort is natuurlijk ijsbergsla, die inderdaad groen van kleur is. Toch zijn er nog veel meer slasoorten die nog meer kleur kunnen toevoegen aan je moestuin. Denk hierbij aan de soort Lollo Rossa, een kropsla met een prachtige roodpaarse kleur. Daarnaast zijn er, naast rode tomaten, ook nog gele en oranje tomaten. En wist je dat al deze soorten, naast een andere kleur, ook nog eens een andere smaak hebben? Als je van zoete tomaten houdt, kun je ervoor kiezen om zaadjes van oranje tomaten in je moestuingrond te zaaien. Ook wortels zijn verkrijgbaar in diverse kleuren, zoals oranje, paars en geel. Daarnaast bestaan er natuurlijk nog veel meer gekleurde groenten. Verrijk je smaakpalet en kijk online naar de diverse groenten die je moestuin nóg kleurrijker kunnen maken.

 

Bloemen

Wist je dat je sommige bloemen ook kunt eten? Voor kookliefhebbers is het dus een must om naast groenten, ook bloemen bij je moestuin te planten. Viooltjes zijn hier een goed voorbeeld van. Deze schattige bloemen zijn er in allerlei verschillende kleuren, zoals geel, oranje, paars, blauw en wit. Ze geven dus ontzettend veel kleur aan je moestuin, en geven daarnaast ook een lekkere smaak aan bijvoorbeeld je salade. Ideaal voor als er gasten komen eten! Op GroeiGoed.com vind je allerlei soorten bodemverbeteraars om jouw moestuin en planten nog beter en mooier te laten groeien. 

 

Decoratie

Een moestuinbak hoeft helemaal niet saai te zijn. Vaak is deze van hout of pallets, dus je kunt hem heel makkelijk oppimpen. Met een likje verf in een kleur die je mooi vindt, geef je je moestuin een nog vrolijkere uitstraling. Dit is vooral ideaal als je een dakterras hebt met weinig ruimte. Er zijn namelijk veel hoge plantenbakken waar je je moestuin in kunt maken en waarmee je je dakterras tegelijkertijd wat kleurrijker kunt maken. 

Houd rekening met het seizoen

In elk seizoen zijn andere groenten verkrijgbaar. Dit geldt niet alleen in de supermarkt, maar ook voor je eigen moestuin. Zo worden tomaten in mei, juni en juli rijp en eetbaar, en kun je die dus perfect verwerken in zomerse gerechten. Wortelen zijn daarentegen echt een groente voor in het najaar, namelijk november en december. Ook zijn er diverse planten en bloemen die bloeien in verschillende periodes. Eenjarige planten groeien bijvoorbeeld in één seizoen, en zijn na dat seizoen ook uitgebloeid. Deze zijn perfect voor als je in een bepaald seizoen wat meer kleur aan je moestuin wilt geven. Door rekening te houden met seizoensaspecten, kun je het hele jaar genieten van kleur in je moestuin. 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES